zaterdag, juni 13, 2009

Tijger heeft een nieuwe favoriete plek. Bij de voordeur hangt een gordijn, tegen tocht, en er ligt sinds een tijdje een kokosmat. Daaraan krabben was al heel leuk, maar nu is de routine: eerst even flink krabben en dan heerlijk oprollen en slapen. Liefst zo opgerold dat haar snuitje toch nog bijna om de hoek van het gordijn piept, of dat ze eronderdoor kan kijken.
Regelmatig heb ik het gordijn weggerukt om vervolgens te ontdekken dat er een Tijger achter lag. En nu ik overdag thuis ben, voorzie ik een ander probleem: ze zal daar een keer liggen op het moment dat de post of een krantje bezorgd wordt... Tijger kennende zal ze dan vooral erg Beledigd zijn.

vrijdag, juni 12, 2009

Vandaag zag ik iets geks. Een mug zat gevangen achter het schermpje van de pinautomaat. Als het beest maar geen cameraatje had ;p

donderdag, juni 11, 2009

Dag één als werkloze en nu al ingewikkelde gesprekken met het UWV. Eerst eens bellen om te vragen of de kopie loonstrookjes tot en met week 20 is aangekomen, want ik kèn het UWV. Na veel doorverbinden kreeg ik iemand aan de lijn die me kon vertellen dat mijn dossier nog incompleet is (goh), en me vertelde dat een collega binnen 24 uur zou terugbellen, dus voor kwart over 12 maandagmorgen want het weekend telt niet mee.
De collega belde keurig in de middag, en kon me vertellen dat er twee 'postmomenten' genoteerd stonden. Dat zal dan zending 1 zijn, met kopietje uitzendovereenkomst en dergelijke, en zending 2 met de eerste loonstrookjes.
En ja, ze wachten toch echt op de laatste loonstrookjes. Die kan ik mailen zodra ik ze heb (rond 25 juni), en dan gaan ze beoordelen, en na beoordeling kan ik binnen 5 werkdagen een eerste betaling verwachten.
Een beoordeling duurt 4 weken, nee, nee, dat is 4 weken na de eerste dag dat er recht op uitkering is ontstaan. Dat zou dan 10 juli zijn.
Ik had twee simpele vragen, en beide medewerkers presteerden het om eerst antwoord te geven op vragen die ik niet gesteld had omdat ik het antwoord daar al op wist, en dan met zo'n toontje van 'je bent een zeikwijf dat niet luistert' omdat ik zei dat dat mijn vraag niet was. Na veel herhalen kreeg ik uiteindelijk toch een soort antwoord, op beide vragen.
Ik ben alweer helemaal in UWV-mood: oh ja, zo was het. Some things never change...

woensdag, juni 10, 2009

'Fraude in bus en tram door ov-chipkaart'

AMSTERDAM - Bus- en trambedrijven vrezen grootschalige fraude door zwartrijders na de introductie van de ov-chipkaart.
De bedrijven hebben hun zorgen geuit in een brief aan staatssecretaris van Verkeer Tineke Huizinga (ChristenUnie), meldt De Telegraaf woensdag.
Waar trein- en metroreizigers met hun ov-chipkaart door poortjes moeten om hun reis te betalen, kunnen bus- en tramreizigers hun pas na het inchecken bij een automaat snel langs de uitcheckautomaat halen, zodat niets wordt betaald.
Controleurs kunnen weliswaar met apparatuur nagaan of voor de rit is betaald, maar zij worden juist wegbezuinigd om de invoering van de ov-chipkaart te kunnen betalen.
De krant wijst erop dat het busvervoer nu nog het minst gebukt gaat onder zwartrijders.
(Bron)
Overbevissing leidt tot kwallenplagen

AMSTERDAM – Het aantal kwallenplagen neemt toe als gevolg van overbevissing, meldt het Vlaamse persbureau IPS.
Wereldwijd neemt het aantal kwallenplagen snel toe. Dat is voor het overgrote deel te wijten aan menselijke activiteiten, zoals overbevissing en de lozing van water met afval en meststoffen. Ook de opwarming van de aarde maakt de snellere verspreiding van sommige kwallensoorten mogelijk.
“Grote groepen kwallen kunnen een natuurlijk fenomeen zijn in gezonde ecosystemen in de oceanen, maar nu wordt duidelijk dat zich overal ter wereld grotere en frequentere kwallenplagen voordoen”, zegt Anthony Richardson van de Universiteit van Queensland (Australië).
“Steeds meer bewijzen suggereren dat open oceaansystemen die nu door vis worden gedomineerd plotseling door kwallen kunnen worden gedomineerd”, zegt Richardson, die samen met collega’s een nieuwe studie heeft gepubliceerd over dit onderwerp in het internationale blad Trends in Ecology and Evolution.
Normaal houden vissen kwallen onder controle door de kwallen zelf of hun voedsel op te eten. Overbevissing kan dat evenwicht verstoren. “Voor de kust van Namibië bijvoorbeeld is de sardienenpopulatie gedecimeerd door de intense bevissing. De kwal heeft daar de sardien nu vervangen als dominante soort.”
Er worden de laatste jaren steeds meer grote kwallengroepen aangetroffen. In de zee van Japan doken zelfs kwallen op die tot 2 meter groot kunnen worden en 200 kilogram kunnen wegen. Maar ook in de Middellandse Zee en de Noordzee neemt de kwallenpopulatie toe.
(Bron)
Vader GHB-peuter aangehouden

OMMEL - De politie heeft woensdag de vader aangehouden van de peuter die vorige week de partydrug GHB binnenkreeg. De 25-jarige man werd in zijn vakantiewoning op een recreatiepark in het Brabantse Ommel aangehouden.
De politie arresteerde de man op verdenking van nalatigheid en drugsbezit. Eerder deze week trof de politie in de woning van de man een hoeveelheid GHB, 14 xtc-pillen en 20 gram softdrugs aan.
Het tweejarige jongetje werd vorige week met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Hij was in het vakantiepark onwel geworden doordat hij een hoeveelheid van de gevaarlijke drug GHB had binnengekregen. Volgens de politie gaat het nu goed met de peuter.
De politie gaat ervan uit dat er geen opzet in het spel was, maar dat de peuter de GHB door onoplettendheid van de ouders in handen heeft gekregen.
(Bron)

dinsdag, juni 09, 2009

Ik liep door een stad, met aan mijn voeten heerlijk zittende maar lelijk okergele schoenen die ik van Wim de Bie had gejat (die heeft veel grotere voeten dan ik, maar ach, ze zaten lekker en pasten precies), ik liep richting de duinen.
In de duinen stond Simone Kleinsma heel hard en erg mooi Jerusalem te zingen.
Ik liep de stad weer in, door soort Wallenachtig gebied, alleen was elk raam nu weg en waren de peeshokjes vriendelijk uitziende kamertjes met ruime vensterbanken geworden, allemaal bekleed met oosterse tapijten en in elk kamertje een paar geleerde islamitische mannen die je konden helpen met problemen of uitleg van dingen.
Toen werd ik geheel verbaasd wakker :)
Einde werkdag, tijd om naar huis te gaan. Maar die zwarte lucht die je al aan zag komen, zit nu boven je en er barst een soort zondvloed los met zware regen, flinke hagel in wit en grauw, en een paar spectaculaire licht- en geluidseffecten.
Even wachten dan maar.
Na een hele tijd zak je af naar beneden, want het is even minder donker. Eenmaal bij de deur is het weer helemaal mis. Bij de receptie ontstaat een oploop van mensen die hopen dat ze straks toch naar huis of vervoer kunnen gaan zonder weg te spoelen.
Als het hozen iets minder wordt, roept een held: "Ik ga! Kan mij het schelen!"
Ik heb nog een minuut of twintig staan wachten. Toen was het nog wel aan het regenen, maar verhoudingsgewijs was het droog. De held stond om de hoek te schuilen omdat ie het toch wat te nat had gevonden ;-)

maandag, juni 08, 2009

Je vraagt je soms niet af waar kinderen hun taalgebruik vandaan hebben...
Ik stond met een groepje mensen op de bushalte. Ineens brak er achter ons tumult uit, en hoe: op één hoog hing er een vrouw uit het raam, op megafoonsterkte schreeuwend naar het groepje spelende kinderen beneden: "K*nkerk*ttyf*skl*tesl*tk*tkind!" Enzovoorts. De bushaltemensen keken gegeneerd om, maakten wat opmerkingen over educatie en opvoeding.
Het raam klapte dicht en de kinderen leken rustig verder te spelen, misschien wel gewend aan die vrouw.
Even later stoomde ze de voordeur uit en ging nog een keer compleet los tegen een kind dat wijs genoeg was om zich in het volgende portiek terug te trekken. Het was ons geheel onduidelijk wat er aan de hand was, vooral omdat er geen onrust onder de kinderen was tot mevrouw de rol van viswijf zo perfect uitvoerde op de stoep, compleet met dreigementen en nog veel meer vleeswaren- en ziektevermeldingen en verwensingen.
Toen kwam de bus.
Hond apporteert handgranaat

ERKRATH - Een hondenbezitter had de schrik van zijn leven bij het uitlaten van zijn huisdier.
De viervoeter liet voor de voeten van zijn baasje een opgepikte roestige handgranaat uit zijn bek vallen. Dat meldde de Duitse politie maandag.
De hondenbezitter belde de politie en bleef bij de vindplaats nabij Erkrath in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen wachten.
De explosievenopruimingsdienst wist het explosief onschadelijk te maken. Het bleek te gaan om een Amerikaanse handgranaat uit de Tweede Wereldoorlog.
(Bron)
Mannen zwemmend op de vlucht voor politie

ERMELO - Om aan de politie te ontkomen hebben twee mannen maandagochtend gepoogd zwemmend vanuit Gelderland Flevoland te bereiken. Ze strandden uiteindelijk ver voordat de kust was bereikt.
Rond acht uur kwam de politie op de A28 een auto op het spoor die gestolen bleek. Na het zien van de politiewagen gingen de twee inzittenden er via de vluchtstrook met hoge snelheid vandoor.
De auto kwam in de berm terecht, raakte enkele bomen en kwam in de bosjes tot stilstand. Beide vluchters werden zwemmend vanaf Strand Horst in de richting van Zeewolde aangetroffen.
Nadat twee agenten aan de spontane zwempartij besloten mee te doen, keerde het duo terug. De vluchters zijn met onderkoelingsverschijnselen in een ziekenhuis opgenomen.
(Bron)

Kunnen we voortaan de etniciteit van elke verdachte noemen? Of van allemaal niet, of van allemaal wel.
Discriminatie op internet vooral tegen moslims

AMSTERDAM - Meer dan de helft van het aantal gemelde discriminerende uitingen op internet was vorig jaar gericht tegen moslims, Marokkanen en Turken.
Dat stelt het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) in zijn jaarverslag, dat maandag is gepubliceerd. In totaal kwamen er 899 meldingen bij de organisatie binnen.
''Met name nieuwsberichten waarin etniciteit of afkomst genoemd werden, ontlokten strafbare uitingen in de reacties'', concludeert het MDI.
Ook blijft antisemitisme (racisme gericht tegen Joden) volgens de organisatie een probleem.
Vroeger waren extreemrechtse sites daar met name verantwoordelijk voor, maar nu worden dit soort uitingen vaak gevonden op normale interactieve pagina's.
Het percentage uitlatingen dat na een verzoek van het MDI is verwijderd, is vorig jaar licht gestegen naar 92 procent. De organisatie zegt dat ze er steeds beter in slaagt om strafbare uitingen op internet verwijderd te krijgen.
Toch spoort het MDI ook eigenaren van websites aan om zelf actief te zijn in het verwijderen van discriminerende teksten.
In 2008 zijn vier zaken waarin het MDI aangifte deed voor de rechter gebracht.
Dat leidde driemaal tot een veroordeling en een keer tot een vrijspraak. Het Openbaar Ministerie is tegen die vrijspraak in hoger beroep gegaan.
(Bron)

Sommige mensen die zulke uitspraken doen, diskwalificeren zich gelukkig bij voorbaat: bij èlk nieuwsbericht dat een beetje somber is, zetten ze een reactie dat het aan hunnie ligt die geen goed nederlans kenne en niet intergreere, die islamietjes.
Overigens valt me wel op dat op 'gewone' nieuwssites met reactiemogelijkheden de stem van de Tegenpartij het wel erg goed doet, maar dat de laatste tijd mensen er door medereageerders op aangesproken worden als ze vreemde verbanden leggen of alleen maar reageren om te kunnen uithalen tegen welke bevolkingsgroep dan ook.
Uiteraard worden die mensen dan wel afgebrand - als jij zegt dat iemand zich best wat genuanceerder mag uitlaten, krijst zo'n 'Wilders is de Verlosser'-figuur prompt: 'En dan voeren hun de sharia in!'
'Mannen dwongen meisje (14) tot prostitutie'

ROTTERDAM - De politie verdenkt twee mannen ervan een 14-jarig meisje in Rotterdam te hebben gedwongen tot prostitutie.
Beide verdachten, een 26-jarige Ghanees en een 27-jarige Rotterdammer, zitten voorlopig vast. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam maandag bekendgemaakt.
De mannen zijn kennissen van het meisje. Ze namen haar mee naar kroegen en verkochten daar en op straat haar diensten.
De politie kwam de mannen op het spoor na verklaringen van de tiener. Een 18-jarige vrouw heeft eveneens aangifte gedaan tegen de vermeende pooiers.
Een van de verdachten heeft bekend. Wie van beiden dat is, wil het OM omwille van het onderzoek niet zeggen. Een woordvoerster zei meer aanhoudingen niet uit te sluiten.
(Bron)
Man hangt twee uur aan rijdende trein

AMSTERDAM – Een negentienjarige Amerikaan heeft twee uur en twintig minuten aan de buitenkant van een rijdende trein gehangen. De man overleefde het angstwekkende avontuur.
De negentienjarige student zag tijdens zijn vakantie in Australië de trein -bijna- voor zijn neus wegrijden en sprong op een trapje van het in eerste instantie nog langzaam rijdende voertuig.
Toen de trein vervolgens op volle snelheid ging rijden besefte Chad Vance dat hij zich in een zeer benarde positie had gemanoeuvreerd.
“Ik was bang dat ik het niet zou overleven. Als ik met die snelheid op de rotsen was gevallen, zou mijn laatste uur hebben geslagen”, zegt de student in The Daily Mail. Stevig vastklemmen en hopen dat iemand hem zou ontdekken was het enige dat hem restte.
Na twee uur en twintig minuten werd Vance’ wanhopige roep om hulp eindelijk opgemerkt door een treinmedewerker. De trein werd tot stilstand gebracht en Vance kon worden verlost.
De man, die slechts een spijkerbroek en t-shirt droeg, leed aan onderkoeling en was enige tijd het gevoel in delen van zijn lichaam kwijt.
(Bron)

Ze doen daar niet aan fluiten voor de trein vertrekt, of een waarschuwing als de deuren sluiten?
Giftige stof ontsnapt in Rotterdamse haven

ROTTERDAM - In de Rotterdamse haven is maandagmiddag een kleine hoeveelheid van de giftige stof fosgeen ontsnapt. Een man raakte onwel. Dat heeft de brandweer laten weten.
De stof ontsnapte bij het chemiebedrijf Huntsman in het Botlekgebied. Het gas kwam vrij bij het overpompen van een tankwagen naar een installatie.
Hoe de lekkage kon ontstaan, is nog niet bekend. Er bestaat geen gevaar voor de verdere omgeving, aldus een woordvoerder. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.
Ook zeven collega's, die mogelijk in aanraking kwamen met het fosgeen, zijn uit voorzorg naar het Erasmus Medisch Centrum gestuurd. Zij moeten daar 48 uur ter observatie blijven.
Fosgeen is een giftig gas dat onder meer in de Eerste Wereldoorlog als strijdmiddel werd ingezet.
De stof wordt tegenwoordig gebruikt bij het vervaardigen van kunststof. Fosgeen tast bij inademing de longen aan.
(Bron)
Explosieve stijging kosten huisdieren

AMSTERDAM - De kosten voor huisdieren rijzen de pan uit. Sinds 2006 stegen de prijzen van huisdieren en kosten voor huisdierverzorging twee keer zo snel als de inflatie.
De kosten voor dierenartsen stegen zelfs drie keer zo snel. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.
Dierenartsen en andere medische uitgaven werden tussen 2006 en mei 2009 achttien procent duurder.
De inflatie steeg in die periode met 6,1 procent. Dieren zelf en voeding, verzorging en behuizing werden 13,3 procent duurder.
Volgens het CBS heeft iets meer dan de helft van de huishoudens in Nederland één of meer huisdieren. Naar schatting gaat het om zo'n dertig miljoen dieren die jaarlijks 1,1 miljard euro kosten.
(Bron)

Net weer anti-vlooienspul gekocht dat ook tegen teken zou moeten werken. 20,95 voor een doosje met drie pipetten, 1 pipet per kat per maand. Dat tickt ;-) wel aan. Maar ik zie de dame en heer weer wat meer krabben, en ik wil niet dat ze onder komen te zitten (waarbij Tijger zich dan weer machteloos half kaal likt van de jeuk) en die jeugdherinneringen van vroeger dat je na vakantie het huis inliep en dan besprongen werd door uitgekomen vlooien die al drie weken op een droogje stonden en dus maar genoegen namen met een mens: nee, dank je.
Vader en zoon breken bij politie in

AMSTERDAM - Een vader en zijn 15-jarige zoon zijn zondagavond betrapt tijdens een inbraak bij een politiebureau in Den Bosch.
De 43-jarige Bosschenaar moest een paar dagen geleden zijn auto inleveren omdat hij volgens de politie dronken achter het stuur zat.
Sindsdien stond de auto gestald op de binnenplaats van het bureau aan de Vogelstraat. De man brak in om zijn bankpas die nog in de auto lag terug te halen.
Daarvoor klom hij met zijn zoon over het hek. Op de terugweg zag de zoon een bromfiets staan van een bekende van hem, dus besloot hij die ook mee te nemen.
Ze hadden de bromfiets over het hek getild en wilden daarmee weggaan. Een buurtbewoner had de twee echter bezig gezien en belde het bureau. Agenten vonden het tweetal met de bromfiets in een brandgang achter het bureau. Ze zijn opgesloten.
(Bron)

Dan ben je toch wel knap ver heen.

zondag, juni 07, 2009

Plens... Je hoort de tuin bijna genieten.
Ingevulde examens gestolen uit auto leraar

NIJMEGEN - De leerlingen van een vmbo-t klas van het Montessori College in Nijmegen moeten hun eindexamen biologie overmaken omdat de eerder door hen gemaakte examens uit de auto van een docent zijn gestolen.
Dat blijkt uit een brief die de school aan de ouders van de gedupeerde leerlingen heeft gestuurd. De brief staat op de website van Omroep Gelderland.
De docent had zijn tas met de gemaakte examens in zijn auto laten liggen. De tas is donderdagavond uit de auto gestolen, zo bevestigde de politie zondag.
In overleg met de Inspectie van Onderwijs heeft de school moeten besluiten dat het gemaakte werk niet mee kan tellen als examen en dat de toets overgemaakt moet worden.
De leerlingen kunnen het biologie-examen later wel herkansen als dat nodig is.
(Bron)

Wat lullig, en wat stom van die docent.
Vrouw rijdt 26 jaar zonder rijbewijs

AMSTERDAM - Een 43-jarige vrouw uit Naarden is vrijdagnacht op de bon geslingerd voor het rijden zonder rijbewijs. De vrouw verklaarde doodleuk al 26 jaar zonder het document rond te rijden, meldt de Gelderse politie.
Agenten zagen de vrouw rond 01.15 uur rijden in de Schoolstraat en besloten tot een routinecontrole. Daarbij kwam de aap uit de mouw.
De Naardense bleek na een ademonderzoek ook nog eens ongeveer anderhalf keer zo veel te hebben gedronken als is toegestaan.
(Bron)

Waar reed ze dan? Want Naarden ligt niet in Gelderland, dus wat heeft die Gelderse politie ermee te maken?
Man gooit hond van balkon na ruzie met vriendin

BARCELONA - De politie van Barcelona heeft een 28-jarige man aangehouden, die zijn hond van zijn flat op de vierde verdieping naar beneden had gegooid. Het dier, een boxer van vier maanden, was op slag dood.
De man kwam tot zijn daad na een ruzie met zijn vriendin. Dat heeft de politie van Barcelona laten weten, aldus het Spaanse persbureau Europa Press zondag.
Na de hond van het balkon te hebben gegooid, stopte de man het dier in een plastic zak. Vervolgens gooide hij de boxer in een container. Een buurman was hiervan getuige en waarschuwde de politie.
(Bron)
Weense chirurg ontwikkelt 'natuurlijke' grote borsten

AMSTERDAM – Kiezen voor grotere borsten heeft nogal wat voeten in de aarde. Niet alleen vereist de cosmetische aanpassing een medische ingreep, er komen ook siliconen bij kijken die de boezem een onnatuurlijke uitstraling kunnen geven. Een Weense chirurg zegt met de oplossing te komen.
Plastisch chirurg Karl-Georg Heinrich bedacht een manier om borsten op ‘natuurlijke’ wijze te vergroten, dankzij het gebruik van stamcellen. Zo meldt De Pers zondag.
De dokter maakt hiervoor gebruik van vetweefsel dat afkomstig is uit heupen of billen. Dit weefsel staat bol van stamcellen, cellen die ‘wakker gemaakt’ kunnen worden en zich kunnen ontwikkelen tot nieuw vetweefsel.
Volgens Heinrich is dat wat gebeurt wanneer het celmengsel in de borsten geïnjecteerd wordt. De boezem zal hierdoor in omvang toenemen.
Heinrich levert met de techniek naar eigen zeggen niet alleen borsten die er natuurlijk uitzien, de dame in kwestie houdt er ook geen littekens aan over.
Er is nog geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van de innovatieve ingreep.
(Bron)

Ik pleit al zolang voor vetdonatie. Als het met bloed kan, waarom dan niet met vet? Ik heb wel wat kilo's te doneren ;p
Man rijdt in op politieagent

LICHTENVOORDE - Een 25-jarige automobilist uit Lichtenvoorde is in de nacht van zaterdag op zondag bij een alcoholcontrole in zijn woonplaats ingereden op een politieman. Dat heeft de politie laten weten.
De agent stond op straat bij de controle aan de Europaweg en gaf een stopteken. Daarop reageerde de bestuurder niet, maar hij reed op volle snelheid door.
Aan de hand van het kenteken heeft de politie de man thuis getraceerd en aangehouden op verdenking van poging tot doodslag.
(Bron)
Hoogbejaarde haalt diploma alsnog

AMSTERDAM - Een 90-jarige dame uit Amerika heeft alsnog haar middelbare schooldiploma gehaald. Tijdens de grote depressie in de jaren dertig moest Eleanor Benz van school en aan het werk zodat haar familie de eindjes aan elkaar kon knopen, schrijft de Chicago Sun-Times.
Ze zat op dat moment in het laatste jaar op Lake View High in Chicago. Intussen heeft ze vijftien kinderen, 54 kleinkinderen en 37 achterkleinkinderen.
Op een avondschool leerde ze boekhouden en typen, maar haar middelbare school had ze nooit afgemaakt. Tegenover een van haar dochters noemde ze dat onlangs een van haar grootste teleurstellingen.
Haar kinderen namen contact op met Lake View High en de school gaf alsnog een diploma af. Deze week kreeg Benz op haar negentigste verjaardag het diploma uitgereikt, samen met een traditionele toga en hoofddeksel uit 2009.
Het kwastje op het hoofddeksel kwam uit 1936, het jaar waarin Benz van school moest.
(Bron)
Vader leert 4-jarig kind beroven en doden

PENHA (ANP)- De Braziliaanse politie heeft een videoband gevonden waarop te zien is hoe een man uit de de zuidelijke deelstaat Santa Catarina zijn 4-jarig zoontje en zijn 3-jarige nichtje leert mensen geld af te troggelen en ze daarna te doden.
Dat heeft de Braziliaanse krant Jornal da Globo zondag gemeld. De vader is spoorloos. Braziliaanse justitie heeft zich over de kinderen ontfermd.
De politie was bij de vader poolshoogte gaan nemen, omdat hij werd verdacht van betrokkenheid bij een ontvoering. Hij zou een lerares en haar 3-jarige zoontje hebben ontvoerd om hen vervolgens na 32 uur weer vrij te laten.
Braziliaanse kinderen raken op steeds jongere leeftijd betrokken bij criminele activiteiten. Grote bendes die zich bezighouden met drugshandel en ontvoeringen werken graag met minderjarigen omdat die niet jarenlang de cel ingaan, mochten ze worden gearresteerd.
(Bron)
15 graden en donker - te slecht licht om foto's te maken van de pioenroos die een beetje moeizaam twee enorme bloemen overeind houdt, of van de trosjes rozen in de klimroos, of van de buurkat die zich geïnstalleerd heeft op dat randje hoog gras en gemaaid deel. Kennelijk is dat wel erg favoriet.
Tom en Tijger liggen op bed, dus de buurkat kan rustig in de tuin liggen. Buurkat heeft ook een iets dikkere vacht, dat scheelt misschien. (Hoewel ie het niet haalt bij die zeer hoogpolige kat met een staart als zo'n stoffer, die verderop steeds op eenden jaagt.)
Misschien dat het aan het eind van deze week beter weer wordt - voorlopig ziet het er niet best uit.