donderdag, maart 26, 2009

Bad request!
Meteorieten gevonden na inslag Soedan

AMSTERDAM - Een intensieve zoektocht in de Nubische woestijn in Soedan heeft geleid tot de vondst van enkele tientallen meteorieten, afkomstig van een kleine planetoïde die in oktober 2008 in de aardse dampkring explodeerde.
De vier meter grote mini-planetoïde met de naam 2008 TC3 werd op 6 oktober ontdekt, twintig uur voordat hij in Noord-Soedan met hoge snelheid de aardse dampkring binnendrong.
Het was voor het eerst dat sterrenkundigen een kosmische inslag vooraf zagen aankomen.
De Nederlandse meteorietenexpert Peter Jenniskens, verbonden aan het SETI-instituut in Californië, zette samen met de Soedanese natuurkundige Muawia Shaddad een zoektocht naar mogelijke restanten op touw.
Die leidde tot de vondst van 47 meteorieten met een totaal gewicht van vier kilogram. De grootste meteoriet heeft een middellijn van ongeveer tien centimeter.
Onderzoek aan de meteorieten wijst uit dat ze uit zeldzaam anomaal ureiliet bestaan, een zeer poreus en koolstofrijk materiaal dat nooit eerder in meteorieten is aangetroffen. De resultaten van het meteorietonderzoek zijn deze week gepubliceerd in Nature.
(Bron)
Bosniër gebruikt zware munitie tegen schoonmoeder

SARAJEVO - Een Bosniër heeft geprobeerd zijn schoonmoeder te vermoorden, door haar huis met een raketwerper onder vuur te nemen.
Toen dat niet lukte, pakte hij zijn machinegeweer en probeerde hij de vrouw alsnog dood te schieten, wederom zonder succes.
Donderdag werd hij daarvoor veroordeeld tot ruim zes jaar celstraf.
De vrouw was volgens de dader, een 26-jarige Bosnische Serviër, verantwoordelijk voor het stuklopen van zijn huwelijk. Zij raakte zwaargewond bij de moordpoging maar overleefde. Haar man en een dochter liepen lichte verwondingen op.
(Bron)
Wederom een test... (Ja, ik weet dat dat erg saai is.)

zondag, maart 22, 2009

AAAAAAAAAARGGGGGGGHHHHHHHHH!!!
Ik heb die verhalen over véél regen en véél wind lekker niet gehoord. Ik vind dat het lente is, in elk geval vandaag nog. Dat het morgen weer herfst is, ach.

Klein hoefblad


En ik zag de eerste hommelkoningin vliegen. En ik zie steeds bad requests :-(