zaterdag, januari 26, 2002

Bent ú wel helemaal 100% lesbo?
Aangenaam, ik ben Wesley Clark.
What Historical Military Leader Are You Most Like?
Voor boven de 18: Nobscan. Compleet met mogelijkheid om e-cards te versturen. Ook wat (bekende) griezelverhalen.
Het is maar waar je op zit te wachten: wallpapers van Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten.
Ongeschikt voor hamsterliefhebbers (of misschien juist wel): Realhamster.
Opvallend: ook de Notrealhamster is gelinkt.
Meligheid troef.
Het is maar waar je je mee bezig wilt houden: Anti-hippie action league: counter-hippie tactics. Inderdaad, geen love & peace, weet je wel...
Een waterpistoolmuseum. Wat zou er gebeuren als je met je Uzi-waterpistool op de Dam staat?
Hij blijft leuk: 101 Things You Do Not Want Your System Administrator To Say.
Nummer 50 is een hele bekende ;-)
Deze moet natuurlijk ook nog: Het nationaal geschenk, met veel links.
Jawel: overal de Argentijnse wijnen en de Oranjebitters in de aanbieding...
Ik zal niks zeggen over die naam Oranjebitter.
(Echt, ik houd er heus wel weer een keer over op.)
NOS-TT 104 za 26 jan

Kok: houd huwelijk een beetje leuk

DEN HAAG Premier Kok roept de pers op enige terughoudendheid te betrachten bij de berichtgeving over het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima. "We moeten wel bedenken dat het voor Maxima ook nog een beetje leuk blijft. Het feit dat haar vader niet komt, is voor haar persoonlijk al een enorm gemis".
De premier reageerde op de ophef die is ontstaan over de aanwezigheid van de Argentijnse priester Braun bij het huwelijk. Deze familievriend van Maxima zou het regime-Videla hebben gesteund.
Volgens Kok is Braun zorgvuldig door de regering gescreend, en is er geen reden de priester bij het huwelijk te weren.

Leuk woord in deze: 'zou'.
En voor hoeveel mensen zijn die 30000 verdwenenen persoonlijk een enorm gemis?
Nog maar wat open bronnen dan:

Noticias
Dwazekroning
Desaparecidos
Yendor
Het witte plein

De Nieuwe Revu van deze week heeft een foto van pappa Z, om op een kartonnetje of zo te plakken en mee te zwaaien (in het klein op de site te zien).
Ik stel voor om dan wel een zwart balkje over de ogen te tekenen.
Nu.nl:

"Jongen doet een moord om te internetten

KUALA LUMPUR - Een 16-jarige jongen uit Maleisië heeft geprobeerd zijn moeder te doden zodat hij rustig kon internetten.
Nadat hij een jaar geleden een computer van zijn vader kreeg, raakte hij ernstig verslaafd aan surfen, tot verdriet van zijn moeder. Dat meldde vrijdag de krant Malay Mail.
De jongen viel zijn slapende moeder aan met een mes, nadat ze voor de zoveelste keer had geprobeerd hem achter de computer vandaan te krijgen.
Volgens de vrouw leeft de computerfreak voor het internet. Hij chat erop, speelt spelletjes en probeert geld te verdienen. Ze zegt in de krant zich niet meer veilig te voelen in haar eigen huis."

vrijdag, januari 25, 2002

De meegemailde uitdraai van m'n firewall was geen bewijs - want die kan vervalst worden.
Dat was nog niet in me opgekomen.
Maar als ik nog een keer een serie scans van dit IP-nummer krijg, ga ik ook eens leuke dingen doen.
Poortscan gemeld aan de provider. Zowaar antwoord binnen een dag (netjes). Als er daadwerkelijk ingebroken wordt, mag ik dat melden en dan zullen ze maatregelen nemen.
Ter vergelijking: als ik met een koevoet aan de deur sta te wrikken, en de bewoner belt de politie, zegt de politie: belt u nog eens terug als de inbreker binnen is.
De meeste scans stellen niks voor. Maar als je dagen achtereen hetzelfde IP-nummer tegenkomt, en aanhoudend op ongeveer alle poorten, terwijl je een redelijk dynamisch IP-nummer hebt? Ik vermoed dat deze figuur de hele IP-range van mijn provider afgaat. Hopelijk sturen meer mensen een abuse-mail.
Met vereende krachten worden in de sloot weer eenden verkracht.
Tegelijkertijd: 86 ganzen op weg naar het zuiden.
Kunnen we nu een koude lente tegemoet zien?
Voor het goede doel: koop een hippo-peper-en-zoutstel. Wat te denken van een hippo met peper in zijn neus?? Op dezelfde site vind je ook info over het sponsoren van hippo's - dan krijg je zelfs een fotootje van 'jouw' hippo thuis, en nog wat goodies.
Het Foster Hippo Plan?
Op de Hippo page tref je een andere hippo-freak, en kun je zien dat de wereld eigenlijk een hippo is. Ik wist het wel.
Dankzij een boek gekocht bij De winkel van Jeanne ben ik weer helemaal into Morse. De website biedt beschrijvingen van alle afleveringen, lijsten van daders, 'Morse's women', overzichten van de filmlocaties en nieuws over Thaw (moet bestraald worden tegen slokdarmkanker maar zegt dat niets hem van zijn werk zal afhouden) en Whately (werd in augustus gezien terwijl hij aan een film meewerkte - beetje oud nieuws dus).
Net zoiets: de faxen dan wel mailtjes met een niet te missen aanbod, waarmee je iemand reuze helpt en ja, je houdt er zelf ook nog wat aan over:

"You were introduced to me by a trusted contact to act fast by helping me and my colleagues as a foreign account holder transfer the sum of US $ 25.5M (Twenty Five Million, Five Hundred Thousand United State Dollars) into your personal or company account. You are to make the claims as the foreign contractor as will be directed by us while ouselves here will work for approvals to be given for the immediate transfer of the funds to your donated account.<

Zie de EVD-site, en trap er niet in.
Wat moet je nou denken van iemand die 300 poortscans uitvoert?? (En daar nog steeds niks mee opgeschoten lijkt te zijn.)
Ik zie zo'n puisterige Amerikaanse tiener voor me, zo'n type als in dit artikel beschreven wordt.

donderdag, januari 24, 2002

Het werkt weer :-) Ik heb een muziekje toegevoegd bij de reünievermelding...
"Sorry, Blog*Spot publishing is down for a moment. Will be back soon!"
Hoe lang duurt 'a moment'?
Via Low weblog: pinguins met een wollen trui.
Speurend naar informatie over hindoestaanse feestdagen stuit ik op Sangam.nl. Informatief, maar een merkwaardige advertentie onderaan:
"Naam: DJ Blower
Message:
Bel voor informatie naar [telnr maar weggeknipt] over ganja natuurlijk, wiet en coke"
Mja.

woensdag, januari 23, 2002

COMODO
REÜNIE

van 30 april 1980

op 2 februari 2002

in Amsterdam



En voor wie wil, een bijpassend muziekje, geknipt uit 'De laarzen' van het Klein Orkest.
Vriendje belt om te melden dat hij boodschappen gaat doen, en of we daarna gelijk kunnen eten, want dan kan hij vanavond nog werken. Net gebeld door vriendje, om te vragen wanneer ik wil eten, vroeg of laat?
Ik: Uh... jij wilde toch vroeg eten?
Vriendje: Ja, maar ik heb heel erg honger.
I (in neusbloedstand): Daar helpt eten toch tegen?
V: Ja, maar ik heb hier een broodje.
I: O, dus je belt mij om te vragen of jij een broodje mag eten?
V: Ja, het zijn aanbiedingsbosvruchtenbroodjes, die vind jij toch niet lekker?
I: Waarom bel je dan niet gewoon om te zeggen: ik eet de broodjes op, dus we eten wat later?
V: Uhh...
"De opvattingen van prins Willem-Alexander en zijn verloofde Máxima over het regime van president Videla zijn boven alle twijfel verheven."

Fijn dat mij verteld wordt wat ik mag vinden.
Nu.nl: 'KPN schatte chatsessie verkeerd in'

Uitgegeven: 23-1-2002 14:35
Laatst gewijzigd: 23-1-2002 16:38

AMSTERDAM - Telecombedrijf KPN heeft de chatsessie op internet met Máxima en kroonprins Willem-Alexander verkeerd ingeschat. Dat de site van het koninklijk huis meer dan enkele tienduizenden keren zou worden opgeroepen, lag volgens internetspecialisten voor de hand.
De chatsessie tussen honderd genodigden en het verloofde stel liep dinsdagavond al na luttele minuten spaak. KPN heeft vooraf een vlekkeloos verloop gegarandeerd bij enkele tienduizenden hits, vertelt een woordvoerder van het telecombedrijf.
Volgens KPN kreeg de site binnen korte tijd ongeveer 3 miljard bezoeken waardoor de server compleet vastliep. Daarom houdt KPN er rekening mee dat er kwade opzet in het spel is van iemand die een Denial-of-Service aanval is geweest.
Maar Job Witteman, directeur van het belangrijkste internetknooppunt in Nederland, de AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange), meent dat de kans klein is dat KPN een aanval heeft gehad. "We zagen gisteravond zo tussen 19.30 en 20.30 uur dat het internetverkeer bij KPN was teruggezakt tot onder de 50 megabit. Normaal is dat 350 tot 400 megabit", vertelt Witteman.
"Dus het is duidelijk dat ze een technisch probleem hadden. Maar als zij een DoS-aanval van buitenaf zouden hebben gekregen, hadden we dat hier ook geconstateerd. Dus of het was alleen een technisch probleem, of er kwam een DoS-aanval van binnenuit." In dat laatste geval kan een abonnee van één van de KPN-providers (HetNet of Planet Internet) zoiets hebben uitgevoerd.
Ik overweeg een tijdelijke naamsverandering: Linke soap, met een kroontje erbij.

dinsdag, januari 22, 2002

NOS-TT 115 di 22 jan 21:07:27

Priester Maxima in opspraak

HILVERSUM De Argentijnse priester die een gebed zal uitspreken tijdens het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima blijkt een fervent verdediger te zijn geweest van de Videla-dictatuur. Dat meldt het weekblad Vrij Nederland.
In het katholieke maandblad Criterio, waarvan tot nu toe werd gemeld dat het kritischer tegenover de junta stond dan de rest van de rooms-katholieke pers, roemde pater-columnist Rafael Braun de "morele autoriteit" van Videla. Volgens Braun kwam hij op voor de "Argentijnse beschaving".
Tijdens het televisie-interview noemde Maxima de pater een "familievriend".

Is dat niet béétje dom?
Vriendje raakt op dreef: hij vraagt zich nu af wat er zou gebeuren als je je vale gier die zaterdag boven de Dam laat cirkelen...
De STRAALverbinding kon de belangstelling niet aan.
Log je in op een straalverbinding dan??
Naar aanleiding van de beschuldiging van de KPN riep vriendje: Dat staat voor koninklijke posterijen...
Dankzij een link op Suffie serveert is de commentaarmogelijkheid terug.
YACCS.
NOS-TT 112 di 22 jan 18:32:07

Straatroof R'dam zaak allochtonen

ROTTERDAM Vrijwel alle vorig jaar in Rotterdam gearresteerde straatrovers zijn van buitenlandse komaf. De gemeente Rotterdam maakte vandaag een onderzoek van de politie openbaar, waarin staat dat 1% van de daders autochtoon is.
In de Rotterdamse binnenstad deden zich vorig jaar 1166 gevallen van straatroof voor. Er werden 223 verdachten opgepakt.
Van hen kwam 45% van de Antillen, 38% uit Marokko en 16% uit Turkije of Oost-Europa.
De politie erkent weinig vat te hebben op straatrovers. Het Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving is gevraagd het fenomeen te onderzoeken.

Als dat 'weinig vat hebben op' is, dan heb ik weinig vat op quantummechanica. Daarnaast weer een typisch Nederlandse reactie: er wordt een onderzoek gestart. Als we ergens mee in ons maag zitten, starten we een onderzoek. Tegen de tijd dat je er iets van hoort (als dat al gebeurt), hebben we het gevoel dat we al heel wat gedaan hebben. Zoals ik me al heel wat voel als ik mijn afwas gesorteerd heb (maar nog niet gedaan). Uitslag van het onderzoek is dan: er moet meer scholing komen; er moeten welzijnswerkers op gezet worden; er moet een hangplek komen; er moet een Lubbers-kampement komen. In andere kringen zal gezegd worden: de ouders pakken ze niet hard genoeg aan; ze hebben een jeugdtrauma; ze moeten weg.
Dit alles en/of naar keuze.
Heb je een favoriet beest? Kijk op Shamanism animal spirit guides core waar het voor staat.
Voorbeeld:

Hippopotamus's Wisdom Includes:

Proper use of aggression
Ability to move gracefully through emotions
Mother-fury when necessary
Birth of new ideas
Protection of family
Bizarre waarschuwingen zijn verzameld op Things people said:
"Caution: The contents of this bottle should not be fed to fish." -- On a bottle of shampoo for dogs.
"For external use only!" -- On a curling iron.
"Battery may explore or leak." -- On a battery.
"Do not use orally." -- On a toilet bowl cleaning brush.
"Please keep out of children." -- On a butcher knife.

Hier vind je een overzicht van al hun rubrieken.
Ach Peggy Lee...
Die stem waar ik vreselijk verliefd op werd, en de schok toen ik voor het eerst een foto van haar zag: ze was blond! Dat klopte niet echt met mijn beeld van de dame achter die stem. Blijkbaar hoorde voor mij bij een donkere stem een donkerharige dame.
Ze is niet meer.
Computer(pre)historie: het Obsolete computer museum.
Atari's, oude Sinclairs, joekels van bakken waar vroeger hele universiteiten op draaiden en die nu fossiel overkomen.
Genoeg van de winter?
Kijk eens bij het Internet Bruining Systeem.
Teletekst meldt: Jaar cel geëist tegen koningskoppel
Ik dacht even dat ik iets gemist had, maar nee:


Nog even dan.
1977. Ik werd tien dat jaar.
En ik herinner me 'Don't cry for me Argentina' van Julie Covington. En Ad Visser vertelde dat ze natuurlijk geen beelden mochten laten zien.
En ik, opgebracht in een rood nest, dacht: zó erg is het dus. Zó erg - dat ze zelfs hier niks mogen laten zien.
Dus ik wist dat daar iets loos was. Okee, zij komt niet uit een rood nest, maar zij woonde er middenin.
Voor alle duidelijkheid: er mocht niets getoond worden in verband met de rechten - het lied komt uit de musical Evita.
Update van de voortgang: twee dozen opgeruimd, halve afwas gedaan, in en rond de comp opgeruimd.
Als het oud papier, het glas en de lege PET-flessen weg zijn, ziet het er vast al beter uit.
Tip van een Wilde spin.
Ik ben in ieder geval insane - dat u het maar weet ;-)

maandag, januari 21, 2002

Stukje van Puck zette me, zoals vaak, aan het terugdenken.
Die vrijdagochtendtherapie. Tien verwarde pubers, één onzekere psychiater-in-opleiding en één psychiater die klein van lijf en ruim van ego was en niet wist dat wij allemaal wisten dat hij door één van ons in een hardcore homo-SM-club was gezien.
Kamertje stroomt vol, we kakelen ons suf alsof we elkaar niet de hele week al zagen, psych zegt: wie heeft iets in te brengen.
Doodse stilte. En meer stilte. En nog langer.
Aktief zwijgen bestaat, naast stilte, vooral uit: frutselen met de handen, gefascineerd naar het plafond staren, nog eens wat verder onderuit zakken, wiebelen met een voet, testen hoever de stoel achteruit kan zonder om te gaan, elkaar niet aankijken.
De eerste die begon te giechelen omdat hij of zij de stilte niet langer droeg, brak de ban.
Anderhalf uur duurde de psychotherapie. Twintig minuten zwijgen, een uur zwatelen over allerlei niet zo ter zake doende dingen, en dan tien minuten waarin ècht iets besproken werd.
Ik heb zelf meer gehad aan psychomotorische therapie (PMT), juist omdat ik me daar nergens uit kon praten. Die PMT zorgde ervoor dat ik langzaamaan de muren om me heen kon afbreken.

zondag, januari 20, 2002

Patrick Kicken heeft een merkwaardige biograaf:
"Alhoewel zijn achternaam anders doet vermoeden gaat het hier om een rustige jongen die er eigenlijk helemaal niet zo van houdt om in het middelpunt van de belangstelling te staan.
Toch was Patrick al op heel jonge leeftijd iemand die graag aandacht wilde van andere mensen."

Hallo! Hallo daar! Ik wil geen aandacht!!
Ga hier eens kijken (en luisteren - maar het laden duurt even, bijna 900 k; misschien even refreshen na laden om het totaaleffect te zien/horen).
Met dank aan Elma en Susan.
Knipje van Wanadoo:
"Europa’s eerste bordeel voor vrouwen is na drie maanden al weer gesloten. Eigenaar Calvin Koenig zegt dat een groot deel van de vrouwelijke klanten weigerden te betalen na de geleverde diensten. De heren rekenden 300 euro voor een uur, wat ook niet bepaald goedkoop is. Het bordeel in het Zwitserse plaatsje Leibstadt, dat afgeladen was met jonge mannen, heeft haar deuren gesloten en de adonissen naar huis gestuurd. Koenig verklaarde tegenover de politie: “Ik en mijn jongens wilden graag iedereen tevreden stellen, maar de dames weigerden gewoon te betalen. De prijzen waren duidelijk, ongeacht of er nou sex aan te pas kwam of niet. Het was een goed idee, ware het niet dat vrouwen zo verdomd gierig zijn.” De Zwitser slijt zijn dagen tegenwoordig in een Duitse cel. Hij werd in Duitsland opgepakt terwijl hij een bejaard stel achtervolgde omdat ze niet wilden betalen.'
Ik wil dat het zomer is, en warm. Dat mijn gras pas gemaaid is, maar dat de madeliefjes er nog staan. Dat er een begroeid hek om mijn tuin staat. Dat ik op mijn buik in het gras lig, zon op m'n rug, buurpoes die aandacht wil, de lucht van gras in mijn neus, schaaltje kersen bij de hand, goed boek waar je eigenlijk niet in leest, niks hoeven vandaag...

De praktijk: die dagen dat het er warm genoeg voor is moet je werken. Of is het gras nat. Een hek is er niet.
En als je dan op een waterdichte laag in het gras ligt, zorgvuldig kijkend of je niet toevallig op kattenpoep gaat liggen, lig je a) zo ongeveer aan het pad achter het huis; b) binnen het bereik van de bovenbuurkids die dan 'per ongeluk' zo'n plastic schepje op je kop gooien.

Toch maar eens wat palen slaan - met wat draden en die woekerende clematis en roos moet ik een heel eind kunnen komen.
Is het al bijna zomer?