zaterdag, mei 13, 2006

Ik zag vanmiddag een skinheadachtig type, qua haar, broek, schoenen. Alleen had ie een knaloranje shirt aan, met een logo. Een VVD-logo, met daaronder: stemrita.nl.
Met sommige vrienden heb je geen vijanden meer nodig.
Briljante site met gebruiksaanwijzingen van bijvoorbeeld de gum, de lucifer, de knijper, de fietspomp en het theezakje.
Op weg van en naar de winkels, kom ik door een straat waar veel seringen staan. Nu dus in bloei, in alle tinten paars. Overweldigende geur, zeker op van die warme, bijna windstille dagen.
En soms fiets je door die straat, en dan ruik je ook een overweldigende geur. Lentefris, of ocean breeze, of hoe heten die luchtjes van wasverzachters :-(

vrijdag, mei 12, 2006

Britten flossen met schroevendraaiers en scharen

AMSTERDAM - Meer dan zestig procent van de Britten gebruikt een gevaarlijk voorwerp bij het flossen, zo blijkt uit onderzoek van de British Dental Health Foundation (BDHF). Zo worden er schroevendraaiers, scharen, sleutels, paperclips, oorbellen en messen gebruikt bij het verwijderen van eten tussen de tanden. Dat meldt de BBC vrijdag.
Uit het onderzoek komt ook naar voren dat bijna een kwart van de mensen ervoor kiest het eten tussen hun tanden te laten zitten. Daarmee loopt deze groep een groot risico om hun tandvlees te beschadigen, aldus Nigel Carter van de BDHF.
Volgens Carter onderschatten veel mensen het belang van flossen. "Flossen is belangrijk voor een goede mondhygiëne. Eigenlijk zou iedereen dagelijks moeten flossen voor het tandenpoetsen".
Carter voegt er aan toe dat het belangrijk is om niet te hardhandig te werk te gaan. "Hard flossen is ook niet goed, daarmee beschadig je het tandvlees ook".
De beste manier om eten tussen de tanden te verwijderen is volgens hem de tandenstoker. Deze zijn speciaal gevormd voor dit doel. Cocktailprikkertjes daarentegen zijn gevaarlijk, aldus de mondspecialist.
Carter voegt daar aan toe: "Het idee dat iemand een schroevendraaier pakt om zijn tanden van etensrestjes te ontdoen mag dan misschien grappig klinken, maar eigenlijk is het verontrustend. Het is een groot probleem dat zoveel Britten het dichtstbijzijnde voorwerp pakken om mee te flossen. Ik denk niet dat mensen in de gaten hebben hoeveel schade dat kan aanrichten aan het gebit".
(Bron)

Flossen is toch _tussen_ je tanden? Als je met een schaar tussen je tanden kunt, heb je sowieso een probleem lijkt me.
De Amsterdamse rechtbank roept een advocaat op om te getuigen in de zaak tegen diens cliënt. Wordt het verschoningsrecht dan ook even buiten werking gesteld?
Bloeiende appelboom, die nog bloesem heeft wegens een beschutte standplaats:

Photobucket - Video and Image Hosting
Het weiland rondom de bunkers staat vol met bloeiende vossenstaarten:

Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting
Ereprijs:

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting
Stammenstapel:

Photobucket - Video and Image Hosting
Ganzen op de Kromme Rijn, druk peddelend tegen de stroom in:

Photobucket - Video and Image Hosting
Veldje bloeiende daslook:

Photobucket - Video and Image Hosting


Daslookdetail:

Photobucket - Video and Image Hosting
In zo'n bos zie je soms rare dingen op/in/aan boomstammen:

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting
De oude oprijlaan, met beter licht en een betere camera zou je aan het eind een stukje zien van - sja, een 'huis' kun je het niet noemen. Daar is het te groot voor ;-)

Photobucket - Video and Image Hosting
Dit oogt als bos. Het klinkt niet zo: linksachter zie je dat het bos (eigenlijk een landgoed, Amelisweerd) ophoudt.

Photobucket - Video and Image Hosting


En pal daarachter is dit:

Photobucket - Video and Image Hosting
Rondje fietsen. Met dit licht is het soms lastig foto's maken, de een is beter geslaagd dan de ander.

Bloeiend gras, ik gok op veldbeemd:

Photobucket - Video and Image Hosting

donderdag, mei 11, 2006

Wat zou Dewinter nou vinden van die krankzinnige in Antwerpen?
Hond eet Haags baasje op

AMSTERDAM - Een 50-jarige man uit Den Haag die al drie maanden dood in zijn woning lag, is voor een deel opgegeten door zijn hond. Dat meldt het Algemeen Dagblad donderdag. De politie trof het lichaam maandagmiddag aan. Ook de hond werd dood gevonden.
De stank van de ontbindende lichamen werd niet eerder opgemerkt, omdat alle deuren in de goed geïsoleerde woning gesloten waren. Verschillende medebewoners van het complex hadden de huismeester wel meerdere keren gewezen op het feit dat ze de man al een tijd niet hadden gezien, maar de huismeester vond het niet nodig om in actie te komen. Om die reden werd de politie benaderd.
Nadat de politie de woning maandag was binnengegaan, drong de ondraaglijke stank alsnog door het hele appartementencomplex. De woningbouwvereniging heeft een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf ingeschakeld.
(Bron)
Alle aanstekers krijgen veiligheidspal

BRUSSEL - Alle aanstekers die in Europa in de handel zijn, moeten binnenkort voorzien zijn van een soort kinderslot. Verder komt er een verbod op aanstekers in de vorm van speelgoed. De nieuwe regels, die de Europese Commissie als dagelijks EU-bestuur donderdag heeft vastgesteld, gaan over tien maanden in.
Fabrikanten moeten hun product zo in elkaar steken, dat iemand twee handelingen moet verrichten om een vuurtje te krijgen. Volgens een woordvoerder van de Commissie worden die momenteel al geproduceerd, al zijn ze in Europa nog nauwelijks te koop. Het kinderslot komt er bijvoorbeeld op neer dat een roker eerst het wieltje van de aansteker naar beneden moet drukken en dan pas eraan kan draaien.
(Bron)

Ik heb altijd ruzie met kinderveilige dingen. Een extra reden om te stoppen met roken?
Hoeveel afscheid kan een mens verdragen? Is er een grens? Wat zeg je tegen een ouder die zijn kind verliest? Wat is de etiquette als het om een stervende kennis gaat? Hoe om te gaan met iemand die alleen nog maar kan uitbrengen: 'Hàd ik nou maar gebeld...' Wat als een vriendin je opbelt en zegt: 'Ze geven me nog zes maanden'?
Gemis is al vreselijk, wetend dat het gemis er aan gaat komen terwijl je dat niet wilt weten lijkt nog erger.
Voor zover bekend gaan we allemaal een keer dood. Ik hang zelf de theorie aan dat je na je dood weg bent, van niets meer weet. Maar dat troost de achterblijvende ouder, partner, vrienden niet.
En dat die dood onvermijdelijk is, helpt ook niet als je ineens weet op welke termijn die gaat komen. We leven toch allemaal alsof we onsterfelijk zijn?
Ik kom niet verder dan in elk geval eerlijk zijn over het feit dat ik het vreselijk moeilijk vind. En kwaad zijn, heel kwaad. Want natuurlijk voelt het ook alsof het enorm oneerlijk is. Diegene die net opgekrabbeld was. Diegene die eindelijk weer wist te genieten. Diegene die al drie keer opgegeven was en elke keer weer dóórleefde.
Alsof er toch ergens iets of iemand wikt en beschikt, en alsof je die of dat het kwalijk kunt nemen, en zou kunnen onderhandelen: neem dan een oorlogsmisdadiger, een terrorist.
Zucht.

woensdag, mei 10, 2006

Zoek bij Webshots op : thumbs, en dan krijg je dit:

Your search term probably relates to adult content.
Webshots does not host sexually explicit content.
If you are over 18 and are looking for adult content, you can visit the advertiser below.
Click here for live webcams featuring "thumbs" at iFriends

Okee, de resultaten op Weshots zijn inderdaad erg schokkend, kijk zelf...
'Meer dan 12 miljoen mensen slachtoffer slavernij'

GENEVE - Wereldwijd zijn meer dan 12 miljoen mensen het slachtoffer van moderne slavernij. Vooral in Azië worden veel mensen gedwongen te werken onder vaak erbarmelijke omstandigheden. Dat stelt de Internationale Arbeidsorganisatie ILO in een woensdag verschenen rapport.
Volgens de aan de Verenigde Naties gelieerde organisatie vindt moderne slavernij vooral plaats in Azië, waar naar schatting 9,5 miljoen mensen gedwongen arbeid verrichten. Het gaat vooral om arme boeren in India en Pakistan die als een soort lijfeigenen door het leven gaan. In Birma worden mensen door het leger gedwongen wegen en militaire kampen aan te leggen en mijnenvelden op te ruimen, aldus het rapport.
In Zuid-Amerika zijn 1,3 miljoen mensen het slachtoffer van gedwongen arbeid en in Afrika 1,2 miljoen mensen. In de geïndustrialiseerde landen zijn zo'n 360.000 mensen het slachtoffer van moderne slavernij, aldus de ILO. Hierbij gaat het vaak om geforceerde prostitutie, maar ook om gedwongen arbeid in restaurants, hotels of de landbouw.
Volgens de ILO is ongeveer 55 procent van slachtoffers van moderne slavernij vrouw en bijna de helft kind. Slavernij werd in 1926 door een internationale conventie verboden.
(Bron)

Ook in Nederland :-(
Na drie weken op woeste zee gered dankzij mobieltje

SYDNEY - Drie Australiërs kunnen het verhaal van hun meer dan drie weken durende vermissing op een woeste zee navertellen dank zij hun mobiele telefoon, meldden Australische media woensdag.
Dinsdag vonden reddingswerkers de 38-jarige John Tabo, zijn twintigjarige zoon John jr. en zijn zestienjarige neef Tom Tabo in hun vijf meter lange bootje nadat zij met het laatste restje batterijvermogen in een mobiele telefoon een familielid hadden laten weten waar zij zich ongeveer bevonden.
De drie waren op 17 april met hun fiberglas bootje vertrokken van Murray Island. Zij waren van plan op het zeventig kilometer verderop gelegen York Island medeleden van een volleybalteam op te pikken. Daar kwamen ze echter niet aan omdat zij in de problemen waren geraakt op de door een cycloon opgezweepte zee in de Straat van Torres tussen Australië en Papua-Nieuw-Guinea.
Er kwam een zoekactie op gang, maar die werd na vijf dagen gestaakt omdat iedereen dacht dat de drie verdronken waren. In de tussentijd hielden de mannen zich in leven door rauwe inktvis en rauwe schelpdieren te eten en regenwater te drinken. Van dit 'dieet' vielen zij tot dertig kilo af.
Ondanks hun inspanningen zouden zij zijn omgekomen als ze er peddelend met hun handen niet in geslaagd waren binnen het bereik van een gsm-zender op een eilandje in de buurt van Murray Island te komen. Met het laatste restje batterijvermogen van hun gsm meldden zij zich bij een familielid.
Een reddingshelikopter bracht de drie weer naar hun eigen eiland. Zij moesten in een ziekenhuis worden behandeld wegens uitdroging en ernstige zonnebrand. Een van de artsen zei dat de drie er beter aan toe waren dan hij had gedacht.
(Bron)

Wonderlijk verhaal.
Ik geef toe, het is een raar soort tic. Ik heb tijden dat ik elke persoonlijkheidstest die ik tegenkom, invul. Op dingen als kalmte, communicatie en stabiliteit scoor ik altijd hoog, op verantwoordelijkheid en activiteit opvallend gemiddeld. Op iets dat ik maar even samenvat als invoelingsvermogen zijn twee uitslagen: of ik scoor extreem hoog, of ik scoor extreem laag. Dat snap ik dus niet, want eigenlijk zijn al die tests grotendeels hetzelfde. Het zal wel aan de vraagstelling liggen...
Verslaggevers verdacht van schenden staatsgeheimen

AMSTERDAM - Twee verslaggevers van de Telegraaf, Joost de Haas en Bart Mos, worden door justitie verdacht van het schenden van staatsgeheimen over topcrimineel Mink K.. De journalisten zijn dinsdag verhoord en moesten onder meer DNA-materiaal afstaan. Dit meldde De Telegraaf woensdag.
Advocaat van de Telegraaf-journalisten Bas Le Poole zei volgens De Volkskrant dat De Haas en Mos niet zijn aangehouden. Justitie zou nog geen beslissing hebben genomen of het tweetal strafrechtelijk wordt vervolgd.
De Telegraaf schreef in januari dat geheime informatie van de inlichtingendienst AIVD circuleert in criminele kringen. Het ging om verslagen van AIVD-onderzoek naar Mink K., die hij zelf in bezit had gekregen. Het dagblad publiceerde delen uit deze dossiers.
(Bron)

Wat is dan de grond voor een DNA-onderzoek??
TT 105 MKB waarschuwt zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars moeten eind deze maand hun administratie op orde hebben, anders neemt MKB-Nederland maatregelen. De werkgeversorganisatie klaagt over de late betalingen van verzekeraars aan huisartsen, apothekers en therapeuten.
Die moeten nu geregeld hun reserves gebruiken, omdat de verzekeraars veel te laat geld overmaken. De zorgondernemers zijn financier voor zorgverzekeraars geworden, zegt MKB-Nederland.
De organisatie wil dat de overheid ingrijpt als de problemen na 1 juni niet voorbij zijn. Ook adviseert ze de zorgondernemers om vanaf die datum administratiekosten te gaan declareren.

MKB-Nederland ziet dat geheel verkeerd. Volgens minister Laagst loopt het allemaal als een tierelier, zowel voor de zorgaanbieders als voor de zorgafnemers. En oh ja, dingen als de zorgtoeslag en dergelijke gaan ook helemaal goed.
Jeugdsentiment met dit soort weer: sla. Sla op z'n 'moeder van Hippo's - gesneden kropsla, partjes gekookt ei, partjes tomaat, augurk, eventueel op te leuken met ui en dressing/slasaus. Het lijkt misschien niet veel, maar als je goede ingrediënten hebt, is het vreselijk lekker. Vooral met grof donkerbruin brood, jammie.
Als ze het uitbreidde met wortel, erwtjes, blokjes gekookte aardappel, ham, werd het meer een huzarensalade.
Maar gewoon een slablad met tomaat, augurk en ei op brood is al genoeg om direct terug te gaan in de tijd en te denken aan vakanties waarbij het natuurlijk altijd mooi weer was ;-)
Ander zomereten-jeugdsentiment: witbrood met dikke plakken tomaat (wel een tomaat met smaak!) en suiker - dat smaakte naar aardbeien.
Het went toch wel erg snel. De eerste keer dat de temperatuur boven de 15 graden kwam, brak de zomergekte massaal uit.
Nu is het tegen de 20 graden, en driekwart van degenen die je tegenkomt, draagt een jack of een dikke sweater. 'Frisjes hè?' is een veelgehoorde kreet.
Ik bleef bij de sloot staan om naar een moedereend met 11 duckies te kijken, ze liep mijn kant op en de Canadese gans liep blazend mee. Geen idee of ie de duckies wilde beschermen of dat het een protest was tegen mijn misleiding: wie stilstaat moet natuurlijk wel voeren, anders deugt ie niet.

maandag, mei 08, 2006

Lekker brood, een blikje knakworst, een flinke dot zuurkool, mosterd en ketchup. Hotdog op z'n Hippo's.
Als ik een blikje openmaak, komt Tijger direct aanrennen. Tom is blijkbaar zo ver weg dat ie het niet hoort.
Ik eet twee broodjes, Tijger krijgt een stukje worst. Na een tijdje heeft ze door dat er niet meer komt, en verhuist ze naar de vensterbank, waar ze lekker onderuit gezakt gaat zitten. Tot ik het blikje opruim: uit m'n ooghoeken zie ik haar omhoog schieten en ze kijkt met grOOOOOte ogen naar binnen. Waarschijnlijk denkt ze dat ik stiekem, zonder haar!! nóg een blikje probeer leeg te kanen.
Het is plakkerig buiten, beetje klam. 24 graden (Vlissingen 14, wat een verschillen toch in zo'n klein landje).
Vanochtend vroeg was ik rusteloos, ik kon niet slapen, dus ik stond om half zes te spitten om de tuinboonplanten een plek te geven. Allerlei planten extra water gegeven, dingen gezaaid, zooi gerooid, geluisterd naar het vogelkoor en daarachter het aanzwellende verkeer op de snelweg.
Wat me wel opviel: vrijwel overal waren alle ramen en deuren potdicht. Met dit soort weer heb ik 's nachts de tuindeur open staan, anders smoor ik compleet weg overdag.
Ander voordeel: soms hoor je ineens woeste geluiden buiten, waar Tijger dan als een dolle op af gaat. Ze leert maar niet dat het niet werkt om een egel te porren, en die egel blijft langer opgerold dan Tijger interesse heeft, dus dan komt er een teleurgestelde kat weer naar binnen. Even later hoor je egel weer snuiven en grommen, en dan zie je Tijger gewoon balen :-)

zondag, mei 07, 2006

Jawel, zowaar weer op de fiets naar oppashummel gegaan. En jawel: Het ijkpunt, het viaduct, zowaar in een keer opgefietst. Ja, afgefietst ook, maar dat was nooit een probleem.
Voordelen van een nieuwe fiets: de remmen zijn opvallend veel beter, en de verlichting doet het gewoon.
De vorige keer dat ik deze afstand probeerde moest ik 5 keer pauzeren en kwam ik halfdood thuis. Dus het gaat ècht beter :-)