zaterdag, april 15, 2006

Okee. Best mooi weer, na zo'n lange winter. Het raam staat open, de katten kunnen zo naar binnen en naar buiten. Tom is meestal buiten en komt af en toe binnen om wat te eten en aangehaald te worden, Tijger sjeest heen en weer om dan tot rust te komen op de vensterbank.
Prima allemaal. Ze wennen ook al aan dat open raam, want toen het voor het eerst openstond renden ze allebei als dollen heen en weer naar binnen naar buiten naar binnen naar buiten...
Maar waarom is het zo dat ze beiden lekker op hun gemak buiten zitten, tòt het raam dichtgaat? Dan staan ze allebei direct buiten te mauwen, te krabben en met grote ogen te denken dat dat raam nóóóóóóóóit meer open zal gaan, tenminste, zo ziet het eruit.
Dan kan ik ze binnenlaten natuurlijk. Met als effect dat ze naar buiten willen zodra het raam weer dicht is.
Katten...
Verdonkeremanen wil een waarnemer om de stemmen te tellen van de verkiezing voor een nieuwe partijleider. En ze zegt harder te worden aangepakt dan de andere ministers. Sja, misschien zijn daar wel redenen voor?
Ze gaat inderdaad steeds meer op uweetwel lijken. Zelfs de paranoïa steekt al de kop op. Ze moet maar oppassen voor haaruitval.
Man graaft skelet op in nieuwe tuin

BERGEN OP ZOOM - Een man uit Bergen op Zoom kreeg vrijdagmiddag de schrik van zijn leven toen bij het uitgraven van een nieuw gedeelte van zijn tuin menselijke botten naar boven kwamen. De man schakelde meteen de politie in. Die kwam al snel tot de slotsom dat het vermoedelijk om een skelet ging dat vroeger in een ziekenhuis werd gebruikt. De politie sluit een misdrijf uit, aldus een woordvoerder vrijdag.
Een kort buurtonderzoek zorgde al snel voor de voorlopige uitkomst van het politieonderzoek. Volgens omwonenden woonde vroeger iemand in de buurt die in een ziekenhuis werkte. De politie vermoedt dat deze persoon van het skelet afwilde en het heeft begraven.
De technische recherche herkende het 'medische skelet', omdat in de botten kleine gaatjes waren geboord en de botten door ijzerdraad bijeen werden gehouden. Naar de herkomst van het skelet wordt volgens de woordvoerder nog onderzoek gedaan.
(Bron)
Eng item voor Eneco-klanten in Kassa. Bel, geef een postcode en huisnummer door, en je weet of er een betalingsachterstand is, je kunt het termijnbedrag verhogen en het rekeningnummer achterhalen.
Onder andere Balkenende, Ron Brandsteder en Frans Weisglas zijn klant.
Eneco zegt het systeem te zullen veranderen. Dat hopen we dan maar.

vrijdag, april 14, 2006

Zegt de term 'vangnetregeling' nog iets? Die aanvraag waarvan ik na 3 maanden hoorde dat ie 4 dagen te laat ZOU zijn gedaan (wat niet zo is)? Zodat ik 4 maanden vangnet (soort huursubsidie) misloop oftewel 800 euro.
Ik diende een bezwaarschrift in bij de gemeente. Kreeg van de uitvoerende instantie Vangnet een brief terug dat dat niet kon, want zij waren nog in afwachting van de aanvraag over nov-dec (de laatste maanden dat dat Vangnet bestond, wegens verandering van de uitvoering huursubsidie) en zolang daar nog niet over beslist was, was er niets definitief en dus was beroep niet mogelijk. Zij zouden zorgen dat de beroepsinstantie daarvan op de hoogte gesteld werd.
Voor de zekerheid daar zelf ook nog heen gebeld, ja, nee, geen punt, ze zouden die datum en tijd schrappen en nee, daar zou ik geen bevestiging van krijgen.
Dus...
...
...
...
Vandaag een brief. Van de secretarie van Juridische Zaken van de gemeente, met een beslissing (negatief) en een preek omdat ik zonder bericht van verhindering niet verschenen ben op de zitting.
Degene die erover gaat is nu weg, en dinsdag weer bereikbaar.
Ik ga wel steeds meer begrijpen van mensen die bij instanties binnenlopen en daar amok maken.

Hmpf, en al lezend zie ik ook dat ik Vangnetgeld krijg per 1 november (dus blijkbaar is dat al geregeld) en per 1 oktober. Dus ik krijg geld per 1 oktober dat ik niet krijg en geld per 1 november waar de afdeling Vangnet nog niet over besloten heeft krijg ik volgens de secretarie ook.
Wie het snapt mag het zeggen.

dinsdag, april 11, 2006

1 april is toch al geweest?

Rutte wil bijstand afschaffen voor iedereen die kan werken

DEN HAAG - Kandidaat-lijsttrekker Rutte van de VVD wil de bijstandswet sluiten voor iedereen die niet arbeidsongeschikt is. Hierover moeten in de komende kabinetsformatie afspraken worden gemaakt, zegt hij deze week in een interview met het weekblad Elsevier. Het CDA ziet echter niets in zijn voorstellen, evenmin als de PvdA.
Volgens Rutte zal de werkloosheid verdwijnen door de economische groei en de vergrijzing. Daarom moet de bijstandswet worden aangepast. "We sleuren iedereen de arbeidsmarkt op. Om te beginnen krijgen jongeren tot 27 jaar géén bijstand meer. Uiterlijk over vier jaar sluiten we de bijstandswet voor iedereen die niet arbeidsongeschikt is, want dan is er letterlijk werk voor iedereen."
De huidige bijstandswet kwam ruim twee jaar geleden tot stand onder leiding van Rutte zelf, die toen staatssecretaris van Sociale Zaken was. Kern ervan was dat gemeenten er financieel baat bij kregen het aantal bijstandsuitkeringen zo laag mogelijk te houden.
Uit het succes van de wet concludeert Rutte (tegenwoordig staatssecretaris van Onderwijs) dat een volgende stap mogelijk is. In plaats van mensen een bijstandsuitkering te geven wil hij ze aan het werk zetten. "Desnoods volgen ze een extra opleiding of gaan ze schoonmaakwerk doen in een tehuis."
"Let op: ze krijgen géén Melkertbanen tegen 120 of 140 procent van het minimumloon. Voor maatschappelijk nuttig werk ontvangen ze de helft tot 70 procent van het minimumloon: 50 euro per dag. Zo haal je die mensen uit de cultuur van achteroverleunen." Rutte wil ook stimuleren dat mensen die nu in de bijstand zitten eerder een eigen bedrijfje starten. Hij wijst erop dat veel allochtonen nu al een eigen kapperswinkeltje beginnen.
De VVD'er denkt met zijn aanpak circa 300.000 mensen aan het werk te helpen. Slechts 25.000 tot 30.000 personen zullen er ook dan niet in slagen aan de slag te komen. "Voor hen treffen we een nette regeling."
Rutte, die het in de strijd om het lijsttrekkerschap van de VVD moet opnemen tegen minister Verdonk (Vreemdelingenzaken) en Tweede Kamerlid Veenendaal, haalt in het interview ook uit naar de politieke cultuur in Nederland. "De politiek is sinds Fortuyn aan het versloganiseren. Dat is slecht."
Kandidaat-lijsttrekker Jelleke Veenendaal van de VVD vindt het bijstandplan van haar tegenstrever Mark Rutte "een raar verhaal". Veenendaal ziet tegenstrijdigheden in de argumenten van Rutte, zo zei ze dinsdag in de marge van een vergadering van de Raad van Europa in Straatsburg. "Als de werkloosheid toch al verdwijnt, waarom moet je dan de bijstandswet nog zo veranderen?", reageerde het Tweede-Kamerlid.
"Bovendien horen mensen die arbeidsongeschikt zijn, toch al niet in de bijstand. Een groot deel van deze mensen zijn psychische patiënten, daklozen of alcoholverslaafden. Deze mensen hebben regelmatig medisch contact nodig." Ze vindt het verder vreemd dat Rutte mensen wil laten werken voor 50 tot 70 procent van het minimumloon. "Wat wil hij nu eigenlijk? Wil hij van de bijstand af of van het minimumloon? Als hij dat laatste vindt, moet hij dat eerlijk zeggen."
Ook PvdA-Kamerlid Noorman reageert negatief. "Ik vind het gemak waarmee Rutte zegt dat alle bijstandsgerechtigden aan het werk moeten, niet geloofwaardig. Hij kent de sociale werkelijkheid niet." Noorman verwijt Rutte's VVD dat die haar initatiefwet niet heeft gesteund om alleenstaande ouders die een deeltijdbaan aanvaarden een toeslag te geven tot bijstandsniveau.
Vicefractievoorzitter Verburg van het CDA zegt "verbaasd" te zijn over de voorstellen van Rutte. Ze spreekt van "een klap in het gezicht van al die wethouders die nu van de bijstandswet een succes proberen te maken". Volgens haar doen de meeste gemeenten al alles om mensen met een bijstandsuitkering zo snel mogelijk aan de slag te helpen, en bovendien is er voor jongeren tot 23 jaar een leer-werkplicht. "Rutte gaat er ten onrechte vanuit dat alle bijstandsgerechtigden geschikt zijn voor de vacatures die openstaan."
(Bron)

Blijkbaar heeft hij werk voor iedereen. Zolang mensen genoegen nemen met minder dan het minimumloon.

maandag, april 10, 2006

Iemand plant wat narcisbollen aan de slootkant. Elk jaar komen er meer bloemen, dus ze staan daar goed. Je wordt er vrolijk van als je er langs fietst of loopt.
Totdat iemand alle bloemen plukt. Ach ja, narcissen zijn ook hele dure bloemen, een bosje kost een kapitaal, en als ze aan de slootkant staan mag je ze plukken, logisch.

zondag, april 09, 2006

Twee meiden in de bus, de oudste begin twintig, de ander iets jonger. De oudste bijna in tranen aan het vertellen. Na bijna 5 jaar geluk heeft ze gister een dramatische ruzie met vriend Michel gehad. Ze msn'de namelijk veel met Jan, en dat was leuk, en het ging weleens verder dan de bedoeling was. En ze was stom geweest, want ze wist best dat alles bewaard werd in de message history, ja, nu heeft ze dat vinkje uitgezet, maar ja...
Ze kwam gisteren thuis, en Michel zat achter de computer en klikte snel een schermpje weg. Bleek dat hij de hele history had zitten lezen! In Kladblok notabene, niet eens in Word!!! En ja, nu was de boot aan...
Ze benadrukte wel drie keer dat ie het niet in Word had zitten lezen, dat ie het las deugde al niet, maar dan niet eens in Word, belachelijk!
Moderne techniek...
Drie soorten narcis:


Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket
Groot hoefblad van dichtbij:

Image hosting by Photobucket
De slootkanten beginnen op te leven, groot hoefblad, fluitekruid, reuzenbereklauw...

Image hosting by Photobucket
Jawel jawel. Weer even buiten geweest, beetje gerommeld in de tuin. De uitgebloeide sedumtakken weggehaald, stuk clematis weggeknipt, genoten van alle bloeiers (batterij van de camera is bijna dood, dus maar een paar foto's).
Wat is die zon toch lekker :-)
Intussen ook veel miniplantjes opgepot, tegen de tijd dat ze uit deze potten zijn gegroeid kunnen ze wel naar buiten. Lavendel, stokroos, vingerhoedskruid, ridderspoor, oregano.
Nou die temperatuur nog!