zaterdag, april 05, 2003

TT 371

Een Amerikaanse man werd onlangs door de politie gearresteerd, nadat hij zijn vrouw aan de ketting had gelegd.
De 41-jarige Jerry Wayne Thomasson wilde voorkomen dat zijn vrouw Patricia hem zou verlaten en had daarom een tien meter lange hondenketting om haar nek bevestigd.Van tijd tot tijd zette hij haar zelfs in een kooi.Toen buren zagen hoe John [Freudiaanse vertyping?] Wayne zijn vrouw behandelde belden zij geschokt de politie op.
De bizarre situatie was ontstaan nadat Patricia haar man vertelde niet langer meer bij hem te willen blijven. De twee waren 15 jaar getrouwd.
TT 106 Zorguitgaven vallen fors hoger uit

ATHENE De uitgaven voor gezondheidszorg vallen hoger uit dan verwacht. Volgens minister Hoogervorst van Financiën komt er een nieuwe tegenvaller van "enkele honderden miljoenen euro's" aan. Daarmee zijn harde maatregelen onontkoombaar geworden, aldus de VVD-minister.
"Ik ben ervan overtuigd dat je dat niet kunt oplossen zonder de introductie van eigen bijdragen en eigen risico in de zorg", waarschuwde Hoogervorst.
De formatiepartners CDA en PvdA willen in 2006 het zorgstelsel hervormen. Dat vindt Hoogervorst veel te laat. Volgens hem groeit de zorgvraag zo hard dat er onmiddellijk moet worden ingegrepen.

Als het leger klaar is met die kippen, kunnen ze gelijk door met de onfitten onder ons. Zorgslurpers worden geruimd. Zijn we in één klap ook van de woningnood af denk ik.
Nog even en jullie wonen in het paradijs (want in bovenstaand geval zal ik helaas ook geruimd moeten worden).
TT 105 "Huurhuis in vijf jaar 25% duurder"

HILVERSUM De huren gaan de komende vijf jaar minstens 25 procent omhoog, als het aan het CDA en de PvdA ligt. Dit meldt de Volkskrant die zich baseert op het nog vertrouwelijke financieel akkoord van de coalitiepartijen.
De huurprijs voor een woning stijgt de komende periode elk jaar met 3 procent bovenop de inflatie. De maatregel moet 500 miljoen euro opleveren. De huur ging het afgelopen jaar 2,9 procent omhoog.
De partijen willen met de verhoging, via de corporaties, de staatskas spekken en 'scheefwoners', die gezien hun inkomen te goedkoop wonen, aanpakken. Het CPB zal de plannen doorrekenen.

Drie procent lijkt niet zoveel. Totdat je eens gaat uitrekenen hoeveel dat eigenlijk is, en hoeveel dat door de jaren heen gaat worden.
Ik denk dat mijn inkomsten de komende 5 jaar niet meestijgen, of in ieder geval niet zo hard.
Dus heeft iemand een stukje stoep over waar ik tegen die tijd in mijn doos kan komen wonen?
Iets anders: scheefwoners pak je natuurlijk niet aan door huurverhoging. De enigen die je daarmee pakt, zijn de mensen die terecht in een goedkope woning wonen. Misschien moet je een ondergrens voor huurwoningen aanhouden, maar kun je mensen uit hun huis zetten omdat ze salarisverhoging hebben gehad? En waar moeten die mensen heen?
Stel dat je een jaarlijkse controle zou hebben. Je blijkt teveel te hebben verdiend in het afgelopen jaar, dus je moet je nu te goedkope huis uit. Zijn er huizen beschikbaar waar je zo in kunt? Die passen bij je inkomen? En wat als dat inkomen jaarlijks fluctueert? Moet je dan elk jaar verhuizen?
Van mij mag de regering huurders als melkkoe gebruiken. Op voorwaarde dat ze dat ook doen met huiseigenaren, dat er een woningoverschot is en vangnetregelingen voor mensen zonder vaste baan of een onzekere arbeidssituatie.
Daarnaast moet er uiteraard een regeling komen dat de woningruimte per persoon aan een maximum bindt - gemiddeld twee kamers per persoon, met in een meerpersoonshuishouden hooguit 1 kamer extra per drie personen. Wie een woning heeft met meer kamers, kan de rest van het huis tegen vastgestelde prijzen verkopen aan de overheid, die er appartementen van maakt.
Leegstaande kantoorgebouwen worden omgebouwd tot appartementencomplexen voor starters.
The Blair witch project. Ik kon 'm maar niet eng vinden. Ik zat me te ergeren aan dat gehijg en gedoe, en moest steeds denken: dit zou gesponsord moeten worden door een fabrikant van astma-medicijnen.
Misschien werkte het in de bioscoop beter - maar doorgaans ben ik vrij gevoelig voor dit soort films.

donderdag, april 03, 2003

Vanavond op tv: The last supper (Net 5, 22.10). We gingen destijds naar die film omdat een vriend in een band zat die zo heette. Ik vond het een leuke film, maar heb nog lang een licht wantrouwen gevoeld tegenover mensen die zelf tomaten kweekten ;-)
Okee, ik weet dat er computerjunks zijn. Maar dit gaat misschien wat verder: op Winkelstraat stond een link. Erotiek-shop, al ruim drie jaar de grootste erotiek-shop online. Ik vroeg me af of dat ook zo'n Hulstbedrijf was, dus klik. Ik kwam uit op een pagina met als URL www.teleshopper.nl, en die gaf deze pagina weer. Dat bedrijf biedt:

Single and multi-loop temperature and process control for almost every application
Digital indicators, handheld measurement equipment
Calibration and validation equipment
Hybrid desktop-, panel- and paperless recorders
Data Acquisition and supervisory software
Data loggers
Industrial Touch PC's, flat panel (touch) displays and box PC's
Temperature, pressure & humidity sensors
Smart and Hart protocolled temperature and pressure transmitters
Non-contact (infrared) temperature sensors
Screwed, flanged, weld-in and sanitairy coupled thermowells in steel, stainless steel, exotic materials and ceramic
Power actuators, current/voltage or power feedback thyristor units, solid state relays
Taylor-made (microprocessor based/discrete) electronics, engineering & development
Signal converters, (de)multiplexers and serial (optical) data repeaters
Inhead and DIN-rail transmitters, Standard and Smart (also with Hart protocol)
Turn-key automation projects
Electrical (control) cabinets for Laboratory and fieldservice

Inderdaad ontzettend erotisch, als je op techniek en electronica valt ;-)
Utrecht wil komend jaar 8,5 miljoen euro bezuinigen, oplopend tot 21 miljoen in 2008.
Van de 76 mensen met een ID-baan bij de gemeente, komen er 50 in vaste dienst. Voor de rest is geen geld.
Er wordt meer grond verkocht, zodat er op die grond hoger en/of duurder kan worden gebouwd. Dat kan tot gevolg hebben dat er meer gebouwd wordt dan de buurt of de gemeenteraad wil, en het kan leiden tot minder sociale woningbouw. Als de raad zo'n plan afwijst, moeten ze zelf een plan maken waarin een financiële compensatie is opgenomen.
Daarnaast (onder andere!):

- de stadsboerderijen De Gagel (noord) en De Koppel (zuid) gaan dicht
- Volksbuurtmuseum Wijk C krijgt geen subsidie meer
- een bibliotheekfiliaal gaat dicht; de bibliotheekbus verdwijnt; een biebfiliaal krijgt kortere openingstijden
- Burgerzaken en het Gemeentearchief gaan dicht op koopavond
- Burgerzaken Vleuten (Leidsche Rijn) gaat dicht
- het veeg- en wijkonderhoudsproject in Noord wordt beëindigd
- minder subsidie voor volwasseneneducatie / schoolbegeleiding / woonwagenwerk / migrantenwerk / jongerenwerk
- de brandweer levert een bluswagen in
- minder culturele voorzieningen in Leidsche Rijn
- minder geld voor gehandicaptenvoorzieningen
- minder geld voor referenda en overleg met wijkraden

Ik kan me de plannen voor Leidsche Rijn nog herinneren. Dat werd een ruime, groene stad met alle voorzieningen - de oude stad dichtbij en goed bereikbaar met fiets, bus, trein en auto. Maar eigenlijk hoefde je de wijk niet uit - alles zou er komen. Daar zou niet op bezuinigd worden. Openbaar vervoer, medische voorzieningen, onderwijs, cultuur, groen. Eén voor één worden dingen van het lijstje gestreept.
En zoals de (botte) kaasschaaf over Leidsche Rijn gaat, gaat ie ook over de rest van Utrecht.
Misschien moeten we de Dom gewoon verhuren als reclameobject.

woensdag, april 02, 2003

Deze vind ik ook wel sterk:

Bij de Adviesdienst Verkeer en Vervoer waren alle toiletten op slot gedraaid. Volgens de boodschap van de beheerder van het pand kon men niet naar het toilet wegens 'overdruk in de spoelreservoirs' en moest men bij de buren op de 20e etage gebruik maken van het toilet. Pas na anderhalf uur is het Facilitair Loket van de AVV erachter gekomen dat het om een 1 april grap ging. Na het opendraaien van de deur vond met de boodschap '1 april' op het toilet.
(Bron)
TT 160

BAGDAD Het Iraakse regime heeft alle Irakezen verboden een satelliettelefoon te bezitten. Mensen die gebruik maken van zo'n telefoon maken zich schuldig aan verraad en kunnen rekenen op zeer zware straffen. Volgens de autoriteiten zijn er satelliettelefoons gebruikt om informatie door te geven aan de vijand.
TT 120 meldt een nieuwe bezigheid: kippenklikken.

DEN HAAG Mensen die illegaal pluimvee zien lopen in de Gelderse Vallei kunnen dat melden via nummer 0800-2233322. Deze speciale kliklijn is geopend door de Algemene Inspectiedienst (AID).
Vriendje heeft een nieuwe giropas. Nou ja, hij heeft 'm al lang, maar de oude is nu echt verlopen.
Hij overweegt nu om de oude met superlijm op de vloer van het Amstelstation te lijmen. Toen ik begon over die eeuwig populaire truc van de portemonnee-aan-het-touwtje, bedacht vriendje nog iets leuks: stoeptegels met een patroon van hier en daar een euro.
Vriendje moet maar nooit bij een herinrichtingsproject worden betrokken ;-)
Gisteren de hele dag 'Hoebahoebahoebahophophop' in het hoofd, en vandaag steeds 'De uil zat in de olmen':

De uil zat in de olmen
Bij 't vallen van de nacht
En achter gindse heuvels
Antwoordt de koekoek zacht
Koekoek, koekoek, koekoek koekoek koekoek

Erg, erg, erg. Even nagekeken of er meer tekst was, waarbij ik terecht kwam op een site vol teksten van dit soort jeugdsentimentliedjes. Catootje; Aan de oever van de Rotte; Alles in de wind - ik kan nog lang vooruit...
De sensatie van de eeuw, na zes jaar onderzoek is het de universiteit van Wageningen om de vlekken van koeien genetisch te manipuleren. Dat maakt het mogelijk om de vlekken in een gewenste vorm te maken, zoals een logo.
Stond dinsdag in de krant, en jawel: er schijnen nogal wat mensen ingetrapt te zijn ;-)
Zou dat komen door die Milka-koeien?

dinsdag, april 01, 2003

TT 371

Veel fans van Jamai zullen vandaag spijt hebben dat ze in de 'omgekeerde 1 april grap' van Rob Stenders zijn getrapt.
In zijn radioprogramma Stenders Vroeg kondigde Rob Stenders een optreden aan van de Idols-winnaar in Almere. Velen dachten dat het om een 1 april grap ging en bleven thuis. In totaal woonden maar 50 mensen het optreden bij.
Stenders zei dinsdagochtend al dat het hem leuk leek een omgekeerde 1 april grap uit te halen: "Iets dat heel onwaarschijnlijk is, maar wat dan toch waar blijkt te zijn".

Er werd bij elke aankondiging ook gemeld dat het echt, heus, helemaal geen 1-aprilgrap was. Maar de naam van de lokatie maakte het weer wat ongeloofwaardiger: De Realiteit.
Ik mag dat soort humor wel ;-)
TT 160

BOEDAPEST Het Amerikaanse leger heeft een trainingsprogramma voor Iraakse ballingen in Hongarije stopgezet. Een reden daarvoor is niet gegeven. Tot nu toe zijn er twee groepen opgeleid en vervolgens naar de Golfregio gestuurd.
TT 120

EINDHOVEN Geweldsmisdrijven veroorzaken een kwart van de sterfgevallen onder Eindhovense woonwagenbewoners. Hun levensverwachting ligt 20 jaar lager dan bij hun stadsgenoten.
TT 109 Officier spreekt van liquidatie

AMSTERDAM Aanklager Koos Plooy heeft in zijn requisitoir de moord op Fortuyn "een liquidatie"genoemd. Hij zei dat de manier waarop Van der G. die uitvoerde, door van achteren te naderen en hem zo neer te schieten, dat bewijst.
Plooy stelt dat Van der G.het risico nam ook anderen te raken. DJ De Wild ontsnapte ternauwernood aan de dood.
Hij vindt dat de ernst van de moord ook bepaald wordt door "het object ervan". Fortuyn zou een belangrijke politieke rol gaan spelen. "Wie de uitzonderlijke daad begaat dat hij het hart van het democratisch proces misdadig doorboort, moet uitzonderlijk gestraft worden."

Dat laatste vind ik ronduit lulkoek. Was het minder erg geweest als niet Fortuyn, maar Ruud de Wild was gedood? Omdat die laatste geen politieke figuur was? En als het een omstander was geweest?
Moord kan niet. Het dondert niet wie het is. Ik kan hooguit begrijpen waarom iemand ertoe komt - verzachtende omstandigheden of een reden die na te voelen is. Als iemand Saddam Hoessein doodt, kan ik me daar iets bij voorstellen. Ergens is voor mij blijkbaar toch een grens die je kunt overschrijden, een grens waarachter de 'normale' menselijke regels niet meer helemaal gelden. Zoals ik kan begrijpen dat na de tweede Wereldoorlog mensen zijn geëxecuteerd. Of zoals een ouder de moordenaar van zijn/haar kind doodt.
Maar dan nog durf ik te stellen dat ik categorisch tegen het doden van een ander ben. Omdat niemand die grens nauwkeurig kan aangeven.
Maar kom niet aan met de smoes dat het ene leven meer waard is dan het andere - want dat is wat Plooy nu dus zegt.
Ik krijg nu echt elke dag een paar mails met: 'wat een geweldige chat', 'wat een geweldige foto' of 'het bureau denkt dat wij heel goed bij elkaar passen en jouw profiel spreekt mij heel erg aan'.
Jammer dat het geen echte mensen zijn, dan zou ik terugmailen dat ik zo blij ben met post, omdat ik in de bak zit wegens achtvoudige moord op vorige dates.
Hardleerse dief bezoekt Koninklijke Bibliotheek tweemaal

DEN HAAG - Een Hagenaar heeft dit weekeinde een nieuwe invulling gegegeven aan het begrip draaideurcrimineel. De 21-jarige man werd zowel zaterdag- als zondagnacht in de Koninklijke Bibliotheek aan het Willem-Alexanderhof aangehouden nadat hij daar had ingebroken.
Hij was in beide gevallen binnengekomen door met een paaltje een raam in te gooien. Zaterdag had hij een printer gestolen. De buit van zondagnacht is onbekend. "Misschien was hij het papier voor de printer vergeten", giste maandag een woordvoerder van de politie.
(Bron)
Nederland beperkt terugkeer uit SARS-landen

NOORDWIJK - De Inspectie voor de Gezondheidszorg legt beperkingen op aan de terugkeer van Nederlanders uit de zogenaamde SARS-landen. Doel ervan is om het SARS-virus buiten ons land te houden, meldt Eurocross International.
In een brief aan alle Nederlandse alarmcentrales schrijft de Inspectie dat patiënten met een longontsteking uit China (alleen Guangdong provincie en Hongkong), Taiwan, Singapore, Vietnam (alleen Hanoi) en Toronto in Canada niet direct vanuit ziekenhuizen of privé-klinieken mogen worden gerepatrieerd, tenzij de diagnose SARS is uitgesloten.
Patiënten met andere ziektebeelden mogen wel worden gerepatrieerd. Wanneer voortzetting van ziekenhuisopname in Nederland noodzakelijk is, moet de patiënt gedurende tien dagen in isolatie worden gehouden om de diagnose SARS te kunnen uitsluiten. Patiënten die in een van de bovengenoemde gebieden of steden opgenomen zijn geweest met longontsteking, mogen pas gerepatrieerd worden indien zij tien dagen na ontslag uit het ziekenhuis klachtenvrij zijn, tenzij de diagnose SARS is uitgesloten.
Patiënten die in een van bovengenoemde gebieden of steden opgenomen zijn geweest, koorts hebben en een luchtwegeninfectie hebben ontwikkeld, mogen niet naar huis terugkeren. Pas nadat is uitgesloten dat de patiënt lijdt aan SARS of wanneer de patiënt volledig genezen is, kan hij naar huis terugkeren. Er geldt geen reisverbod naar de betreffende landen, aldus Eurocross.
De woordvoerster van deze organisatie meldt dat Eurocross nog geen problemen heeft gehad. Op verzoek van de Inspectie moeten de alarmcentrales opgeven hoeveel repatrianten in een ziekenhuis hadden gelegen. Voor Eurocross betrof het één persoon, die in Nederland nog nader wordt onderzocht. Het is volgens de woordvoerster niet zo dat heel grote hordes landgenoten onder de maatregel zullen vallen.
Vorige week heeft het ministerie voor Volksgezondheid in overleg met de alarmcentrales de grens aangescherpt. De beperkingen in de terugkeer betreffen alleen longontsteking. Het merendeel van de betrokkenen valt daar niet onder.
(Bron)
Woont u in Nederland? Dan heeft u een ernstig verstoorde psyche! Lees maar:

Homoseksuelen woedend om Vaticaanse woordenlijst

VATICAANSTAD - Een woordenlijst van het Vaticaan met seksuele termen heeft de woede gewekt van de Italiaanse homogemeenschap. Volgens het lexicon, dat sinds maandag in de winkels ligt, zijn homoseksuelen niet normaal en worden landen waar het homohuwelijk is erkend, bewoond door mensen "met een ernstig verstoorde psyche".
et boek, uitgegeven door de Pauselijke raad voor het gezin, behandelt thema's als seksualiteit, condooms, abortus, geboortecontrole en genetische manipulatie. Homoseksualiteit is volgens het lexicon het gevolg van een "onopgelost psychologisch conflict".
De Rooms-Katholieke Kerk maakt zich op voor een kruistocht tegen homo's, zei parlementslid Franco Grillini, erevoorzitter van Arcigay, de grootste homobeweging in Italië. "Het Vaticaan is volkomen geobsedeerd. Er gaat geen dag voorbij dat een of andere kardinaal of Curieprelaat niet een beledigende opmerking over homo's maakt. Leugens zijn het."
(Bron)

maandag, maart 31, 2003

Zojuist heb ik een nieuwe eendenvariëteit ontdekt.
Vanuit mijn huiskamer heb ik zicht op daken. Op de nok van één van die daken zaten twee eenden. Drie hoog, op een randje.
Ik heb wel eenden gezien die nestelen in knotwilgen, zodat de volgende generatie het nest wel uit kan, maar niet meer in. (Wat meestal toch goed afloopt.) Maar de nok-eend was mij nog onbekend. Misschien overwegen ze een nest te bouwen op de dakuitbouw een paar meter lager?
TT 401

Gezellig eten met het licht uit. Het klinkt raar, maar 'Dinner in the Dark' is de allernieuwste culinaire trend in New York.
Een restaurant in de Amerikaanse stad serveert een 4-gangen diner, compleet met champagne, in volstrekte duisternis. Het klinkt als de ultieme 'blind date'.
De uitbater van het restaurant zegt dat mensen minder geremd zijn als ze elkaar niet zien. Een prima manier om kennis te maken dus!
Voor vlekken op je goeie goed hoef je niet bang te zijn. De obers zijn met nachtkijkers uitgerust. Zij zien wat ze doen en....waar jij met je handen zit!

zondag, maart 30, 2003

Hoe maak je een kat die graag op schoot zit, duidelijk dat op schoot springen _niet_ hetzelfde is als gewoon maar een jump nemen en dan bovenop het werkblad-met-toetsenbord landen? (En er dan ook nog vanaf kukelen, waarbij ter zekering 1 nagel in het been wordt geslagen, zodat je ineens voelt dat zes kilo aan 1 nagel akelig zwaar is... Het bloeden is inmiddels gestopt.)