zaterdag, december 21, 2002

Affiche nummer 2 op het bord: de SP, aangepast aan de tijd met een kerstballenopmaak. Links een kleine PvdA, in het midden een grote SP.
In de stad veel "Utregs Glorie 2007"-posters ;-)
Morgen is het alweer een minuut langer licht. Hoera.
Weersvoorspelling nu: tweede kerstdag kans op sneeuw.
We gaan toch niet aan een witte kerst doen?
Christina Aguilera groot en halfbloot. Er zijn al diverse servers op vastgelopen.

vrijdag, december 20, 2002

Het idee is even simpel als briljant: voorkom gemekker over de inhoud van het kerstpakket en laat je personeel zelf zijn 'pakket' bij elkaar winkelen. Anderhalve minuut de supermarkt in en de baas betaalt. 't Levert nog een vrolijk bedrijfsuitje op ook.
(Bron)
Sirenes brengen jongens in veiligheid

ALKMAAR - De politie heeft vrijdagmiddag ter hoogte van Onderdijk (Noord-Holland) drie jongens met sirenes en zwaailichten van het bevroren IJsselmeer naar de vaste wal weten te leiden. De drie waren rond 14.00 uur 's middags het ijs opgewandeld, maar kwamen door de snel opkomende mist in de problemen. Een van de jongens belde met zijn mobiele telefoon zijn moeder, die de politie alarmeerde.
Op verscheidene plekken in de buurt van het punt waar de jongens het ijs op waren gegaan, werden zwaailichten en sirenes van politiewagens aangezet. De jongens waren volgens de politie niet ver van de wal verwijderd, maar door de mist volkomen gedesoriënteerd. Door de sirenes wisten ze welke kant ze moesten uitlopen.
Een helikopter van het Korps Landelijke Politiensten (KLPD) die al onderweg was om te helpen zoeken, kon omkeren. Kort daarvoor had de bemanning van de heli al een groep van zeven jongens die het ijs van het Markermeer waren opgewandeld, gesommeerd terug te keren naar de wal. De groep wilde lopend oversteken van Volendam naar Marken, wat deze week ook al door andere mensen is gedaan.
Een man die de groep zag vertrekken, kon de jongens niet bewegen te stoppen. Hij waarschuwde vervolgens de politie. Die noteerde de namen van de ijswandelaars. Een eventuele rekening van het KLPD voor de verleende assistentie wordt aan hen doorgestuurd, aldus een woordvoerder van de politie.
(Bron)
Rond deze tijd regelt Trix haar vleescomponent van het kerstmenu. Dat gaat op sportieve wijze (want jacht is een sport). Personeel kamt de bossen systematisch uit en drijft de dieren naar een afgesproken plek, waar de dappere jagers op een rijtje klaar staan om de paniekerige beesten een kogel door het lijf te jagen.
Wild moet altijd even besterven (eigenlijk niks anders dan het vlees gecontroleerd laten bederven), dus nu gedood is met kerst 'rijp'.
Ik zou wel eens willen koken voor Trix. Een lekker vegetarisch schoteltje met pittige tempeh. Okee, dat smaakt anders dan zelf geschoten wild zwijn. Er zit minder bijsmaak aan...
NOS-TT 371 vr 20 dec

Een Amerikaanse man heeft voor de grap een broodje vleermuis geserveerd gekregen en er een hap van genomen.
Timothy Gooch merkte niet dat er een vleugel uit zijn cheeseburger stak en nam een hap. Hij hoorde gekraak voordat hij doorhad wat hij in zijn mond had.
Hij vond het al vreemd dat het meisje dat hem bediende zo'n grijns op haar gezicht had.
Toen Gooch realiseerde waar hij in had gebeten, is hij naar een ziekenhuis gegaan. Uit tests bleek dat hij geen hondsdolheid had opgelopen. Het meisje kan voor deze grap vervolgd worden.

Waar had ze dat beest vandaan??
Zeppo verzucht dat ze niet weet wat ze met een Kijkshop-bon moet. Ik zou het wel weten: de electronische boekenlegger, de plasma steen rock, de buitenlamp Lelie of een fontein zwammen.
Wie wil geen fontein zwammen in zijn huiskamer?
(De naamgeving is minstens zo erg...)
Dit weer heeft een grappig bijverschijnsel: als je over straat fietst, kun je precies zien waar vannacht auto's hebben gestaan. Daar zie je op de grond een negatief van de auto, in ijsschraapsel.
Update van de 'grijze 140 op wielen', zoals de huisvuilbak in het jargon heet: de levering is verzet naar maandag. Aangezien de administratie geen telefoonnummer van mij had, kon ik daarover niet gebeld worden. Soms zijn dingen heel simpel.
Asielzoekers. Mensen met een handicap of beperkende chronische ziekte. Bejaarden. Mensen afhankelijk van een lage uitkering (ex-leden van het kabinet vallen hier uitdrukkelijk *niet* onder!). Verslaafden. Kinderen.
Wie zei ook alweer dat je de humaniteit van een samenleving kunt aflezen aan hoe die samenleving met haar 'zwakste' leden omgaat?

De voortgaande sterke groei van het budget voor medicijnen zal worden afgeremd door prijsconcurrentie te bevorderen en de medicijnen die in het pakket worden vergoed, kritisch te beschouwen.
(Bron)
Alleen als iemand duurzaam volledig arbeidsongeschikt is, is er recht op een WAO-uitkering. Voorwaarde is dat betrokkene een zodanige ziekte of gebrek heeft, (ondersteund door een lijst van ziektebeelden die niet noodzakelijkerwijze met een arbeidsuitval van vijf jaar of meer gepaard gaan) dat er ook bij een tijdige aanpak van het verzuim geen uitzicht is om binnen vijf jaren te kunnen functioneren in de oude of enige andere baan.
(Bron)
De nieuwkomers zullen de kosten van de verplichte inburgeringcursus vooraf moeten betalen. Na tijdige en succesvolle afronding van de cursus - aan te tonen met een toets - wordt de helft van dat bedrag gerestitueerd. Het tijdig en succesvol afronden van de cursus wordt tevens voorwaarde voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd.
(Bron)
Gestreefd wordt echter naar herziening van het Vluchtelingenverdrag, waarbij asiel uitsluitend wordt geboden in de regio van herkomst en de vluchtelingenstatus door de UNHCR wordt vastgesteld.
(Bron)
Criminaliteitsbestrijding en rechtshandhaving zullen doeltreffender moeten worden door invoering van een algemene identificatieplicht, ruimere toepassing van DNA-technieken en van cameratoezicht op plaatsen met een verhoogd risico op criminaliteit. Ook uitbreiding van controlebevoegdheden van de politie op wapens in voertuigen en uitbreiding van de mogelijkheden tot koppeling van bestanden in het belang van de rechtshandhaving en opsporing moet daaraan bijdragen.
(Bron)

Sla een willekeurige krant open, en je leest wat de burger allemaal moet, niet meer mag, fout doet, beter moet doen, meer moet betalen, minder krijgt. Ik vind niet dat iedereen alleen rechten en geen plichten zou moeten hebben. Ik weet dat het economisch minder gaat. Maar wat ik niet kan begrijpen, is dat er geen geld is voor in mijn ogen primaire dingen, en wel geld voor dingen als de JSF.

En deze moeten ze zelf nog maar eens overlezen:

Burgers zijn geen consumenten van de samenleving, zij zijn er verantwoordelijk voor. Zij mogen aangesproken worden op het motto: "fatsoen moet je doen". Het kabinet gaat het belang van waarden en normen actief uitdragen.
(Bron)
Voor alles dient het kabinet zich dan ook het versterken van de representatieve democratie op basis van evenredige vertegenwoordiging en een goed functionerend bestuur ten doel te stellen.
(Bron)
Er is weer activiteit op het ketelvervangingsfront: waar de heren een tijdje geleden in flat twee op vier hoog bezig waren, zijn ze nu aan het klussen in flat één op de begane grond. In de tussentijd zijn ze niet in deze omgeving gesignaleerd, en meerdere buren vragen zich af of er zoiets als een planning is, of dat ze misschien gewoon steeds een willekeurig adres uit de hoge hoed graaien.
Ik zag ze ook met angstaanjagend lange leidingdelen lopen, waarbij ik mezelf probeer te overtuigen dat ze die, eenmaal in huis, aan stukjes zagen. Ze zullen toch niet de halve vloer openbreken?
Affiche nummer 2: PvdA, met een Wouterfoto.
Ik kan niet wennen aan tv-dames met superultramegaglanzende lipgloss. Het leidt me af. Ik betrap mezelf erop dat ik dan alleen naar die lippen kijk, en steeds mijn eigen lippen afveeg om die rommel er plaatsvervangend af te vegen.

donderdag, december 19, 2002

Inmiddels is het verkiezingsbord opgevrolijkt met een (1) affiche: voor Utregs Glorie. Die partij die niet meedoet. Ze wisten waarschijnlijk niet wat ze anders met die posters moesten.
De leukste White Christmas-uitvoering aller tijden: die van Bob Marley & The Wailers. Voor een lekker relaxte kerst ;-)
Teenager sterft na imiteren Jackass-stunt

AMSTERDAM - Een tiener uit de Amerikaans stad Albuquerque (New Mexico) is afgelopen maandag om het leven gekomen nadat hij een stunt uit Jackass probeerde na te doen. De 15-jarige Stephen Paul Rauen wierp zich op een voorbijrijdende truck, die werd bestuurd door zijn 17-jarige vriend.
Toen deze op de rem trapte gleed Rauen naar voren en belandde hij onder de truck, waarna hij enkele meters werd meegesleurd. Hij overleed ter plekke. De politie van Albuquerque liet in een verklaring weten dat de twee jongens een stunt wilden nadoen, die ze gezien hadden in Jackass: The Movie.
MTV, producent van de roemruchte tv-serie, liet in een officiële reactie weten het incident te betreuren, "zeker wanneer het slachtoffer nog zo jong is." De muziekzender wilde echter tevens kwijt dat de stunt die de jongen het leven kostte noch te zien was in de film, noch in de tv-serie.
Vorige maand moest een 15-jarige jongen uit Seattle met ernstige brandwonden in het ziekenhuis worden opgenomen, nadat hij zichzelf in de brand had gestoken. Ook deze jongen beweerde zich gebaseerd te hebben op een stunt uit Jackass.
(Bron)

Ik heb nooit goed kunnen begrijpen waarom het erger zou zijn als een jong iemand doodgaat. Was het minder erg geweest als ie 16 was? Of 20? Of 45? Het is meestal sowieso niet leuk als iemand doodgaat. Hoe oud diegene ook is.
Ambtenaren wilden wel een fiets, maar fietsen ho maar

DEN BOSCH - Veel ambtenaren op het Bossche provinciehuis wilden twee jaar geleden wel een gratis fiets, maar fietsen, ho maar. Het college van GS stelde de tweewielers destijds beschikbaar om het ambtenarendom te bewegen met de fiets naar het werk te komen. Uit een nog lopend onderzoek blijkt echter dat een groot deel van de ambtenaren dat niet doet.
Het fietsenplan was onderdeel van een veelomvattender vervoerplan. Wie een fiets wilde, moest schriftelijk beloven er elke dag mee naar het provinciehuis te komen. Ongeveer 450 ambtenaren deden er aan mee. Uit tellingen blijkt nu dat slechts een beperkt deel van hen daadwerkelijk op de fiets naar het werk komt.
Wie de fiets niet meer gebruikt, moet zijn karretje voor het eind van het jaar inleveren, heeft het college van GS bepaald. Wie dat niet doet, wordt aangepakt. Het college beraadt zich nog op passende maatregelen, aldus de zegsman.
(Bron)
Vandaag zou de huisvuilbak afgeleverd worden. Zo'n grijze container. Dan kan ik af en toe een week overslaan met huisvuil buiten zetten, zonder het probleem: waar laat ik die zak? Want als ik die in de tuin zet, wordt ie door katten opengemaakt (wat er ook in zit of niet in zit), en ik heb niet altijd zin om vroeg op te staan om 'm buiten te zetten. De zakken die 's avonds al op de stoep staan, zijn de volgende ochtend meestal ook uitgesliert over de hele stoep, dus dat vind ik ook geen optie.
Makkelijkste oplossing: de bak. Gemeente gebeld, geen probleem, wordt 19 december afgeleverd. Ik ging er automatisch van uit dat ze dan ook wel even aanbellen.
Nu zijn er twee opties: de levering heeft vertraging opgelopen, of de bak is geleverd zonder aankondiging en iemand in de buurt heeft 'm meegenomen. Want nergens is een bak te bekennen.
Als je pinguïn- of poolgek bent, moet je eens hier gaan kijken.

woensdag, december 18, 2002

11040 mensen moeten Nederland uit van de IND.
Van 40% weten ze waar die mensen te vinden zijn.
Nawijn wil ze allemaal uitzetten. Maar dan mogen ze natuurlijk wel bij Nawijn advocaten om hulp vragen.
Zie ook log van 11 december.
Bomhoff weet het zeker: zijn boek wordt een bestseller.
Zucht.
Vriendje is toch een heuse dierenliefhebber. Vraagt ie eerst of ik nog kwasten heb voor de kast, bedenkt dat dat ik wel uit de buurt van de katten moet schilderen omdat anders her en der kattenharen in de lak komen - waarna ik het lampje boven zijn hoofd *floep* zie aangaan en hij enthousiast begint over kattenstaarten en daarmee schilderen. Is goed vriendje, maar dan wel bij jou in huis, niet hier. Al die bloedspetters overal, nee dank je. Vriendje begon over een integraalhelm, maar ik denk dat ik het plan nog wel uit zijn hoofd gepraat krijg.
(Maakt u zich geen zorgen, ik denk dat vriendje hevig verliefd wordt als ie T&T voor het eerst ziet...)
Bomhoff in NOVA verheugd: 'Dit [boek] zal de heer Zalm en de heer Balkenende hun kerstdagen niet opvrolijken...'

Wat een kleuterklas is het toch.
Sinds Kopspijkers Remkes persifleerde, kan ik alleen nog maar naar zijn tanden kijken. En krijg ik een vage kiespijn als ik hem zie of hoor.
NOS-TT 111 wo 18 dec

Bomhoff schendt in boek ambtsgeheim

DEN HAAG Ex-LPF-minister Bomhoff heeft in zijn boek 'Blinde ambitie' geciteerd uit enkele vertrouwelijke vergaderingen van het kabinet. Het boek over zijn 87 dagen in Den Haag komt morgen uit.
Met het citeren uit het kabinetsberaad schendt hij het ambtsgeheim en dat is strafbaar. Het ministerie van Algemene Zaken beraadt zich op het ondernemen van juridische stappen tegen Bomhoff.
Bomhoff beschrijft de discussies over de verdeling van de radiofrequenties en de uitbreiding van de EU. Zo zou premier Balkenende gezegd hebben dat Duitsland ons 100 jaar niet meer aankijkt als ons land de toetreding van Polen blokkeert.

Overigens heeft het ministerie van AZ Bomhoff gewaarschuwd dat hij de wet overtreedt als hij die citaten in het boek opnam.
Ivar nummer 6 is gearriveerd. Dat wordt weer een hoop schuren en lakken. En deze keer moet er echt iets gemonteerd worden (kastje), waar ik alleen ervaring heb met het bevestigen van planken op die dragertjes die je in de zijsteunen prikt. Dus misschien ga ik er nu achter komen waarom sommige mensen Ikea zo vervloeken. Heb ik straks een heel apart tafeltje of zo ;-)
Citaat onderaan een mail:

War does not determine who's right .... war determines who is left.
Geen grapje: bij mij aan de overkant bloeien de sneeuwklokjes. In een tuin op het zuiden, beschut achter een haag, maar bloeien doen ze :-)
In het kader van kerst en vrede op aarde en zo:

Britse troepenmacht richting de Golf

LONDEN - Een grote Britse troepenmacht vertrekt binnen vier weken hoe dan ook richting Irak, ongeacht of is vastgesteld dat het regime in Bagdad niet meewerkt met de VN-wapeninspecties. Het Britse dagblad The Independent sprak woensdag over 40.000 man en onder meer honderd tanks.
Er zijn al 60.000 Amerikaanse militairen in de regio. De Amerikanen en Britten hopen een coalitie uit de woestijngrond te stampen die over 250.000 man beschikt om Irak aan te vallen. De anti-Iraakse strijdmacht zou eind januari gereed zijn om in actie te komen.
(Bron)
Prostituees geschokt na diefstal kerstboom

GRONINGEN - Een nog onbekende dief heeft dinsdag de kerstboom die op de Groningse tippelzone stond, gestolen. De drie meter hoge boom, die een bedrijf in de buurt als als kerstcadeau had geschonken, stond er net een dag.
De gemeente had er onder meer rode lampjes en versiering in gehangen. "De dader kan een boze klant geweest zijn", stelt een politiewoordvoerder.
Zowel de prostituees als de bezoekers zijn geschokt door de diefstal. "Het verhoogde echt de sfeer", vindt een zegsvrouw van de gemeente. De prostituees hebben uit angst voor meer diefstallen alle kerstversiering op de tippelzone weggehaald.
De politie heeft een onderzoek in de buurt ingesteld en geconstateerd dat het in elk geval geen actie van baldadige vandalen is geweest.
(Bron)
Gevonden!
Lichte buikklachten weerhielden een Canadese niet om een binnenlandse vlucht te nemen. Verder dan het detectiepoortje op de luchthaven in Regina kwam de vrouw echter niet. Veiligheids- personeel trof niets aan bij de fouillering. De X-ray scan wel; een 30 centimer lang chirurgisch instrument. Het instrument was tijdens een operatie per abuis in de buik van de vrouw achtergelaten.
(Bron)
De zon komt nog een paar dagen lang elke dag een minuutje later op, en gaat al steeds op dezelfde tijd onder - nog even en de dagen worden weer langer.
Zondag wordt het alweer 11 graden. Mogen de krokussen ook alvast gaan bloeien?
NOS-TT 401 wo 18 dec

Dronken worden van water? Dat kan! Onderzoekers meldden dinsdag dat het geheugen beinvloed kan worden door het drinken van water, als men denkt alcohol te drinken.
Onderzoekers uit Wellington, Nieuw-Zeeland, verdeelden 148 studenten in twee groepen en schonken de ene groep water en de andere groep vertelden ze dat ze wodka kregen; in feite dronken ze ook gewoon water.
De studenten die dachten dat ze wodka op hadden, gedroegen zich aangeschoten en bij een test bleek hun geheugen ook niet optimaal te werken. Zo heeft alcohol nog meer effect dan we dachten.

(Proef je dat dan niet gewoon??)
NOS-TT 371 wo 18 dec

Moppen over domme blondjes zijn erg achterhaald. Dit blijkt uit een onlangs verschenen onderzoek van de Britse Joanna Pitman. Ze onderzocht blonde vrouwen door de eeuwen heen.
Het blijkt dat blonde vrouwen meer macht hebben. Als voorbeeld noemt ze Margaret Thatcher, die, naarmate ze meer macht verkreeg, steeds blonder werd.
Ook princes Diana werd steeds blonder nadat ze zich van prince Charles scheidde en het heft in eigen handen nam. In de muziekindustrie blijkt de juiste haarkleur van belang: Madonna verkoopt meer platen als ze blond is.

Macht is toch niet het tegenovergestelde van dom? En kan iemand mevrouw Pitman uitleg geven over haarverf?

dinsdag, december 17, 2002

Ik heb wel eens gekeken naar 'In Holland staat een huis'. Waarbij ik me elke keer afvroeg of dat nou bevorderlijk was voor de onderlinge relatie van de buren, en hoe lang de aangebrachte wijzigingen zouden overleven.
Op dit moment is op RTL4 een speciale aflevering: hoe het verder ging.
Ik ben benieuwd ;-)
Loonstijging Nederland bij laagste van Europa

AMSTELVEEN - De nettoloonstijging in Nederland zal volgend jaar de op een na laagste in Europa zijn. Alleen Portugal heeft een lager percentage. Dat is dinsdag bekendgemaakt door Mercer Human Resource Consulting na een wereldwijd onderzoek naar looncijfers bij multinationals.
In Nederland is het verschil tussen de loonstijging en de inflatie volgend jaar slechts 1,2 procent. Mercer verwacht hier gemiddeld 4 procent hoger loon en een inflatie van 2,8 procent.
(Bron)
Honden jagen op wild voor weddenschappen baasjes

HERKENBOSCH - Mensen jagen in Nationaal Park de Meinweg in Limburg met pitbulls op wilde zwijnen en reeën. Dat gebeurt niet voor de kerstdis, maar om onderling afgesloten weddenschappen. De stropers in kwestie laten het gewonde of gedode dier meestal gewoon achter. Dat zei voorzitter R. Croll van de Nederlandse Vereniging van Natuurtoezicht (NVN) dinsdag.
De NVN behartigt de belangen van jachtopzichters en boswachters in Nederland. Croll spreekt van georganiseerde criminaliteit. De criminelen zouden in een café wedden om aanzienlijke bedragen wiens hond het eerst een zwijn of ree te pakken krijgt. "Het is deze criminelen louter om de kick van het doden te doen," aldus Croll.
Zo zouden de criminelen volgens Croll verder reeën doodschieten met pijlen, waaraan scheermesjes zijn bevestigd. Die worden met een speciale boog afgeschoten, waardoor de pijlen het wild met een snelheid van ruim 400 kilometer per uur raken. De stropers zouden het gemunt hebben op drachtige reeën, en vervolgens de onvolgroeide foetus eruit snijden om die als een Bambi op te zetten. Volgens Croll gaan deze criminelen ook in andere natuurgebieden in Limburg en Brabant op deze manier te werk.
Croll wil dat de 1500 bijzondere opsporingsambtenaren in Nederland extra bevoegdheden krijgen. Boswachters moeten verdachten net als de politie kunnen oppakken, stelt hij. Hij heeft weinig vertrouwen in de politie, omdat het buitengebied voor de politie onbekend terrein is. "Ze kennen er de weg niet eens," zei Croll.
Een woordvoerder van de politie Limburg Noord zegt dat er incidenteel meldingen binnenkomen van stroperij met wilde honden. Enkele weken geleden trof de politie op de Meinweg een zwaargewond aangebeten zwijn aan. Daarbij werd een verdachte aangehouden, die later wegens gebrek aan bewijs moest worden vrijgelaten. De politie overlegt met alle betrokken instanties, waaronder Staatsbosbeheer, over te nemen maatregelen.
(Bron)

maandag, december 16, 2002

Toch vraag ik me af... Als ik nou zou zeggen: mooi, op zondag komen de twee katten, mooi op tijd voor het kerstmaal?
(Néé, dat doe ik niet. Maar waarom wel konijnen, kippen, kalkoenen, koeien, en geen katten? Of honden?)
Pffft. Toch zijn er woorden en uitdrukkingen die erg vaak terug komen in zo'n dictee - wat kan verklaren dat er steeds minder fouten gemaakt worden.
Of: we implanteren een webcam in ieders voorhoofd. Kan de politie live zien wat ie uitvreet, en direct ingrijpen bij criminaliteit. Bovendien kunnen burgers dan een centje bijverdienen door tijdens sex door te linken naar een pornosite.
De Amsterdamplannen inspireren verder:
we roepen het Hertogdom Utrecht uit. We benoemen Henk Westbroek tot Hertog van Utrecht. De oude stadsmuren worden weer opgetrokken. En elke politieagent die erin wil, wordt gecontroleerd.
Over de legitimatieplicht heeft vriendje een briljant idee. We doen het net zoals in bijvoorbeeld Engeland: je moet een legitimatie hebben, maar je hoeft 'm niet op zak te hebben.
En als vriendje dan gecontroleerd wordt, zegt hij: mijn legitimatiebewijs is te zien op www.vriendjespaspoort.nl. Waar de webcam continu op het paspoort staat gericht.
De Amsterdamse plv. hoofdcommissaris van politie heeft weer eens een ideetje. Iedereen die Amsterdam inkomt, wordt gecontroleerd.
Mijn eerste associatie: dat kunnen ze niet bij alle treinreizigers doen, want dan lopen de stations vol, moet het treinverkeer plat of kunnen treinen niet stoppen op Amsterdamse stations. Bovendien breekt dan de pleuris uit - vriendje en ik verheugen ons op de beelden van de ME strijdend tegen zakenmensen die meppen met aktetassen, toeristen met koffers en rugzakken, enzovoorts.
Daarnaast: dit idee suggereert dat alle criminelen van buiten Amsterdam komen. Een slimme crimineel zorgt dan dus dat ie _in_ de stad blijft.
Al maaaaaanden krijg ik virusmails, van een Belg. Zo'n virus dat de afzender verandert, zodat blokkeren niet kan.
Ik heb die persoon een paar keer gemaild, zelfs met een verwijzing naar online-scanmogelijkheden en gratis scanners en zo. (Nooit een reactie op gehad.)
Nu is er weer een golf van deze mails, weer van dezelfde figuur.
Ik ben het zat, en dien een klacht in bij de provider.
Reactie:
"Wij hebben uw bericht goed ontvangen. Wegens algemene drukte kunnen wij u niet van dienst zijn via mail. Gelieve ons daarom telefonisch te contacteren.
Bij voorkeur doet u dit tussen 13u en 17u. Op dat ogenblik hebben wij de meeste Support medewerkers voor u klaar staan."

Ja, als ze iedereen zo behandelen, zullen ze het wel druk hebben ja :-(
Dus als ik wil dat een of andere hufter ophoudt met mij continu virussen te sturen, moet ik eerst een internationaal telefoontje plegen. En vermoedelijk heeeel lang in de wacht staan - ze hebben het druk tenslotte.
Vanmiddag weer lychees gekocht. Ik vind ze erg lekker, ondanks dat het schilletje-pulken een lastige, plakkerige toestand is.
Maar die smaak, en ook: die prachtige diepdonkerbruine pitten! Geen idee hoe een lycheeplant er uitziet eigenlijk. Pitten planten werkt bij mij in ieder geval niet.
LPF boos om verwijderen ministersvrouw uit restaurant

DEN HAAG - Het bestuur van de LPF heeft het presidium van de Tweede Kamer een boze brief geschreven. De LPF schrijft zich te ergeren aan het gedrag van Kamervoorzitter Weisglas, die er voor zorgde dat de echtgenote van demissionair minister Nawijn woensdag uit het restaurant van de Tweede Kamer werd verwijderd.
Mevrouw Nawijn was daar om haar man te steunen tijdens het debat over zijn omstreden opmerkingen over het functioneren van het parlement. Nawijn had gezegd dat de Kamer een groot ritueel was, waarvan hij geen deel wil uitmaken. Het betreffende restaurant is alleen toegankelijk voor geacreditteerden.
(Bron)

Regels zijn regels, tot ze ons niet uitkomen??
Katholieken woest op Dierenbescherming

UTRECHT - Het Contact Rooms Katholieken (CRK) doet aangifte bij het Openbaar Ministerie tegen de Dierenbescherming. Het CRK wraakt de nieuwe campagne van de belangenorganisatie en noemt deze godslasterlijk, zo heeft de stichting zondag bekendgemaakt
De stichting doelt op posters waarop de maagd Maria staat afgebeeld met een gehavend en bebloed konijn in haar armen. Het CRK heeft de posters met "verontwaardiging en afgrijzen" bekeken. De Dierenbescherming had rekening moeten houden met de gevoelens van het "Rooms Katholieke volksdeel'', dat door de campagne wordt beledigd, meent het CRK.
Onder het motto 'Zalig kerstfeest... Maak het niet te wild', wil de Dierenbescherming het "verborgen leed in de bio-industrie" onder de aandacht brengen. Volgens een woordvoerder worden kalkoenen, konijnen en eenden vaak onder erbarmelijke omstandigheden vetgemest. "We wilden niet shockeren, maar de andere kant van het serene kerstfeest laten zien." De campagne heeft al veel stof doen opwaaien.
(Bron)

Trouwe lezers weten wel dat ik niet gelovig ben. Ik kan het niet helpen: ik vind dit een onzin... Ik zag en hoorde dat CDA-kamerlid op meerdere plekken in 'discussie' over haar principes. Mevrouw komt niet verder dan 'Dit is godslastering' en 'We eten met kerst haas, mijn man schiet die zelf', en ik kan me niet over het gevoel heenzetten dat die twee opmerkingen meer met elkaar te maken hebben dan mevrouw wel zou willen.
Ik begrijp best dat mensen gekwetst kunnen worden door die poster - hoewel die volgens mij niet meer doet dan de realiteit weerspiegelen van een feest dat door velen aangegrepen wordt om zich misselijk te eten aan de meest krankzinnige dingen. Maar de argumenten van het kamerlid zijn geen argumenten, maar gevoelens. Die mag ze uiteraard hebben, maar ze moet ze niet verkopen als *argumenten*.
Want als ik me nu gekwetst voel door haar opstelling?
Dit is toch ook een prestatie:

Bulkcarrier vaart op wrak van Tricolor

ROTTERDAM - Een Duits schip is maandagmorgen om ongeveer drie uur in het Nauw van Calais op het gezonken vrachtschip Tricolor gevaren. Het ligt er bovenop. Dit heeft een woordvoerder van het Rotterdamse bergingsbedrijf Smit meegedeeld.
Het gaat om een honderd meter lange bulkcarrier. Het schip is leeg. Smit heeft in de buurt van het wrak de bergingsvaartuigen Deurloo en Onrust. Het bedrijf stuurt nu slepers naar de plek des onheils om de Duitser bij hoog water weg te trekken.
(Bron)
Bijdrage van vriendje:

Wie zijn Hil brandt, moet op de blaren zitten.
Vanavond zit ik klaar met pen en schrijfblok: het Nationaal Dictee wordt weer uitgezonden.
Przewalskipaarden die zich heden ten dage vermeiden in weiden vol guichelheil, terwijl vermaledijde kassiers en caissières bij buiig weer een feeëriek geïllumineerd plebejisch schouwspel bieden door hun malicieuze rendez-voustjes te midden van vliegezwammen. Daarnaast ontstaan er weifelingen over de anciënniteit van kilometerslange kant-en-klare wandeltracés waar een gsm'etje het moet afleggen tegen smeuïge pennenvruchten vol i-grecs.
Brrr.
Oude dictees zijn hier te vinden.
VARA's Torentjesrace is weer te spelen, met kans op een heuse Tweede Kamerzetel...
Kerst begint toe te slaan: postbode heeft een kerstpakket van de baas afgeleverd, de kerstkaart van mijn moeder is gearriveerd, en in het winkelcentrum galmde een Nederkerstsmartlap uit de speakers.

zondag, december 15, 2002

Vriendje had op TV bij De achtste dag een reportage gezien over een huis in Baarn. Dat moest gesloopt worden, omdat het (stenen) fundament ondergraven was. De bewoners waren principieel tegen het doden van levende wezens, waardoor hun huis een paradijs was voor 1600 ratten...
Waarschijnlijk moet het huis dan sowieso gesloopt worden wegens ernstige stankoverlast (die je er nooit meer uit krijgt).
Je kunt de uitzendingen online bekijken, maar op de betreffende site staan de afleveringen van dit seizoen nog niet vermeld.
Als alles goed gaat, heb ik vanaf komende zondag gezinsuitbreiding :-)
Vriendje heeft de muzieksmaak weer helemaal te pakken en heeft net een selectie van mijn muziek doorgeneusd. Ik had alle 'daar houdt ie _niet_ van's er al uitgehaald. Hij is nu naar huis met wat CD's en heeft voorlopig weer wat te doen ;-)
Bush geeft CIA bevoegdheid terroristen te doden

WASHINGTON - De Amerikaanse regering heeft een lijst opgesteld van ruim twintig terroristen die de CIA mag doden als arrestatie niet lukt of het aantal burgerslachtoffers kan worden beperkt. Dat staat in de zondageditie van The New York Times. De Amerikaanse krant baseert zich op bronnen bij het leger en de inlichtingendienst.
(Bron)

Software-update voor de Bush-pop: "We dachten dat het een terrorist was."
Gelezen: 'Wanneer komt er een Nawijnpop?'
Jawel... Tis kersttijd... Dus wat hoor ik?
The Ketchup song-in-kerstuitvoering.
Gewoon wat kerstrinkeltjes er overheen gezet.
......