zaterdag, juli 03, 2004

Een blik in het lesboek voor het verwerven van een woordenschat van 2000 woorden/uitdrukkingen/fenomenen die allochtonen moeten kennen.

(Wordt nog steeds uitgebreid)

Normen, waarden, kogelbrief, taarten, mag het iets meer zijn?, formulier, raar haar, belastingfraude, Oranje, dan moet u mijn collega hebben, buitenparlementaire acties, Idols, inburgeren, erwtensoep, subsidie, radarverklikker, Hollandse nieuwe, terreurbestrijding, gedoogbeleid, poldermodel, sjoelen, draaideurcrimineel, garnalen pellen, paars, koninginnedag, dan heb ik zoiets van, huisdierenpaspoort, vlaggetjesdag, pafpaal, zegeltjes erbij?, kleinburgerlijkheid, deltaplan, loonkoppeling, taartincident, opvangouder, pindakaas, høken, allochtonenspreiding, een oor aannaaien, risicowedstrijd, graaicultuur, Elfstedentocht, sms-en, een bakkie doen, celdelen, Zalmsnip, gevoelstemperatuur, sigaar uit eigen doos, gezellig, woonerf, omafiets, nevenfunctie, klokkenluider, ketchup, afwerkplek, Sinterklaas, eikenprocessierups, kringloopwinkel, heling, drop, methadonbus, zorgverlof, kantklossen, biobak, HEMA-worst, poederbrief, kampeerboerderij, dijkdoorbraak, inflatiecorrectie, transferium, flitsscheiding, horizonvervuiling, statiegeld, caviarace, bezuiniging, ijsvrij, schrijnend geval, vut, palingsound, doemdenken, spijbelopvang, verkeersdrempels, kaasschaaf, anti-vogelstrepen, bouwfraude, wielklem, mayo d'r bij?, spitsstrook, kerstboomverbranding, sleurhut, beschuit met muisjes, gerechtelijke dwaling, doorzonwoning, alaaf, prepensioen, moffen, flitspaal, enerzijds... aan de andere kant..., zeehondencreche, klapschaats, beurtbalkje, flessenlikker, klaar-over, hangplek, fietsverlichting, weeralarm, vergrijzing, positieve discriminatie, baaldag, strafschopsyndroom, vinexlocatie, kwartje van Kok, bureaucratie, vlooienmarkt, zwartwerker.
Vrouw gebeten tijdens beroving van auto

AMSTERDAM - Een 32-jarige vrouw uit Bergschenhoek heeft zich vrijdag in een ziekenhuis in Rotterdam moeten laten behandelen aan verwondingen die zij opliep bij de beroving van haar auto. Het slachtoffer werd onder meer gebeten door de daders. Ook werd zijn op de grond gegooid. Haar twee kinderen, die ook in de auto zaten, bleven ongedeerd.
De zogeheten 'carjacking' vond 's middags rond half vier plaats in Bergschenhoek. De auto met daarin de vrouw en kinderen werd op de Groenweg van achteren aangetikt door een andere auto. Daarin zaten meerdere personen. Toen het slachtoffer uit de auto stapte, werd zij mishandeld. Nadat de kinderen uit de wagen waren gehaald, gingen de berovers er met de auto vandoor.
De auto van de 32-jarige vrouw werd later op de dag teruggevonden in Delft. De verdachten zijn nog niet aangehouden.
(Bron)
Nederlanders drinken zuiniger koffie

AMSTERDAM - Nederlanders consumeren steeds minder koffie. Dat komt in belangrijke mate doordat mensen met behulp van nieuwe technieken, apparatuur en filterpads een steeds beter afgepaste hoeveelheid gemalen koffie gebruiken voor het maken van één kopje.
Dat blijkt uit het zaterdag verschenen jaarverslag van de Vereniging van Nederlandse Koffiebranders en Theepakkers. Vorig jaar consumeerden Nederlanders gemiddeld 3,1 kopjes koffie per dag, ofwel 142 liter per jaar. Dat is vier liter minder dan in 2002.
(Bron)
Ik word erg moe van NUON. Ik heb al ruim een jaar groene stroom via NUON. En gedurende dat jaar is er ook een papieren stroom: zij sturen een overzicht van wat ik niet betaald heb; ik mail dat het wèl klopt; zij sturen een dreigende brief; ik denk: nou ja, uiteindelijk zal het wel goed komen en betaal niet; je hoort niks tot een maand later als het verhaal opnieuw begint.
Dan krijg je een eindafrekening waaruit blijkt dat je aardig wat geld terugkrijgt. Dat komt niet. Ten slotte komt er wat geld, maar niet het bedrag dat gemeld was, terwijl je aangepaste maandtermijnen wel gewoon afgeboekt worden (compleet met die hele riedel zoals boven beschreven).
Bellen heeft weinig zin - het duurt lang en hoe het zit kunnen ze niet nakijken.
Na een tijdje krijg je nog een bedrag terug, en nog een. En een deel verrekenen ze met dat enorme maandbedrag van 4 euro. Wat dan weer gecorrigeerd wordt, waarna je een brief krijgt dat je die maand niet betaald hebt.
Uiteindelijk heb je het hele bedrag terug. Er lijkt wat rust te zijn gekomen want aanmaningen krijg je niet weer, wel nog regelmatig dubbele afboekingen waarvan er dan na een week een wordt teruggestort.
Je krijgt een vriezer, dus je verhoogt - via de site, dat is handig - je maandbedrag. Beter nu teveel betalen en straks terugkrijgen (zelfs op de NUON-manier), dan straks veel moeten bijbetalen. Keurig een schriftelijke bevestiging. Eerste termijn wordt gewoon automatisch afgeboekt, en daarna krijg je ineens een acceptgiro.
Ze doen ongetwijfeld hun best, maar waarom merk je daar als klant zo verrekte weinig van?
TT 401 Een Roemeense man had het zo gehad met de kookkunsten van zijn vrouw dat hij nog maar een uitweg zag: de keuken opblazen! Hij voegde de daad bij het woord en kan de komende drie jaar in de gevangenis mee-eten.
TT 401 Als je in het Britse Hampshire op een weg door East Boldre de middenstreep op je af ziet komen, schrik dan niet, je bent niet dronken. De wegwerkers die de lijnen hebben getrokken misschien wel.
De opdracht was om 2 parallelle lijnen op 480 cm afstand van elkaar te maken. Door vouwen in de tekeningen leek de afstand op sommige punten kleiner. Tsja, en dan voer je dat natuurlijk gewoon zo uit!
TT 104 Politieauto's in brand gestoken

HILVERSUM Bij het politiebureau in het Noord-Hollandse Nederhorst den Berg zijn drie politiewagens uitgebrand. Door de hitte sneuvelden enkele ruiten en liep het politiebureau waterschade op.
[Door de hitte liep het bureau waterschade op? Merkwaardig.]
Volgens de politie is er sprake van opzet. Een rechercheteam onderzoekt het voorval. Het zou de tweede keer in een week en de derde keer in een maand zijn dat surveillancewagens van de politie Gooi en Vechtstreek het doelwit zijn van brandstichting.
Vorige week gingen bij een politiepost in Muiden twee politiewagens in vlammen op. Een maand geleden werd daar ook al een politieauto in brand gestoken.
Jim Morrison is vandaag alweer 33 jaar dood.
Groot alarm in Bremen door KLM-vlucht

BREMEN - Een vlucht uit Amsterdam heeft vrijdagavond op het vliegveld van het Duitse Bremen tot groot alarm geleid. Veel van de 49 passagiers in het KLM-toestel hadden tijdens de vlucht plotseling over misselijkheid geklaagd, meldde de regionale omroep Radio Bremen zaterdagochtend.
Een deel van de luchthaven werd uit voorzorg afgesloten. Politie, brandweer, ambulances en marechaussee stonden paraat om na landing van het vliegtuig de passagiers op te vangen.
Na onderzoek bleek de boosdoener een uitgelopen flesje vloeistof voor het verwijderen van valse nagels. De dampen van het middel hadden zich via de airco verspreid. De passagiers herstelden zienderogen toen ze weer frisse lucht inademden.
(Bron)
'Openheid topinkomens heeft desastreus effect'

DEN HAAG - De openheid over inkomens aan de top van het bedrijfsleven in Nederland heeft een "absoluut desastreus effect" gehad en werkt contraproductief. Dat stelde president-commissaris Aad Jacobs van Koninklijke Olie in een interview met het zaterdag verschenen magazine 'Shell Venster'.
"Doordat alles nu openbaar is, zien sommigen dat ze minder verdienen dan anderen in een volgens hen vergelijkbare positie. Ze zijn niet eens ontevreden over de hoogte van hun beloning, maar worden ontevreden omdat ze op lijstjes minder verdienen dan een ander", aldus de oud-topman van bankverzekeraar ING.
(Bron)
TT 106 'Hirsi Ali-rappers' geven zich aan

DEN HAAG Twee leden van de rapgroep DHC hebben zich gemeld bij de politie in Den Haag. De zangers, die in een raplied doodsbedreigingen uiten aan de politica Ayaan Hirsi Ali, zijn aangehouden.
Volgens hun advocaat hebben de rappers het VVD-Kamerlid niet willen bedreigen. Het lied, dat verspreid is via internet, is vorige zomer gemaakt. Het nummer zou daarna door anderen op internet zijn geplaatst waar het onlangs werd ontdekt door journalisten van NOVA.
Ayaan Hirsi Ali deed dinsdag aangifte wegens bedreiging. Vice-premier Zalm, een partijgenoot van Hirsi Ali, sprak van een "schandelijke" aanval.
Sja, de bankhoezen één keer gewassen, vanochtend (heel gek, nauwelijks geslapen wegens gekrab en gejank in de gang) de badkamer ingelopen en eh... De boel was al bijna droog, maar de stank was overweldigend.
Dus nog een keer in de was, met een flinke dosis wasverzachter in de hoop dat dat er een beetje overheen stinkt. Als het nou droog zou zijn hing ik de boel buiten, kon het wat doorwaaien. Maar met die buien steeds doe ik dat maar niet.

En het beest zelf stinkt ook, omdat zijn poten vies zijn geworden. Nu wil ik 'm dit weekend al onderhanden nemen om de oude zalfresten bij de wond weg te poetsen met wat babyolie, ik laat die poten maar even zitten. Als ik 'm ook nog half ga soppen wordt ie helemaal gek. Ik zal het proberen met zo'n waslapje, want het zou wel fijn zijn als ie wat frisser rook... Het liefst zou ik 'm gewoon in een bak warm water zetten. Dat doe ik 'm maar niet aan.
Als die kap eraf is kan ie zichzelf weer poetsen en gaat ie ook weer naar buiten - en hij laat zich regelmatig kletsnat regenen, dus dan spoelt ie ook een beetje schoon.

De wond ziet er op zich veel beter uit, maar er zit nog steeds een bult, kweenie of dat wel goed is. Hoewel ik denk dat ie - helemaal volgestouwd met antibiotica - niet weer een ontsteking zou kunnen hebben.

vrijdag, juli 02, 2004

Mobieltje verbrandt billen tiener

LOS ANGELES - Een 16-jarige meisje uit de Amerikaanse staat Californië heeft tweedegraads brandwonden opgelopen doordat haar mobiele telefoon plots in brand vloog in de achterzak van haar jeans. Het incident gebeurde in Ontario, een kleine stad ten oosten van Los Angeles, aldus de Amerikaanse nieuwszender CNN.
Het is volgens de brandweer niet bekend waarom het mobieltje, van het merk Kyocera, in brand vloog. Eerder kwam producent Nokia in opspraak door ontploffende mobieltjes, die volgens de fabrikant niet met de originele batterij waren uitgerust.
(Bron)
En nu zit ie dus zijn voorpoten te 'wassen': poot optillen, tegen de kap aanhouden, kap likken.
Ik denk dat ik 'm vannacht voor de zekerheid in de gang houd, met bak, eten en drinken. Z'n vaste ligdekentje erbij, m'n schoenen voor de zekerheid weghalen...
Tom mekkerde dat ie naar buiten moest, en dat werd steeds dringender. Meestal betekent dat dat ie moet piesen en/of poepen. Dus: op de bak gezet, maar dat wou hij niet.
Kom ik terug van vriendje uitzwaaien, zit meneer in verdachte houding op een kussentje op de bank. Rent er vandoor, zodat nu beide losse kussens en beide zitkussens en een stuk van de vloer helemaal volgepist zijn :-(
De hoezen zitten nu dus in de was, de vloer is gedweild, en Tom heeft twee natte voorpoten omdat ie daarmee in dat kussen wegzakte en dus op het diepste punt zat. En hij kan er slecht bij natuurlijk, om ze te poetsen.
Nou ja, in ieder geval piest ie duidelijk goed. Dat er zóveel in zo'n beest past...
Dat lucht op: Tom eet weer zelf. Ik ging me al zorgen maken, en ik had in een bakje een mengseltje gemaakt van yoghurt, melk, water, knoflooksaus en een snufje shoarmakruiden voor de smaak. Dat ging half op, en toen liep ie richting voerbak en ging eten.
Honderd nieuwe planeten buiten ons zonnestelsel ontdekt

De Hubble Ruimtetelescoop (HST) zou niet minder dan honderd nieuwe planeten buiten ons zonnestelsel hebben ontdekt. Bij bevestiging van de vondst zouden er meteen al ongeveer 230 zogenaamde exoplaneten bekend zijn, zowat een verdubbeling van het huidige aantal.
Tijdens een speurtocht van zeven dagen door de Melkweg vond astronoom Kailash Sahu zowat honderd nieuwe planeten buiten ons zonnestelsel. "Ik denk dat dit werk het potentieel heeft om de meest betekenisvolle sprong voorwaarts te zijn in het ontdekken van exoplaneten sinds de eerste in het midden van de jaren negentig zijn gevonden", zo citeerde de BBC Steven Beckwith, directeur van het Space Telescope Science Institute.
Astronomen pluizen nu uit of het wel degelijk om exoplaneten gaat. Voor de herfst zou dat onderzoek geen definitief resultaat opleveren. Vorsers verwachten dat het bij tien tot twintig procent van de gevonden planeten mogelijk zou worden om hun atmosfeer te bestuderen.
Volgens de Britse omroep gaat de vondst, indien bevestigd, de theorie schragen dat bijna elke Zon-achtige ster in ons sterrenstelsel, en waarschijnlijk het Universum, planeten moet hebben. Beckwith voegde eraan toe dat de ontdekking tevens impliceert dat de Amerikaans-Europese Hubble één van de belangrijkste instrumenten wordt om nieuwe planetaire systemen te vinden.
De NASA onderzoekt momenteel de mogelijkheden van een robotmissie om de Hubble een laatste opknapbeurt te geven. Daarmee zou een vroegtijdige dood van de "Rolls Royce van de astronomie" worden vermeden.
(Bron)
Onderdirecteur stuurt naaktfoto's van zichzelf naar leerlinge
Een 35-jarige onderdirecteur van een middelbare school in Texas wordt gerechtelijk vervolgd nadat hij naaktfoto's van zichzelf per e-mail had doorgestuurd naar een 16-jarige leerlinge. Terwijl de leerlinge haar e-mail checkte, kwam haar vader de kamer binnen en zag tot zijn grote verbazing foto's van de naakte Dexter Lewis op het scherm. De vader printte alles en lichtte de school in.
De politie werd onmiddellijk ingeschakeld en Lewis werd opgepakt. Als hij veroordeeld wordt, kan hij tot een jaar de cel invliegen en moet hij een boete van 4000 dollar ophoesten. Zijn school heeft hem intussen ontslagen. Meer dan waarschijnlijk zal de naakte onderdirecteur nooit meer op een andere school kunnen werken. Het is niet duidelijk of Lewis en de leerlinge een verhouding hadden. Ook blijft het onduidelijk of de onderdirecteur zijn naaktfoto's ook naar andere leerlingen doorstuurde.
(Bron)
'Prijzenoorlog sms slecht voor telecombedrijven'

DEN HAAG - De recente prijsverlagingen voor sms-berichten is slecht voor de Nederlandse telecombedrijven. De omzet van de ondernemingen gaat afnemen en is niet meer terug te verdienen. "Deze sms-oorlog kent alleen verliezers", aldus het Britse ICT-analistenbureau Current Analysis.
KPN, Telfort en Vodafone zijn de strijd met elkaar aangegaan door lagere tarieven voor sms-berichten te berekenen. De 'prijzenslag' geldt momenteel alleen nog voor klanten met een vooraf gekochte telefoonkaart. De strijd lijkt zich echter uit te breiden naar abonnementhouders omdat KPN ook daar deze week de tarieven verlaagde.
Current Analysis waarschuwt voor 'Scandinavische praktijken'. Daar woedde een soorgelijke strijd die oversloeg naar de zakelijke markt. Dat leverde volgens het Britse bureau "een waar slachtveld" op.
[Slagveld, bedoelen ze.]
Volgens het bureau is de sms-oorlog vergelijkbaar met bijvoorbeeld de supermarktoorlog: geen enkel bedrijf is er beter van geworden.
De tarieven voor sms-berichten, gemiddeld meer dan 20 cent, waren in Nederland het hoogste van vrijwel alle Europese landen. De Consumentenbond stelde deze tarieven al eerder ter discussie. KPN, Vodafone en Telfort hebben de tarieven voor prepay-klanten verlaagd naar respectievelijk 9, 9 en 8 cent per bericht.
De concurrentie op de Nederlandse markt is groot, met vijf aanbieders van mobiele telefonie en ook nog vijf bedrijven die telecom aanbieden op het netwerk van een andere partij (zoals AH Mobiel en ID&T).
(Bron)

Ik snap dat gedoe niet - een bedrijf biedt een product of dienst aan tegen een bepaalde prijs die het zelf vaststelt, en gaat dan zeuren dat het zo niets verdient.
Meer files ondanks spitsstroken

AMSTERDAM - De filedrukte op de Nederlandse snelwegen is in het eerste halfjaar met 9,6 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de VerkeersInformatieDienst (VID) vrijdag. De meeste files staan bij het knooppunt Everdingen bij Utrecht.
De stijging van de filedrukte heeft volgens de VID de eerste drie maanden van het jaar te maken met het winterweer. Verder wordt een groot deel veroorzaakt door een toename van het verkeersaanbod en de gevolgen van grootschalige wegwerkzaamheden.
De filedrukte op de A2 bij Everdingen is weer terug op het niveau van voor de aanleg van de spitsstroken in 2002. Het eerste halfjaar nam de filedrukte bij het knooppunt in beide richtingen met ongeveer 70 procent toe ten opzichte van dezelfde periode in 2003. Daarmee staat het knooppunt bovenaan de file-top-50 van de VID.
De filedrukte op de A2 richting Utrecht is op hetzelfde niveau als voor de aanleg van de spitsstrook. In de richting van Den Bosch op de A2 is het zelfs erger geworden. De filedruk wordt gemeten in kilometerminuten, het aantal kilometers file maal de tijd dat deze file er heeft gestaan.
Volgens de VID is het effect van de spitsstroken volledig verdwenen. "Als de situatie bij Everdingen representatief is voor heel Nederland doet dit vrezen voor de effecten van de spitsstroken die op veel andere plaatsen in Nederland worden aangelegd", aldus een woordvoerder van de VID.
De VID denkt dat de aanvankelijke verbetering van de filesituatie er voor zorgt dat mensen hun reisgedrag aanpassen. "Ze kiezen nu bijvoorbeeld wel voor de auto of veranderen hun vertrekmoment, waardoor de gunstige effecten van de spitsstroken verdwijnen."
(Bron)

En dat was helemaal niet voorzien hè? Alleen wat van die milieufreaks die dat voorspelden, maar ja, die waren gek.
Aantal banen van vrouwen daalt voor het eerst

VOORBURG - Voor het eerst sinds decennia neemt het aantal banen waarin vrouwen werken af. De langzame groei van het aantal banen in de zorg en het onderwijs, vooral bezet door vrouwen, wordt overschaduwd door de sterke afname van arbeidsplaatsen bij bedrijven. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag heeft gepubliceerd.
"In het eerste kwartaal van 2004 was het aantal banen van vrouwen 0,5 procent lager dan een jaar eerder. Het aantal banen van mannen daalde 2,2 procent", aldus het CBS. In de afgelopen jaren zijn steeds meer vrouwen gaan werken, vooral in deeltijd.
P. Oomes, econoom bij het CBS, verwacht dat de afname van banen waarin vrouwen werken "van korte duur zal zijn". "De deelname van vrouwen aan het arbeidsproces stijgt nog steeds." Hij verwacht dat zodra de economie echt aantrekt, weer meer vrouwen werk zullen vinden.
Het bedrijfsleven neemt tweederde van alle banen in Nederland voor zijn rekening. In de twaalf maanden tot eind maart verdwenen daar 153.000 banen. De afname van de werkgelegenheid was in de bouwnijverheid relatief het grootst met een min van 5,4 procent.
Alleen de zorg en het onderwijs kennen nog steeds banengroei met toenames van respectievelijk 40.000 en 8.000 banen. "De stijging vlakt wel duidelijk af. In 2003 was de banengroei in deze bedrijfstakken nog respectievelijk 57.000 en 14.000", aldus het CBS.
In vergelijking met het eerste kwartaal van 2003 stegen de loonkosten per werknemer in de eerste drie maanden met 2,6 procent. "Het stijgingstempo is sterk afgenomen. In 2002 en 2003 bedroeg de loonkostenstijging nog 6,2 en 3,9 procent." Het CBS paste het cijfer voor 2002 aan.
Eerder rapporteerde het bureau een toename van de loonkosten van 4,9 procent. Achteraf gezien was de bijdrage die werkgevers betaalden voor de pensioen voor werknemers een stuk hoger dan het CBS geschat had.
(Bron)
Nigeria faalt in aanpak e-mailoplichters

AMSTERDAM - Wereldwijd zitten er 500 verdachten van de zogenoemde 'Nigerian 419 scam' in de gevangenis, maar in Nigeria is nog niemand veroordeeld, zo meldt The Register. Volgens de voorzitter van de Nigeriaanse economische misdaadbestrijding, Malam Nuhu Ribadu, worden sommige e-mailzwendels gefaciliteerd door hooggeplaatste corrupte ambtenaren. Bijna 60 procent van de omvangrijke zwendel komt uit Nigeria.
Ook in Nederland zijn de oplichters actief. Afgelopen donderdag stonden 15 mensen van hoofdzakelijk Nigeriaanse of Ghanese afkomst voor de rechter in Amsterdam. De politie viel begin dit jaar een aantal flats in Amsterdam Zuid-Oost binnen, van waaruit de fraudeurs opereerden.
De 'Nigerian Money Scam' is een van de meest langlopende oplichtingszaken op het internet. Al jaren versturen Nigeriaanse bendes e-mails naar miljoenen willekeurige internetgebruikers met het verhaal dat ze bemiddelen voor een afgezet Afrikaans staatshoofd (of een ander 'geloofwaardig' persoon). De oplichters vragen de ontvanger daarin zijn bankrekening beschikbaar te stellen voor het doorsluizen van enkele miljoenen dollars. Meewerken zal, volgens de oplichters, gul beloond worden.
De bekendste gedupeerde is de hoogleraar uit Zwitserland. De professor vloog van Bern naar Amsterdam. Hij ging met twee verschillende oplichtersgroepen in zee en dacht met zijn vermeende verdiensten bij de ene groep de deal met de andere te kunnen financieren. Het resultaat was twee aangenaaide oren. De prof had het grootste deel van het geld dat hij gebruikte van vrienden geleend.
Beide groepen bedienden zich van de vloeistof-truc. Een zeer exclusief en peperduur goedje. De prof moest er bij de ene groep niet minder dan 350.000 dollar voor neertellen, bij de andere 'slechts' 65.000 dollar. De verdachten demonstreerden de werking ervan en stuurden de hoogleraar met een 'schoongemaakt' dollarbiljet naar een wisselkantoor. De stof had gewerkt, want het kantoor wisselde het probleemloos.
Het begon de professor pas te dagen dat hij zich grof liet uitkleden toen hij, alleen in een Amsterdamse hotelkamer, zelf met een fles 'biljetreinigingschemicaliën' aan de slag moest. Volgens instructies had hij de fles eerst in de leeggemaakte minibar geplaatst, om hem daar na een tijdje weer voorzichtig uit te halen en op een tafel op kamertemperatuur te laten komen. Na een minuut of veertig explodeerde de fles met kracht - het schuim zat tot op het plafond.
De professor had geluk. Hij deed aangifte en kreeg een deel van zijn geld terug. De hoofdverdachte O. kreeg vorig jaar mei 4,5 jaar celstraf en moet ruim 205.000 euro betalen aan de professor. De tweede hoofdverdachte I. kreeg 3,5 jaar celstraf en een boete van 8.641,55 euro. De andere vier verdachten kregen respectievelijk 301 dagen, 2,5 jaar, 3 jaar en 3 jaar celstraf. Volgens de justitie durven maar weinig gedupeerden aangifte te doen.
(Bron)
Naaktrenners

Honderden blote mannen en vrouwen rennen maandag vijf juli door de straten van Pamplona waar woensdag de traditionele stierenrennen worden gehouden. De naakte mensen zullen niet het parcours van de stieren verkennen, maar protesteren tegen het dierenleed. Aan de race, georganiseerd door People for the Ethical Treatment of Animals , doen naaktrenners uit de hele wereld mee.
(Bron)
Hoera - hij is weer zichzelf. Wat een opluchting. Hij zit gewoon gepikeerd voor het dichte raam, vannacht heeft ie geslapen (pas om een uur of drie, en toen werd z'n ademhaling pas weer normaal, hij heeft lopen hijgen vanaf de dierenarts). Z'n neus loopt niet meer leeg (van dat hijgen). En hij sjokt wat rond, als ie zich stoot (nou ja, als ie die kap ergens tegenaan stoot) wordt ie niet meer gek maar probeert ie het gewoon nog een keer, en dat gaat redelijk.
En hij is op de bak geweest, dus dat ook allemaal goed.
Zalven en pil geven gaat ook makkelijk, hij heeft toch door dat het echt moet, hij blijft netjes op zijn rug liggen zonder geworstel of gemauw.
De wond lijkt er al wat minder vurig uit te zien, en meneer heeft zelfs al weer even zitten spinnen op schoot.
Spaanse politie onderzoekt striptease door collega

TARRAGONA - De politie van de Spaanse stad Tarragona heeft een onderzoek ingesteld naar een een collega die in zijn vrije tijd striptease-optredens in uniform verzorgt. De man zou zeker eenmaal op een vrijgezellenfeest uit zijn politiekleren zijn gestapt, aldus de Spaanse omroep Cadena SER donderdag op gezag van de autonome politie van Catalonië.
Bronnen bij de politie en het ministerie van Binnenlandse Zaken lieten weten dat verscheidene foto's zijn opgedoken waarop de agent zich van zijn uniform ontdoet. Desondanks meent de politie dat de man voor de meeste optredens zijn werkkleding thuisliet.
(Bron)
Al-Qaeda dreigt met aanslagen in Europa

DUBAI - De terreurorganisatie al-Qaeda dreigt met aanslagen in Europa, als het eenzijdig bestand dat leider Osama bin Laden in april aanbood, is afgelopen. Dat staat in een brief van een groepering die banden zou hebben met al-Qaeda. Dat berichtte de Arabische krant Asharq al-Awsat vrijdag.
Op 15 april bood de Saudische terrorist Osama bin Laden Europa vrede aan. Het bestand zou drie maanden duren en dus medio juli aflopen. In ruil voor vrede zouden alle Europese militairen zich uit islamitische landen moeten terugtrekken.
"Aan het Europese volk. U hebt nog een paar dagen om het bestand van Bin Laden te accepteren of anders zal u uzelf de schuld moeten geven", aldus de verklaring die wordt toegeschreven aan de Abu Hafs al-Masr Brigades.
Deze groepering zegt ook verantwoordelijk te zijn voor de aanslagen van 11 maart in Madrid, waardoor ruim 190 mensen de dood vonden.
De Europese landen wezen destijds het aanbod van Bin Laden voor een bestand met grote eensgezindheid af.
(Bron)
'Nederlanders gaan eurocenten oppotten'

WEESP - Nederlanders zullen muntjes van 1 en 2 eurocent oppotten, nu winkeliers bedragen aan de kassa gaan afronden. Dat is de verwachting van S. Bulterman, directeur van de Nederlandsche Postzegel- en Muntenveiling.
"Mensen zijn bang dat de centen binnenkort verdwijnen, dus ze willen er op tijd bij zijn. Ze vinden het leuk om de muntjes te hebben", zei Bulterman vrijdag. Na de afschaffing van het zilvergeld in 1967 en het verdwijnen van de guldencent in 1983 nam de verzamelwoede onder Nederlanders ook flink toe. "Dat zal ook nu wel weer gebeuren."
Naar verwachting grijpt 80 tot 90 procent van de detailhandel de mogelijkheid tot afronden aan. Daarmee worden de muntjes van 1 en 2 eurocent zo goed als overbodig.
Bulterman denkt dat de eurocenten op den duur schaars worden. "Maar dat hangt wel af van de productie." De Nederlandsche Bank voorziet in ieder geval een spoedig einde van de muntjes. Het gebruik zal na 1 september snel afnemen en de productie kan dan mogelijk snel worden gestopt, aldus DNB.
Serieuze muntenverzamelaars zullen niet massaal op de 1 en 2 eurocenten duiken, denkt Bulterman. "Er zijn vrij veel van dat soort munten in omloop. Echte verzamelaars bezitten ze al lang." Daar komt bij dat ze niet geïnteresseerd zijn in gebruikte centen. "Ze willen alleen kersverse munten die net uit de fabriek zijn gerold."
(Bron)

donderdag, juli 01, 2004

Vierdaagsewandelaar valt voetganger aan

ARNHEM - Een 50-jarige inwoner van Elst die aan het trainen was voor de Vierdaagse heeft een 41-jarige man uit Oosterbeek mishandeld met zijn paraplu. De Elstenaar verklaarde donderdag bij de politie dat de Oosterbeker en twee anderen hem in de weg liepen bij zijn training, waardoor hij zich verstapte.
De Oosterbeekse man liep met de anderen op een voetpad. Hij kreeg onverhoeds een klap toen de Elstenaar hem passeerde. Toen hij om opheldering wilde vragen, haalde de wandelaar een mes uit zijn zak. De man uit Oosterbeek alarmeerde de politie, die de Vierdaagseloper aanhield. Hij bleek drie messen op zak te hebben. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.
(Bron)

Word je lekker ontspannen van, van dat lopen.
Woedende Duitser laat vrouw achter bij tankstation

RINGSTED - Een Duitse vakantieganger heeft zijn vrouw tijdens de thuisreis na een heftige echtelijke ruzie zonder pardon achtergelaten bij een Deens tankstation. Dat meldde de politie in Ringsted donderdag.
De 55-jarige vrouw meldde zich bij de politie nadat haar echtgenoot haar uit hun camper had verjaagd en met gierende banden was weggereden. Toen de man ook na enkele uren niet berouwvol was teruggekeerd, kreeg de vrouw een matras en mocht zij de nacht doorbrengen op het politiebureau. De volgende ochtend nam zij de trein terug naar haar woonplaats in de omgeving van Stuttgart.
(Bron)
Alles klaargelegd, Tom opgepakt, ondersteboven gerold (MRRAAUUWWW!), poot opgetild. Toen werd ie mak, zalf in/rond de wond gespoten. Dat geeft wel de kriebels, zo'n tuutje in zo'n gat steken :-(
Bek opengesperd, pil erin, hapslik, stukje van een spekplakje er achteraan, kat losgelaten. Hij bleef eerst even op schoot zitten, en hopte daarna wat onhandig maar al heel wat beter dan vanmiddag naar de vensterbank.
En nu ligt ie op de bankleuning in de bekende 'je ziet toch wel dat ik naar buiten wil?!'-houding.
Als ie nu ook nog naar de bak gaat ben ik gerustgesteld. Als dat straks nog niet gebeurd is, zet ik hem er zelf op, misschien dat dat helpt.
Verkoop sigaretten flink gedaald

UTRECHT - De eerste vijf maanden van dit jaar zijn er 15 procent minder sigaretten verkocht in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Dit betekent dat er een miljard sigaretten minder zijn gerookt.
[Minder in Nederland gekochte sigaretten, bedoelen ze.]
De Staat is hierdoor flink veel accijns misgelopen. Volgens Stichting Sigaretten Industie (SSI) was er gerekend op een opbrengst van 650 miljoen euro. Er is 520 miljoen binnengekomen.
Daarmee gaat het met de sigaretten dezelfde kant op als met de sterke drank. Vorige maand werd bekend dat de accijnsverhoging op sterke drank als gevolg had dat de verkoop in liters vorig jaar met 6 procent is ingezakt. De opbrengst van de accijns was een stuk minder dan de overheid had gedacht.
Volgens voorzitter W. Roelofs van de SSI is de illegale handel niet meegeteld. "We hebben tien nieuwe lidstaten bij de Europese Unie. In enkele van die landen kost een pakje sigaretten rond de 75 cent. Hier kost zo'n pakje 4,60 euro. Dus het loont de moeite om een busje vol te laden. Het is alleen niet duidelijk hoe groot het aandeel hiervan is."
In het begin van dit jaar is de accijns op tabak flink verhoogd. Ook kwamen er allerlei andere maatregelen zoals een rookvrije werkplek en rookvrije treinen. "Het is afwachten hoe de markt zich verder ontwikkelt. Wij kunnen niet meer doen dan afwachten", aldus Roelofs.
Over 2003 ten opzichte van 2002 werd er meer gerookt. Het aantal in Nederland verkochte sigaretten klom van 16,9 miljard naar 17 miljard stuks. De opbrengst steeg van 2,5 miljard naar 2,6 miljard euro. De verkoop van kerftabak (shag) nam iets af van 13,2 miljoen kilo naar 13,1 miljoen kilo. Dat bracht aan omzet bijna 933 miljoen euro op.
(Bron)

Tis ook nooit goed.
Plan voor kustpark in zuidelijke Noordzee

SLUIS - Een kustpark in de zuidelijke Noordzee, waar het goed wonen, werken en vertoeven is met nette stranden en zuiver water. Dit plan is gepresenteerd tijdens een tweedaags besloten forum in het gemeentehuis van Sluis, zo werd donderdag bekend.
Vertegenwoordigers uit België, Engeland, Frankrijk en Nederland spraken over de gemeenschappelijke belangen en problemen bij het kustbeheer, zoals olievervuiling, de stijging van de zeespiegel, overstromingen van de kust en de invloed van windmolenparken op zee.
Het forum maakt deel uit van SAIL (Schéma d' Aménagement Intégré du Littoral), een transnationale organisatie, die in 1999 is ontstaan. Daarin werken veertien overheden en instanties samen die betrokken zijn bij kustbeheer in Essex, Kent en de Theems-delta in Engeland, Nord Pas-de-Calais in Frankrijk, West-Vlaanderen in België en Zeeland.
(Bron)

Ze worden steeds gekker.
Een uitgebreider bericht over de extreemrechtse jongeren in Venlo:

Noord-Limburg telt 110 rechts-extremistische jongeren

VENLO - De politie in het district Venlo gaat een groep van 110 rechts-extremistische jongeren tussen 14 en 18 jaar extra in de gaten houden. Dat heeft de politie donderdag gezegd na publicatie van een onderzoek naar rechts-extremistisch gedrag in het district.
Het zijn voornamelijk hangjongeren met het daarbij horende probleemgedrag die vaak het kledingmerk Lonsdale dragen. Zij plegen delicten als vernieling, brandstichting, aantasting van de openbare orde, discriminatie, bedreiging en gebruik van en handel in verdovende middelen.
Veel van hen komen uit probleemgezinnen. Hun ouders zijn gescheiden of alcoholist en gebruiken soms geweld in de 'opvoeding'. Zelf zijn de jongeren vaak laag opgeleid. Ze zijn herkenbaar aan hun kleding (Lonsdale, legerkistjes met gekleurde veters), kaal geschoren hoofden, hun graffiti en uitlatingen en publicaties op internet. Overigens blijkt dat sommige Lonsdale-jongeren wel Turkse of Marokkaanse vrienden hebben.
Het onderzoek kwam op gang na meldingen van de burgemeesters Kleingeld van Helden en Schrijen van Venlo over vreemdelingenhaat bij de uitgaansjeugd. De jongeren zoeken vooral aansluiting bij een subcultuur. Er is daarbij geen sprake van een politieke organisatiegraad, eerder van vreemdelingenhaat uitsluitend in de richting van Turken en Marokkanen. Hierbij ontstaan gedachten als "blijf van onze meisjes af" en dergelijke.
De burgemeesters van Helden en Venlo gaan met de directies van middelbare scholen praten over de aanpak van het fenomeen. De politie gaat meer informatie verzamelen over deze groep jongeren. Overigens zijn volgens de politie bij het onderzoek naar rechts-extremisme geen schokkende feiten gevonden.
(Bron)
Groningers met meerdere auto's gekort op uitkering

GRONINGEN - Ruim honderd klanten van de Groningse sociale dienst zijn gekort op hun bijstandsuitkering, omdat ze drie of meer auto's bezitten. Een aantal van hen raakt zelfs zijn uitkering helemaal kwijt. Dat maakte de dienst Sociale Zaken en Werk van de gemeente Groningen donderdag bekend.
Als vervolg op het onderzoek Cabriolet, dat het Regionaal Interdisciplinair Fraudeteam Noord (Rif Noord) eind vorig jaar hield, heeft de dienst de dossiers van 433 klanten die drie of meer kentekens op hun naam hadden staan, nader onderzocht.
Ook klanten met een auto van het bouwjaar 1998 of jonger konden rekenen op verhoogde belangstelling van de dienst. Auto's behoren tot het vermogen van een bijstandsontvanger.
In 108 gevallen heeft het onderzoek gevolgen voor de uitkering gehad. Deze gevolgen variëren van een waarschuwing door de dienst tot een korting op de uitkering. Bijna dertig klanten van de dienst kunnen helemaal naar hun geld fluiten.
(Bron)
Eurocent verdwijnt uit Nederlandse kassa's

WOERDEN - De eurocent verdwijnt binnenkort voor een groot deel uit de dagelijkse betalingen. Winkeliers in heel Nederland mogen vanaf 1 september bedragen aan de kassa afronden op 5 eurocent.
Het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB) heeft dat donderdag aanbevolen. Het MOB is een breed overlegorgaan, waarin onder meer De Nederlandsche Bank, detailhandel, banken en consumenten zijn vertegenwoordigd.
Naar verwachting grijpen veel winkeliers de mogelijkheid tot afronden aan. Daardoor gaan straks heel wat minder munten van 1 en 2 cent in Nederland rond. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, waarin de supermarkten zijn verenigd, heeft al besloten de regeling over te nemen.
De landelijke regeling volgt op een succesvolle proef in Woerden. Daar heeft een groep ondernemers de eurocenten de afgelopen weken al afgerond, bij contante betalingen. Onderzoek heeft uitgewezen dat ruim viervijfde van de consumenten in Woerden achter deze manier van afrekenen staat.
De winkeliers hebben ook financieel voordeel bij het afronden. Zij zijn minder kwijt aan bijvoorbeeld het regelen van voldoende muntgeld. Geschat wordt dat de nieuwe regeling jaarlijks een besparing van meer dan 30 miljoen euro oplevert.
De nieuwe regel houdt in dat het totaalbedrag op de kassabon bij een contante betaling wordt afgerond op 5 cent. Zo ronden winkeliers 19,98 euro af op 20 euro en 23,97 op 23,95 euro.
De eurocent blijft officieel een wettig betaalmiddel. Nederland kan in Europa niet op eigen houtje de kleinste munten waardeloos verklaren, dat zou in Brussel geregeld moeten worden.
(Bron)

Kunt u zich de vorige afronding op 5 cent nog herinneren? En denkt u dat de consument iets zal merken van dat voordeel van 30 miljoen?
Het nijdige zwiepen van de staart moet je er zelf even bijdenken...

Terug van de dierenarts, het valt op zich mee gelukkig.
Het was oorspronkelijk een diepe bijtwond (van een andere kat), die waarschijnlijk snel is dichtgegaan, waarna een abces is ontstaan. Dat is doorgebroken, maar het is nog erg ontstoken (vandaar die rare vorm, dat is allemaal ontstekingstroep.)
Ze heeft de boel via het gat dat er in de huid zit wat leeggeduwd (jakkes), en er vervolgens een flinke dot antibiotische zalf in gespoten.
We zijn nu dus weer thuis, en Tom is volslagen hysterisch, want hij heeft zo'n kap om. Weliswaar doorzichtig, maar het is al zo'n bangerd, dus hij loopt er voor weg (vooruit en achteruit), wat niet helpt, dan gaat ie onbeheerst rennen en knalt natuurlijk overal tegenaan - hij is nu een stuk breder.
Hij zit nu teruggetrokken onder het tafeltje, waar ie vaker zit als ie zich niet jofel voelt.
Hij moet een paar dagen lang twee keer per dag zalf in de wond (tube met een tuutje, moet ik dus in de wond duwen, brr, en met handschoenen aan want het is erg agressief spul), en tien dagen twee keer per dag een antibioticatablet.
In principe moet de wond binnen een dag of vijf dicht zijn, dan ophouden met de zalf, kraag eraf, en kijken hoe het is aan het einde van de kuur.
Als ie, nu ie niet meer aan de wond kan likken, gaat krabben, moet ie een babyrompertje aan...
Inmiddels ie ie op de vensterbank geklauterd, en hij zit om en om met zijn kop te schudden en naar vlinders te kijken. Dus al iets gekalmeerd, en zolang ie niet rondbanjert zal ie wel kalm blijven.
Ik zal z'n vaste looproutes door de kamer wel leegruimen voor 'm (zul je zien dat ie ze daarna niet meer gebruikt).
TT 192 Rotterdam int boetes tijdens EK

ROTTERDAM De Rotterdamse politie heeft tijdens het EK voetbal ruim 50.000 euro opgehaald bij mensen die nog boetes moesten betalen. Ook hebben 35 mensen straffen uitgezeten, of zitten die nog uit. De politie had bewust gekozen voor de EK-periode, omdat veel mensen dan thuis zijn om televsie te kijken.
Alleen al de aankondiging dat er boetes geïnd werden, leverde 'spontaan' 5000 euro op aan achterstallige betalingen.
De grootste vangst werd gedaan bij een 51-jarige Rotterdammer, die nog voor 18.012 euro aan boetes had uitstaan. Tot verbazing van de agenten die bij hem aanbelden, betaalde de man contant.
VS voeren strijd tegen abortus en de VN op

AMSTERDAM - De regering-Bush draait, in haar wereldwijde campagne tegen abortus, de Verenigde Naties verder de duimschroeven aan. De VS dreigen de betalingen aan het kinderfonds Unicef en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te staken, als die niet hun samenwerking met het VN-bevolkingsfonds (Unfpa) beëindigen. Twee jaar geleden werd de geldkraan voor Unfpa al dichtgedraaid.
Het dreigement werd eerder deze maand geuit tijdens informeel overleg met de organisaties. Vier leden van het Congres tonen zich in vragen aan minister Powell van Buitenlandse Zaken 'geschokt' over de pressie op Unicef en de WHO.
'Dit is niets minder dan een mondiale aanval op de gezondheid van vrouwen', aldus Barbara Lee, Democratisch Congreslid uit Californië. 'De regering gaat terug naar de Middeleeuwen.' Volgens de vier redt Unfpa mensenlevens in China en elders in de wereld.
Het offensief van de regering-Bush valt samen met een pan-Amerikaanse conferentie over seksuele gezondheid deze week in Puerto Rico, over de resultaten van de VN-bevolkingstop in Caïro, tien jaar geleden. Die betekende een doorbraak voor de 'reproductieve rechten' van vrouwen.
De regering-Bush grijpt elke gelegenheid (zo ook de top in Puerto Rico) aan om de erfenis van Caïro om te buigen in conservatieve zin, meestal samen met het Vaticaan en orthodoxe moslimlanden. Deze coalitie ageert tegen abortus en voor kuisheid vóór het huwelijk als probaat voorbehoedmiddel. Sara Seims, Amerikaans expert inzake seksuele gezondheid, zegt dat de Latijns-Amerikaanse landen in Puerto Rico 'moedig standhouden' tegen de 'ideologische campagne' van de VS.
(Bron)
'Het zijn jongens van de straat'

DEN HAAG - VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali heeft aangifte gedaan wegens bedreiging door de Haagse rapgroep DHC. De groep is niet onder de indruk. 'Ze lachen zich kapot.'
Rapper Omar Montana van de groep DHC (Den Haag Connectie) heeft even niets meer te zeggen over zijn Hirsi Ali Diss. Hirsi Ali zit op de kast, de VVD-politica wil Omar en zijn DHC-matties zelfs achter de tralies wegens bedreiging, de media zijn in rep en roer; het is dus prima zo.
'Wij hebben als groep besloten geen commentaar meer te hebben', zegt Omar aan de telefoon. Maar echt niet omdat hij nu bang is geworden of zo. 'Wij? Geschrokken?' Hard gelach op de achtergrond.
Wie wel wat heeft te zeggen over de Hirsi Ali Diss, is MC Mohcain. Mohcain (24) zit op een bankje naast de supermarkt aan het Lorentzplein in het Haagse Laakkwartier. Zijn bril en petje onder een dikke laag stof, want hij werkt in de bouw en komt net 'van de steiger'. Mohcain is ook rapper en een goede bekende van de jongens van DHC, en Mohcain voelt zich ook gedisst. Als Marokkaan en als hiphopper.
'Door deze opschudding staan de Marokkanen weer op een negatieve manier in de aandacht, en krijgt de hiphop weer de schuld', zegt Mohcain. Dat kan hij niet uitstaan.
Want wie zijn die jongens van DHC nu helemaal? 'Ze komen af en toe aanwaaien in de oefenruimte. Maar ze zijn niet echt met hiphop bezig. Ze treden nooit op of zo, en ik heb ze nooit zien freestylen. Ze horen niet bij de scene.'
Terwijl Mohcain al zijn zuurverdiende geld in bijvoorbeeld een nieuwe microfoon stopt, rapt DHC gewoon 'door zo'n simpel internetmicrofoontje'.
Mohcain: 'Het zijn jongens van de straat die voor de lol af en toe een straatremix opnemen. Met een halve laptop rappen ze dan hun eigen tekst over een sample. Zo'n nummer gooien ze op internet, waar iedereen het kan downloaden en op een cd'tje kan branden.'
Dat werkt aardig. De Hirsi Ali Diss doet het goed in Den Haag en omstreken, zelfs in België, weet Mohcain. 'Ze hebben al eens eerder een soort hitje gehad. Hun repertoire zit aan de scherpe kant, vooral jonge gastjes vinden dat leuk. Marokkanen, maar zeker ook Surinamers en Nederlanders. Het is heel simpel. Hun teksten zijn ook simpel, puur schelden, en zo scoor je dus kennelijk.'
Het is geen jaloezie van Mohcain, maar hij vindt dat de hiphop, waar hij al jaren serieus mee bezig is, op deze manier 'naar de kloten' gaat.
'Ik breng ook politieke teksten, over de Israëlische bezetting van Palestina bijvoorbeeld, maar ik baseer me op feiten. Ik geef hiphop-classes aan Marokkaanse jongeren, en die vertel ik dat ze mensen met raps aan het denken moeten zetten. Ik wil de jongere generatie wat wijzer maken. Maar nu komt deze slechte shit weer bovendrijven, omdat de media die teksten ineens gaan analyseren, en die jongeren denken: zo gaan wij dat dus ook doen.'
Hirsi Ali had er volgens Mohcain ook beter aan gedaan DHC te negeren. 'Ze lachen zich kapot. Als ze straks nog opgepakt worden helemaal. En wat kunnen die jongens haar nou doen. Het zijn gewone jongens, die Omar doet zelf ook jongerenwerk.
'En wees blij dat ze zich een beetje met muziek bezig houden, en de buurt niet verzieken. Maar nee: het vuurtje is weer aangewakkerd, de media zijn wakker, en Marokkanen hebben weer de slechte naam. Over de positieve dingen van hiphop hoor je geen woord.'
(Bron)
Geen sport, dat stellen lezers op prijs

AMSTERDAM - Het Reformatorisch en het Nederlands Dagblad rapporteren alleen over het EK als het randgebeuren daartoe aanlei ding geeft. Een christen is niet sportverdwaasd.
Heel Nederland was woensdagavond in de ban van Portugal-Nederland en heel Nederland leest vandaag de verslagen in de krant. Héél Nederland? Nee, twee kleine kranten blijven dapper weerstand bieden aan de oranjemanie die het land in haar greep heeft: vandaag in Reformatorisch Dagblad en het Nederlands Dagblad wéér geen letter over EK, bondscoach Dick Advocaat of onze jongens. Niet eens de uitslag.
De twee oranjevrije landelijke kranten bedrijven journalistiek op orthodox-christelijke grondslag. Volgens redacteur Steef de Bruijn van het Reformatorisch Dagblad (60 duizend abonnees in orthodox-gereformeerde kring) past aandacht voor sport daar niet in. Het wedstrijdkarakter, het professionalisme: 'Wij vinden dat niet verenigbaar met een christelijke levenshouding.' Bovendien speelt veel wedstrijdsport zich af op zondag, 'iets dat niet behoort te gebeuren'.
Maar het is toch vooral de sportverdwazing die de makers van het RD tegen de borst stuit, 'de verafgoding van spelers'. Het past een christen niet daaraan mee te doen. Bovendien hoeft er op het veld maar één foutje te worden gemaakt, of een vol stadion raast, tiert en vloekt. 'Het leidt tot extase en hysterie, die onverenigbaar zijn met een matig, sober leven', zegt De Bruijn.
Voor de helft van de RD-lezers is de krant het primaire nieuwsmedium - tweederde heeft geen tv in huis: voor hen bestaat het EK niet - althans niet thuis. Er hebben de redactie niettemin nog geen verzoeken om meer EK bereikt. De Bruijn: 'De lezers weten dat ze in onze krant geen sport zullen vinden. Dat stellen ze zeer op prijs.'
Voorlopig werpt het sportbeleid van het RD vruchten af. De krant is een van de weinige in Nederland die niet kampen met abonneeverlies.
Het Nederlands Dagblad (38 duizend abonnés, voornamelijk uit orthodox-christelijke hoek) boekt ondanks het zeer terughoudende sportbeleid van de krant zelfs lichte groei in het aantal lezers.
Frans Thijssen, secretaris van de hoofdredactie, garandeert dat er vandaag in zijn krant geen letter over Portugal-Nederland te vinden zal zijn. De krant is liberaler dan het strenge RD en heeft op zaterdag zelfs een sportpagina, maar het EK komt er niet in.
Dat komt vooral doordat zondagsport niet past binnen de opvattingen van de krant. Thijssen: 'Dat is een dag om God te eren en te dienen.'
Tijdens het EK wordt regelmatig op zondag gespeeld. 'Dan zou je dus krijgen dat we over bepaalde wedstrijden wel, en over andere niet zouden schrijven. Dat willen we niet.'
En dus haalt, net als in het Reformatorisch Dagblad, het EK alleen de kolommen als het randgebeuren, supportersrellen bijvoorbeeld, aanleiding daartoe geeft. De Bruijn: 'Dat nu ook de premier zich met het debat rond Dick Advocaat is gaan bemoeien, zou bij ons aanleiding voor een stuk kunnen zijn.'
(Bron)
TT 120 VENLO De politie in het district Venlo gaat een groep van 110 extreem-rechtse jongeren (14-18) in de gaten houden. Het zijn voornamelijk hangjongeren die kleine delicten plegen.

Dat zijn vast van die gastjes die voor orde en tucht zijn?
Nederlanders geven hun seksleven mager zesje

GRONINGEN - Nederlanders waarderen hun seksuele welbevinden met een mager zesje. Dat cijfer zou omhoog gaan als het begrip seksuele voorlichting een nieuwe betekenis krijgt. Voorlichting voor gevorderden moet er op gericht zijn om seks spannend te houden voor partners met een langdurige relatie.
Dat blijkt uit een onderzoek van de Groningse hoogleraar gezondheidspsychologie dr. H. van de Wiel naar seksuele scenario's van 5500 mensen die langer dan zeven jaar een relatie hebben. Van de Wiel meent dat de cultivatie van seks nog in de kinderschoenen staat en dat vele Nederlanders door schroom en problemen niet in staat zijn hun ideale vrijpartij te realiseren.
Seks in Nederland gaat doorgaans volgens een vrij uniform en bekend scenario: het gebeurt met de eigen partner, in de eigen slaapkamer en in het weekeinde, als de stress van het werk even weg is. Het menu bestaat uit geslachtsgemeenschap of orale seks, al of niet ondersteund door sfeermakers en speeltjes.
De resultaten van een kleine groep mensen toont echter dat het Grote Genieten niet over hoeft te gaan na de eerste verliefdheid, stelt de hoogleraar. "Wie bereid is moeite te doen om seks in de relatie spannend te houden, bijvoorbeeld door openlijk wensen en problemen te bespreken, zal met aanzienlijk meer seksueel plezier oud worden dan wie dat niet doet", aldus Van de Wiel.
Hij stelt dat huisartsen seksuele problemen bespreekbaar moeten maken en veel waakzamer moeten zijn bij het voorschrijven van geneesmiddelen. Sommige medicijnen geven namelijk libidoverlies.
Ook vindt Van de Wiel dat artsen minder moeten schromen een erectiepil voor te schrijven. Het farmaceutisch bedrijf Lilly Nederland, die erectiepillen produceert, heeft het onderzoek gefinancierd.
(Bron)
Economische groei in Nederland opgeschroefd

VOORBURG - De Nederlandse economie is harder gegroeid dan eerder werd aangenomen. Volgens de jongste schattingen ging de economie er in het eerste kwartaal van 2004 met 0,7 procent op vooruit ten opzichte van de laatste maanden van 2003. Eerder werd nog gesteld dat het groeicijfer 0,4 procent bedroeg.
Ook afgezet tegen dezelfde periode een jaar eerder is de economische groei in het eerste kwartaal beter uitgevallen. Deze groei kwam uit op 0,9 procent, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag heeft gepresenteerd. In mei ging het CBS uit van een economische groei van 0,8 procent.
(Bron)
Eerste ruimtesonde in baan rond Saturnus

PASADENA/NOORDWIJK - Voor het eerste draait er een ruimtesonde in een baan rond de planeet Saturnus. Bijna zeven jaar na zijn lancering is de Amerikaans-Europese sonde Cassini-Huygens door de zwaartekracht van Saturnus 'gevangen'.
Dat meldden de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA en de Europese tegenhanger ESA donderdagochtend. De sonde vloog zonder problemen door de ringen van de op een na grootste planeet van ons zonnestelsel. Vervolgens werd de stuwmotor geactiveerd om het vaartuig in een baan rond de planeet te brengen.
De 3,4 miljard dollar kostende en circa 5400 kilo wegende Cassini-Huygens is een samenwerkingsproject van NASA en ESA. De door de Amerikanen gebouwde satelliet Cassini concentreert zich op Saturnus. De komende vier jaar trekt de satelliet 76 banen om de planeet om metingen te verrichten. Twee camera's gaan 300.000 foto's van Saturnus, zijn ringen en manen maken. Het is voor het eerst sinds de jaren tachtig, toen ruimtevaartuigen langs scheerden, dat de planeet weer van nabij wordt bekeken.
De sonde Huygens wordt op 25 december losgekoppeld van Cassini, waarna het apparaat zal neerdalen in de atmosfeer van Titan. De grootste van de 31 manen van Saturnus werd ontdekt door de 17e-eeuwse Nederlandse astronoom Christiaan Huygens.
Titan is voor onderzoekers zo interessant omdat hij een atmosfeer heeft. Bovendien bestaat die luchtlaag voornamelijk uit stikstof net als op de aarde. Titan staat echter veel verder verwijderd van de zon dan de aarde. Wetenschappers verwachten daarom een "diepvriesversie" van onze oeratmosfeer aan te treffen.
Het Cassini-Huygens-project was omstreden. Milieugroeperingen hoopten in 1997 de lancering via de rechter te kunnen verbieden, omdat Cassini-Huygens ruim 32 kilo plutonium bij zich heeft. Zij vreesden een ramp als het plutonium, dat wordt gebruikt voor de stroomvoorziening, bij een mislukte lancering zou vrijkomen.
De rechter stelde hen in het ongelijk en liet de wetenschappelijke waarde van de missie prevaleren. Volgens NASA vormde het radioactieve plutonium geen bedreiging. Het ruimtevaartbureau schatte de kans op het ontsnappen van het plutonium op een op een miljoen.
(Bron)
1 juli: huursubsidie omlaag, treinkaartje duurder


RIJSWIJK - Glazenwassers zonder ladders, taxichauffeurs die altijd de weg weten en duurdere treinritjes. Allemaal nieuwtjes die juli met zich meebrengt. Een kort overzicht.

- De personal coach is vanaf is niet langer voorbestemd aan bewindslieden en mensen met een dikke beurs. Ook mensen met een uitkering kunnen voortaan een beroep doen op een persoonlijke coach. Deze helpt hen een handje bij de zoektocht naar werk. Van minister De Kneus van Sociale Zaken mogen de coaches zich 'werkherkansingsadviseurs' noemen.

- De huursubsidie gaat per 1 juli met 12 euro omlaag. Even leek deze tegenvaller voor ruim een miljoen ontvangers van huursubsidie niet door te gaan, omdat de Eerste Kamer de wet waarin dit staat niet meer voor de zomer zou bespreken. Dinsdag keurde de senaat de wet alsnog goed.

- Glazenwassers, gevelreinigers en andere waaghalzen mogen vanaf donderdag niet meer de ladder op. Om hun werk veilig te doen moeten ze een steiger bouwen of een hoogwerker laten aanrukken.

- Gasluchtjes en stoomuitval kunnen worden gemeld bij het Nationale Storingsnummer gas en stroom (0800-9009). Dat wil zeggen: alleen als het gebrek buiten de woning ligt. Mankementen in eigen huis moeten de gas- en stroomconsument zelf opknappen.

- Voor nieuwe taxichauffers volstaat een rijbewijs niet meer om aan de slag te mogen. Met een examen moeten ze aantonen een beetje vlot te kunnen rijden, de weg te weten in hun regio en met twee woorden te kunnen spreken.

- De trein wordt duurder. De prijs van een kaartje gaat met gemiddeld 2,075 procent omhoog omdat 84,4 procent van de treinen op tijd rijdt. Dat was precies het percentage dat de Nederlandse Spoorwegen met clubs van treinreizigers had afgesproken om de prijzen weer eens omhoog te mogen gooien. [Wat een toeval hè?]
(Bron)
Detectiepoorten reageren op broccoli

AMSTERDAM - De detectiepoorten voor nucleaire straling die sinds maart in de Rotterdamse haven staan, hebben tot nu toe 5.000 keer alarm geslagen zonder daar er één keer sprake was van verboden nucleair transport. De poorten sloegen voornamelijk aan op ladingen broccoli, keramische tegels en pc-schermen. Dat meldt Algemeen Dagblad.
Sinds maart passeerden 200 duizend containers de vier detectiepoorten. In een geval werd proces-verbaal opgemaakt omdat de papieren niet in orde bleken te zijn. Nucleair materiaal werd nog niet aangetroffen. Wanneer een van de poorten alarm slaat, volgt een uitgebreide controle van de lading.
De poorten zijn geplaatst op verzoek van de Verenigde Staten, die willen dat Rotterdam alle inkomende containers controleert op illegaal vervoerd radioactief materiaal. Terroristen kunnen zulk materiaal voor het vervaardigen van een zogeheten 'vuile bom'.
(Bron)

Ik wist het. Broccoli is gewoon fout spul ;-)
Burgemeester Oss heeft geen verklaring voor rellen

OSS - Burgemeester H. Klitsie van Oss heeft geen enkele verklaring voor de rellen die woensdagavond meteen na afloop van de voetbalwedstrijd Portugal-Nederland in zijn gemeente uitbraken. Hij zei dat donderdagmorgen in een uitzending van Omroep Brabant.
Vier jaar geleden gebeurde hetzelfde na de uitschakeling van Oranje in het EK. Daarom had de politie extra personeel in dienst, maar het plaatselijke korps moest desondanks een beroep doen op assistentie van elders. "Het is onmogelijk om tevoren honderden extra agenten achter de hand te houden", aldus Klitsie.
De relschoppers trokken een spoor van vernielingen in het voetgangersgebied in Oss. De politie schat dat enkele honderden mensen bij de rellen betrokken waren. Tientallen winkelruiten sneuvelden.
Op sommige plaatsen is ook geplunderd. De politie verrichtte drie aanhoudingen en sluit meer arrestaties niet uit. Hoe groot de schade is, weet de politie nog niet, aldus een woordvoerder donderdagmorgen.
(Bron)

Het is ook volstrekt logisch om dan winkels te gaan plunderen. Het verlies van Oranje is namelijk de schuld van de winkeliers, en hé, als je er dan zelf wat beter van kan worden, who cares?

woensdag, juni 30, 2004

Tom komt net op schoot zitten, en ik voel iets in zijn vacht. Nou is ie niet zo'n heel erge poetser, dus maar even gekeken of het bagger was of zo.
Zit er dus op zijn flank, beetje verscholen achter zijn rechtervoorpoot, een kale plek. Vreemd. Eens beter bekeken: zit er een wond. Dus ik dacht: die heeft geknokt.
Ik denk/hoop dat ie ergens op gevallen is, want de enige andere verklaring die ik kan bedenken is een messteek - zo ziet het eruit.
Zeker 5 cm lang, overal even diep, een cm breed ongeveer, en bij het begin erg ontstoken, de rest is flink opgezet. (Als ie gevallen is, is ie zo gevallen dat ie achterstevoren op iets viel - het begin van de wond zit 'achteraan'. Bij een voorwaartse val zou dat begin aan de kant van de 'oksel' zitten.)
Blijkbaar zit ie er ook al even, want het vel eromheen is al helemaal kaal gelikt.
Verder doet ie heel gewoon, eet en drinkt normaal, komt z'n knuffels halen als gewoonlijk. Dus ziek lijkt ie niet.
Ik kan morgen om tien uur de dierenarts bellen. Ik gok dat ze de wond moeten schoonmaken en afplakken (voor zover mogelijk), en dat ie iets tegen de ontsteking zal krijgen.
Eén heel groot voordeel: die oranjezooi zal wel snel weer uit het straatbeeld verdwenen zijn.
Weinig gemeenten willen bijstandstrekkers in dienst

DEN HAAG - Gemeenten deinzen ervoor terug zelf bijstandstrekkers in dienst te nemen. Slechts 8 procent wil mensen in de bijstand op die manier aan werkervaring helpen.
Een meerderheid van de steden kiest ervoor om werklozen via een stichting of een uitzendbedrijf te detacheren. Nog eens 8 procent van de gemeenten is van plan de diensten te beperken tot loonsubsidies aan bedrijven die bijstandsgerechtigden in dienst nemen.
Dat blijkt uit een enquête onder 49 steden die de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) woensdag bekend heeft gemaakt.
Sinds 1 januari zijn gemeenten zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van de bijstand. Volgend jaar zijn zij ook geheel financieel verantwoordelijk. Steden hebben er dus baat bij om zoveel mogelijk bijstandsgerechtigden aan werk te helpen.
Om deze mensen werkervaring te bieden, wil 55 procent van de gemeenten haar bijstandsgerechtigden bij een aparte stichting plaatsen. Deze organisaties kunnen hen dan detacheren bij bedrijven of de gemeente zelf. Van de steden ziet 33 procent het detacheren liever gebeuren via een commercieel reïntegratiebedrijf, waaronder uitzendbureaus.
Volgens I. Sjerps van de VNG nemen gemeenten bijstandstrekkers liever niet zelf in dienst omdat zij relatief duur zijn en een hoog risico hebben om vanwege ziekte te verzuimen. Op dit moment onderhandelt de belangenorganisatie met de vakbonden over de rechtspositie van mensen in de bijstand die bij gemeenten komen te werken.
(Bron)
Belgische godsdienstleraar mag niet naakt voor klas

BRUSSEL/LEUVEN - De directie van een middelbare school in het Vlaamse Haasrode bij Leuven heeft onlangs een godsdienstleraar geschorst omdat deze zich in de klas had uitgekleed. Nadat hij naakt voor het bord stond, vroeg de man zijn dertien- en veertienjarige leerlingen hetzelfde te doen, in het kader van een 'meditatie-oefening'. De docent wilde daarmee naar eigen zeggen "grenzen verleggen".
Justitie in Leuven heeft woensdag bekendgemaakt de man te willen vervolgen voor openbare zedenschennis. De directie van het St.Albertuscollege in Haasrode zegt inmiddels dat de kans erg klein is dat de leraar na de zomervakantie kan terugkeren. Volgens schooldirecteur Taes is er na het incident gezorgd voor extra opvang van de leerlingen.
(Bron)
Grmpf.
Hm.
Ik zit buiten, tis ook zonder zon nog 23 graden. Tijger zit onder de coniferen, een vogel landt ergens bovenin een conifeer, en Tijger jumpt twee meter omhoog en gaat dan zitten loeren, wiebelend op een vrij dunne zijtak.
Ik zie hoeveel dooie takjes er aan de binnenkant van die coniferen zitten, en besluit er maar eens wat weg te halen.
Ik zet de biobak, die in de weg staat, opzij. Eronder vandaan komt een pad van een centimeter of tien, en een hele kudde padjes van 3 tot 4 centimeter. Ik spoor ze aan iets verderop te gaan zitten, met een verlept varentakje. Intussen is poes alweer naar beneden, en ze maakt aanstalten voor een lekker potje paddenhockey. Ze wéét dat ze niet lekker zijn, maar leuke speeltjes blijven het wel.
Als ik de kat heb weggestuurd en de padden zich stil houden, duik ik echt tussen de coniferen en knip veel van die dooie takjes weg die zo rafelig zijn. Oude takken zijn glad, de jonge takjes hebben ribbeltjes, die vrij scherp zijn.
Als ik uit de coniferen kom, zitten mijn armen vol krassen, en mijn hoofd en schouders zitten vol met knalgroene rupsen. Ik hang de rupsen weer in de conifeer, geef de kat op haar donder omdat ze weer wil hockeyen, en blaas maar even uit.
Een derde van de biobak afgevuld met takken en takjes, maar echt verschil zie je niet.
Als de kat wéér gaat hockeyen en niet eens meer op mijn geroep reageert, mik ik een kopje water naar haar. Dat werkt vrij goed.
Wie goed doet, goed ontmoet. Wie een kat nat gooit, zal natregenen - inmiddels drupt het en zit ik dus binnen. Te hopen dat die padjes zo snugger zijn zich weer onder de bakken terug te trekken.
Ik zie eruit of ik met de kat gevochten heb, vol met schrammen, maar ook vol groene vlekken. En ik ruik doordringend naar die citroengeur van een van de coniferen.
Zooooo. En nu maar afwachten. Ik heb Justitie (waar integratie onder valt) gemaild. Uitgelegd wat mijn situatie is, en gevraagd of er al duidelijkheid is omtrent de vraag of ik te zijner tijd een inburgeringstoets zal moeten afleggen.
Ik ben benieuwd.
Reisbureau 's avonds open bij winst Oranje

GRONINGEN - Als het Nederlands elftal woensdagavond in de halve finale van het Europees kampioenschap van Portugal wint, gaat reisbureau Internoord in Groningen direct open. Het reisbureau verwacht bij een zege een run op vluchten naar Portugal en wil zo snel mogelijk de beschikbare vliegtuigstoelen kunnen vastleggen, aldus een woordvoerder.
"Na de wedstrijd tegen Zweden zagen we de belangstelling voor vluchten naar Portugal al flink toenemen", aldus H. Kramer van het Groningse reisbureau. "We willen kijken of er nu opnieuw animo is."
Het reisbureau heeft overigens geen kaarten voor de finalewedstrijd beschikbaar. "Als Portugal verliest komen er weer veel kaarten voor de finale op de markt", verwacht Kramer. "Mensen die bij ons een vlucht boekten na de wedstrijd tegen Zweden hadden ook allemaal een kaartje."
De medewerkers van het reisbureau zijn na afloop van de wedstrijd Portugal-Nederland in ieder geval een uur aanwezig. Klanten kunnen woensdagavond alleen maar reserveren. "De financiële transacties worden donderdag afgehandeld", aldus Kramer. "Anders overtreden we de winkeltijdenwet."
(Bron)
'Slimme' Playboy-hacker krijgt twee jaar cel

AMSTERDAM - Een Engelse supermarktmedewerker heeft twee jaar cel gekregen wegens het afpersen op internet, zo meldt The Register. De 25-jarige Simon Jones had een aantal accounts, door creatief surfen, weten te bemachtigen die toegang gaven tot de Playboy-site. Jones wist de beheerders van de site te overtuigen dat hij tot een groep 'elite' hackers behoorde en eiste geld. Anders zou hij de gegevens openbaar maken.
Playboy ging overstag en betaalde de man 100 dollar voor de bescherming van twee accounts. Jones zette het geld direct op zijn eigen bankrekening, waardoor hij een spoor van bewijs achterliet en kon worden gearresteerd.
Later kwam Playboy erachter dat Jones helemaal niet de site had gehackt. Hij had slechts wat wachtwoorden met een ander persoon uitgewisseld op een forum.
(Bron)

Wat een sukkels - Playboy omdat ze er instonken, die kerel omdat ie voor zijn 100 dollar nu twee jaar mag gaan zitten.
Hirsi Ali doet aangifte tegen Haagse rapgroep

HILVERSUM - VVD-Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali heeft dinsdag aangifte gedaan tegen een rapgroep uit Den Haag wegens bedreiging. DHC of Den Haag Connection heeft een rap geschreven en via internet verspreid met racistische en seksistische taal en waarin Hirsi Ali met de dood wordt bedreigd.
De VVD-politica noemde het in het tv-programma NOVA "in ieders belang dat deze mannen worden opgepakt, net als de bedreigers van minister Verdonk".
Zij doelde op de twee vrouwen die voor het gooien met ketchup naar de VVD-minister van Vreemdelingenzaken en Integratie in Amsterdam vastzitten. Aanvankelijk liet de rechter-commissaris het duo gaan, wat minister van Justitie Donner in de Kamer op een uitbrander kwam te staan.
Vice-premier Zalm noemde de aanval op Hirsi Ali 'schandelijk' en vindt dat justitie er werk van moet maken, ook al is de tekst alleen via internet verspreid.
DHC-leden werden, op voorstel van NOVA zelf, onherkenbaar in beeld gebracht. Zij zeiden dat de rap niet als bedreiging is bedoeld, maar "we willen onze gevoelens uiten". "Als zij zich bedreigd voelt, is dat haar probleem." Ayaan Hirsi Ali wordt wegens aanhoudende bedreigingen sinds twee jaar bewaakt.
(Bron)

Die groep zal ontzettend gekickt hebben op die NOVA-uitzending.
De rap is weerzinwekkend en niet te vergelijken met het besmeuren met ketchup.
De 'heren' meenden dat het Hirsi Ali's eigen verantwóórdelijkheid is, want 'zij maakt deze gevoelens los'.
Zalm meende dat dit niet kon in verband met een volksvertegenwoordiger. Blijkbaar is het ook hier weer zo dat parlementsleden boven de gewone burger staan.
De 'heren' wilden onherkenbaar in beeld, want 'wij zijn underground'.
Vast wel, en gestoord, met een matige taalbeheersing, gespeend van alle logica, en zo laf als wat.
Voor het geval je denkt dat het allemaal erg overdreven is: hier kun je de tekst nalezen.
'Gemeenten en CWI laten werklozen zwemmen'

DEN HAAG - Werklozen blijven onnodig lang zonder baan door de gebrekkige samenwerking tussen gemeenten, de Centra voor Werk en Inkomen (CWI) en uitkeringsinstantie UWV. Dat heeft de Raad voor Werk en Inkomen (RWI) woensdag gezegd.
"De gevolgen zijn dat niet alle werklozen een snelle bemiddeling naar werk of een goed scholingsadvies krijgen", aldus een woordvoerster van de RWI. De adviesraad betwijfelt of het kabinet zijn doel van een soepele samenwerking tussen de gemeenten, het CWI en het UWV in 2006 behaalt.
(Bron)

Dit is echt nieuws voor me zeg! En als je als klant klaagt over de ontbrekende samenwerking, ben je een zeikerd.
TT 123 Staking legt metro Londen plat

LONDEN De metro van Londen ligt plat door een staking. Het personeel van de London Underground wil meer loon en een kortere werkweek voor alle werknemers. Honderdduizenden pendelaars moeten van andere vervoersmiddelen gebruik maken.
De staking begon gisteren na de spits. De actievoerders zullen vanavond hun werk hervatten. De ongeveer 3 miljoen mensen die dagelijks met de metro reizen, werden van tevoren gewaarschuwd.
De vakbond had een salarisverhoging en een verlaging van het aantal werkuren maandag afgewezen. De vakbondsleiders vrezen dat de London Underground het aantal werknemers wil terugbrengen.
De discussie wordt steeds belachelijker. Jan Mulder zegt dat ie het idioot vindt dat er zo hetzerig tegen Advocaat wordt gedaan en gebruikt een hyperbool om dat te illustreren. Vervolgens denken sommigen dat Jan Mulder zelf vindt dat Advocaat gestenigd moet worden, en zegt Balkenende dat het een schande is. Dan eist Jan Mulder excuses, en stuurt JP een open brief aan Mulder:

Geachte heer Mulder,

U vraagt van mij openbare excuses omdat ik u vals beschuldigd zou hebben van het onverantwoord zwartmaken van bondscoach Advocaat. Die excuses krijgt u niet.
Voor iemand die zo subtiel de eigen woorden weet uit te leggen, luistert u opvallend onzorgvuldig en een tikje gemakzuchtig naar de woorden van anderen. Ik heb in verband met de verwijten aan het adres van de heer Advocaat nooit uw naam genoemd en ik heb nimmer gerept van uw 'stenigt hem' opmerking. Dat daar wat u noemt 'ironie' in zat was mij niet ontgaan. Net zo min als het mij ontgaan is dat die ironie door vrijwel niemand is begrepen. U zou de conclusie kunnen trekken dat u zich dus kennelijk erg onzorgvuldig hebt uitgelaten, en dat zou een ervaren publiek persoon als u zich moeten aantrekken. Ik wil niet meteen net als u openbare excuses eisen, maar in plaats van op hoge toon vermeende fouten bij anderen aan de kaak te stellen, zou een beetje zelfkritiek zeker geen kwaad kunnen.
Ik heb in volle overtuiging het bedenkelijke klimaat van vorige week rond de bondscoach aan de orde gesteld. Ik heb erop gewezen dat we in gezinnen, op scholen en sportverenigingen onze kinderen proberen te leren respect te hebben voor elkaar en in het bijzonder voor de leraar, de trainer en de scheidsrechter. Ik vond het klimaat dat ook door de media werd aangewakkerd rond de heer Advocaat in dat opzicht zwaar ondergravend. Neem bijvoorbeeld het ochtendblad dat anonieme doodverwensingen afdrukte ('naar welk hotel moet ik mijn geweer sturen'). Op die redactie is men onvoldoende doordrongen van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.
Ik sta nog steeds voluit achter mijn oproep en gezien uw eigen peiling onder 9000 mensen denkt inmiddels bijna 80 procent van Nederland er net zo over. Ik wens u veel sterkte. J.P. Balkenende

Jan Mulder weer:
"Premier Balkenende wijst in zijn brief op de ironie inzake mijn 'stenigen'-antwoord op Hans Kraays aantijging dat ik Advocaat criminaliseerde", zegt Mulder in een reactie op de brief van de premier. "Mijn bevestigende overdrijving om die woorden van tafel te vegen (ik ergerde me dood aan die totaal uit de lucht gegrepen beschuldiging), was gespeend van iedere ironie, zoals ik letterlijk in mijn brief aan de premier schreef (maar uiteraard weer andersom door de heer Balkenende werd gelezen). Hij biedt geen excuses aan en wenst mij sterkte. Dat laatste vind ik wel erg fijn."

Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst voelde de premier zich genoodzaakt in het openbaar te reageren, omdat hij 'iets in de schoenen geschoven krijgt' in een debat waar hij 'part noch deel aan heeft'.

En nog gekker: Advocaat wordt gesponsord door dat bedrijf dat hem van nieuw haar heeft voorzien. Bij kappers die er reclame voor maken zijn ruiten ingegooid, bij het bedrijf zelf zijn bedreigingen binnengekomen. Hoe gestoord ben je dan wel niet??

dinsdag, juni 29, 2004

TT 401 Een brandweerkorps in Dallas kwam vermoeid van een huisbrand terug bij de kazerne - die in de fik stond. De stoere spuitgasten waren vergeten de aardappelen van het vuur te halen. De schade aan de kazerne wordt geraamd op meer dan 100.000 euro. De brandweer van Dallas heeft nog een boodschap aan de burgers: laat geen eten op het vuur staan als je eventjes de deur uit bent.
TT 113 Miljoenen voor vogels bij HSL-zuid

DEN HAAG Minister Peijs laat voor een bedrag tussen 11 en 23 miljoen euro strepen op de glazen geluidsschermen van de HSL-zuid aanbrengen. Zo wil ze voorkomen dat nog meer vogels zich daar te pletter vliegen.
De geluidsschermen kostten de afgelopen maanden duizenden vogels het leven. De schermen worden sinds november tussen de Moerdijkbrug en de Belgische grens geplaatst. De SP en een vogelwerkgroep eisten deze maand maatregelen.
Rijkswaterstaat wist al in 2002 dat de transparante schermen ongeschikt waren. Dat is echter nooit openbaar gemaakt, en de schermen zijn toch geplaatst.
Vannacht, m'n bed in, nog even lezen. Dom, want naast m'n bed ligt een page turner, een heel spannend maar slecht geschreven boek. Het verhaal boeit me, maar het is net of de hoofdstukjes (soms maar anderhalve pagina) als vervolgverhaal bedoeld zijn, want dingen worden wel errug vaak herhaald.
Hij lag voor 4,95 in de winkel, dus ik voel me gelukkig niet erg bekocht.
Hoe dan ook, ik lag in bed. Het werd kwart voor vier. Ik hoorde de eerste vogel beginnen, meestal een merel. Maar dit was geen merel. Hij imiteerde. Hij imiteerde in een patroon, ook nog. Het was te vroeg voor een spreeuw, het klonk ook niet als een spreeuw.
De scholekster kwam weer voorbij, koolmees, pimpelmees, staartmees, mus, meeuw, merel, gierzwaluw, roodborst, parkiet, vink - steeds herhaald en langzaam uitbreidend, duidelijk imitaties maar ook duidelijk herkenbaar. De eerste riedel bevatte vier imitaties, een uur later deed ie ze allemaal, met tussendoor andere geluidjes. Ik heb dat uur gefascineerd liggen luisteren, het boek vergeten naast het bed.
Gezocht en gespeurd, en het kan er maar een zijn. De gekraagde roodstaart, die blijkbaar ook bekend staat om zijn imitatievermogen.
Ik heb het nooit eerder gehoord, maar ik vond het geweldig.
De eerste lathyrus bloeit, en het viooltje gaat maar door.

Deze moest ik even overnemen, briljante 'brief':

letter to Laura Schlessinger (US Christian radio personality)

Aloha peoples,

Laura Schlessinger is a US radio personality, who dispenses advice to people who call in to her Radio show. On her radio show recently, she said that homosexuality is an abomination, according to Leviticus 18:22, and cannot be condoned under any circumstance.

The following response is an open letter to Dr. Laura, penned by a US resident, which was posted on the Internet. It's funny, as well as thought provoking.


Dear Dr. Laura:

Thank you for doing so much to educate people regarding God's Law. I have learned a great deal from your show, and try to share that knowledge with as many people as I can. When someone tries to defend the homosexual lifestyle, for example, I simply remind them that Leviticus 18:22 clearly states it to be an abomination... End of debate.

I do need some advice from you, however, regarding some other elements of God's Laws and how to follow them.

1. Leviticus 25:44 states that I may possess slaves, both male and female, provided they are purchased from neighboring nations. A friend of mine claims that this applies to Mexicans, but not Canadians. Can you clarify? Why can't I own Canadians?

2. I would like to sell my daughter into slavery, as sanctioned in Exodus 21:7. In this day and age, what do you think would be a fair price for her?

3. I know that I am allowed no contact with a woman while she is in her period of menstrual uncleanliness - Lev.15: 19-24. The problem is how do I tell? I have tried asking, but most women take offence.

4. When I burn a bull on the altar as a sacrifice, I know it creates a pleasing odour for the Lord - Lev.1:9. The problem is, my neighbours. They claim the odour is not pleasing to them. Should I smite them?

5. I have a neighbour who insists on working on the Sabbath. Exodus 35:2 clearly states he should be put to death. Am I morally obligated to kill him myself, or should I ask the police to do it?

6. A friend of mine feels that even though eating shellfish is an abomination - Lev. 11:10, it is a lesser abomination than homosexuality. I don't agree. Can you settle this? Are there 'degrees' of abomination?

7. Lev. 21:20 states that I may not approach the altar of God if I have a defect in my sight. I have to admit that I wear reading glasses. Does my vision have to be 20/20, or is there some wiggle- room here?

8. Most of my male friends get their hair trimmed, including the hair around their temples, even though this is expressly forbidden by Lev. 19:27. How should they die?

9. I know from Lev. 11:6-8 that touching the skin of a dead pig makes me unclean, but may I still play football if I wear gloves?

10. My uncle has a farm. He violates Lev.19:19 by planting two different crops in the same field, as does his wife by wearing garments made of two different kinds of thread (cotton/polyester blend). He also tends to curse and blaspheme a lot. Is it really necessary that we go to all the trouble of getting the whole town together to stone them? - Lev.24:10-16. Couldn't we just burn them to death at a private family affair, like we do with people who sleep with their in-laws? (Lev.20:14)

I know you have studied these things extensively and thus enjoy considerable expertise in such matters, so I am confident you can help. Thank you again for reminding us that God's word is eternal and unchanging.

Your adoring fan,

Homer Simpson-Caldwell
(Bron)
Man schrapt scheldwoorden uit bibliotheekboeken

Een Amerikaanse man is veroordeeld tot het betalen van een boete, nadat hij drie jaar lang scheldwoorden had doorstreept in boeken van de plaatselijke bibliotheek. Het bibliotheekpersoneel had al die tijd niets gemerkt.
De 79-jarige gepensioneerde oorlogsveteraan leende in totaal honderden boeken van de bibliotheek van Glens Falls. Alle boeken doorzocht hij grondig op zoek naar scheldwoorden. Alle scheldwoorden die hij tegenkwam schrapte hij zonder pardon. Naar verluidt schreef hij in plaats van de scheldwoorden verwijzingen naar bijbelverzen.
(Bron)
Gevonden automobilist (85) lag niet in sloot

MARKELO - Een 85-jarige man uit Barchem is dinsdagochtend bij het spoor tussen Lochem en Markelo aangetroffen. In de eerste instantie maakte ProRail verkeersinformatie bekend dat de man twee dagen in het water had gelegen. Volgens politiewoordvoerder Jan Camphuis is dit niet waar. "De man werd vanaf zondagmiddag vermist en is niet in het water aangetroffen. Wij weten nu nog niet hoe lang de auto al in de spoorsloot lag."
Camphuis spreekt van een volkomen raadsel. "Er is geen weg in de buurt. Het is compleet onduidelijk hoe de auto daar terecht is gekomen." Agenten kregen maandagnacht rond 00.45 uur melding van een in het water liggende auto langs het spoor. Zij gingen daar kijken en troffen een lege personenauto aan. De deur van de wagen stond open. Terwijl zij op zoek gingen naar de bestuurder hoorden de politiemensen een kuch uit de bosjes tegenover het station. Daar troffen zij de bejaarde man aan.
"De meneer is helemaal in de war en kon ons niet duidelijk maken hoe hij daar terecht is gekomen", aldus Camphuis. Na de vondst van de man zijn de brandweer en de ambulance gewaarschuwd.
Beide wagens kwamen vast te zitten. De ambulance werd met een tractor losgetrokken, de brandweerwagen kwam op eigen kracht los. De bejaarde automobilist is uiteindelijk met een politieauto naar het ziekenhuis in Hengelo afgevoerd. Hoe het nu met hem gaat, kon Camphuis niet zeggen.
De personenwagen is door de NS verwijderd.
(Bron)
Slapende zwerver bijna vermorzeld

AMSTERDAM - Een 34-jarige zwerver is dinsdagmorgen op zeer ruwe wijze in de hoofdstad gewekt. De man zag in twee bankstellen, die voor de vuilophaaldienst buiten stonden, een goede slaapplaats. Een medewerker van de stadsreinigingsdienst zag de man over het hoofd, toen hij met een grofvuilgrijper de twee bankstellen van de grond lichtte.
De zwerver, die klem zat tussen de twee banken, werd wakker en begon te schreeuwen. Toen de medewerker een arm en een been tussen de banken vandaan zag komen, stopte hij direct zijn actie en zette de banken weer op de grond. De slaper kwam met een aantal kneuzingen en de schrik vrij.
(Bron)
Los Angeles opent school voor hackers

AMSTERDAM - In het Amerikaanse Los Angeles is een school geopend die studenten opleiden tot hackers, zo meldt persbureau Reuters. De school leert de studenten te "denken als hackers", zodat zij in de toekomst bedrijven beter kunnen helpen tegen computeraanvallen.
"Het is ongelofelijk hoe onveilig bedrijfsnetwerken zijn," zo vertelt docent Ralph Echemendia. "Het is bijna niet voor te stellen hoe makkelijk het is om in te breken in het computersysteem van een bedrijf."
De studenten hebben allen 4000 dollar moeten neerleggen voor de colleges. Als zij slagen mogen zij de titel 'Certified Ethical Hacker' dragen.
(Bron)
Babysitter drukt meisje dood

KREFELD - Een rechtbank in het Duitse Krefeld heeft een man veroordeeld tot twaalf jaar celstraf wegens doodslag op een 2-jarig meisje. De man paste op het meisje en drukte haar dood door boven op haar te gaan zitten.
De 125 kilo zware man was ingehuurd om op het meisje te passen. Haar gehuil werkte echter zodanig op zijn zenuwen dat hij besloot boven op het meisje te gaan zitten.
(Bron)
Wanbetalers verkeersboetes krijgen wielklem

ZWOLLE - Verkeersdeelnemers in Overijssel die weigeren boetes voor verkeersovertredingen te betalen, krijgen binnenkort een wielklem. Politie en Openbaar Ministerie willen zo de weigeraars tot betaling dwingen, zo liet de regiopolitie IJsselland dinsdag weten.
Het gaat om mensen die niet reageren op acceptgiro's en correspondentie van het Openbaar Ministerie, verzonden door het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). De wielklem wordt verwijderd na betaling van de boete en de eventueel opgelegde verhogingen. Reageert de eigenaar van het voertuig niet, dan wordt het na twee dagen weggesleept. Na dertig dagen wordt het voertuig verkocht.
Volgens het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie is bij het innen van administratief rechterlijke boetes veel toegestaan. "Je mag een auto buiten gebruik stellen en je mag zelfs iemand gijzelen als deze categorisch weigert boetes te betalen", aldus een woordvoerster.
(Bron)
Zelfdovende sigaret verplicht in New York

NEW YORK - De zelfdovende sigaret is sinds maandag verplicht in de Amerikaanse staat New York. Nieuwe wetgeving bepaalt daar dat uit oogpunt van brandveiligheid smeulende peuken uit zichzelf moeten uitgaan. New York, waar sigaretten peperduur zijn, is de eerste staat waar dergelijke peuken verplicht zijn gesteld.
De Amerikaanse tabaksindustrie heeft de invoering van de wet lang kunnen tegenhouden. Ze pleitte voor landelijke wetgeving gezien de hoge kosten om speciale sigaretten te maken alleen voor verkoop in New York. De aangepaste sigaretten hebben een ultradun papieren omhulsel dat minder goed brandt en dooft als er niet geregeld aan de sigaret wordt getrokken.
Het is overigens de vraag hoe succesvol de nieuwe wet is. Gezien de hoge prijzen roken de inwoners van New York massaal, veelal illegale, sigaretten uit 'goedkopere' staten.
(Bron)

Zou ook wel een oplossing zijn voor hier - ga eens bij een pafpaal kijken op het station. Een peuk uitmaken schijnt erg moeilijk te zijn, dus daar sta je dan, te roken, in de walm van een voorraad smeulende peuken en filters. Te denken over rook en roken, dat wel, maar toch. Het waait ook de kant van de niet-rokers op. Misschien toch een laagje water in zo'n paal doen?
'Kleine criminelen met foto op tv'

Nog dit jaar worden de foto's van onbekende winkeldieven op televisie vertoont. [Sic] Het Openbaar Ministerie wil in emotionele, op sensatie beluste programma's de aandacht vragen voor deze relatief lichte misdaden. Volgens Trouw, dinsdag, gaat de nieuwe aanpak dit najaar van start.
De nieuwe aanpak is een breuk met het verleden. Voorheen werden beelden van misdadigers alleen bij zware misdrijven op televisie getoond. Dat gebeurde op een afstandelijke manier, zoals bijvoorbeeld in het programma Opsporing Verzocht.
Het Openbaar Ministerie heeft nu de strafmaat voor het tonen van beelden verlaagd. Foto's kunnen worden getoond bij misdaden waar een maximumstrafeis van vier jaar op staat, zoals mishandeling en inbraak, schrijft Trouw.
De toon van de programma's, die onder meer op muziekzender TMF zullen worden vertoond, zijn sensatiezuchtiger. "Wat zou jij ervan vinden als jouw opa geslagen zou worden," is een van de slagzinnen waarmee de aandacht van commerciele kijkers moet worden getrokken.
(Bron)

maandag, juni 28, 2004

TT 127 Guantánamo-verdachte mag in beroep

WASHINGTON Gevangenen die de VS op de marinebasis Guantánamo Bay vasthoudt op verdenking van terrorisme, mogen zelf naar de rechter stappen om hun detentie aan te vechten. Het Hooggerechtshof van de VS heeft dat bepaald. Het hof vindt dat ook voor de op Cuba gevestigde basis het Amerikaanse recht geldt.
De uitspraak wordt als een nederlaag voor president Bush beschouwd. Het hof erkende wel het recht van de regering om een staatsburger enige tijd zonder proces of aanklacht vast te houden.
Volgens het Witte Huis belemmert het de strijd tegen terrorisme als verdachten zelf naar de rechter kunnen stappen.
TT 105 "Afspraken duocel niet nageleefd"

ROTTERDAM Justitie houdt zich niet aan de afspraken die zijn gemaakt over het gebruik van de duocellen. Gevangenen met besmettelijke ziekten als hiv worden in meerpersoonscellen geplaatst en dat is tegen de afspraak, meldt het AD.
Bij de vakbond Abvakabo FNV zijn vijf meldingen binnengekomen. Volgens een rapport van de vakbond bleek al dat verslaafde en psychisch gestoorde detineerden in duocellen gezet zijn.
Minister Donner van Justitie ontkent dat er regels worden overtreden. Tweede-Kamerlid Vos (GroenLinks) wil donderdag een spoeddebat over het rapport van de vakbonden.
Het slingertje hing er al. De rest is nieuw, sinds zaterdag. En vooral dat die rood-wit-blauwe onderbroek zo prominent in beeld is, intrigeerde me ;-)

De zwarte puntjes zijn insecten.

Trio grijpt verkrachter in Doetinchem

In Doetinchem hebben drie passanten een 23-jarige verkrachter weten te overmeesteren. Hij probeerde een vrouw van 19 jaar te verkrachten.
De vrouw was van haar fiets gesleurd en werd door de man onzedelijk betast. Drie op de fiets passerende mensen hoorden het slachtoffer om hulp schreeuwen, en grepen kordaat in. Ze hielden de verkrachter in bedwang tot de politie ter plaatse kwam om hem over te nemen.
(Bron)

Onzedelijk betasten is niet hetzelfde als verkrachten - dat is aanranden. Maar toch goed dat de voorbijgangers hem gepakt hebben.
Lijk hangt wekenlang in boom

ENSCHEDE - In Enschede heeft een lijk wekenlang in een boom gehangen. Volgens de politie is het niet uitgesloten dat het lijk er zelfs al drie maanden hing.
Zondagavond zagen passanten in een bosschage iets in een boom hangen dat op een mens leek. De politie werd gewaarschuwd en die heeft het lichaam uit de boom gehaald. Omdat het in verregaande staat van ontbinding verkeert is nog niet duidelijk of het om een man of vrouw gaat.
Eerste onderzoek heeft uitgewezen dat er geen sprake is van een misdrijf. De politie is op zoek naar mensen die iemand uit hun omgeving missen.
(Bron)
Spanjaard stopt vrouw in oven

MADRID - Een Spanjaard heeft na een echtelijke ruzie zijn vrouw in de oven van een bakkerij gestopt. De vrouw kon zich bevrijden en liep slechts lichte brandwonden op. De politie heeft de man gearresteerd, meldden media in het Zuid-Spaanse Alicante maandag.
De rechter had de man eerder verboden zijn vrouw op te zoeken. Dat verbod liep op de dag van het incident af.
(Bron)

zondag, juni 27, 2004

Jongeren filmden eigen geweldplegingen

EINDHOVEN - De politie heeft zaterdag twee jonge mannen en een meisje aangehouden voor het plegen van geweld. Het meisje legde de daden van de twee jongens op film vast, zo heeft een woordvoerder van de politie zondag laten weten.
De twee jonge mannen van 18 en 19 jaar uit Overberg en Ede sloegen zonder aanleiding willekeurige slachtoffers in elkaar. Het 18-jarige meisje uit Overloon filmde de geweldplegingen. De politie noemt het opvallend dat de drie er niet op uit waren om iets buit te maken. Hun aanvallen waren puur gericht op het geweld.
(Bron)
Rotterdamse politieagent gearresteerd

Een 31-jarige Rotterdamse politieagent is vrijdag gearresteerd wegens het gebruiken en in bezit hebben van verdovende middelen. De agent is zo lang het onderzoek naar de aantijgingen loopt buiten dienst gesteld.
De man is werkzaam bij het het korps Rotterdam-Rijnmond. Om welke middelen het precies gaat en welke straf de agent riskeert kon een woordvoerder van het korps zondag nog niet vertellen.
(Bron)
TT 401 Een Amerikaanse rechter is ontslagen nadat hij een penis-pomp uitgeprobeerd had tijdens een rechtszaak. De 57-jarige Donald Thompson zat hiermee zichtbaar onhandig in zijn kruis te friemelen.
Een getuige beweerde gezoem te horen en een agent zag Thompson ongegeneerd met een buis tussen zijn benen pompen. Griffier Lisa Foster meent hierdoor op zijn minst wel 20 keer Thompsons penis te hebben gezien.
De rechter, die werkzaam is bij de Creek County rechtbank in Oklahoma, zegt deze gadget van een vriend gekregen te hebben. Zijn contract zal vanwege deze ludieke actie niet verlengd worden.
TT 192 Klaagbrieven Britse post verdwenen

LONDEN De Britse organisatie die de postbezorging van de Royal Mail in de gaten houdt, heeft een officiële klacht ingediend. De groepering is boos omdat alle brieven die ze aan parlementariërs heeft gestuurd, niet zijn aangekomen.
De brieven gingen over de gebrekkige postbezorging. Ze verdwenen of kwamen op het verkeerde adres aan. Volgens The Sunday Telegraph ging het om 49 brieven aan leden van het Britse Lagerhuis.
De Royal Mail kan de verdwijning van de brieven van Postwatch niet verklaren. De Mail erkent geen van de doelstellingen te halen. De posterijen 'verliezen' per jaar ongeveer 14 miljoen brieven.
CIA staakt harde verhoormethoden

WASHINGTON - De Amerikaanse veiligheidsdienst CIA maakt voorlopig geen gebruik meer van harde verhoormethoden, totdat het ministerie van Justitie daarvoor het groene licht geeft. Dat meldde de Amerikaanse krant The Washington Post zondag bij monde van bronnen binnen de veiligheidsdienst.
De verhoormethoden omvatten onder meer bijna-verdrinking, onder dwang in onnatuurlijke houdingen zitten en de onthouding van slaap en medicijnen. De veiligheidsdienst gebruikte de methoden bij verdachten van belangrijke terreuraanslagen, zoals de leiders van het al-Qaeda-netwerk Abu Zubaida en Khalid Sheik Mohammed.
De beslissing om de verhoormethoden te staken geldt voor CIA-gevangenissen, maar niet voor militaire gevangenissen zoals Guantánamo op Cuba. De CIA wil voorkomen dat de dienst wordt beschuldigd van illegale praktijken. Het besluit is een gevolg van de rel over de martelingen van Iraakse gevangenen in de Abu Graibh-gevangenis bij Bagdad.
(Bron)
Honderd personen in ziekenhuis na technofeest Gent

BRUSSEL/GENT - In ziekenhuizen in Gent zijn zaterdagavond en zondag ongeveer honderd personen opgenomen, die onwel waren geworden na druggebruik tijdens het massale techno- en dance-evenement City Parade. Er zou niemand in levensgevaar verkeren. In totaal werden zaterdag tijdens de City Parade in de Gentse haven 450 personen behandeld, die problemen kregen door gebruik van xtc-pillen.
De politie van Gent heeft zo'n vijftig personen opgepakt die drugs gebruikten of verhandelden. Ze heeft daarbij enkele honderden pillen in beslag genomen.
Het megafeest trok volgens politie en stadsbestuur uiteindelijk ruim 180.000 deelnemers. De organisatoren houden het op 250.000 bezoekers. De strijd tegen drugs was een van de speerpunten in het beleid van politie en organisatie.
De City Parade vond zaterdag voor de vierde keer plaats in België, waarvan de tweede maal in Gent. Het aantal bezoekers overtrof alle verwachtingen, omdat de vergelijkbare Love Parade in Berlijn dit jaar is afgelast. Aan het feest namen ook diverse diskjockeys uit Nederland deel.
(Bron)
Man valt agenten met kettingzaag aan

OSPEL - De politie heeft een 29-jarige man uit Ospel in Limburg gearresteerd, omdat hij twee politieagenten met een kettingzaag had aangevallen. Daarbij raakte een agent in zijn arm gewond, meldde de politie zondag.
De man had vrijdagavond in zijn ouderlijk huis vernielingen aangericht en zijn huisgenoten bedreigd. Toen de politie kwam, ontstond in de garage een worsteling, waarbij de man een kettingzaag wist te grijpen. Daarmee bedreigde hij beide agenten, die eerst pepperspray gebruikten om hem te kunnen overmeesteren. De verdachte bleef echter wild om zich heen slaan en raakte daarbij een van de agenten, die een slag probeerde af te weren, in de arm.
De agenten trokken hun pistool omdat zij zich in hun leven bedreigd voelden. De verdachte vluchtte daarna naar een nabijgelegen schuur. Te hulp gesnelde politie- en marechausseepatrouilles omsingelden de schuur en konden de agressieve man inrekenen. Die is ingesloten.
(Bron)