zaterdag, oktober 25, 2003

Zeppo had een feestje. Met leuke mensen, veel kletsen, lekker eten (en een _ruime_ voorraad van die verrukkelijke broden) - leuk leuk. Dan kun je nog zo van plan zijn om bijtijds weg te gaan, maar dan blijf je toch weer een tijdje langer hangen dan gepland ;-)
En die katten van Zeppo :-)) Vriendje opperde al het idee om de 'nieuwste kat' per tas te ontvoeren - tis een droppie.
Ook nog over de toekomst gepraat: Zeppo wordt een kattenvrouwtje (30 katten thuis, bergen zwervers buiten die ze bijvoert); haar lief wordt een grumpy old man als de knorrepotten van de Muppetshow (is ie helemaal niet nu trouwens); vriendje wordt in de watten gelegd door hupse studentes van 18 in het studentenhuis waar ie dan nog steeds woont, en ik word zo'n vrouw die je weleens op tv ziet als het huis wordt leeggehaald: "Nee, dat zijn de kranten van 30 jaar geleden, 1986, die heb ik nog niet uit en er staat iets in dat ik wil bewaren, neeeee, niet weggooien!!"
We zullen zien...
O ja - gisteravond een vrij zeldzaam maar lastig verschijnsel: de vroeg toeslaande moeheid. Dus ik sliep vannacht, maar ik ben wel een paar keer wakker geworden, en elke keer gespiekt of ik iets zag daar in het hoge noorden. Maar ik zag niks, het was mistig :-/
Politie begint zoektocht naar vermiste krantenjongen

GOUDA - De politie is zaterdagochtend in Gouda een zoektocht begonnen naar een 18-jarige krantenbezorger uit die plaats. Rond 07.00 uur werd de fiets van de jongen, met nog volle krantentassen, gevonden aan de Plaswijckweg in de wijk Plaswijck in Gouda. Naast het rijwiel lag ook een jas. De politie heeft een aantal straten in de wijk afgezet en zet speurhonden in. Agenten zijn bezig met buurtonderzoek, zo liet een woordvoerder weten.
De politie neemt de zaak zeer serieus op. Temeer daar familieleden beweren dat de jongen ontvoerd is. Wie er achter een eventuele ontvoering zit en wat de achtergronden zijn, is niet bekend.
De fiets van de jongen ligt half op de berm en half op het fietspad van de Plaswijckweg, een rondweg langs een van de buitenwijken ten noorden van Gouda. Aan de andere kant van de Plaswijckweg ligt een klein recreatiegebied, het Noorderhout, dat grenst aan de A12. Het onderzoek richt zich echter voornamelijk op de woonwijk.
(Bron)

Die jas is een raar detail.

Update: de jongen is 'in een ander deel van het land teruggevonden'.
Bankovervallers verliezen kluis in Sappemeer

SAPPEMEER - Een aantal onbekende criminelen heeft zaterdagmorgen een even brute als stuntelige ramkraak gepleegd op een bank in het Groningse plaatsje Sappemeer. De verdachten reden met een shovel de gevel van de bank aan puin en tilden daarna met de laadbak van de shovel de kluis van de pinautomaat uit het gebouw. Deze zetten zij vervolgens in een bestelbusje, waarmee ze zich met hoge snelheid uit de voeten maakten.
De achterklep van het busje bleek echter niet goed dicht te zitten. Enkele minuten verder viel het gevaarte uit de bus op straat. De kluis heeft enige tijd op de weg gelegen en is in de loop van de ochtend door een berger afgevoerd.
De politie is nog op zoek naar de 'mislukte' bankovervallers.
(Bron)
Waarom moet er nou net op het moment dat ik op pad ben, een giga-regen- en hagelbui vallen?
Ik ben nog niet binnen of de zon gaat weer schijnen. Boe.

vrijdag, oktober 24, 2003

En jawel, daar is het effect van alle stress en gedoe en misschien van de prikken. Terwijl ik de kots opruim, ligt meneer alweer lekker te ronken.
Aurora Gallery.
TT 124 Lot 46 Russen in kolenmijn ongewis

MOSKOU In een Russische kolenmijn bij Rostov doen reddingswerkers verwoede pogingen om 46 mijnwerkers te redden die sinds gisteravond gevangen zitten. Het is onzeker of de mannen nog leven.
De mijnwerkers kwamen in de val te zitten toen water uit een ondergronds meer de schacht instroomde waar ze aan het werk waren. Kort na de ramp haalden reddingswerkers 19 mannen uit de mijn. De anderen zitten op 800 meter diepte.
De hulpverleners hebben niet veel tijd omdat de schacht langzaam met water volloopt. Ook is er maar voor twee dagen zuurstof. In Rusland gebeuren door slecht onderhoud veel mijnongelukken.
Rabobank Utrecht zet bewakers in alle filialen

UTRECHT - Rabobank Utrecht plaatst in al haar negen filialen in de stad Utrecht een beveiligingsmedewerker. Het gaat om een tijdelijke maatregel die genomen is nadat een van de banken in ruim een maand tijd twee keer het toneel was van een gewapende overval, aldus vrijdag een woordvoerder van de bank.
De bank neemt de maatregel omdat volgens hem de daders van beide overvallen nog niet zijn aangehouden en omdat onlangs tot twee keer toe een overval werd gepleegd op een postkantoor aan dezelfde kant van de stad.
Hoe lang de bewakers in de banken zullen blijven, kan hij niet zeggen. Wel meldt hij dat de komende tijd ook andere beveiligingsmaatregelen worden genomen en dat op termijn de kasfunctie uit alle Rabobanken verdwijnt.
In de toekomst kunnen alleen ouderen en andere mensen die problemen hebben met pinautomaten nog geld opnemen in de bank. Maar de bedragen die dan nog aanwezig zijn, zijn volgens de zegsman niet interessant voor criminelen.
(Bron)
220.000 mensen verliezen vergoeding ziekenvervoer

ZEIST - Door het besluit van het kabinet om de ziekenfondsdekking voor het ziekenvervoer te beperken tot vier groepen patiënten verliezen 220.000 mensen hun vergoeding. Dat stelt Zorgverzekeraars Nederland vrijdag.
Het kabinet ging vrijdag akkoord met het voorstel van minister Hooger van Volksgezondheid om alleen nog maar een vergoeding te bieden aan nierdialysepatiënten, radiotherapie- en chemokuurpatiënten, visueel gehandicapten en rolstoelgebruikers.
Maar zij krijgen die alleen voor taxi- of openbaarvervoerritten die nodig zijn voor een medische behandeling. Bovendien blijft de eigen bijdrage van 80 euro per jaar ook nog gehandhaafd.
Hemofiliepatiënten of andere mensen die niet onder deze groep vallen, verliezen de vergoeding die ze nu nog wel krijgen voor niet-spoedeisende taxi- of openbaarvervoerritten.
In de begroting van minister Hooger is 70 miljoen euro per jaar gereserveerd om dit zogeheten zittend ziekenvervoer te betalen.
(Bron)

Ach ja, dan kunnen ze ook niet naar Den Haag om te demonstreren.
Hoogervorst werd Hooger wordt Laager?
Noorderlicht mogelijk boven Nederland

UTRECHT - Boven Nederland is vrijdagavond of -nacht mogelijk zeldzaam helder poollicht waarneembaar. Dat meldt een woordvoerder van het KNMI. De vooruitzichten lijken gunstig omdat het weerinstituut een vrij heldere nacht verwacht.
Poollicht of noorderlicht hangt samen met uitbarstingen op de zon. Het kleurrijke schouwspel van groen en rood licht ontstaat als geladen deeltjes die bij die uitbarsting vrijkomen de dampkring van de aarde binnendringen.
Het noorderlicht dat vrijdag mogelijk boven Nederland schijnt, wordt veroorzaakt door een enorme explosie op de zon. Die uitbarsting vond plaats op 22 oktober en was een van de grootste van de afgelopen jaren. "Met een kracht van vele malen alle atoombommen op aarde", aldus sterrenwacht R. Wielinga van het Museum Sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht.
Die explosie was gericht op aarde, waardoor geladen deeltjes van de zon deze kant op dwalen. "Als die deeltjes in de dampkring komen, knallen ze heel hard tegen gasatomen aan. Daardoor ontstaat poollicht."
Noorderlicht is "fascinerend mooi", zegt Wielinga. "De hemel staat in vuur en vlam. Het is indrukwekkend." De sterrenwacht acht de kans groot dat als er noorderlicht schijnt, dat maximaal te zien is tussen middernacht en 2.00 uur 's nachts. Dat licht is het best waarneembaar buiten de stad, in de open polder. Wielinga adviseert de mensen om naar het noorden te kijken.
(Bron
En wat kun je soms schrikken van een hoofd als je dat jaaaaren niet meer gezien hebt ;-)
Fischer Z. Remember Russia. Al meezingend ineens beseft dat dat toch wel lang geleden begint te worden. 1979. Koude oorlog. Het is moeilijk voor te stellen dat dat toen zo realistisch was...

Remember Russia

Another heartache for me,
Another thorn in my side,
Another warning, another warning.
Remember Russia (Children)
Remember Russia (Dying)
Remember Russia (Children)
Remember Russia (Dying)

Another stain on humanity,
Another scar we can't heal,
Another warning, another warning.
Remember Russia (Children)
Remember Russia (Dying)
Remember Russia (Children)
Remember Russia (Dying)
And damn those satellites to hell.

Another waste of brain,
And now they've poisoned,
They've poisoned our rain,
Another warning, another warning.
Remember Russia (Children)
Remember Russia (Dying)
Remember Russia (Children)
Remember Russia (Dying)
And damn those satellites to hell.

Remember Russia, Remember Russia,
Remember Russia, Remember Russia,
Remember Russia, Remember Russia,
Remember Russia

(En dan in het Russisch aftellen, en dan die klap van de Bom...)

Remember Saddam, of Remember Osama, of Remember Al-Quaida zou het nu zijn.
Via de mail ontvangen: een link naar een filmpje en een filmpje. Via de eerste link kun je het beroemde Manamanahfilmpje uit de Muppetshow) downloaden, de tweede link leidt naar een Flashvariant...
Volgende rel.
Op een rijtje:
- Toms blaas is leeg, dus kan ie in elk geval goed uitplassen
- hij heeft geen koorts (dus ws. geen blaasontsteking)
- het kan van alles zijn

Hij heeft een blaasverslapper gekregen en een pijnstiller, twee stevige prikken. Als ie toch pijn heeft bij aandrang of bij het plassen, zou ie hiermee pijnloos kunnen plassen, en als er dan gruis zit, kan het zijn dat ie het uitplast.
Zondagochtend is de prik uitgewerkt, en dan moet ie vier dagen lang tweemaal daags een pijnstiller (tablet, gelukkig is Tom een schrokkerd dus dat gaat hopelijk vrij makkelijk). Als ie donderdag dan nog zo plast, moet ik urine opvangen en met urine en kat terug naar de dierenarts.
Ik ben in elk geval opgelucht dat er niets acuuts is, nu is alleen de vraag: wat is het wel? Het zou een simpele kou op de blaas kunnen zijn zoals mensen die ook weleens hebben - dat hopen we dus maar.
En weer luid mauwend terug op de fiets (klinkt hartverscheurend, en iedereen kijkt vol medelijden), eenmaal thuis deurtje open en roetsj, gauw de huiskamer in - voor de zekerheid eerst in de boekenkast maar daar was ie zo weer uitgelokt met een snoepje. Fijn om te zien dat dit inmiddels toch echt z'n plekkie is, en dat ie zich hier veilig voelt.
In principe kunnen de prikken geen akelige bijwerkingen hebben, dus ik laat 'm nu maar even rustig bijkomen. Ik hou 'm wel een tijdje binnen, anders weet ik niet hoe vaak ie plast.
Nu zelf ook even bijkomen.
Fluitje van een cent. Kat oppakken, naar de gang lopen, kat voor de bench zetten, duwtje, deurtje dicht. Nu zit kater in een hok en zit poes in alle vrijheid (maar zorgvuldig op een ruime pootafstand) toe te kijken hoe kater zich uit de bench probeert te krabben.
TT 105 Vroeg winterweer breekt records

SOEST Op veel plaatsen in Nederland is afgelopen nacht een temperatuurrecord gebroken. In meer dan honderd jaar is het niet zo vroeg in het najaar zo koud geweest.
In De Bilt zakte het kwik tot -5,9 C. Het oude record dateert van 19 oktober 1972: -3,8 C. Op Vliegveld Twente werd het vannacht zelfs -8,4 C. Vlak boven de grond was er op enkele plaatsen sprake van strenge vorst (kouder dan -10 C).
Ook de sneeuw die vanochtend viel, is uitzonderlijk. Het sneeuwdek groeide soms uit tot enkele centimeters. Nog geen vijf weken terug was het in heel Nederland nog warmer dan 25 C.
Straks gaat de wedstrijd beginnen. De 'onopvallend kat lokken'-wedstrijd (die win ik), de 'vangen in een trui'-wedstrijd (moet ik winnen, maar zal meer moeite kosten), de 'wurm een krijsend twaalfpotig monster dat plots acht keer zo groot en sterk lijkt in een bench'-wedstrijd (moet ik winnen, pleisters liggen klaar).
En dan de fiets, met zo'n luchtalarm achterop.
In januari gingen ze voor de entingen, en werd het eenmaal op pad wel stil achterop - ze keken geïnteresseerd om zich heen. Hopelijk is dat nu ook zo.
TT 107 Kamer fout ingelicht over knaak"

HILVERSUM De Tweede Kamer heeft onnodig harde bezuinigingen geaccepteerd om de medicijnknaak van tafel te krijgen, zo meldt de Volkskrant. De raming van 120 miljoen euro per jaar die de knaak zou opleveren was veel te hoog, bevestigt het College Voor Zorgverzekeringen.
Het CVZ had minister Hoogervorst in juni al gewaarschuwd dat de berekening niet klopte, maar de bewindsman gaf dat niet door aan de Kamer. Zo was ten onrechte aangenomen dat ook particulier verzekerden de 'knaak' gingen betalen.
Ook was niet ingecalculeerd dat het aantal recepten flink zou dalen als de vergoeding voor de pil wordt geschrapt.

Ik hoor weleens stemmen. Ik hoor nu een stem zeggen: 'Onjuist, onnauwkeurig en onvolledig' - wie zei dat ook alweer...
Hoogervorst moet afzien van zijn aanspraken op de troon en heet vanaf nu Hooger.
Polis straks bepalend voor wachttijd ziekenhuis

AMSTERDAM - De zorgverzekeraar en polisvoorwaarden worden straks sterk bepalend voor de tijd die patiënten op een wachtlijst staan. Hierdoor kan het binnenkort gebeuren dat de ene patiënt weken langer moet wachten op een operatie dan een andere patiënt in hetzelfde ziekenhuis, zo bericht het Algemeen Dagblad.
Nu is het nog zo dat patiënten de vrijheid hebben om zelf op zoek te gaan naar een ziekenhuis met kortere wachttijden. Omdat zorgverzekeraars straks niet meer met alle ziekenhuizen Nederland een contract hoeven af te sluiten als gevolg van de nieuwe financiering die in de zorg wordt ingevoerd, kunnen verzekerden alleen nog terecht in klinieken die een contract met hun verzekeraar hebben.
Bovendien krijgen consumenten straks te maken met forse prijsverschillen. Wie een verzekeraar kiest die kortere wachtlijsten belooft, zal veel hogere premies moeten betalen. Bij goedkopere ziekenfondsen zullen de mogelijkheden beperkter zijn.
De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) denkt dat wachttijden een rol zullen spelen in de onderhandelingen tussen ziekenhuizen en verzekeraars. Sommige zorgverzekeraars willen dat hun klanten binnen een paar dagen aan de beurt zijn, terwijl andere ziekenfondsen ook met een wachttijd van een paar weken genoegen neemt, aldus de NVZ.
(Bron)

Vroeger had je eerste-, tweede- en derde-klasse-verpleging. Dat is afgeschaft. Nu hebben we wachttijdklassering.
Stroomstoring legt metro's Rotterdam lam

ROTTERDAM - De metro's in Rotterdam en omgeving zijn vrijdagmorgen rond 07.15 uur lamgelegd vanwege een stroomstoring. De metro's zijn rond 09.15 uur langzamerhand weer begonnen met rijden.
Volgens het lokale openbaarvervoerbedrijf RET hadden de problemen te maken met een stroomstoring in het bedieningssysteem. De storing trof alle metro's op de Calandlijn en de Erasmuslijn.
De trams en bussen zijn wel blijven rijden en de RET raadde reizigers aan van dat openbaar vervoer gebruik te maken. Op de toegangswegen naar de binnenstad is het druk. De politie heeft geen meldingen binnen gekregen van grote opstoppingen.
(Bron)
Aardbeving in Groningen

DE BILT - Groningen is vrijdagochtend getroffen door een aardbeving. De beving is veroorzaakt door de gaswinning in het gebied rond Loppersum en had een kracht van 3.0 op de schaal van Richter. Seismologen van het KNMI spreken van een "vrij zware aardbeving" voor Nederlandse begrippen.
De trilling werd om 03.53 uur geregistreerd. Het epicentrum lag bij het plaatsje Hoeksmeer (gemeente Loppersum).
(Bron)

Aardgasbeving?
Om half twee moet ik met kater Tom bij de dierenarts zijn. Hij piest ineens heel vaak hele kleine beetjes - dat kan een indicatie zijn voor blaasgruis :-(
En weer sneeuw - zie Beeldsoep.
Inmiddels is het hagel geworden.
Nog een keer reclamezeuren. Die meubelgigant in België: "Alles wat je in Nederland niet kunt krijgen, hebben ze hier wel, en veel goedkoper."
Sneeuw! En nogal heftig zelfs.
Rare referral. Wie zoekt daar nou op, en wat hoopt hij/zij te vinden?

donderdag, oktober 23, 2003

Droste-cam:

TT 401 Een zestal Britse jongens van dertien jaar oud stond deze week op school mooi voor paal. Eén van de jongens had een paar viagrapillen van huis meegenomen en die moesten uiteraard getest worden!
Het effect van het blauwe pilletje laat zich raden. Een beurt voor de klas was tijdelijk flink minder aantrekkelijk. Behalve modieus waren wijde broeken en lange truien opeens ook heel handig. Uiteindelijk was het leed niet meer te verbergen.
De schoolleiding besloot de pubers voor alle zekerheid naar het ziekenhuis te brengen. Daar stonden ze onder controle totdat de pil was uitgewerkt.
Ik heb 'm werkend. De Hippocam. En nou niet vragen wat de zin ervan is ;-)
Alles op een rijtje: Mabelgate-log.
(Via)
'Dossier Mabel verdwenen uit archief'

DEN HAAG - Het dossier-Mabel Wisse Smit is verdwenen uit het archief van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De vermissing werd vorige week ontdekt. Het is nog onduidelijk of het dossier is ontvreemd. Dat schrijft de Volkskrant donderdag. De veiligheidsdienst van het ministerie stelt een onderzoek in.
Voor het ministerie is het een raadsel hoe en waarom het dossier is verdwenen. De vermissing werd ontdekt toen iemand bemerkte dat in de rij archiefdozen een doos op z'n kop stond en uit de rij stak. In die doos was tot schrik van de departementsleiding alleen een leeg mapje-Mabel Wisse Smit aanwezig.
Het dossier dateert van 1992. Vermoedelijk zat er niet meer in dan het cv van de verloofde van prins Johan Friso en haar aanvraag dossiers in te zien vanwege een studie over de oprichting van de Verenigde Naties.
Naar verwachting moet daarbij ook het antwoord van het ministerie hebben gezeten. Aanwijzingen dat er ook andere dan slechts onschuldige informatie in het mapje zat, heeft het ministerie niet.
(Bron)
Tortelduifje op Noordzee gered

VLIELAND - Een verliefde vrouw is woensdagavond met haar hond door de reddingsmaatschappij KNRM gered op de Noordzee. De vrouw, die op Texel woont, wilde in een rubberboot overvaren naar Vlieland, waar haar vriend woont. De harde wind blies haar echter richting Noordzee.
In paniek belde ze haar vriend. Die kon slechts machteloos vanaf het strand toezien hoe de hoge golven met het bootje speelden. De reddingsmaatschappij voer met twee boten uit. Korte tijd later konden de twee geliefden elkaar op Vlieland in de armen sluiten.
Woordvoerder P. Klaassen van de KNRM op Vlieland zei donderdag dat de vrouw vaker de oversteek van Texel naar Vlieland waagde. "In de zomer kan dat, maar ze heeft zich nu verkeken op de harde wind. Eerder is ze ook al eens met haar bootje drooggevallen op het wad. Toen konden wij met onze reddingsboten niet bij haar komen. Ze heeft toen gewacht tot het weer vloed werd", aldus Klaassen.
De Texelse heeft de KNRM nu beloofd de oversteek voortaan op een andere manier te maken.
(Bron)
Onbekende steelt busje met peuter erin

DEN HAAG - De ouders van een 3-jarig Haags jongetje hielden donderdag hun hart vast toen zij erachter kwamen dat iemand hun auto had gestolen. Achterin het bestelbusje lag het kind namelijk de roes van een narcose uit te slapen. Dat meldde de politie donderdag.
Een klein half uur na de diefstal in Den Haag, werd het kind in Rijswijk ongedeerd in een portiek teruggevonden. Het busje en de dief zijn nog spoorloos. De ouders van de peuter waren volgens de politiewoordvoerder maar heel even samen de auto uitgegaan om een boodschap te doen. Bij terugkomst was hun busje weg. Even nadat zij de politie hadden gebeld, kwam een melding uit Rijswijk binnen dat het jongetje was gevonden.
(Bron)

Kweeniet, maar een uitslapende peuter even alleen laten in een busje??
Lama's
In het Noord-Engelse Kettering heeft ambulance- personeel de nodige moeite gehad om een boer met een gebroken heup te helpen. Zijn vier lama's lieten hen niet in zijn buurt komen. Boer Graham Bailey was in een konijnenhol gestapt en brak daarbij zijn heup. Hij had twee uur op de grond gelegen voordat een passant zijn hulpgeroep hoorde. Pogingen de man te hulp te komen mislukten, doordat de lama's rond de man bleven lopen om hem te beschermen. Pas toen een helikopter was ingeschakeld om de dieren op de vlucht te jagen, kon de man naar een ziekenhuis worden gebracht.
(Bron)
O ja: die bamboe, ik weet dat er soorten zijn die 8 meter hoog worden (zie hier voor een schitterend voorbeeld), maar met het oog op de (boven-)buren zal ik dat maar niet doen ;-)
Ik ben nog steeds over m'n tuin aan het denken. Het 'achterste' deel (dat stuk dat ik niet direct kan zien, ruim de helft van de tuin) moet op de schop. Er is een vijver met een minidijkje met krentenboompje dat moet blijven; er woekert guldenroede die inmiddels overal staat; er staan twee kerstbomen die eruit moeten; een lelijke conifeer die akelig lichtgroen is en er steeds uitziet of iemand er takken uit gescheurd heeft; er staat een stapel lelijke bakstenen en er ligt een hoop snoeirommel (waar ongetwijfeld veel in woont en overwintert).
Volgens mij is het het slimst om de hele boel te rooien en bijvoorbeeld wat bamboe of zo aan te planten - een niet-woekeraar die een groene basis geeft. En dan van daaruit steeds wat bijplanten.
Ik heb ladingen tuinboeken, een tuinplanner op cd-rom, ik weet precies wat ik mooi vind en wat absoluut niet, maar ja, wat dan ;-)
Ik ben het type dat een plan in het hoofd heeft, en dan moet het ook gelijk zo worden - wat nooit lijkt te lukken dus geef ik maar gelijk op. Nou ja, meestal nadat ik begonnen ben, zodat de puinzooi nog groter is geworden.
Eerst maar eens die drie bomen die eruit moeten rooien, en dan de woekeraars wieden (brandnetel, guldenroede). Zien of ik toch nog iets weet te doen met de bakstenen, en anders kijken of ik er iemand blij mee kan maken (gewone bakstenen, dus niet erg decoratief behalve misschien in een strakke tuin, gratis af te halen).
Vluchten van en naar risicogebieden verbieden, dat lijkt Donner wel een optie tegen de drugshandel.
In het kader van de bezuinigingen op de zorg moeten dan ook vluchten/bussen/treinen/autoritten van en naar wintersportgebieden verboden worden.
Poes is minder aanhankelijk dan kater. Ze is wel graag in de buurt van mensen, en als jij of zij binnenkomt, mauwt ze tegen je, maar aaien bevalt maar matig, en kopjes geven doet ze zelden.
Poes is ook anders met eten dan kater. Kater eet enthousiast alle laatste brokjes op, poes laat die een beetje nuffig liggen. En dan komt het dus voor dat er nog brokjes in de bak liggen, en poes ineens o zo aanhankelijk gaat doen. Mauwen, kopjes, likjes, af en toe 'ik ben het echt hoor' een nagel in je rug.
Oftewel: "HÉ!! De brokken zijn op, en ik heb trek!!!"
Waarschijnlijk wisselen ze onderling tips uit hoe je de baas zo kunt africhten dat ze dan gelijk opstaat en nieuwe brokjes verstrekt.
Katten nieuwsgierig? Hoe kom je daar nou bij!

Stel. Je was veel te vroeg wakker, en om vier uur 's middags val je zo ontzettend om dat je vriendje belt en zegt: ik ga even onder zeil, bel me straks maar wakker.
Vriendje belt je lief om kwart voor zeven wakker, met de melding dat ie over tien minuten naar de winkel gaat, en daarna doorzoeft naar jou.
Je wordt wakker van de bel, tegen half acht. Voor de deur staat de man die zou komen eten, en je snapt het niet - waarom is z'n vriendin niet meegekomen? Zouden ze ruzie hebben gehad in de super? Of zou ze een ommetje fietsen? Je laat hem binnen, meldt dat je je aan gaat kleden en laat in de gang speciaal het licht aan voor als zij komt, zometeen. Hij zegt er niks over, dus ruzie is misschien wel het meest waarschijnlijke - maar ze komt toch wel.
Pas als je je aankleedt, dringt er een en ander tot je door. Tis niet gewoon voor je om bloot de deur open te doen. En die vriendin van die man - ben je dat niet zelf? Je kijkt (inmiddels aangekleed) nog eens afwachtend naar de deur, maar nee. Er hoort helemaal geen andere vrouw bij die man - behalve jijzelf.
Het heeft even geduurd voor ik de verwarring kwijt was.
Welke droomuitlegger leeft zich uit?

woensdag, oktober 22, 2003

Tis even koud en plots sneeuwt het hier volop. Gele blaadjes van de iepen, rode blaadjes van de krentenbomen. Het wordt kaler en kaler, en steeds winterser.
Als het nou straks koud is èn bewolkt gaat de winterdip loeren.
Morgen om 10 uur opstaan. Mabelgate goes live again.
Okee, webcam online, twee beeldjes geüpload, en daarna: "Failed to upload image".
Ik pruts verder ;-)
Nachtmerriescenario slijters komt uit

ROTTERDAM - De dramatische voorspelling dat de verkoop van sterke drank na de forse accijnsverhoging in januari zou instorten, is uitgekomen. Volgens de Commissie Gedistilleerd is de verkoop van drank van januari tot augustus met 27 procent teruggelopen tot 31 miljoen liter.
De accijnsmaatregel was door de regering ingesteld om begrotingsgaten op te vullen. "Het ziet er nu naar uit dat er minder accijnsopbrengsten binnenkomen", zegt voorzitter J. Blauw van de Commissie Gedistilleerd van het Productschap Dranken. "Ze zijn in Den Haag ziende blind en horende doof."
Volgens Blauw heeft de accijnsverhoging van 18 procent twee negatieve effecten. "Door de verminderde verkoop komt werkgelegenheid in gevaar. Bovendien verdwijnt er geld naar het buitenland waar sterke drank veel goedkoper is. Vooral in de grensstreek wordt veel minder drank verkocht."
Het prijsverschil met België en Duitsland is inmiddels opgelopen tot respectievelijk 10 en 30 procent.
(Bron)

Tis vast beter voor de volksgezondheid. Misschien kunnen jonge werklozen wat gaan bijverdienen - NL-ers brengen wiet naar Duitsland en nemen drank mee terug.
Kalkoenensector vreest einde na uitbraak ziekte

OSPEL/DEN HAAG - Pluimveehouders vrezen het einde van de kalkoenensector nu de besmettelijke ziekte blackhead is uitgebroken. Deze 'zwartekoppenziekte' is vorige week bij twee kalkoenenhouderijen aangetroffen, in het Midden-Limburgse Leveroy en bij een naburig bedrijf. Er bestaat een medicijn, maar dat mag van de Europese Commissie niet gebruikt worden omdat het mogelijk kankerverwekkend is voor mensen.
De fabrikant van het verboden medicijn, Solvay, voert een proces tegen de opstelling van de Commissie, maar dat kan nog jaren duren. "Dat overleeft de kalkoenensector niet", zei T. Coumans van de vakgroep Pluimveehouders van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) woensdag. Limburg geldt als het centrum van de Nederlandse kalkoenenhouderij. "Dit kan de nekslag zijn voor de sector", aldus D. van de Riet van het Productschap Vee, Vlees en Eieren. "Het komt de bedrijven zeer rauw op hun dak, met de eerste bevolking van de stallen na de vogelpest."
Blackhead wordt veroorzaakt door een eencellig organisme, dat voorkomt in eitjes van een spoelworm. Deze eitjes kwamen in de stallen van de kalkoenenhouders terecht via de verklikkippen, die na de vogelpest werden uitgezet.
In eerste instantie worden daarom de bedrijven bedreigd waar verklikkippen zijn ingezet. Ook andere bedrijven kunnen door overwaaien van blackhead worden getroffen. Voor de uitbraak van de vogelpest, begin maart, telde Limburg 800.000 kalkoenen. Uit angst voor de verspreiding van de ziekte werden alle kalkoenen in de provincie gedood. Volgens de Gezondheidsdienst voor Dieren telt Nederland nu in totaal 112 bedrijven die jaarlijks ongeveer 3,8 miljoen kalkoenen produceren. De Gezondheidsdienst meldt dat de ziekte in geen enkel opzicht kan overslaan naar mensen.
Zieke kalkoenen maken een suffe indruk en hebben een waterige ontlasting. Ze sterven binnen tien dagen aan een ontstoken blinde darm en een ontstoken lever. Heeft de ziekte eenmaal gewoed, dan betekent dat het einde van de kalkoenenstal. Omdat de eitjes van de spoelworm, en daarmee de Histomonas Meleagridis bacterie, dertig jaar kunnen overleven, kunnen er in besmette stallen geen nieuwe kalkoenen geplaatst worden.
De ziekte kan makkelijk worden verspreid, zelfs via overgewaaide zandkorreltjes die de eieren van de spoelworm meedragen. De parasiet is echter minder besmettelijk dan virusziekten als vogelpest of mond- en klauwzeer. Om die reden is bestrijding een zaak van de Nederlandse overheid zelf. De Europese Commissie bemoeit zich er niet mee, aldus een woordvoerder van de Commissie.
Dat betekent dat Europa aan Nederland en andere getroffen landen geen import- of exportverboden van kalkoenen oplegt. Ook betaalt Brussel niet mee aan eventuele vergoedingen voor geruimde kalkoenen.
De VVD riep minister Veerman (Landbouw) woensdag op het via een verkorte procedure mogelijk te maken een nieuw medicijn te gebruiken. GroenLinks wil donderdag in de Tweede Kamer een spoeddebat met de minister.
(Bron)

Wat ik stom vind, is dat er dan op tv gelijk mensen gaan roepen dat het zo erg is, omdat die beesten er dóód aan gaan. Ehm... Worden kalkoenen dan gefokt als vulling voor de paradijselijke kalkoenenbejaardenhuizen?
Vijf vermoedelijke terroristen opgepakt

ROTTERDAM - Politie en justitie hebben vrijdag vijf vermoedelijke terroristen aangehouden. Hiermee denkt justitie een terroristische aanslag te hebben voorkomen. Het zou gaan om een bomaanslag. Voor de achtergrond van de verdachten moet worden gedacht "aan een radicaal moslim netwerk".
Dat heeft het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) woensdag laten weten. Waar de aanslag had moeten plaatsvinden, is nog onduidelijk. Justitie kan ook niet zeggen of het doel in Nederland ligt.
De vijf arrestanten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. Vier van hen zijn voor tien dagen in bewaring gesteld. Een van hen is vrijgelaten wegens onvoldoende verdenking. Ze worden onder andere verdacht van "voorbereiding van een ontploffing" en "deelneming aan een criminele organisatie".
De zaak kwam aan het rollen na een tip van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). De informatie kreeg de dienst in het doorlopende onderzoek naar extreme moslims in Nederland en had volgens het OM betrekking op "een mogelijk ophanden zijnde terroristische actie".
De verdachten, allen mannen, zijn afkomstig uit Amsterdam (2), Amersfoort, Den Haag en Schiedam. De verdachte uit Amersfoort is op vrije voeten gesteld. Het OM geeft verder geen informatie over de identiteit van de arrestanten. Die wordt volgens de woordvoerder nog onderzocht.
Bij huiszoekingen nam justitie onder meer computers, diskettes, videobanden en cassettes in beslag. Verder werden een vals paspoort en een vals rijbewijs aangetroffen.
(Bron)

Hippo heeft ook computers, diskettes, videobanden en cassettes. Hippo heeft drie paspoorten (waarvan één niet meer geldig). Hippo heeft het SAS-handboek in huis. Hippo kijkt weleens naar OPA's recepten. Hippo staat niet bekend als al te staatsvriendelijk.
Hippo is geen man en geen moslim. Is dat dan het verschil?
'Onderzoek naar contact Mabel met wapenhandelaren'

DEN HAAG - Mabel Wisse Smit is mogelijk indirect betrokken geweest bij wapenhandel. Dat suggereerde het RTL Nieuws dinsdagavond op basis van bronnen in Den Haag. Er wordt op dit moment onderzoek gedaan naar eventuele lobby-activiteiten van de aanstaande van prins Johan Friso, waarbij een connectie met Egypte speciale aandacht zou krijgen.
Ook zouden volgens RTL Nieuws de contacten van Wisse Smit met Bosnische leiders op hoog niveau veel breder zijn geweest dan alleen de omstreden diplomaat Sacirbey, met wie ze een relatie heeft gehad. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zou hier van op de hoogte zijn geweest via publicaties in de Bosnische media.
Wisse Smit was voor haar gesprekken met premier Balkenende, in juni dit jaar vlak voor de verloving, precies op de hoogte van de informatie uit haar AIVD-dossier. Ze vertelde de premier niet meer dan hij op basis van dat dossier kon weten.
(Bron)
Eén miljard kinderen leeft in armoede

NEW YORK - Meer dan een miljard kinderen ondervinden de ondermijnende gevolgen van armoede. Dat blijkt uit een onderzoek van Unicef , het kinderfonds van de Verenigde Naties, die de uitkomst dinsdag heeft gepubliceerd.
Voor dit grootste onderzoek in zijn soort zijn gegevens gebruikt uit eind jaren '90 over 1,2 miljoen kinderen in 46 landen. De armoede is niet alleen gemeten naar inkomen, maar ook naar mensenrechten zoals onderkomen, voedsel en drinkwater, sanitaire voorzieningen, gezondheid en onderwijs.
Uit de studie blijkt onder meer dat eenderde van alle kinderen woont in een huis met een moddervloer of met meer dan vijf mensen op een kamer en dat één op de vijf geen veilige waterbron tot zijn beschikking heeft.
Meer dan 90 miljoen kinderen in Zuid-Azië lijden honger. Wereldwijd zijn 134 miljoen kinderen tussen zeven en 18 jaar nooit naar school geweest. De meerderheid van hen zijn meisjes.
(Bron)
Slachtoffer ongeval tien uur zoek

DEVENTER - Een 21-jarige man uit Putten is tien uur zoek geweest nadat hij met zijn auto ter hoogte van Deventer tegen een vangrail was gereden. Het ongeval gebeurde maandagochtend, maar de man werd pas tien uur later gevonden, nadat er al diverse malen naar hem was gezocht. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.
Agenten kregen maandagochtend een melding over een ongeval op de A1 en troffen ter plaatse een zwaar beschadigde auto aan. Van de bestuurder ontbrak echter elk spoor. De agenten zetten daarop direct de omgeving af, omdat vermoed werd dat de bestuurder zich ergens schuil hield. Er werd echter niemand gevonden. Ook omwonenden hadden niemand gezien. Daarop werd de auto weggesleept.
Toen de familie een paar uur later nog niets had vernomen, startte de politie opnieuw een zoekactie. Daarbij werd onder andere gebruik gemaakt van een speurhond. De bestuurder bleef echter spoorloos. Besloten werd een politiehelikopter in te schakelen. Voordat deze echter ter plaatse was, keek een agent ongeveer 50 meter voorbij de plaats van het ongeval over de brugleuning en zag daar de man liggen.
Het slachtoffer gaf in eerste instantie geen teken van leven. Toen agenten dichterbij kwamen, riep het slachtoffer opeens om hulp. Hij bleek onderkoeld en is met onbekend arm- en beenletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Daar verklaarde hij in slaap te zijn gevallen en tegen de vangrail tot stilstand te zijn gekomen. Omdat er behoorlijk wat rook uit de auto kwam, is hij weggelopen.
Wat er daarna is gebeurd, wist de Puttenaar niet meer. De politie vermoedt dat hij over de brugleuning is gevallen en 20 meter lager terecht is gekomen.
(Bron)
Politiebond ziet niets in piercingverbod voor agenten

ENSCHEDE - De Nederlandse Politie Bond trekt van leer tegen het piercingverbod dat de politie Twente wil invoeren. "Geen goed idee. Met dit verbod komt de politie aan de lichamelijke integriteit van een agent. Er is geen wettelijke basis om het dragen van piercings te verbieden, tenzij de veiligheid van de agent in het geding is", zei voorzitter H. van Duijn woensdag.
De korpsleiding van het politiekorps Twente wil van zijn agenten dat ze geen zichtbare piercings meer dragen. Volgens de politie Twente gaat de verbod waarschijnlijk in bij de invoering van het nieuwe uniform. Dat gebeurt volgend jaar.
Chef W. Zanderink van het politiedistrict Noordwest Twente maakte dinsdag in een regionaal dagblad gewag van de maatregel. Hij vindt het dragen van zichtbare piercings bij agenten "gezagsondermijnend".
In Amsterdam bestaat sinds juni 2002 een dienstvoorschrift waarin staat dat zichtbare piercings in lip, wenkbrauw, tong en neus uit veiligheidsoverwegingen niet zijn toegestaan. Ook zijn de sieraden verboden in verband met de representatieve uitstraling. Agenten in Amsterdam mogen bovendien geen zichtbare tatoeages hebben. Volgens een woordvoerder leidde het voorschrift niet tot problemen.
(Bron)

Zichtbare piercings in de tong? Wat doen die dienders in Amsterdam??
Hoe maak je een Hippo happy? Een webcam wegdoen en dan zeggen: 'Ik ben morgen toch in Utrecht, kom 'm maar halen' :-)
Dus ik oefen nu op gekke bekken trekken, en ik hou de katten achter me in de gaten, en ik heb vreselijk lol.

dinsdag, oktober 21, 2003

'Ik heb nog dik vijf jaar te leven'

AMSTERDAM - Pamela Anderson zegt dat ze nog maar vijf á tien jaar te leven heeft. De voormalige Baywatch-babe vecht tegen een leverziekte sinds Hepatitis C bij haar werd geconstateerd. Pamela Anderson wil zoons nog zien opgroeien...
De actrice deed deze schokkkende uitspraak tijdens een interview met de Amerikaanse dj Howard Stern. "Ik heb nog een goede vijf jaar te gaan" , liet Anderson weten. "Ik voel me goed. Heel goed zelfs, maar het is dodelijk."
De 36-jarige actrice -te zien in Scary Movie 3- laat weten momenteel een stuk gezonder te leven en hoopt op deze manier haar leven nog wat te kunnen rekken. Pam wil in ieder geval nog meemaken dat haar zoons Brandon (7) en Dylan (5) de volwassen leeftijd van 21 jaar bereiken. "Tot die tijd wil ik er zo graag nog voor ze zijn", aldus Anderson.
(Bron)

Kweeniet hoor, eerst zei ze een homoman te zijn in het verkeerde lichaam, en nu gaat ze dood aan een chronische ziekte die niet dodelijk hoeft te zijn? Even uit het hoofd: volgens mij is het sterftepercentage lager dan 5%, en helpt een combibehandeling met Interferon en Ribavirin redelijk tegen de verschijnselen. (Geen garantie, ik ben geen medicus!)
Hepatitis C krijg je ook vooral via bloed-bloedcontact: wonden, operaties, tattoos, intraveneus drugsgebruik.
Duizenden reuzenkwallen voor Japanse westkust

Voor de Japanse westkust zijn de laatste tijd duizenden reuzenkwallen verschenen. De kwallen, die voor de mens niet giftig zijn, hebben een doorsnee van ruim een meter en wegen rond de 100 kilo. Vissers troffen de kwallen begin september voor het eerst aan in hun netten.
De kwallen, die voor het eerst werden aangetroffen in de Oostchinese Zee, verschijnen sinds 1920 zo nu en dan in de Japanse Zee. Vorig jaar werden voor de Japanse westkust ook al duizenden reuzenkwallen aangetroffen. Het is slechts twee keer eerder gebeurd dat de kwallen twee opeenvolgende jaren in de Japanse Zee opdoken.
(Bron)
Ik háát mensen die zo goed weten wat goed is voor anderen. Geloof mij maar: dat is niet goed.
'Terrorismewet te ruim opgezet'

DEN HAAG - Het wetsvoorstel dat terrorisme strafbaar stelt is te ruim van opzet, waardoor tal van onbedoelde gedragingen eronder gaan vallen. Bovendien ontbreekt de noodzaak voor de wetswijzigingen, omdat het Wetboek van Strafrecht voldoende mogelijkheden biedt om terrorisme aan te pakken. Dat zeiden vier deskundigen maandag tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer. Zij waren door enkele parlementariërs om hun mening gevraagd als voorbereiding op de verdere behandeling van het wetsvoorstel.
Het uitgebreide pakket aan wijzigingen van het Wetboek van Strafrecht werd vorig jaar door minister Donner van Justitie ingediend en is het gevolg van een besluit van de Europese Unie om - als reactie op de aanslagen in de Verenigde Staten - alle lidstaten te verplichten terrorisme strafbaar te stellen. Het voorstel introduceert het delict 'deelname aan een terroristische organisatie' en verhoogt de straffen op tal van misdrijven indien zij zijn gepleegd met een terroristisch oogmerk.
Dit wordt omschreven als 'het oogmerk om de bevolking of een deel der bevolking van een land vrees aan te jagen dan wel een overheid of internationale organisatie te dwingen iets te doen, niet te doen of te dulden, dan wel de politieke, constitutionele, economische of sociale structuren van een land of een internationale organisatie ernstig te ontwrichten of te vernietigen'.
Deze omschrijving is veel te ruim geformuleerd, trachtten de deskundigen met tal van voorbeelden aan te tonen. Zo wees de Nijmeegse hoogleraar strafrecht Buruma er op dat vakbondsacties strafbaar kunnen worden, omdat daarmee wordt getracht de overheid tot iets te bewegen. Volgens hem heeft minister Donner in de omschrijving geschrapt dat de gedraging ook wederrechtelijk moet zijn, zoals de EU had voorgeschreven.
Veel kritiek was er ook op de wens van Donner om de samenspanning met terroristisch oogmerk tot een aantal misdrijven strafbaar te stellen. Volgens Buruma vergt het besluit van de EU dit niet. Zijn Amsterdamse collega Van der Wilt, specialist in het internationaal strafrecht, zei dat als gevolg van het wetsvoorstel al dwangmiddelen kunnen worden ingezet als iemand een e-mail stuurt naar een ander om een afspraak te maken om te gaan samenspannen.
De Amsterdamse advocate Böhler, die onder meer de moordenaar van Fortuyn en de Koerdenleider Öcalan heeft verdedigd, bracht in herinnering dat de introductie van een pakket wetten tegen het IRA-terrorisme in Groot-Brittannië als gevolg had dat velen, onder wie de zogeheten Guildford Four, onschuldig werden veroordeeld. Zij meent net als de hoogleraren dat het Wetboek van Strafrecht voldoende aanknopingspunten biedt .
De vierde deskundige, directeur Muller van het Crisis Onderzoeksteam, had zichzelf de vraag gesteld of het wetsvoorstel Nederland zal vrijwaren van terrorisme. De kans daarop is 'pessimistisch', zei hij. Volgens Muller zijn religieuze fanatici niet onder de indruk van de strafverhogingen en is Al Qa'ida al lang geen organisatie meer, maar een vaag netwerk. 'Deelname aan een criminele organisatie is al moeilijk te bewijzen, maar aan een terroristische organisatie is nog veel moeilijker.'
Muller is samen met Buruma van mening dat Donner te veel nadruk op het strafrecht legt, terwijl er meer is te verwachten van het beter organiseren van de inlichtingendiensten.
(Bron)

Hoe kom ik toch aan het enge gevoel dat die ruime opzet juist zo bedoeld is?
Sinn Fein wijst elke vorm van geweld af

BELFAST - Voorzitter Gerry Adams van de Sinn Fein, de politieke vleugel van het Ierse Republikeins leger (IRA), heeft dinsdag gezegd dat zijn partij "tegen het gebruik van of dreigen met geweld is voor politieke doeleinden". Adam zei dat dinsdag tijdens een toespraak over de toekomst van de IRA.
"Sinn Fein wil dat alle wapens uit de Ierse samenleving worden gehaald", aldus Adams tegenover verslaggevers. Hij benadrukte dat zijn katholieke partij met democratische en vreedzame middelen de onderlinge verschillen tussen katholieken en protestanten wil oplossen. Maandag was er al sprake van dat de IRA zich bereid zou verklaren zich te ontwapenen.
Katholieke en protestantse leiders in Noord-Ierland bereikten toen een akkoord over de wijze waarop een autonome regering kan worden gevormd en het vredesproces nieuw leven kan worden ingeblazen. De Britse regering besloot daarop voor 26 november nieuwe verkiezingen voor Noord-Ierland uit te schrijven.
De Noord-Ieren zouden afgelopen mei naar de stembus gaan, maar dat werd uitgesteld omdat de Britten het Ierse Republikeinse Leger IRA verweten dat het te vaag bleef over haar bereidheid om te ontwapenen.
De toespraak van Adams en de nieuwe verkiezingsdatum wijzen op een doorbraak in de onderhandelingen tussen Sinn Fein en de protestantse Ulster Unionisten (UUP) over de manier waarop het vredesproces nieuw leven kan worden ingeblazen. Sinn Fein, de UUP en de Ierse en de Britse regeringen hebben de afgelopen weken intensief onderhandeld om het vredesproces weer in beweging te krijgen.
(Bron)
Amsterdam wil tippelzone sluiten

AMSTERDAM - Het college van burgemeester en wethouders in Amsterdam, politie en justitie willen de tippelzone aan de Theemsweg in het westelijk havengebied sluiten. Vrouwenhandel en de aanwezigheid van de Oost-Europese georganiseerde misdaad op de tippelzone, brengen de Amsterdamse autoriteiten tot dit besluit. De gemeenteraad moet er nog mee instemmen.
Het college van B & W spreekt van een "duivels dilemma". De tippelzone biedt vrouwen in de prostitutie een veilige plek om te werken, goed bereikbare hulpverlening en de plek concentreert het tippelen in de stad. De plaats blijkt echter ook een grote aantrekkingskracht uit te oefenen op criminelen en daar wil de gemeente niet langer aan meewerken.
"Alles overwegende kiest het college ervoor de tippelzone te sluiten, omdat het voor de onvermijdelijke facilitering van vrouwenhandel en uitbuiting niet langer directe en indirecte verantwoordelijkheid wil nemen", stelt het college. Dat het tippelen zich nu mogelijk elders in de stad zal manifesteren, erkennen burgemeester en wethouders. De politie zal direct optreden als tippelprostitutie zich elders in de stad voordoet, laat het college weten.
Een meerderheid in de gemeenteraad wilde al langer van de tippelzone af. In december vorig jaar stemde de raad in met het ophouden van de Theemsweg, illegale praktijken zouden hard worden aangepakt en na een halfjaar zou de situtatie opnieuw worden bekeken.
De harde aanpak heeft veel verbeterd, stelt het college nu. Het aantal vrouwen nam af - soms waren er meer 140 prostituees op de Theemsweg, terwijl de tippelzone op maximaal tachtig vrouwen was berekend - met de openbare orde ging het de goede kant op en de hulpverlening werd weer beheersbaar. Toch blijven de snel wisselende groepen illegale vrouwen uit Oost-Europa de zone beheersen, dat duidt op aanhoudende vrouwenhandel.
De tippelzone aan de Theemsweg in Amsterdam bestaat sinds 1996. De zone moest vooral een plek bieden aan tippelende vrouwen die zich tot die tijd veelal ophielden achter het Centraal Station. Omwonenden protesteerden tegen het instellen van de tippelzone, maar vorig jaar kwamen nog slechts twee klachten over de zone binnen. Dit ondanks de topdrukte van 1144 auto's op een avond in september en file voor de afwerkplekken.
(Bron)
'Crime passionel' in Gronings zwembad

BEDUM - Een pittoresk overdekt zwembad in het Noord-Groningse dorp Bedum is maandagavond het decor geweest van een heus 'crime passionel'. Een 28-jarige inwoner uit Uithuizermeeden probeerde de echtgenoot van zijn minnares te verdrinken. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.
De 26-jarige vrouw was met haar minnaar gaan zwemmen, toen plotseling ook de 32-jarige echtgenoot het zwembad binnenstormde. De twee mannen kregen meteen ruzie. De onenigheid liep zo hoog op dat de minnaar de echtgenoot bij de keel greep en in het bad meerdere keren lange tijd onder water duwde.
Andere zwemmers en het zwembadpersoneel hebben de echtgenoot uiteindelijk gered. De minnaar is overgedragen aan de politie die hem verdenkt van poging tot doodslag.
(Bron)
Niet doen: eerst chocolademelk drinken en dan beginnen met de DVD (350 minuten!!) van Cold Feet...

maandag, oktober 20, 2003

Al zappend ontdek je soms leuke dingen. Zoals de muziek bij Goede tijden en bij IC: zelfde plaatje kwam voorbij (Teardrop - Massive Attack). Zou een zender dan korting krijgen of zo? Eén keer betalen, twee keer uitzenden?
Kamervragen over belastingplannen voor alleenstaanden

DEN HAAG - De VVD en D66 willen dat staatssecretaris Wijn van Financiën snel opheldering geeft over zijn plannen om gezinnen te bevoordelen in het belastingstelsel. De bewindsman zei vrijdag op een studiebijeenkomst voor studenten in Rotterdam dat alleenstaanden meer belasting zouden moeten betalen ten gunste van gezinnen.
Dat idee is slecht gevallen bij de coalitiepartijen in de Tweede Kamer. VVD en D66 vinden het plan "een stap ver terug in de tijd." Onder de Paarse kabinetten waarin zij zaten, is het nieuwe belastingstelsel zo ingericht dat het op individuen is toegespitst. Wijn haalt met zijn plan het individualiteitbeginsel juist weer onderuit.
In het tv-programma Buitenhof bevestigde hij dat de belastingen moeten aansluiten bij de belevingswereld van de mensen, "en dat is het gezin." De bewindsman wil daar graag een discussie over aangaan. Binnenkort wil hij de plannen voor de wijzigingen presenteren.
VVD en D66 willen zo snel mogelijk helderheid en zullen waarschijnlijk dinsdag vragen stellen. "Dit is een vreemde situatie", zegt VVD-Kamerlid Dezentje Hamming. Volgens haar veroorzaken de opmerkingen van Wijn veel onrust bij onder andere alleenstaanden "Als hij inderdaad bedoelt dat zij voor de rekening opdraaien, dan vindt hij de VVD op zijn weg."Ook D66-Kamerlid Giskes is fel tegen, omdat het haaks staat op de individuele aanpak van de fiscus zoals die de afgelopen jaren tot stand is gekomen. "De belasting moet zich zo neutraal mogelijk opstellen ten opzichte van huishoudens." Zij wijst erop dat, op haar initiatief, voor mensen met kinderen al een combinatiekorting is ontworpen. Werkenden met kinderen krijgen al een korting en als binnen een gezin twee werkende ouders zijn, krijg je die individuele korting dus dubbel.
De VVD vindt dat Wijn een oude discussie uit de jaren tachtig oprakelt met dit plan. Toen bleek al dat als gezinnen via de fiscus worden bevoordeeld, het voor vrouwen moeilijker blijkt om te gaan werken. Zij halen dan het belastingvoordeel van de partner weg zodat het minder lonend wordt om zelf te gaan werken. "Dit is niet gunstig. Het beleid moet er juist op gericht zijn om meer mensen aan het werk te krijgen", aldus Hamming.
VVD en D66 zijn wel voorstander van stroomlijning van allerlei inkomensafhankelijke regelingen wat betreft zorg, kinderopvang en huisvesting. Ze zien er ook wel wat in dat dit wordt uitgevoerd door de fiscus.
(Bron)
Studie: seksuele identiteit aangeboren

LOS ANGELES - Seksuele identiteit is aangeboren en is vastgelegd in de genen. Dat weerlegt de theorie dat homo- en transseksualiteit een keuze zijn. Het verklaart ook waarom mensen soms voelen dat ze in 'een verkeerd lichaam' zijn geboren. Wetenschappers uit California hebben maandag de resultaten van hun studie gepresenteerd.
"Seksuele identiteit is in ieder persoon geworteld voor de geboorte en ontstaat uit een variatie in ons individueel genoom (het geheel van alle genen)", aldus Eric Vilain, een Amerikaans hoogleraar genetica. Zijn team ontdekte 54 genen in muizen die kunnen verklaren waarom mannelijke en vrouwelijke hersenen er anders uitzien en ook anders functioneren. Het ging om muizenembryo's in een stadium voordat die geslachtsorganen ontwikkelden.
Vilain zag dat er een verschil is in mannelijke en vrouwelijke hersenen, zowel in aanleg als in functioneren. Dat zegt volgens hem iets over waarom iemand zich man voelt of vrouw, ondanks het feitelijke geslacht. Met dat verschil in hersenen zegt Vilain ook te kunnen verklaren waarom vrouwen beter over hun gevoelens kunnen praten dan mannen.
Sinds de jaren '70 hebben veel wetenschappers gedacht dat hormonen de seksualiteit bepaalden. Steeds meer onderzoekers vermoeden dat hormonen daar echter niet alleen verantwoordelijk voor zijn. Het onderzoek van Vilain is gepubliceerd in het tijdschrift Molecular Brain Research. Zijn groep gaat nader onderzoek doen naar de precieze rol van de 54 genen.
(Bron)

Het wachten is op de reacties van de fundamentalistische gelovigen.
Mastodonten geen vredelievende dieren

LONDEN - De uitgestorven mastodonten waren niet zo vredelievend als eerder gedacht werd. Volgens een Amerikaanse onderzoek vonden er felle gevechten plaats tussen deze dikhuiden, familie van de 10.000 jaar geleden uitgestorven mammoet, tot dusver beschouwd als vreedzame planteneters. Dat meldde The Times maandag.
De mannelijke mastodonten gebruikten hun slagtanden om elkaar in gevechten te verwonden, aldus onderzoekers van de Universiteit van Michigan. Een aantal van de onderzochte dieren heeft in gevechten het loodje gelegd, zo blijkt uit verbrijzelde schedeldelen. Ook hadden sommige dieren verbrijzelde ruggenwervels.
Om de schedel te bereiken moesten de slagtanden een spierlaag van een halve meter dik doorboren. Dat leidde volgens de wetenschappers tot hevige bloedingen.
Ook bleek dat de gebogen slagtanden extra stevig bevestigd waren in de schedel om beter klappen op te kunnen vangen en te stoten. Volgens de onderzoekers gebruikten de zestonners hun slagtanden door hun kop krachtig omhoog te stoten.
(Bron)

Daar gaat m'n illusie dat het vroeger allemaal pais en vree was. Dat alle wezens vroeger vegetarisch waren en noooooit vochten.
Is dat nou echt een verrassing??
'Probleemjongeren maken Marokkanen zwart'

AMSTERDAM - De incidenten rond Marokkaanse jongeren in met name Amsterdam-West maken de Marokkaanse gemeenschap zwart. De problemen moeten worden opgelost met een gezamenlijke en democratische aanpak. Dat zei A. Menebhi, voorzitter van de Stedelijke Marokkaanse Raad (SMR), maandag.
De SMR, waaronder acht hoofdstedelijke Marokkaanse organisaties vallen, vindt een harde aanpak van Marokkaanse probleemjongeren of uitzetting geen oplossing voor de moeilijkheden. "Die aanpak moet op democratische wijze gebeuren. De rechters moeten daarover beslissen, niet enkele politici", aldus Menebhi.
Marokkaanse raddraaiers moeten volgens hem net als ieder ander worden aangepakt. Een uitzetting naar Marokko heeft volgens Menebhi geen zin, omdat de meeste probleemjongeren een Nederlands paspoort hebben. "Dan kun je ze alleen uitzetten naar bijvoorbeeld Curaçao."
Het voorstel van minister Verdonk (Integratie) om de schade die criminele Marokkaanse jongeren aanrichten te verhalen op hun ouders, verwerpt de SMR. Menebhi: "Dat zijn manieren uit de Derde Wereld. Ouders hebben al genoeg zorgen, zoals werkloosheid en integratie. Die kun je niet zomaar aanpakken." Volgens hem hebben de ouders geen macht meer over hun kinderen. "Dat is geen Marokkaans probleem. Die kinderen hebben een Amsterdamse mentaliteit."
(Bron)
Werkstraf voor poging tot verkrachting met banaan

ALKMAAR - De rechtbank in Alkmaar heeft maandag drie vissers uit Den Helder veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur wegens poging tot verkrachting van een andere visser met een banaan. Het drietal kreeg verder vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en moet een leerstraf van veertig uur volgen waarin over gevoelens van daders en slachtoffers gesproken wordt.
De zaak was aangespannen door de moeder van de 15-jarige P.B. uit Den Helder. Volgens hem is hij een jaar lang 'de lul aan boord' geweest van vissersboot De Morgenster. Zo zou hij verkracht zijn met een banaan in zijn anus en werd zijn schaamhaar weggebrand. De drie mannen verklaarden echter dat het om 'vissersgeintjes' ging.
B. hield aan boord van de boot een videodagboek bij. Ook de drie verdachten maakten opnamen, onder meer van het banaanincident en het wegbranden van het schaamhaar. Toen de moeder van B. de beelden zag, besloot zij aangifte te doen.
De zaak leidde tot veel ophef in Den Helder. Het televisieprogramma Twee Vandaag meldde vorige week dat de familie van B. bedreigd werd sinds de zaak is aangedragen bij de rechtbank.
(Bron)
Oostenrijkse gletsjer smelt dramatisch snel

WENEN - De grootste gletsjer van Oostenrijk, de Pasterze op de Grossglockner, smelt dramatisch snel. Dat zei een medewerker van de universiteit in Graz maandag.
Alleen al in de afgelopen zomerperiode is de gletsjer dertig meter korter geworden. Het smelten komt de toeristenindustrie niet ten goede. De Franz-Josef-hoogte aan de voet van de gletsjer is de belangrijkste attractie van het land en trekt jaarlijks honderduizenden bezoekers. Deskundigen verwachten dat de gletsjer de komende honderd jaar nog verder zal smelten.
De Pasterze-gletsjer is overigens niet de enige gletsjer die smelt. Wereldwijd worden veel gletsjers langzaam kleiner. Dit wordt veroorzaakt door de toename van broeikasgassen in de atmosfeer, waardoor de temperatuur stijgt.
(Bron
Tja.
Zo vrij als een vogel of vogelvrij?

Minister Veerman heeft op 9 oktober aan de Tweede Kamer geschreven dat hij van plan is om op korte termijn de zwarte kraai en de kauw op de landelijke vrijstellingslijst van de Flora- en faunawet te zetten. Dit betekent dat zwarte kraai en kauw feitelijk vogelvrij zijn verklaard. De minister heeft zijn beslissing genomen naar aanleiding van een motie die eind vorig jaar door de Tweede Kamer is aangenomen. Wat betekent deze vrijstelling? Iedere grondgebruiker in Nederland is vrij om kraaien en kauwen te bestrijden ter voorkoming van (landbouw-)schade. Een ontheffing is niet meer nodig. Vogelbescherming Nederland vindt deze vrijstelling veel te ver gaan en heeft samen met andere natuurbeschermingsorganisaties geprobeerd deze drastische stap te voorkomen. Schadebestrijding van kauwen en zwarte kraaien zou alleen via provinciale ontheffingen op basis van faunabeheerplannen moeten kunnen plaatsvinden. Daarbij zouden eerst alle andere mogelijkheden om schade te voorkomen uitgeprobeerd moeten zijn. De provincie kan beter voor maatwerk zorgen. Verder is het wrang om te constateren dat de minister dit besluit nu neemt, terwijl provincies hun beleid op grond van de Flora- en faunawet nog moeten evalueren. Eén ding is wel duidelijk: de minister heeft een politieke beslissing genomen over twee soorten die jammer genoeg niet populair zijn.
(Bron)

zondag, oktober 19, 2003

Voor wie die reclame van dat papier niet kent: hier kun je 'm downloaden.

Mocht je daarna je mening kwijt willen:

Tel: 0900 - 500 40 40 (€ 0,15 pm)
Fax: 0900 - 500 40 50 (€ 0,15 pm)

De exclusieve distributeur voor Double A paper in Nederland is Schneider Papier uit De Meern.
Molensteijn 14
3454 PT De Meern
Tel.: 030-6629222
Fax: 030-6621800

Programma "Double A Vakhandel Event' 27 oktober in Grand Hotel Karel V Utrecht
Het 'Double A Vakhandel Event' bestaat uit drie korte krachtige sessies naar keuze. Geef s.v.p. aan naar welke sessie u wilt komen (let op! het aantal beschikbare plaatsen is beperkt).
Sessie 1
10.00 uur - Ontvangst
10.15 uur - Welkom door Karl Hormann, General Manager Double A.
Presentatie 'De betekenis van papier'
Spectaculaire eenmalige aanbieding van Double A
11.00 - 12.00 uur - Buffet en gelegenheid om direct in te tekenen op de aanbieding. Maak kans op een reis naar Thailand!
Sessie 2
13.00 uur - Ontvangst
13.15 uur - Welkom door Karl Hormann, General Manager Double A.
Presentatie 'De betekenis van papier'
Spectaculaire eenmalige aanbieding van Double A
14.00 - 15.00 uur - Buffet en gelegenheid om direct in te tekenen op de aanbieding. Maak kans op een reis naar Thailand!
Sessie 3
15.30 uur - Ontvangst
15.45 uur - Welkom door Karl Hormann, General Manager Double A.
Presentatie 'De betekenis van papier'
Spectaculaire eenmalige aanbieding van Double A
16.30 - 17.30 uur - Buffet en gelegenheid om direct in te tekenen op de aanbieding. Maak kans op een reis naar Thailand!
Stakers verstoren populair programma talentenjacht

PARIJS - Stakers hebben zaterdagavond de rechtstreekse uitzending van de populairste Franse talentenjacht Star Academy gedwarsboomd. De werknemers uit de showbizzsector stormden vijf minuten na begin het podium op en ontvouwden een spandoek. De oproep 'Schakel uw televisie uit' werd aanvankelijk op de kop vastgehouden.
De Franse popzanger Jacques Dutronc daagde de tientallen actievoerders uit zingend hun eisen op tafel te leggen. Een zegsman van de groep begon een verklaring af te leggen, maar zag zich door plankenkoorts gedwongen te stoppen.
De commerciële zender TF1 onderbrak de uitzending voor reclames. Na het reclameblok werd een film uitgezonden. Nadat bewakers de orde hadden hersteld, hervatte de zender Star Academy. Bij schermutselingen raakten een TF1-medewerkster en een demonstrant zodanig gewond dat zij naar het ziekenhuis moesten. De politie arresteerde drie betogers wegens openlijke geweldpleging. Technici en artiesten uit de kunst- en cultuursector protesteren al maanden tegen de geplande sociale hervormingen van de centrum-rechtse regering.
(Bron)