zaterdag, mei 10, 2003

Jeanne logt een verhaal over de loco-burgemeester van Thorn. Deze man stelde een zeer heldhaftige daad. Een echte held. Laten we 'm voordragen voor een lintje. Zo'n lintje waarbij één kant vastzit aan een boom, bij voorkeur.
TT 130

SANAA Een 30-jarige man uit Jemen heeft de doodstraf gekregen voor de moord op drie Amerikaanse zendelingen in 2002. De
man wilde door het doden van christenen en Amerikanen dichter bij God komen.

Dat is dan gelukt. Ook een niet zo slimme actie...
TT 127 Times: schandaal opgeslagen hersenen

LONDEN Britse artsen hebben de laatste 30 jaar van ongeveer 24.000 patiënten met psychische problemen de hersenen bewaard. De hersenen waren bestemd voor onderzoek, meldt de krant The Times op basis van een regeringsrapport dat overmorgen zal worden gepresenteerd.
De hersenen liggen in ziekenhuizen en universiteiten. De artsen kunnen volgens de huidige wetten niet worden gestraft. Londen wil daarom de wet aanpassen om vervolging mogelijk te maken.
Na de ophef in 1999 rond het Alder Hey ziekenhuis in Liverpool, waar organen van kinderen illegaal waren opgeslagen, zijn veel minder hersenen verwijderd.

'Niet zo slim' ligt teveel voor de hand als commentaar hè?
Waar laat je nou je spullen als er een bankje geleverd gaat worden? Een vriendin gaat 350 kilometer rijden om een bankje te brengen. Ze weet al dat het hier een puinzooi is, dus ik hoop dat ze niet te erg schrikt.
Nu nog de afwas; dozen wegzetten anders kunnen we er niet langs; fornuis een beetje poetsen want dat is wel erg vies. Stofzuigen op de plek waar de bank moet komen heb ik al gedaan (oftewel: ik heb de 'oude' bank ook al verschoven); ik heb de gang ontruimd en de postvanger-annex-anti-inbraakklep al van de deur afgeschroefd (anders kan ie niet ver genoeg open), en als ze komen haal ik de kamerdeur weg (anders kan de draai niet gemaakt worden).
Dan ben ik al een heel eind. Hoop ik.
Ga ik 'm nu eens op de ongezondste manier invullen. Kijken wat de maximumleeftijd is.

Humor: alle vragen zo 'slecht' mogelijk beantwoord, en dan krijg je dit:
"Op dit moment weten we nog te weinig over je. We kunnen je nog niet vertellen wat je nu al goed doet. Ga terug naar de test en beantwoord de vragen."
Heel verstandig. Want iemand die 350 kilo weegt, nooit beweegt, geen vrienden heeft, alle stress heeft meegemaakt, alle ziektes heeft (okee, Alzheimer heb ik even overgeslagen), medijnen voorgeschreven heeft gekregen maar zich er niet aan houdt, alle erfelijke aandoeningen in de familie heeft, geen groenvoer eet, veel vet vlees eet, geen vis, veel autorijdt zonder gordel, en dan ook nog bellend, die een bloeddruk van 300/200 heeft en meer dan drie pakjes per dag rookt, geen huisdieren heeft - die doet niet veel goed.
De test, je echte leeftijd, had ik tot nu toe links laten liggen. Het leek me dat er waarschijnlijk uit zou komen dat ik al dood was, of 180 of zo. De vragen over lengte, gewicht, bloeddruk en werksituatie heb ik gehad. Leek me dat daar een groot probleem zou zitten.
Wat blijkt? Ik ben 35,9 in plaats van 35,6. Dat valt weer mee.
Verder.
*
Grin, netjes ingevuld welke medische problemen ik heb (astma, epilepsie, allergie). Nu ben ik nog maar 35,1.
*
Roken levert een paar jaar extra op.
*
Waarom komt er een half jaar bij als ik aangeef dat geen mijn ouders/opvoeders voor mijn 21e is overleden??
*
Ik eet niet genoeg fruit en beweeg niet genoeg. Dat wist ik.
39,1. Valt me erg mee. Ik leef dus nog.

vrijdag, mei 09, 2003

En als ze me niet aannemen bij dat bedrijf, kan ik altijd nog rij-instructeur worden:

Dronken rij-instructeur zonder rijbewijs

MAASTRICHT - De politie heeft donderdag in Maastricht een lesauto in beslag genomen omdat de rij-instructeur te veel alcohol had gedronken en geen rijbewijs had. Dat heeft de politie Limburg-Zuid vrijdag gezegd.
Het rijbewijs van de Maastrichtenaar is geruime tijd geleden al ingevorderd. Hij mocht daardoor ook geen rijles geven. De leerlinge die in de lesauto reed, kreeg haar geld terug.
(Bron)

Ik heb geen rijbewijs, maar ik ben ook nooit dronken, dus dat is wel net zoiets als een verlopen rijbewijs en dronken zijn denk ik.
TT 401

Dikke mensen hebben het maar zwaar. Op straat worden ze aangeken alsof ze van Mars komen en in een kledingzaak hebben ze vaak de maat niet. Gelukkig worden ze nu ook eens in de watten gelegd.
Een reisbureau heeft deze zomer een speciale aanbieding voor de stevigen onder ons: een reis naar Mexico met een verblijf in een luxueus hotel met extra grote kamers, deuren, bedden en stoelen.
Volgens de directeur van het reisbureau is de vraag groot, want 48 procent van de Nederlandse bevolking kampt met overgewicht. Het uitje is niet duurder dan normaal... wel als ze een grotere stoel in het vliegtuig willen!

Misschien moest ik eens naar Mexico deze zomer?
TT 130

LONDEN De burgemeester van Londen, Ken Livingstone, heeft in een debat met scholieren gezegd dat de Amerikaanse president Bush corrupt is. Livingstone zei ook net zo blij te zullen zijn met de val van Bush' regering als hij is met de ondergang van Saddam Hussein.
TT 111 Overleg over wangedrag Marokkanen

AMSTERDAM In Amsterdam wordt onderzocht hoe de structurele verstoringen van de dodenherdenking door Marokkaanse jongeren kunnen worden aangepakt. Ook dit jaar zorgden zij op 4 mei om 20.00 uur in veel wijken voor overlast.
In Zeeburg werden eieren gegooid naar mensen die de slachtoffers van WO-II herdachten. In Slotervaart werd met net daarvoor gelegde kransen gevoetbald en in De Baarsjes werden anti-semitische leuzen geroepen.
Voorzitter Menebhi van de Stedelijke Marokkaanse Raad noemt de verstoringen 'schunnig'. Burgemeester Cohen overlegt binnenkort met alle betrokken partijen.

Ik ben dan erg geneigd te zeggen: allemaal oppakken, en volgend jaar ruim van tevoren preventief vastzetten. Dit soort schorem geeft andere Marokkanen een slechte naam, en is waarschijnlijk ook nog van het slag dat vindt dat ze door iedereen en alles gediscrimineerd wordt :-(
Gesprek liep goed, maandag word ik voorgedragen. En dan is het aan het bedrijf om te besluiten of ze me voor een gesprek willen uitnodigen, en als dat gebeurt, aan mij om de mensen van dat bedrijf te overtuigen dat ze mij moeten hebben voor die functie ;-)
Duimt u voor me? Om vier uur heb ik een gesprek over een baan.
Zou wel een beetje ironisch zijn: op de dag dat mijn uitkering rond is, een andere baan vinden.
Maar ik hou wel van ironie :-)
Je gelooft het niet, maar mijn uitkering is rond. Gisteren is een bedrag overgemaakt dat samen met het voorschot dat ik eerder ontving, het totale bedrag is dat ik van 3 tot en met 16 maart tegoed heb. De rest volgt dan nog. Ooit.
Jammer is wel dat het GAK zich baseert op strikt het brutoloon, terwijl de toeslagen daarbij (deels) zouden moeten meetellen volgens diverse deskundigen. Dus daar ga ik maar weer een brief aan wagen.

donderdag, mei 08, 2003

Naar RTL-Boulevard gekeken? Verhaal over een nieuw label/merk, het verhaal erbij is dat een mode-ontwerper de modewereld zat werd, naar Tibet ging, monnik werd, en nu (het bloed kruipt waar het niet gaan kan), kleding reïncarneert.
Kleding wordt ontdaan van zonde en opnieuw verwerkt. Zo zag ik een dame in een rokje, gemaakt van werkhandschoenen.
Uiteraard moet er wel fiks voor betaald worden, reïncarneren schijnt niet goedkoop te zijn.
"De zonden worden uit de kleding verwijderd, maar de littekens blijven zitten. Zo heeft de kleding een echte ziel. Kleding met een verleden en een nieuwe toekomst. Alle kleding is voorzien van een burning heart (water) of koikarpers (vuur)."
'Aan ieder uniek stuk hangt een kaartje met de reïncarnatie-datum. Stuks die nu in de winkel liggen zijn vorige week gereïncarneerd.'
De commentaarmogelijkheid heeft rond deze tijd steeds wat kuren :-(
Deze kreeg ik voor het Spamn!-log. Maar hij is te leuk om 'm niet ook hier te posten. Let ook op het sardineblik-effect.

Regels pak je aan door ambtenaren te ontslaan.
Ik kan niet opruimen. Dus moet ik dakloos worden, heb ik ook geen plek voor rommel.
Lang leve de logica.
Arrestatieteam wandelt met gehandicapte

EINDHOVEN - Geheel vrijwillig zijn veertien politiemensen van de arrestatie-eenheid in Eindhoven ingezet om een zeer agressieve gedragsgestoorde cliënt van de Eindhovense instelling Meare te helpen. Niemand durfde meer bij de 33-jarige man naar binnen omdat hij iedereen aanviel, zo staat in Markant, maandblad voor de gehandicaptensector.
Alleen de vader van de cliënt durfde met zijn helm op en beschermende kleding bij zijn zoon naar binnen. Hulpverleners van Meare, talloze wetenschappers, psychiaters, psychologen en andere deksundigen bogen zich lange tijd over de agressie en het probleem dat de man daardoor niet meer buiten kwam. Niemand kon hem uiteindelijk helpen, totdat directeur Wim Thuis van de instelling een brief schreef aan de hoofdcommissaris van politie.
Veertien politiemensen van het at-team waren uiteindelijk bereid drie maanden lang op doordeweekse dagen met de gedragsgestoorde patiënt te gaan wandelen. Afspraak was dat de cliënt niemand mocht aanraken. Desnoods zou hij iedere keer op de grond worden gelegd, al dat toch zou gebeuren. In de eerste week werd de man wel honderd keer in een uur op de grond gelegd, vertellen de politiemensen in het artikel in Markant.
Alles gebeurde met toestemming van de ouders, de instelling en de politie. De at-leden werkten in hun vrije tijd, maar waren wel via hun werkgever verzekerd voor als er wat zou gebeuren. De ouders van de gehandicapte man is afgeraden om bij de wandelingen te komen kijken, omdat de aanblik te heftig zou zijn. Ze hebben later wel een video van een van de wandelingen gezien.
"Met tranen in de ogen zagen we hoe Pieter keer op keer tegen de grond werd gewerkt. Pim Fortuyn was net vermoord, het leek of we naar de arrestatie van zijn moordenaar zaten te kijken", zegt zijn moeder.
Inmiddels is iedereen positiever gestemd, want tijdens de uitstapjes hoeven politiemensen minder te corrigeren en voetballen ze af en toe al met hem en gaan ze zelfs zwemmen. Inmiddels zijn er 25 vrijwilligers van de instelling getraind om de taak van de politiemensen over te nemen en de man op zijn wandelingen te begeleiden.
(Bron)
Ik woon in de stad, kijk maar:

Ze zijn gesignaleerd in de wijk:

Watersnuffel
Lantaarntje
Paardenbijter
Vroege glazenmaker
Glassnijder
Bruine korenbout

Geweldige namen. En wie nu met vraagtekentjes zit te lezen: azuurwaterjuffer, grote roodoogjuffer en vuurjuffer behoren tot dezelfde groep.
Werkgeversverklaring deel zoveel. Amsterdam is in het geheel niet telefonisch bereikbaar. Tenminste: ik heb de telefoon via de herhaalknop eindeloos laten rinkelen, maar er neemt niemand op. Telefoon wordt ook niet doorgeschakeld of zo. Gewoon, niks.
Dus ook hier maar weer een fax aan gewaagd, in wat scherpere bewoordingen. En als ik niet binnen enkele werkdagen van het GAK hoor dat die verklaring binnen is, ga ik de baas van de afdeling maar eens lastig vallen.
UBACH-PALENBERG/AKEN - De politie van het Duitse Ubach-Palenberg, vlak over de grens bij het Limburgse Landgraaf, heeft dinsdagmorgen een 24-jarige inwoner van die plaats gearresteerd.
De man, een Kosovaar, liep rond half tien dinsdagmorgen met een afgehakt vrouwenhoofd rond op de markt in dit grensplaatsje. In zijn andere hand had hij een mes. Dat heeft de officier van justitie in Aken dinsdagmiddag bekendgemaakt.
De man had vlak daarvoor het hoofd afgesneden van zijn 25-jarige schoonzus. Met dat hoofd in zijn hand liep hij vervolgens de Karlsplatz op, waar beiden ook woonden. Hevig geschrokken omstanders belden de politie, die de man oppakte. Ook het slachtoffer is volgens de Duitse justitie afkomstig uit Kosovo. Zowel dader als slachtoffer hebben de Joegoslavische nationaliteit.
Wat het motief van de verdachte is, weet justitie niet. Woensdag wordt sectie verricht op het stoffelijk overschot van het slachtoffer. De verdachte wordt tevens woensdag voorgeleid aan de rechtbank in Geilenkirchen.
(Bron)

Waarom staat erbij dat het om Kosovaren gaat? Is hoofden afsnijden een oud Kosovaars gebruik? Of wordt er bedoeld: '_Duitsers_ doen zoiets niet'? Dat laatste proef ik er een beetje in namelijk. Waarbij mijn eerste reactie is: nee, Duitsers verkrachten kleine meisjes.
Maar misschien zit ik er helemaal naast. Het is in ieder geval een luguber verhaal, ik zou om me heen kijken om te zien waar de rest van de filmcrew was, of de Banasplitpresentator of zo. Ik moet er niet aan denken dat ik zoiets zou zien :-(
Arme oma vergaart fortuin met debuutroman

LONDEN - Een Engelse gescheiden oma die van een uitkering leeft, krijgt 300.000 pond (450.000 euro) als voorschot voor haar eerste boek. Het voorschot is zo hoog omdat vier topuitgevers tegen elkaar hebben opgeboden. Dit hebben Britse media woensdag gemeld.
Schrijfster Sheila Quigley (55) woont in een huis dat onbewoonbaar is verklaard. Met het geld wil ze een nieuwe woning en een lila terreinwagen kopen. Ze ging op haar vijftiende van school om in een kledingfabriek te gaan werken.
Het boek 'Ren naar huis' is een combinatie van een thriller en een streekroman en speelt zich af aan de Engelse oostkust. Quigley schreef het boek in één jaar. 'Ren naar huis' ontstond terwijl de kleinkinderen bij haar tv keken.
(Bron)
Straatkatten verwerkt in bontmantels

BRUSSEL - Bonthandelaren in Brussel en Gent verwerken de huiden van straatkatten en -honden in jassen, dekens en souvenirs. Dat stelt de Amerikaanse organisatie The Humane Society, die zegt te beschikken over videobeelden waarop Belgische handelaren dat openlijk toegeven.
Aangezien deze handel echter gewoon is toegestaan in alle EU-lidstaten op Italië na, zegt de organisatie de beelden niet zomaar te kunnen prijsgeven of naar de politie te stappen.
De zaak werd donderdag in Brussel aangekaart door de Britse europarlementariërs Stevenson en Davies en de Vlaamse links-liberale EP-afgevaardigde Maes. Zij willen de beelden binnenkort toch vrijgeven, maar dan moeten de gezichten van de betrokken bonthandelaren wel zijn afgedekt. De drie EP-leden overleggen ook nog met hun advocaten over eventuele gerechtelijke stappen. "Als dit op één of andere wijze is aan te pakken, stap ik naar de rechter", aldus Maes.
(Bron)

Ehm... Ik ben een kattenfan. Maar waarom zou het wel erg zijn als een kat tot jas verwerkt wordt, en is het 'normaal' als een vos of nerts eindigt als bontje? Wat mij betreft verbieden ze alle bont, en mag leer alleen als 'bijproduct'.
Overwerk met 50 procent toegenomen

DELFT - Werknemers zijn de laatste twee jaar veel meer gaan overwerken. Uit een onderzoek dat TNO donderdag heeft gepubliceerd, blijkt dat Nederlanders in 2002 gemiddeld 9,5 uur per week betaald en onbetaald overwerkten tegenover 6,5 uur in 2000. Dat is een toename van bijna 50 procent.
De stijging houdt volgens TNO geen gelijke tred met het aantal uren dat werknemers moeten werken volgens hun arbeidscontract. In 2000 was dit gemiddeld 33,7 uur per week. Vorig jaar daalde het aantal contractuele uren naar 32,3 uur.
(Bron)

Wat ik nou niet snap (maar economie is nooit een sterk punt van me geweest): de werkloosheid neemt toe. Er worden her en der bergen mensen ontslagen. Intussen is vervroegde pensionering bijna verboden aan het worden, en wordt er dus blijkbaar steeds meer gedaan in steeds minder tijd, en werkt half Nederland continu over.
Mijn eerste reactie is: als mensen gewoon het werk doen waar ze voor aangenomen zijn, en de VUT-regeling blijft, zou je meer mensen aan het werk kunnen houden. Maar dat zal wel te simpel gedacht zijn.
Misschien moeten ze (wie?) eerst eens bazen op de vingers gaan tikken die hun personeel overbelasten. Ik ken helaas heel wat verhalen van mensen die werken op een afdeling die meer taken heeft dan vroeger, maar minder uren en minder mensen. Vreemd genoeg neemt op dat soort afdelingen het ziekteverzuim ook flink toe. Want weigeren van extra werk is erg moeilijk.
TT 401

Een zwaan in Hamburg is tot over zijn oren verliefd. De kans op kleine zwaantjes is echter zeer klein.
De zwaan jaagt iedereen weg die in de buurt komt van zijn partner. Op zich wel grappig, maar ook erg vervelend, vindt huurboteneigenaar Amin Silwar.
De zwemvogel heeft namelijk zijn hart verloren aan de zwaanvormige waterfiets van Amin. Begin vorig jaar werd de zwaan verliefd en kleeft sindsdien aan het watervoertuig vast. Silwars inkomsten zijn inmiddels flink gekelderd. "Zwanen schijnen hun partner voor het leven te kiezen", verzuchtte een ongeruste Amin.
De illustraties zijn weer even ondergedoken - Lycos ligt er uit.

woensdag, mei 07, 2003

Nog een schapen-update: de kunstenaar heet Van Meerendonk.
Update werkgeversverklaring. Op 3 april is het formulier ontvangen door de werkgever, en op 7 april doorgestuurd naar de juiste afdeling. Als ik meer info wil, moet ik naar Amsterdam bellen. Het blijft lastig bij zo'n groot bedrijf - ik werkte in Utrecht, in een gebouw zo ongeveer naast de hoofdkantoren. Daar zat een manager die ook over personeelsdingen ging, maar alle papierwerk moest via een van de hoofdkantoren verderop. Alle dingen als contracten lopen via Amsterdam. Bevestiging einde contract loopt via Utrecht.
Ik verwacht dus binnenkort een reactie uit Nijmegen of zo ;-)
Toch morgen maar weer naar Amsterdam bellen, want daar zitten ze dus al een maand te broeden op dat formulier. Ik voorspel dat ik u morgen kan meedelen dat 'Amsterdam' het formulier heeft doorgestuurd naar een afdeling waar het doorgestuurd is...
TT 401

MSN heeft de eerste mobiele toiletten met internetverbinding ontworpen. De iLoo gaat het meesterwerkje heten. MSN-manager Blacher: "Het internet is zo in ons leven geïntegreerd dat surfen op de wc een logische volgende stap was". De poepdoos wordt uitgerust met een plasma scherm, een draadloos toetsenbord en een snelle verbinding met het internet. Deze zomer komt de eerste op de markt.
TT 192 Bezit van woning maakt ongezond

LONDEN Het hebben van een eigen huis is niet altijd goed voor de gezondheid en het levensgeluk, blijkt uit een Brits onderzoek waarover in The Times wordt geschreven. Veel huizenbezitters maken zich zorgen om hun hoge hypotheek en de verplichte maandelijkse betalingen.
Per week verliezen ongeveer 100 Britten hun huis wegens betalingsachterstanden.
Anderen zien hun woning vervallen, maar hebben niet de middelen om daar iets aan te doen. Ook houden mensen te weinig geld over voor andere uitgaven.
Dit alles kan leiden tot zwaar drinken en roken. Relaties gaan eraan en de kans op een verkeersongeluk neemt flink toe.
De dierenbescherming schijnt de handen vol te hebben aan het opvangen van verontwaardigde surfers, die vinden dat het verboden moet worden. Het gaat dan om de roemruchte site Bonsai Kitten. De site heeft nu weer een vermelding gekregen in de Veronicagids, en mensen zijn overstuur, boos, laaiend.
Ze zien één detail over het hoofd: de site is hartstikke nep.
Raadsel: wie zegt dit:

"Absoluut geen vrouwelijke ministers, mannen moeten het land besturen, vrouwen moeten zorgen voor het zachte in de maatschappij. Vrouwelijke ministers horen er niet te zijn."

dinsdag, mei 06, 2003

Waarom gaat het nou altijd zo?
Mijn eerste afspraak rond het aanvragen van een WW-uitkering had ik op 12 februari. Op 24 februari moest ik terugkomen met alle papierhandel.
Het zou 8 weken kunnen duren, dus ik wachtte braaf af.
31 maart gebeld omdat ik een briefje kreeg dat ik geen voorschot kon krijgen want ik zou geen recht hebben op een uitkering - ik had niet genoeg dagen gewerkt.
Dat bleek een foutje te zijn, en iets later, toen mijn dossier weer was opgespoord want kwijt, was het allemaal rond. Op de uiteindelijke
beslissing na dan, want de werkgeversverklaring was nog niet binnen.
GAK zou mijn ex-werkgever schrijven dat die verklaring snel opgestuurd moest worden.
Ik kreeg een voorschot van 317 euro, en ik wachtte zoet verder.
Vorige week gebeld - nee, alles in orde, donderdag of vrijdag zou ik de brief met de berekening etc. ontvangen.
Donderdag: geen brief.
Vrijdag: geen brief.
Zaterdag: geen brief.
Maandag: geen brief.
Dinsdag: geen brief.
Weer bellen. Het scheelt dat ik het nummer inmiddels uit mijn hoofd ken. Ik was dan ook niet verbaasd dat vandaag, 6 mei, opgewekt twee keer het bandje voorbij kwam dat het CWI op koninginnedag gesloten zou zijn, voordat ik in de wacht gezet werd.
Wat blijkt: alles is in orde. Op een klein puntje na: de werkgeversverklaring is nog niet binnen.
Ik weet dat ex-werkgever flink gesneden heeft in het personeel, en dat de naam van die ex-werkgever bijna synoniem is met vertraging. Maar ze doen nu al 12 weken over het invullen en opsturen van die verklaring.
Ik heb vanavond een fax gestuurd, daar ga ik morgen achteraan bellen.
Ik heb wat spaargeld, dus ik houd het wel een tijdje vol. Maar als je geen reserve hebt, dan komt na twee maanden werkloosheid zonder inkomen de grens wel in zicht. Van dat voorschot kan ik m'n huur niet eens betalen. Stel je voor zeg, is de beslissing over die uitkering eindelijk genomen, krijg je nog niks omdat je inmiddels geen huis en dus geen postadres meer hebt.

Wat me nou naast de kwaadheid bezighoudt: hoe kan het nou dat dit soort dingen mij steeds overkomt? Alles wat met instanties te maken heeft, loopt hobbelig - dingen raken kwijt, vergissingen worden gemaakt en verkeerd rechtgezet, degene die over mijn zaak gaat zit ziek thuis met alle spullen - dat soort dingen.
Hebben andere mensen dat nou ook zo vaak?
Poldermodelstickers, voor kunststukjes als deze:

Katten en medicijnen, da's geen prettige combinatie. Maar dit is wel erg herkenbaar en humoristisch voor iedereen die wel eens een kat medicijnen heeft moeten geven.
Hoe zorg je dat mensen iets zien wat er niet is? Beetje Photoshoppen! Een minicursus vind je hier...
TT 401

De zwarte zwerfkat Tinker voelt zich sinds kort de koning te rijk. Het dier erft een Londense villa ter waarde van een half miljoen euro. Daarnaast wordt de kat onderhouden door een eigen fonds van 150.000 euro, zo meldt The Times.
Een kinderloze, 89-jarige weduwe heeft hem deze erfenis nagelaten. Het dier mag over het geld beschikken op voorwaarde dat hij in het huis blijft wonen. Indien hij uit zwerven gaat wordt het fonds opgeheven en krijgen de buren het huis.
Sinds de dood van de weduwe heeft de kat twee zwerfkatten als logee gekregen in de drie slaapkamers van het huis. Ze heten Lucy en Stardust.

Vraagje: heeft iemand Tinker het testament in het kats voorgelezen? En: zouden die buren de kat niet met verrukkelijke hapjes weglokken?
TT 192 Zoon Saddam nam miljard dollar op

NEW YORK Enkele uren voor de inval in Irak heeft een zoon van Saddam Hussein bijna 1 miljard dollar opgenomen bij de Iraakse centrale bank. Dat heeft de New York Times gemeld. Het Amerikaanse leger heeft de transactie bevestigd.
De hoeveelheid geld was zo groot dat er drie aanhangers nodig waren om het te vervoeren. Bankmedewerkers zijn twee uur bezig geweest met het inladen van het papiergeld.
Zoon Qusay zag toe op de kasopname. Hij had een brief van zijn vader bij zich met het bevel voor de transactie. Het geldkonvooi zou daarna op weg gegaan zijn naar buurland Syrië.

maandag, mei 05, 2003

Tis weer druk met de Nigeriaanse business proposals, die in vertrouwen naar mij, als goede vriend, worden gemaild.
Gelukkig is het mijn principe dat je met vrienden geen zaken moet doen ;-)
Een vriendin stuurde een scan van het schapenartikel, uit de Leeuwarder Courant van 3 mei:

'Kruidenthee slecht voor de tanden'

LONDEN - Kruidenthee is slecht voor de tanden. Dat beweren onderzoekers van de faculteit tandheelkunde van de universiteit van Bristol in Groot-Brittannië, zo meldde de BBC zondag.
Kruidenthee zou een aanslag plegen op het glazuur van tanden. Sommige soorten van het typisch Britse drankje zouden zelfs schadelijker zijn dan jus d'orange. Het sap van sinaasappelen en de toegevoegde suikers in veel vruchtensap is zeer zuur en staat bekend om zijn schadelijkheid voor tanden.
”Veel van de onderzochte theesoorten bleken meer erosie te veroorzaken aan tanden dan jus d'orange”, schrijven de onderzoekers in een vakblad voor tandartsen. Een van de grootste producenten van thee in Groot-Brittannië, Twinings, verwijst het bericht naar het rijk der fabelen. Consumenten hoeven zich geen zorgen te maken, aldus de firma.
(Bron)
Bergbeklimmer amputeert eigen arm met zakmes

GRAND JUNCTION - Een bergbeklimmer die klem zat in een afgelegen gebied van de Amerikaanse staat Utah, heeft zichzelf bevrijd door met een zakmes zijn eigen arm te amputeren. Daarop daalde de 27-jarige man van de rotswand af en sleepte zich naar de uitgang van het dal, waar een reddingshelikopter hem vond. Artsen zeiden zondag dat de toestand van de man ernstig is.
Aron Ralston was vorige week zondag alleen naar de Bluejohn Canyon vertrokken. Bij een afdaling in een steile kloof raakte zijn arm klem onder een neerstortend rotsblok van 500 kilo. Vijf dagen hield hij het uit voordat hij zijn zakmes pakte. “Als hij daar was gebleven, was hij zeker overleden”, aldus een politiewoordvoerder.
De man zag in februari ook al de dood in de ogen toen hij tijdens een wandeling in de sneeuw onder een lawine terecht kwam.
(Bron)

Tis ook zo gezond hè, dat sporten.
Unieke natuurbegraafplaats in Nederland

SINT ODILIENBERG - Opnieuw is Nederland een natuurbegraafplaats rijker. Deze in een bos bij buurtschap 't Reutje bij Sint-Odiliënberg gelegen begraafplaats "Bergerbos" onderscheidt zich van kerkhoven. Rond het bos van 6,5 hectare met plaats voor 10.000 graven is geen omheining en mensen kunnen zelf bepalen hoe hun graf eruit ziet. Naast Odiliënberg, bezit ook het plaatsje Assel nabij Apeldoorn een natuurbegraafplaats.
Nabestaanden mogen het graf zelf graven en kunnen er dag en nacht terecht. "Het is bedoeld voor mensen die niet in een ommuurd terrein hun laatste rustplaats willen vinden", aldus initiatiefnemer H. Kluijtmans uit Grashoek.
De nieuwe begraafplaats wordt komend weekeinde geopend met de manifestatie Kom in het Graf. Daar leidt Kluijtmans mensen rond over de bospaadjes en kunnen bezoekers ook in een vers gedolven modelgraf van ruim twee meter diep afdalen.
De graven op de begraafplaats kunnen worden gemarkeerd met een grote zwerfkei, een kunstwerk of met een nieuwe boomaanplant. "Maar een kruis of zerk mag ook wel". Er zijn veel verschillen met kerkhoven: "We plegen geen onderhoud, laat de zwerfkeien maar lekker groen worden en de natuur zijn werk doen", zegt Kluijtmans. "Bezoekers kunnen ook honden meenemen, want die horen bij het leven en de natuur".
Houthandelaar Kluijtmans kocht het bos een tijd geleden en ontdekte dat er de bestemming algemene begraafplaats op rustte. Het bos ligt namelijk vlakbij het plaatselijke kerkhof 't Zittard. Kluijtmans, afkomstig uit een familie van spirituele mensen en zieners, liet het bos door een wichelroedeloper op aardstralen onderzoeken en oordeelde het vervolgens geschikt als natuurbegraafplaats.
"Wij willen hier geen sombere heren in zwarte pakken met zwarte lijkauto's en zwarte houten kisten", zegt Kluijtmans. "Het gaat vooral om de sfeer van troost, bezinning en rust op de begraafplaats, dichtbij de natuur staan en dan makkelijker contact leggen met de overledenen".
De kisten die de grond ingaan, moeten van FSC-hout zijn en mogen niet met milieu-onvriendelijke lakken zijn ingesausd. Midden in het bos ligt een oude Romeinse grafheuvel. Vlak daarbij is Kluijtmans een openluchttheater aan het bouwen, ook van hout met het milieukeurmerk. "De afscheidsplechtigheid gebeurt hier, waarbij iedereen onder de bomen rondom de kist zit", zegt Kluijtmans.
"In de kerk zie je immers dat de meeste mensen achterin gaan zitten. Dat kan hier niet, hier schaart iedereen zich rondom de kist". Ook is er desgewenst een speciale ritueelclown, die de familie moed inpraat.
(Bron)

Het idee spreekt me op zich wel aan. Ik roep al heel lang dat ik onder een boom begraven wil worden, liefst een die vruchten maakt die door vogels gegeten worden. Een soort kringloopidee. En ja, ik weet wel dat dat niet werkt, want dat je daarvoor te kort blijft liggen in een te goede kist. Dus voor mij liever ook een simpele houten kist, geen spul dat bij het ruimen na 20 jaar onaangetast opgegraven wordt.
En als ik dan toch met een soort testament bezig ben: ik wil GEEN 'ritueelclown'!
TT 401

Dit weekeinde moest een Israëlische politieman een kijkje gaan nemen bij een woning. Buren hadden geklaagd dat er een nogal luidruchtig vrijgezellenfeest aan de gang zou zijn.
Aangekomen op het adres kreeg hij een meer dan hartelijk welkom. De vrouw des huizes, zij die zou gaan trouwen, begon gelijk zijn overhemd los te knopen. Na zijn shirt begon zij voortvarend aan 's mans broekriem te peuteren.
De vrouw had even daarvoor een stripper besteld met het speciale verzoek of hij verkleed als politieagent zijn show kon opvoeren. Een pijnlijke vergissing dus.
Verdere uitleg lijkt ons overbodig.

Vraag ik me wel af: wat deed de agent? Hard weglopen, of gezellig meefeesten?
TT 105 Advocaat openbaart verhoor v.d.G.

HILVERSUM Advocaat Hiddema die optreedt namens de familie van Pim Fortuyn, heeft de eerste verklaring van Volkert van der G. doorgespeeld aan Trouw en HP/De Tijd. Hij vindt de uitspraak in de zaak tegen Volkert van der G. ondeugdelijk.
Van der G. kreeg tot ongenoegen van de familie-Fortuyn niet levenslang maar 18 jaar cel voor de moord op Pim Fortuyn, morgen precies één jaar geleden.
Volgens Hiddema heeft Van der G. alleen uit een milieumotief gehandeld en is er wel degelijk een kans op herhaling. De raadsman zegt met het vrijgeven van het verbaal het hof te willen beïnvloeden, dat in juli het hoger beroep behandelt.

En volgens mij is dat laatste al niet volgens de mores, en is schending van geheimhouding strafbaar. Hoe groot is de kans dat Hiddema in herhaling valt?
Andere vraag: waarom Trouw en HP/De Tijd?
Gemaild gekregen:

De vijf geheimen van een goede relatie:

1 het is belangrijk een man te vinden die een baan heeft en af en toe kookt en schoonmaakt
2 het is belangrijk een man te vinden die je aan het lachen kan maken
3 het is belangrijk een man te vinden die je kan vertrouwen
4 het is belangrijk een man te vinden die goed is in bed
5 het is zeer belangrijk dat deze 4 mannen elkaar niet kennen
Schapen-update: het schijnt een actie te zijn van een kunstenaar die de wol gaat gebruiken voor een tapijt, en die vindt dat de wol mooier is als ie al op het schaap geverfd is.

zondag, mei 04, 2003

Tussen Woerden en Vleuten loopt in een wei langs het spoor een kudde schapen. Hele bijzondere schapen. Kersrood, knaloranje, gifgroen, hemelsblauw, felgeel, pimpelpaars... Nee, niet zo'n vlek van een stempelkussen zoals bij het dekken gebruikt wordt, maar de hele vacht is geverfd. Ze lijken er geen last van te hebben (zijn schapen misschien kleurenblind?). Ze zijn of vandaag geverfd, of behandeld met waterbestendige verf.
Ik vraag me wel af wat er de reden van is. Is het kunst? Is het humor? Ze vallen in ieder geval erg op.
Het wachten is nu op de dierenprintschapen: dalmatiër, giraf, koe, zebra, slang...
TT 122 Ecolo stapt uit regering van België

BRUSSEL De Belgische minister Isabelle Durant van Verkeer is opgestapt nadat premier Verhofstadt haar de bevoegdheid over de luchtvaart had ontnomen. Hij deed dit toen Durant bleef weigeren een eerder akkoord over nachtvluchten op Brussel uit te voeren.
Ook staatssecretaris Deleuze stapt op waardoor de Waalse Groenen, Ecolo, niet meer in de regering zitten. Durant is tegen nachtvluchten omdat de route over een oliedepot gaat.
Een compromisvoorstel om het depot te mijden, wilde ze eerst nader bestuderen.
Premier Verhofstadt wilde haar echter niet meer dan 5 minuten geven.
TT 127 "SARS besmettelijker dan gedacht"

NEW YORK Het SARS-virus kan ook buiten het lichaam uren tot zelfs enkele dagen voortleven. Dat zou verklaren hoe de longziekte ook zonder direct menselijk contact kan worden overgedragen. Tot deze voorlopige conclusie komen SARS-onderzoekers uit meerdere landen.
Bij een gewone kamertemperatuur blijft het virus minstens een etmaal actief op bijvoorbeeld tafels en aan deurknoppen. Besmetting kan dan al optreden door deze objecten aan te raken.
In uitwerpselen kan het virus zelfs wel vier dagen overleven. Daarom zouden in appartementencomplexen en ziekenhuizen veel slachtoffers zijn gevallen.