zaterdag, januari 09, 2010

De sneeuwlaag is dikker geworden en glimt - er ligt dus een ijslaagje bovenop.
Pluissneeuw, en het is nog geen graad onder nul maar als je even in t-shirt bij de deur staat om iets aan te pakken, snap je dat begrip 'gevoelstemperatuur' ineens heel goed. Als je iets in wilt vriezen, hoef je het maar in de wind te leggen.

vrijdag, januari 08, 2010

Ik weet nu hoe de trombose ontstaan is.
Ik belde de sociale dienst om te melden dat ik ook vandaag niet kan komen, omdat ik simpelweg niet mobiel ben: ik kan niet op de fiets of per bus dat stukje naar de soos afleggen en zolang zij geen taxi vergoeden is dat ook geen optie.
Waarom ik dan niet mobiel was? Dus ik leg uit: trombose, been opgezet, pijn, moeilijk bewegen.
Reactie: oh, dat komt van de kou.
Ik:..........
Dus gevraagd of ze wist wat trombose is, nogmaals uitgelegd, bloedprop in ader, verstopt, alles zet op...
'Ja, dat komt door de kou.'
Nou, dat weten we dan ook weer. Dan zal het wel wonderbaarlijk genezen als het minder koud wordt.
(Volgende week bellen om te kijken of ik dan wel uit de voeten kan, en anders 'moet het maar anders'.)

donderdag, januari 07, 2010

Hoera: ik mag stoppen met de spuiten. Kennelijk is m'n INR (getal dat stollingswaarde aangeeft en bij mij tussen 2,5 en 3,5 moet zitten) nu goed. Ook de dosis pillen is iets verlaagd, en dan maar zien hoe het er bij de volgende controle uitziet.
Wit en witter wordend. Buiten dus ;-)

woensdag, januari 06, 2010

Ik kan nu niet fietsen. En dus (?) droom ik steeds dat ik door prachtige landschappen fiets, uiteraard nooit wind tegen, geen gedoe met auto's die voorbij racen, altijd zon, altijd zingende vogels... Heerlijk!
Alleen valt het wakker worden dan zo tegen ;-)

dinsdag, januari 05, 2010

Oorlog in de slaapkamer. Tijger ontdekt altijd nieuwe plekjes, en na een flinke tijd probeert Tom ze in te pikken. Zo ligt Tijger al een tijd graag op een doos te slapen, op pakweg anderhalve meter hoogte. Iets daarboven is nog een doos, soms gaat ze daarheen en klapt dan heel handig een klep van de doos open zodat ze er in kan liggen. Zo ben ik haar al eens kwijt geweest, nergens een Tijger te bekennen, tot ik later duidelijk gesnurk uit de doos hoorde komen.
Sinds gisteren durft Tom het aan en slaapt hij op die doos. De hoogste positie is niks voor hem, als ie dat zou proberen stort ie waarschijnlijk met doos en al naar beneden en ik denk dat ie dat wel door heeft.
Tijger accepteerde het, lag een tijd op bed te slapen, maar het ging toch kriebelen kennelijk: vanavond klom ze dwars over Tom heen op de hoogste doos. Gebrom en geblaas, een boze Tom en een Tijger die koninklijk boven hem uittorende met zo'n blik van 'ik heb hier niets mee te maken'.
Nu de rollen weer duidelijk zijn gemaakt (Tijger is baas boven baas, letterlijk en figuurlijk), mag Tom weer rustig liggen en slaapt Tijger weer op het bed.
Je komt in een nieuwe wereld terecht met zo'n pootje.
Een brief van het centrum indicatiestelling zorg. "Wij hebben informatie verzameld over uw gezondheid en uw woonomstandigheden." Lulkoek, ze hebben gewoon te horen gekregen dat ik 3 keer per week een kwartier een pleeg over de vloer moet hebben.
"Daarmee hebben we beoordeeld dat u zorg kunt krijgen. U ziet het resultaat in de tabel hieronder."
Lijstje: soort zorg 'verpleging', klasse 0 = 0 tot 0.9 uur per week.
"Uw aanvraag is via een korte en snelle procedure afgehandeld. Daarom leggen we niet verder uit waarom we deze beslissing hebben genomen."
Met erbij nog een folder met verhelderende uitspraken als 'Uw BSN staat vermeld op het indicatiebesluit, of niet'.
Het zal me aan m'n reet roesten, maar ik kan me wel goed voorstellen dat sommige mensen hier compleet niks van snappen.

maandag, januari 04, 2010

Apotheek heeft net een gigadoos afgeleverd. Volgens mij kan ik als mummie naar het carnaval ;-)
Zo dan. Thuiszorg heeft me opnieuw gezwachteld met gebruikmaking van de oude zwachtels (apotheek meldde vanochtend: 'ALS de spullen vandaag binnenkomen worden ze vanmiddag laat bezorgd.', dus dat schiet niet erg op).
Trombodienstdame heeft me met wat moeite geprikt, en zo te zien werkt de antistolling al heel aardig want het bleef bloeden.
Bergen administratie, bergen informatie. Pffff.

zondag, januari 03, 2010

Toch maar even de dokterspost gebeld om te overleggen over die afzakzwachtel. De assistente overlegde met een arts en meldde dat het niet zo'n probleem was, gewoon maar wachten tot de thuiszorg 'm komt vervangen.
Ik vind het best.