zaterdag, februari 01, 2003

De sneeuwballen vliegen alweer tegen het raam...
Ik ben er nog steeds niet achter of het nou een voor- of nadeel is dat je alles tegenwoordig live kunt zien - zodat je nu de brokken nog naar beneden ziet komen. Ik vind het luguber, maar ik wil het wel zien. Raar.
TT 127
NASA verliest contact met Columbia

WASHINGTON De ruimtevaartorganisatie NASA is enkele minuten voor de landing van het ruimteveer Columbia het contact met het veer verloren. Het lijkt te zijn ontploft, want er zijn brokstukken in de lucht gezien. De Columbia had zeven astronauten aan boord, zes Amerikanen en een Israëliër. Ze hadden een ruimtereis van 16 dagen achter de rug.
De shuttle zou rond 15.15 uur onze tijd landen in Florida, op Kennedy Space Center. De Columbia bevond zich op zo'n 60 kilometer hoogte, in de dampkring, toen het contact verloren ging.
NASA waarschuwt dat brokstukken kunnen neervallen in Texas.
Om half elf sneeuwde het hier al, met kleine vlokjes, maar het bleef wel liggen. Het sneeuwt nu nog steeds, maar de vlokken worden langzamerhand iets groter. Ik hoop dat ze weer heel groot worden, omdat de katten dan gek gaan doen :-)
TT 401
Een Roemeense zakenman betaalt zijn vrouw maandelijks een bedrag van 500 euro als ze hem bij thuiskomst niet aan zijn hoofd zeurt.
Popa, die een voedseldistributiebedrijf runt, heeft het volgens eigen zeggen zo druk met zijn werk dat, als hij een voet over de drempel zet, zo snel mogelijk zijn mandje in wil en het niet meer kan opbrengen naaë zijn vrouw te luisteren.
Vrouwlief vindt het allemaal prima.
Het stel is zeven jaar getrouwd en wil nu graag een baby, maar Maria heeft wel een eis:ze wil een verdubbeling van haar 'salaris' om de rust in huis onder de nieuwe omstandigheden te bewaren.
Stemwijzer maar even gedaan, en verrassing! Ik kom uit bij de SP en GroenLinks. En dat geldt voor alle provincies behalve Noord-Holland (Amsterdam Anders) en Gelderland (Leefbaar Gelderland-De Groenen).
Hoera, we mogen weer stemmen...
Er is zelfs een provinciale stemwijzer.
En dan komen de waterschappen ook nog.
SP bezorgd over wapentransporten VS via Rotterdam

Kamerleden Harry van Bommel en Krista van Velzen hebben namens de SP vragen gesteld aan de regering over Amerikaanse militaire transporten door Nederland ter voorbereiding van een aanval op Irak. Zij willen opheldering over afspraken met de VS en de juridische basis daarvan.
Voorwaarde voor een 'Host Nation Support-overeenkomst' is dat er een crisis, bijna-oorlog of oorlog is. De regering ontkende tot nu toe dat ze medewerking verleent aan oorlogsvoorbereidingen.
De SP vraagt het kabinet of het bericht uit De Telegraaf van vrijdag klopt, waarin wordt gemeld dat momenteel Britse en Amerikaanse militaire goederen via de haven van Rotterdam worden verscheept naar het Midden-Oosten ten behoeve van een aanval op Irak. Ook wil de SP weten of dat vervoer georganiseerd wordt met behulp van Nederlandse particuliere ondernemingen en zo ja, welke, en of het juist is dat het ministerie van Defensie niet op de hoogte is van deze transporten.
Een andere vraag is welke juridische basis ten grondslag ligt aan deze transporten. België heeft een bilaterale overeenkomst gesloten met de VS over het transport van troepen en militair materieel, maar of Nederland dat ook heeft gedaan, is niet duidelijk. De details van zo'n overeenkomst zouden snel moeten worden overlegd aan het parlement. Vooral ook omdat de 'Host Nation Support-overeenkomst', zoals die voor dit soort gelegenheden wordt gesloten, is bedoeld 'for use in crisis, transition to war, and wartime'. Als een dergelijke overeenkomst is aangegaan, bestaat volgens de regering blijkbaar een crisis, een bijna-oorlogssituatie of oorlog. Opheldering hierover is voor Van Bommel van groot belang: 'Nederland moet zich niet stapje voor stapje een oorlog in laten rommelen.'
(Bron)

vrijdag, januari 31, 2003

Hier kun je onder andere het President Ronald Reagan Memory Game spelen (staat in de rechterbalk). Dat is een beetje verwarrend...
Stel, je hebt Mexicaans gegeten. Dat viel iets scherper uit dan bedoeld, in de categorie zéér pittig. Vooral het pepersausje was daar debet aan. In combinatie met de andere dingen was het goed te eten. Je bord laat je even op tafel staan, dat bord waar nog een klodder van die saus op ligt.
En plots, tijdens een telefoongesprek, hoor je iets. Iets schurends. Je draait je om, en je ziet een van de katten genoeglijk die klodder aflikken. Een brul is genoeg om mevrouw af te schrikken, en om degene die je aan de telefoon hebt te laten vragen of alles goed is met je. Je legt uit wat er gebeurde, en je ziet de kat alweer op het bord aanvallen.
Het bord is inmiddels afgewassen en wel weer opgeborgen. De kat drinkt wat water. En je vraagt je af hoeveel katten van rode-pepersaus houden.
Zo'n thuisbezorgservice is toch wel ideaal: ik heb weer een grote voorraad kattengrit en kattenbrokken, zonder veel gesjouw.
TT 401
De Duitse politie is vrijdag met gewapende arrestatieteams, speurhonden en een helikopter uitgerukt nadat automobilisten op een snelweg drie vermeende terroristen hadden gezien. Volgens de weggebruikers richtten de drie mannen op een parkeerplaats een geweerloop op automobilisten.
De politie kreeg de 'terroristen' al snel in het oog. Het aanhouden verliep soepel omdat de drie mannen juist een parkeerplaats waren opgereden.
Het bleek allemaal mee te vallen. De geweerloop bleek een grote salami te zijn die de mannen als lunch wilden gaan gebruiken.
TT 371
De politie van Olympia, een stadje vlakbij Washington, heeft woensdag een gemummificeerde man in een boom gevonden.
Het lichaam werd opgemerkt door een man die verklaarde het lichaam een jaar geleden al hebben zien hangen, maar niet naar de politie durfte te stappen in de angst om zelf opgepakt te worden. Na een jaar was de man erg verbaasd dat het lichaam nog steeds in de boom hing en besloot om nu toch maar te bellen.
De politie kon nog weinig zeggen over de doodsoorzaak van de man, aangezien zijn lichaam zwaar uitgedroogd is.
Spaanse leeuwin bijt Britse toeriste een arm af
Een 54-jarige Britse toeriste is een onderarm kwijtgeraakt toen zij in een Spaanse dierentuin een leeuwin wilde aaien.
De vrouw bezocht woensdagmiddag met een groep toeristen de dierentuin van Benimantell bij Alicante. Toen zij een hand door de tralies van de leeuwenkooi stak om een van de dieren aan te halen, beet de leeuwin toe en rukte de arm vanaf de elleboog af. Het lichaamsdeel kon niet geborgen worden omdat andere leeuwen ermee aan de haal gingen, aldus het Spaanse persbureau Efe. De vrouw is opgenomen in een ziekenhuis in Villajoyosa, waar haar toestand donderdag stabiel werd genoemd.
(Bron)

donderdag, januari 30, 2003

Wij zijn een humaan land.
(Via)
Knipje uit de column van Jan Rensen in Metro:

Wie wel op de CDA-lijst stond was Maarten Haverkamp, en hij bezorgde me het op een na mooiste televisiemoment van de verkiezingen. Maandagavond in Lijst 0 was te zien hoe Katja Schuurman en Bridget Maasland elk een kandidaat van respectievelijk CDA en PvdA tijdens de verkiezingsavond volgden. Beiden jong en beiden op het randje van wel of niet gekozen worden. Katja was bij Maarten Haverkamp, 28 jaar en 44e op de CDA-lijst. Bridget volgde Martijn van Dam, 24 jaar en 41e PvdA-kandidaat. Voor beiden werd het feest want alletwee komen ze de kamer in. En toen gebeurde het. Katja nam Maarten mee naar zijn voorman JP, en Bridget ging met Martijn naar Job Cohen.
Hoewel de laatste maar zijdelings bij de verkiezingscampagne betrokken was, en hoewel tijdens het partijcongres de PvdA-zege nog illusionair ver weg was, kende Cohen de nummer 41 op de lijst,met naam en toenaam, wist hoe oud hij was en waar hij vandaan kwam. Hij roemde Martijn om zijn al betoonde daadkracht, deelde een vriendschappelijke schouderklop uit en vertrouwde hem alle succes in de Tweede Kamer toe.
Balkenende, wiens partij tijdens haar congres op een dikke vijftig zetels stond en voor wie de nummer 44 dus een reële kandidaat was, had geen notie van wie hij voor zich had. Sterker: het interesseerde hem geen klap. Een slap handje zonder hem aan te kijken, want alle aandacht voor Katja. "Ik zie hem binnenkort wel bij de eerste fractievergadering", zei hij tegen háár, voor hij, na nog een laatste snelle blik in het als immer spannende decolleté, zich haastte om zijn persoonlijk gewin nog eens te laten toejuichen.
Balkenende, betrokken, betrouwbaar.
TT 401
Als gevolg van de dreigende oorlog met Irak doen Amerikaanse spermabanken goede zaken. Raar, maar absoluut waar!
Militairen die naar de Golf gaan, kunnen geheel gratis, of tegen een zeer sterk gereduceerd tarief, hun zaadcellen bij bijna alle spermabanken in bewaring geven. Aanvallen met chemische wapens kunnen een slechte invloed hebben op je vruchtbaarheid. Wil je bij terugkomst kinderen, dan komt zo'n 'oud' kwakkie natuurlijk mooi van pas!
Inmiddels hebben al 40 militairen van het aanbod gebruik gemaakt. Volgens een woordvoerder van een grote bank staat de telefoon al dagen roodgloeiend.
'Enkele winterse buien.' De eerste is hier zojuist opgehouden, de zon probeert door de wolken heen te prikken en alles drupt. Maar nog twee van deze buien en de dag is weer om.
Herstel: bui 2 is alweer begonnen ;-) Motsneeuw in gedempt zonlicht.

woensdag, januari 29, 2003

Meer handigs: een diervriendelijke beestjesvanger.
Als je je tuin, balkon of muur wilt opleuken met een enorme, handgemaakte vlinder, wesp, libelle, vlieg of bij: kijk eens bij Decosisters.
En dat je dan niet naar buiten kunt, omdat je jas over een stoel hangt, en een kat heerlijk ligt te slapen, helemaal in de capuchon genesteld...
TT 371
De Italiaanse politie heeft in Pisa een gearresteerde dief vrijgelaten, omdat ze medelijden had gekregen met de man.
De agenten gingen zelfs zo ver dat ze geld inzamelden voor de dief. De 21-jarige werkloze man had de handtas van een vrouw afgepakt. Hij verklaarde geld nodig te hebben, om melk te kunnen kopen voor zijn kind.
Tijdens de diefstal was de man in het gezelschap van zijn vriendin en hun kind, een kleuter. Met de ingezamelde 100 euro van de agenten in plaats van een boete, werd het gezinnetje heengezonden.
Belachelijke gewaarwording: het vijf-uur-nieuws kijken.
Rechtbank in Arnhem bestormd, gijzelnemer doodgeschoten.
Man in Assen snijdt na veroordeling zijn keel door, toestand is stabiel.
Gestoorde gevangene steekt creatief therapeute dood.
En dan nog wat nieuws over het onderzoek naar de geestesgesteldheid van Volkert van der G.
Weerbericht.
Dan hadden die opgepakte Polen i.v.m. de IKEA-bommen er ook nog wel bijgekund.
Ben vanmiddag met de katten naar de dierenarts geweest voor inentingen, viel me op zich mee (behalve de prijs).
Vangen en in de bak stoppen was geen punt, alleen kwamen er aan alle kanten pootjes en tandjes uit, en miauwde en bromde het enorm, vooral toen de ene kat onder de andere raakte terwijl ze allebei aan het klauwen waren. Eenmaal buiten werden ze afgeleid door het uitzicht (op water met eenden, jammie) en/of de beweging denk ik, want toen waren ze weer rustig.
Prikken was geen probleem, antiwormenpil beviel ze minder goed maar lukte toch.
Dierenarts was helemaal verrukt over de staat van vacht, oren, tanden, en ze weet zeker dat er ergens in de voorouders een Pers zit - ze hebben een te dikke vacht voor een gewone kat zegt ze. Maakt me niks uit, maar goed.
Thuis weer losgelaten, en nu zitten ze zoet op hun vaste plekjes: onder tafel en op de bank.
TT 371
Een groot mysterie is eindelijk opgelost. Zes jaar lang kampte de RUG, de Rijksuniversiteit Groningen, met een regelmatig verstopte riolering.
Twee keer per maand moest het riool ontstopt worden, omdat er grote proppen papier uit de buizen moesten worden gehaald. Nu is eindelijk de oorzaak aan het licht gekomen: er zitten geen scheurlijntjes in het wc-papier.
Wc-papier zonder scheurlijntjes is een stuk goedkoper. Je moet dan echter wel extra moeite doen om het papier goed af te scheuren en daar hadden de studenten blijkbaar geen zin in...

Maar dan nog... Je veegt je kont toch niet met een hele rol af? Liet iedereen al vegend het papier gewoon aan elkaar zitten??
Het lijkt er op dat de boel het weer doet...

dinsdag, januari 28, 2003

TT 371
Dat het succes-programma Idols over de hele wereld een belangrijk onderdeel is geworden van het dagelijks leven, is bekend. In Amerika wordt het meedoen nu zelfs belangrijker geacht dan de oorlog tegen Irak.
Korporaal Josh Gracin zou deze week, in afwachting van een eventuele oorlog, naar Koeweit vertrekken. Dit weekend kreeg hij echter te horen dat hij een ronde verder is bij Idols.
Volgens de moeder van Josh heeft de organisatie contact opgenomen met de autoriteiten in Washington en geregeld dat Josh zijn vertrek uit mag stellen.
Wilde spinnen heeft een heldere uitleg gelogd over hoe het nou precies zit met die oorlog en Irak.
Haagse overvaller wacht keurig op beurt

Den Haag – Zijn beleefdheid heeft een 40-jarige Haagse overvaller gisteren de das omgedaan. De man liep rond twaalf uur 's middags het filiaal van de ING-bank aan het Tournooiveld binnen. Hij schoof een medewerkster een briefje onder haar neus met daarop de woorden: 'Geef geld of ik snijd je keel door'. De bankemployée vertelde de man dat zij geen geld voor hem had. Daarvoor moest hij zich volgens haar melden bij het volgende loket. De overvaller stopte daarop het dreigbriefje weer in zijn zak en begaf zich daarheen. Hier stond een rij klanten, waar de man keurig aansloot om op zijn beurt te wachten. De medewerkster van het vorige loket had inmiddels op de noodknop gedrukt. Een politiemacht begaf zich daarop naar de bank en arresteerde de overvaller. De man was bijna aan de beurt.
(Bron)
Telefonist zet bedolven slachtoffer in de wacht

Cairo - Rashia Mohammed Sarhan haalde opgelucht adem, voorzover dat mogelijk was onder de tonnen puin, toen een telefonist haar telefoontje naar het Egyptische alarmnummer beantwoordde. De moed zonk de studente echter in de schoenen toen de man haar vervolgens minutenlang in de wacht zette. Uiteindelijk werd Sarhan toch nog gered, maar zeker 21 vrouwen en een man kwamen in de stad Damietta op zo'n 160 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Cairo om toen een gebouw van vijf verdiepingen instortte.
(Bron)
Consumenten dupe van dure 0900-internetnummers

WOERDEN - Ongemerkt internetten via dure 0900-telefoonnummers in plaats van het goedkope lokale tarief heeft Nederlandse consumenten vorig jaar bijna 1 miljoen euro gekost. Dat heeft de Stichting Informatie Diensten Code (STIC) becijferd. De STIC wil de gedragscode voor informatieleveranciers op internet aanscherpen.
In de huidige gedragscode is onder meer afgesproken dat consumenten standaard een waarschuwing krijgen als ze op een website komen waardoor het type telefoonverbinding verandert. Te vaak gebeurt dat echter niet. De STIC krijgt gemiddeld tweehonderd klachten per maand van mensen die ongemerkt hebben geïnternet via een duur 0900-nummer. De kosten kunnen hierbij oplopen tot 70 eurocent per minuut. Verder komt het voor dat de lokale, goedkope inbelverbinding blijvend verandert in een 0900-nummer.

"De gemiddelde klacht gaat over een bedrag van 800 euro, maar we krijgen ook wel klachten van mensen die voor 10.000 euro zijn benadeeld", vertelde STIC-directeur J. van der Meulen maandag. De STIC concludeert dat het gemiddelde aantal klachten in de afgelopen twaalf maanden is opgelopen van 120 naar 200 per maand.
Consumenten die over deze praktijken een klacht indienen bij de STIC moeten bewijzen dat ze de dure inbelnummers niet bewust hebben geactiveerd. Dat blijkt een moeilijke klus met als gevolg dat de helft van de klachten ongegrond wordt verklaard. De STIC overweegt daarom de 'omgekeerde bewijslast' in te voeren. "Hierbij moet de eigenaar van het 0900-nummer aantonen dat hij volgens de regels heeft gehandeld", lichtte Van der Meulen toe.
Of de nieuwe spelregels er komen, is echter nog de vraag. Volgens Van der Meulen moet er eerst overleg volgen met "het hele speelveld". "Er moet wel een breed draagvlak zijn." Tot dat speelveld horen ook het ministerie van Economische Zaken en de Consumentenbond.
De Consumentenbond heeft echter geen zin heel lang te moeten wachten. "Het systeem van de omgekeerde bewijslast moet met spoed worden ingevoerd", stelde een woordvoerder maandag in een reactie. "Er zijn duidelijke spelregels, maar wij krijgen nog steeds klachten van consumenten."
Daarnaast vindt de Consumentenbond dat ook de telecombranche zijn verantwoording moet nemen. "Die benadeelde consumenten zijn ook hún klanten. In het ultieme geval moet de STIC telecombedrijven kunnen opdragen de stekker eruit te trekken bij de bedrijven die de spelregels aan hun laars lappen."
(Bron)
Vijf jaar cel en castratie voor pedofiel

AMSTERDAM - De rechtbank in Kortrijk heeft dinsdag een pedofiel veroordeeld tot vijf jaar cel, zo meldt het Gazet van Antwerpen. De man verliest ook voor tien jaar zijn burgerrechten.
De drie jaar voorwaardelijke celstraf die de veroordeelde opliep, zijn verbonden aan enkele voorwaarden. Zo moet hij zich chemisch laten castreren door het volgen van een hormonale behandeling. De man vergreep zich immers al ettelijke keren aan minderjarigen. In het verleden liep hij reeds tien veroordelingen op.
(Bron)

Ik geloof niet in castratie. Aanranding en verkrachting heeft minder met sex te maken dan met geweld, in mijn ogen. Dus de sexuele 'drive' weghalen is dan misschien niet zo effectief. In het verleden is bij verkrachters gebleken dat ze na chemische castratie nog steeds vrouwen lastig vielen, en die dan penetreerden met een fles of een stok of zo. Dus wat is de zin van die behandeling?

maandag, januari 27, 2003

Jongens opgepakt voor poging tot doodslag

DELFT - De politie heeft zaterdag in Delft twee jongens van 13 en 15 jaar aangehouden omdat zij een winkelwagentje van de zesde verdieping van een flat naar beneden hadden gegooid. De politie maakte maandag bekend dat zij de jongens verdenkt van poging tot doodslag.
Het winkelwagentje kwam vlak naast een twaalfjarige jongen neer. Diens vader deed aangifte. Het incident gebeurde aan het Dirk Costerplein. De 13-jarige verdachte mocht na verhoor naar huis, de andere zit nog vast. Hij heeft bekend enkele weken geleden ook al een winkelwagentje en een stoel naar beneden te hebben gegooid.
(Bron)

Sommige Nederlanders zijn echter gekker dan andere...
Nederlanders massaal tegen deelname aan oorlog Irak

TILBURG - De Nederlanders zijn massaal tegen deelname van Nederland aan een nieuwe Golfoorlog. Dat blijkt uit een onderzoek van CenterData, een onderzoeksinstituut dat verbonden is aan de Universiteit van Tilburg en de Universiteit van Amsterdam.
Ruim 72 procent van de ondervraagden is tegen een aanval als de Verenigde Naties (VN) een mandaat geven. Zonder VN-mandaat is zelfs 89 procent van de bevolking tegen. Er werden 2259 mensen van 16 jaar en ouder geënquêteerd.
CenterData vroeg ook wat de mensen vinden van een zelfstandige aanval van de Verenigde Staten op Irak. Zonder mandaat is 87 procent van de ondervraagden tegen, met mandaat is 58 procent tegen.
Over de beweegredenen van de Verenigde Staten om Irak aan te vallen heeft de Nederlander ook een duidelijke mening. Ruim 86 procent denkt dat het Amerika gaat om het veiligstellen van de olietoevoer.
(Bron)

Nederlanders zijn zo gek nog niet.

zondag, januari 26, 2003

TT 130
WELLINGTON Delen van Nieuw-Zeeland zijn opgeschrikt door een aardbeving die 5,6 op de schaal van Richter mat. Gebouwen stonden te zwaaien, maar grote schade is er volgens de politie niet.
Meer Scouting-nieuws:

Scoutingkinderen voor de 'grap' ontvoerd

HILVERSUM - De politie Gooi- en Vechtstreek heeft zaterdagavond een bestelbus klemgereden waarmee vier kinderen ontvoerd zouden zijn. Na aanhouding verklaarden de bestuurders, leden van de Scouting, dat het om een 'grap' ging.
Volgens een woordvoerder van de politie kwam rond half acht 's avonds de melding binnen dat vier kinderen tussen de elf en de veertien jaar tegen hun wil in een witte bestelbus waren gedwongen. Daarop zetten vijf politiewagens de achtervolging in.
Volgens de woordvoerder had de Scouting de politie gewaarschuwd dat er zaterdag "iets" zou gebeuren. Maar onduidelijk bleef wat precies. "Bovendien hebben we hier net twee ontvoeringszaken achter de rug. Dus iedereen staat op scherp", aldus de woordvoerder.
Onduidelijk is nog wat de gevolgen voor de grappenmakers zullen zijn. Wel spreekt de politie van een zorgelijke ontwikkeling. Enkele dagen geleden haalden in Eindhoven studenten een dergelijke 'grap' uit.
(Bron)