zaterdag, september 21, 2002

Wilde spinnen logt een Loesje die ik wel voor het raam wil hangen :-)
En de bonuskaartsite pik ik er ook even vandaan :-).
Iets anders: Heinsbroek denkt dat de oma's en opa's van nu het beste in staat zijn om de jeugd van nu normen en waarden bij te brengen.
Blijkbaar beter dan de ouders en huidige crècheleiders dat zelf doen. Maar wie heeft die ouders en crècheleiders opgevoed?
Zeg VPRO, wanneer komen deze, deze en deze op DVD uit?
Elisa schrijft:

(...) "Deze herinnering kwam boven toen ik na het nieuws hoorde over een kind op afbetaling, met te kiezen geslacht dus ook nog. Ditmaal vraag ik mij af of ouders die op deze manier een kind nemen niet beter een pop kunnen kopen." (...)

Ik werd altijd al kwaad op mensen die een kind 'nemen' of gingen 'nemen'. Maar ik ben opgevoed door adoptie-ouders die er erg onder leden dat ze geen 'eigen' kinderen konden krijgen.
En zich dus aanmeldden voor adoptie. Waarbij ze konden opgeven wat ze wilden: een blank meisje, zonder handicaps.
Toen ik geboren werd, was ik deels verlamd, en het was dus spannend of dat zou bijtrekken (kwam door een stuitbevalling). Toen ik na tien dagen okee bleek, konden ze me zo ophalen.
Dus dat kiezen van geslacht, tja...

Wat me ook altijd pissig maakt(e), was dat mijn ouders een uitgebreide keuring moesten ondergaan om te zien of ze wel geschikt waren als ouders.
Die test hebben ze met goed gevolg doorstaan, hoewel zus en ik beide geen contact meer hebben met onze ouders.
Maar waarom is er niet zo'n keuring voor biologische ouders? (En dan graag een beter onderzoek.)
Ik heb een muis. Muis heeft scheve oogjes: één zit ongeveer op de goede plek, de ander zit zo ongeveer op de rand van zijn kin.
Hij is blauw. En draagt een badpak met blauwe bloemetjes.
Waarom hebben al die suikerkikkers en -muizen toch badpakjes aan???

vrijdag, september 20, 2002

Wat kun je soms ontdaan zijn omdat iemand iets niet zegt :-(
Kijk, het werkt:

NOS-TT 106 vr 20 sep

Wachtgeld bewindspersonen aangepast

DEN HAAG Het kabinet heeft besloten de wachtgeldregeling voor bewindspersonen te versoberen, na alle kritiek die op het ontslag van Philomena Bijlhout (LPF) volgde. Zij was slechts zes uur staatssecretaris maar kan toch op twee jaar wachtgeld aanspraak maken.
Bijlhout vertrok op 23 juli toen bleek dat zij gelogen had over haar verleden bij de volksmilitie van Bouterse.
Voortaan krijgen bewindspersonen die korter dan drie maanden in functie zijn zes maanden wachtgeld. Voor ministers en staatssecretarissen gelden nu dezelfde regels als voor andere politici zoals Kamerleden en wethouders.
Pijnlijk: een dementerende Ramses Shaffy bij BVD, die af en toe navraagt of ie een vraag goed begrepen heeft, waarna er een flink gelach losbarst.
Het is goed bedoeld, maar toch staan mijn tenen een beetje krom.
Bollen, elk jaar koop ik ze, en elk jaar denk ik weer: misschien toch een beetje veel. Als ze eenmaal bloeien staan ze prima, maar dat planten is een hoop gedoe.
Ik duim dat ik dit jaar niet plotseling uitgegraven en half kapot gekauwde bollen ga vinden. En ongetwijfeld helpt de schutting flink tegen het plukken als ze nog in knop staan... Als ze dan ook braaf doen wat er van ze verwacht wordt, namelijk gewoon opkomen, bloeien, en het jaar erna hetzelfde, dan ben ik helemaal blij.
Proefballonnetjes? Dat kan ik ook!

* Na de tweede keer te hard rijden, wordt bij elke volgende keer een essentiëel auto-onderdeel voor een maand gedemonteerd.
De tiende overtreding wordt bestraft met demontage van de rechtervoet.

* Ouderen die klagen over 'de jeugd van tegenwoordig' en daarmee aangeven het tempo van de maatschappij niet meer aan te kunnen, worden overgebracht naar een speciaal ouderenreservaat in de bossen, met langzaam groeiende naaldbomen zodat ze niet teveel in de war worden gebracht door landschapsveranderingen en seizoenswisselingen.

* Ministers die plannen of suggesties hebben betreffende andere vakgebieden dan hun eigen, nemen dat op met hun collega('s), in plaats van hun gedachtes als proefballon bij een journalist te dumpen.

* Alle inwoners van Nederland moeten een taaltest doen. Wie een onvoldoende scoort zonder medische reden als bijvoorbeeld dyslexie, moet op eigen kosten drie uur in de week een cursus taalbeheersing volgen.

* Bewindslieden die iets anders dan de volledige waarheid vertellen, moeten onmiddellijk aftreden en kunnen geen aanspraak maken op wachtgeld.
Dat heb ik weer: lang geleden een grappig, klein lampje gekocht. Bevalt erg goed, dus toen ik er vandaag in de winkel plotseling twee zag, heb ik die gelijk gekocht. Peertjes erbij.
Eenmaal thuis blijken de peertjes de verkeerde fitting te hebben en is het snoer van de lampjes te kort voor de plekken waar ik ze gedacht had.
Het is hier toch al stopcontactcrisis, ik heb stopcontacten die op een zeer onpraktische plek zitten (achter de boekenkasten, boven het fornuis) en dus onbruikbaar. Degene die je overhoudt zitten in een hoek (1 voor koelkast en magnetron dan wel koffiezetter; 1 voor stereo en een lamp), pal boven de bank (een van de twee contacten werkt niet, bovendien zit je niet zo lekker met een stekker tegen je hoofd), en naast de boekenkasten achter de tafel. Daar is het een en ander aan computerspul op aangesloten, de rest ervan gaat via het stopcontact achter de kasten.
In mijn huis struikel je over de stekkerdozen. Ik vrees dat er weer een bij gaat komen, en dat ik die maar wegmoffel achter de bank of zo. Of ik ga een lang verlengsnoer maken en de ijskast aansluiten op het stopcontact boven het gasfornuis, met de draad onderaan de bovenkastjes geplakt. Dan hoef ik niet steeds stekkers te wisselen als ik de magnetron of de koffiezetter wil gebruiken.
We krijgen steeds meer apparaten, misschien zouden huizen ook gewoon wat meer stopcontacten moeten krijgen. Liefst op 2/3 van de muur in plaats van een meter hoog, zodat je ze achter een poster of zo kunt verstoppen.
En hoeveel apparaten kun je op één stopcontact aansluiten?
Ik weet van vriendje dat hij ooit in een krakkemikkig huis woonde waar maar één groep was. Dat werd opgelost door een verlengsnoer te maken met aan twee kanten een stekker, en daar stekkerdozen aan te koppelen, waar stekkerdozen aangekoppeld werden enzovoorts. Als de wasmachine aanstond, brandde het licht minder, en als de koffiezetter aanging, maakte de wasmachine minder toeren. Dat lijkt me dus ook geen aanrader.
Na een paar liter van diverse bessensappen krijg je het gevoel dat je rood uitslaat.

donderdag, september 19, 2002

Wat geef je nou voor cadeau aan een man die alles heeft wat ie nodig denkt te hebben, alleen van praktische dingen houdt, en niet weet wat ie wil hebben? Ik heb nog een ruime week.
Hij wilde wel een rugzak, want die was kapot aan het gaan. Maar inmiddels heeft ie 'm gerepareerd, en hij is het type dat het dan eigenlijk zonde vindt om een nieuwe te kopen / krijgen, want de oude doet het nog.
Help!
Mijn schuinbovenbuurman is afgereisd naar Polen voor de wedstrijd van FC Utrecht.
Dat zal niet meevallen... (4-1)
212.136.78.25, IE5, Win98, was hier ruim 27 minuten, vanaf een uur of half twee.
U was bezoeker nummer 15000 :-)

woensdag, september 18, 2002

Ik heb de zomerzonsondergang op mijn desktop maar vervangen door een besneeuwd Laps sparrenbos met een late middagzon. Dan lijkt het buiten ineens weer wat warmer...
Gewetensvraag: heeft u uw paspoort of gemeentelijk identificatiebewijs op zak?
Dat moest eigenlijk al, maar nu moet het nog meer.
Als ik me ergens moet legitimeren om andere redenen dan bijvoorbeeld pakjes ophalen bij het postkantoor of grensoverschrijding tussen twee landen, zal ik weigeren. En ik denk dat ik dan ineens ook mijn mond houd (ja, dan wel, ja). Misschien ga ik wat standaardzinnetjes leren in het Swahili, Hindi, Mongools of Oezbeeks. Misschien toch maar eens zo'n paspoort aanschaffen via zo'n vage site.
Hierbij maak ik de oprichting bekend van Commando BOM, Bewust Ongelegitimeerde Mensen. (Betere namen zijn welkom.)

(Maar mij wordt nooit een legitimatie gevraagd, ik zie eruit als een Hollandse huisvrouw, wat ik niet ben.)
Mensen met de Nederlandse nationaliteit maar elders geboren dan wel elders-geboren-ouders, kunnen bij criminaliteit worden uitgezet naar het land van 'herkomst'. (Wat doen we met de nazaten van de Hugenoten? De provinciale import in de steden? De stedelingen die naar het platteland zijn getrokken? Geldt voor hen hetzelfde?)
Mensen die hier wonen maar van elders komen, moeten een inburgeringscursus doen, ook al wonen ze hier al lang.
Fijn! Ik verheug me er echt op! Ik heb namelijk nogal sterk de neiging eigenwijs en betweterig te zijn. Meestal weet ik dat gedrag redelijk in de hand te houden, maar als ik gedwongen wordt een cursus te volgen puur omdat ik elders geboren ben, dan ga ik bokken. Heel spijtig voor de cursusgever die het vast goed bedoelt, maar toch.
Ik word dan zo iemand die je vroeger haatte in de klas. Zo'n wijsneus die de juf dan wel meester verbeterde, omdat die het niet helemaal exact goed had uitgelegd. Vroeger snapte ik niet dat mensen dat niet leuk vonden - het ging er toch om dat het goed was? Ik bedoelde er toch niks slechts mee? Maar als je zei dat de oppervlakte van een land 50000 kilometer was, terwijl het 49654 was, kon je er op rekenen dat ik je verbeterde.
Ik doe dat niet meer. Maar ik kan het nog wel.
Oh oh... Typisch damesprobleem: geïrriteerde blaas. Ik besef nu dat ik een paar dagen niet zoveel gedronken heb, en in combinatie met een bijwerking van mijn medicijnen is het dan gelijk raak.
Net een grote fles limonade gehaald en een fles cranberrysap, en drinken maar. Als ik mezelf flink doorspoel met zure drankjes, is het meestal de volgende dag over of in ieder geval veel minder.
Even naar de plee...

dinsdag, september 17, 2002

Flauw:
Hoe weet je dat een ambtenaar geniesd heeft?

Dan zit er geen stof meer op zijn neus.
Ouders loten om moord kind

BRUSSEL - Een man en vrouw uit het Belgische Wetteren, ten oosten van Gent, hebben bekend hun twintig maanden oude zoontje Olivier te hebben vermoord.
Het stel nam het jongetje zaterdagavond mee naar een natuurreservaat. Daar bepaalde een loting (strootjetrekken) dat de 22-jarige man het kind zou vermoorden, terwijl de 21-jarige vrouw haar kind vasthield. Het kind kwam om het leven door een messteek, nadat een poging tot wurging was mislukt.
Zondagavond kreeg de moordenaar spijt. Hij deed aangifte. Hij en zijn vriendin zijn aangehouden. Sectie op het stoffelijk overschot moet uitwijzen of het kind levend is begraven.
Het werkloze tweetal leefde in armoede. De krant Het Laatste Nieuws laat buurtbewoners aan het woord die beweren dat het duo liever geld uitgaf aan gsm's dan aan eten voor het kind. Mogelijk is het moordplan pas recent beraamd, toen het stel uit elkaar wilde gaan. Het kind stond daarbij in de weg.
(Bron)
Verbeeld ik het me nou of gaat ze echt steeds kakkineuzer spreken?
Typisch, door eetverslaving jaren geen lege maag gehad behalve als ik door Prednisonkuren plots helemaal geen eetlust en geen vraatzucht meer had.
En nu sinds een tijdje het mij geheel onbekende effect dat ik meestentijds helemaal geen honger heb èn geen zin om te eten (was eerder nooit een punt, eten deed ik toch wel, en honger had ik nooit want ik at doorlopend), en dat ik ook echt niet eet.
Meest verrassende is dat ik niet meer zoals heel, heel vroeger trek krijg die geleidelijk aan in honger verandert, maar dat ik een minuut geleden geen honger had, en nu ineens Heel Veel.
Ik probeer maar zo veel mogelijk mijn maag zijn/haar zin te geven, door te eten wanneer ik honger heb, en te stoppen wanneer ik vol zit. En door niet te eten als ik niks wil - waarschijnlijk voor de meeste mensen iets waar ze nooit bij stil staan, maar voor mij is het uniek. Want als ik geen honger had, at ik gewoon door.
Ik merk nu al aan mijn kleding dat het effect heeft op mijn figuur. Nu heb ik een figuur waarbij dat pas echt zichtbaar wordt als er heel veel af is, maar toch. Ik zie ook dat mijn vel al wat slobbert (klinkt veel dramatischer dan het is). Ik merk dat ik een bord met standaardhoeveelheden eten meestal niet meer leeg krijg.
Van lang geleden, toen ik een keer 30 kilo afviel, weet ik dat het effect op de fitheid pas over een tijdje komt. Mooi getimed, want dan heb je weer meer puf om winkel in winkel uit te sjokken op zoek naar een nieuwe garderobe. Nu pas ik-min-30-kilo nog steeds niet in een standaardmaat, maar goed, dan heb ik wel meer keuze in een winkel voor grote maten.
Duim maar voor me, dat dit zo door blijft gaan.
Leuk: grasmaaien met de nieuwe maaier. Het maakt veel meer lawaai, maar het kost (mij) veel minder energie en tijd. Ik heb wel zorgvuldig om dat ene polletje heengemaaid, waar keurig in het midden een kattendrol lag. Versnipperde drol leek me niet echt fijn. Ik laat het wel opdrogen en verwijder het dan met pol en al.
Ik heb nu ook ineens ontdekt hoevéél bruine kikkers ik eigenlijk in de tuin heb - ze gingen er allemaal haastig vandoor, dus ook geen kikkersnippers gelukkig.

maandag, september 16, 2002

Okee, okee, vooruit: Linke soep is 1 jaar oud geworden, en ikzelf 35. Klinkt veel ouder dan het voelt, ondanks dat er al meer dan 15 jaar witte haren opduiken, en lijntjes en plooitjes (maar dat hoort zo bij hippo's).
Een vriendin had een elektrische grasmaaier over - ze is verhuisd naar een huis met een tuin zonder gras. Of ik 'm kon gebruiken?
Dus vandaag afgezakt naar Eindhoven, en nu met maaier weer thuis na een gezellig bezoek.
Maaier net uitgeprobeerd. Het gras is te hoog, er staat allerlei onkruid tussen wat zich bij de handmaaier om de hoe-heet-dats draait, die rol waar de messen aan vast zitten, zodat ie vastloopt.
Maar nu: vroemmm! Even uitgeprobeerd op een kluitje brandnetels: in een paar seconden zijn al die netels weg!
E. heeft mijn gazon gered denk ik. Dank je wel E.!!
Moe maar nog niet slaperig. BBC2 zendt Something Wild uit, die ik eerder zag maar ik weet alleen nog maar dat ik 'm toen wel leuk vond. Helaas klapt de zender er steeds uit, waarna het testbeeld tevoorschijn komt, met een zender die 'country en gouwe ouwen' uitzendt.
Dan ga ik maar zoet naar bed.
En jawel: Linke soep is vandaag één geworden.

zondag, september 15, 2002

Hoera: Hippo is weer helemaal bij de tijd!
Een standaard, frutselloos horloge, automatisch, metalen band, zwarte wijzerplaat, secondenwijzer en dag- en datumaanduiding. Wel zo handig als je onregelmatig werkt, want die dagen lopen dan door elkaar.
Blij :-)
Op verzoek een update tong: die is weer vrijwel helemaal okee. Kan 'm waarschijnlijk wel weer uitsteken zonder dat mensen wit wegtrekken ;-)
Alles lijkt weer te werken, Blogger ontploft niet meer en de loglijst is weer wakker. Alleen roept de tuin heel hard - er liggen nog veel takken en ander snoeispul (struiken die gekortwiekt zijn ivm het schutting plaatsen). Ik heb slechts één biobak, dus alle snoeiafval wordt in fasen afgevoerd.
Tuin stikt van de hele grote kruisspinnen, die enorme webben geweven hebben. Ik zag net een spin die kennelijk niet tevreden was, het web losknipte en opat, en net zo energiek begon aan een nieuw web, tussen de muur en de conifeer, doorsnee van het web zelf toch minimaal 80 centimeter.
Het is hier nog lekker zonnig en flink warm, maar er komen steeds meer en donkerder wolken...
Herhaling Jiskefet gezien: ben er spontaan van gaan afwassen. Slappe hap.
Wat me nou elke keer opvalt aan die Centraal Beheer-clown-reclame: die overvaller rijdt in een Nederlandse auto. Typisch.