zaterdag, februari 08, 2003

TT 130
MÜNCHEN Op de Zuid-Duitse snelwegen is door zware sneeuwval een verkeerschaos ontstaan. Rond München stonden files van 25 kilometer en bij de grensovergang Kiefersfelden zelfs 125 km.

Soms kun je best lol hebben als niet-automobilist...
TT 105 Verouderd net oorzaak stroomuitval

DEN HAAG De stijging van het jaarlijkse aantal stroomstoringen in ons land kan voor een deel worden toegeschreven aan het verouderde elektriciteitsnet. Dat zegt hoogleraar Smit van de TU Delft in het NRC Handelsblad van zaterdag.
Volgens Smit gaan elektriciteitsnetten gemiddeld dertig jaar mee.In ons land zou 10% van het net ouder zijn en nog eens 40% die leeftijd de komende tien jaar passeren. Voor vervanging van de zwakke plekken zou onvoldoende geld bij de energiebedrijven aanwezig zijn.
Smit stelt verder dat veel monteurs van de energiebedrijven onvoldoende zijn toegerust om storingen te verhelpen.

vrijdag, februari 07, 2003

Soms voel je je een dom ehm... (zelfcensuur).
Ik heb een zip-drive. Extern. Ik laad mijn zipjes vol, vriendje brandt alles op cd-rom, en ik houd ruimte op mijn beperkte harde schijfjes.
Gisteren ontdekte ik dat ik de zip-drive niet meer aan kreeg. Hellup. Geprutst en gedaan. Maar ik was gisteren niet echt heel helder, dus mijn mond gehouden (anders gaat vriendje zo zuchten), en vandaag opnieuw geprobeerd. Aha-erlebnis. De zip heeft een eigen, zij het wat verstopt, aan-/uitstekkertje. Met mijn opgeklaarde hoofd had ik het binnen een paar seconden weer gevonden.
Oftewel: hoe dom kun je zijn? Vriendje heeft smakelijk gelachen :-/
Humeuristisch heeft wat enge links:
U dacht dat u alleen was?
En een andere kijk op zindelijkheid bij katten.
TT 116 Vermiste Amsterdamse jongens terug

AMSTERDAM De twee 17-jarige Amsterdamse scholieren die vorige week verdwenen, zijn weer thuis. Ze wilden vermoedelijk naar Tsjetsjenië om er mee te doen aan de jihad, de strijd tegen de Russen in naam van de islam.
Een woordvoerder van de UMMA, de Unie van Marokkaanse moskeeën in Amsterdam, meldde eerder vandaag dat de jongens vorige week in Oekraïne waren. Eén van de jongens belde toen zijn ouders met de mededeling Tsjetsjenië niet in te kunnen en spijt te hebben van de actie.
De UMMA denkt dat de jongens niet zijn geronseld via een moskee: "Ze hadden een matig contact met de moskeeën."
TT 401
Behaarde en bebaarde mannen let even op! Uit een Brits onderzoek is gebleken dat mannen die zich niet dagelijks scheren hebben 70 procent meer kans op een hartaanval en op minder seks!
De lieden die met dit opmerkelijke nieuws komen zijn niet over één nacht ijs gegaan. Twintig (!) jaar lang hebben zij een groep van 2438 mannen gevolgd.
Van deze groep overleden er 835, waarvan procentueel de meeste mannen zich niet regelmatig van lichaamshaar ontdeden.
Ook bleek dat onregelmatige scheerders minder vaak getrouwd zijn, minder vaak een orgasme hebben en... in de regel iets minder lang zijn. Interessant zeg!
Update aanvalsschade (nee, niet die aanval):
tong is links weer dicht (maar nog gevoelig), rechts nog open. Spieren zijn nog gevoelig, hoofd is nog wat... sja, wat? Moe is het woord niet, duf ook niet. Het is niet helemaal scherp, maar dat komt wel weer.
Het vervelendste is dat ik de zijkant van mijn tong zou willen afkoelen door via mijn mond te ademhalen, maar al bij de eerste teug voelt m'n tong aan alsof er een droge lap op ligt. Dat krijg je als je alle slijmvlies eraf bijt.
Toch is het verwonderlijk dat zo'n tong razendsnel geneest, morgen zal het zo goed als over zijn. Ik kijk er (likkebaardend?) naar uit.
Kabinet geeft leger bewakingstaak

DEN HAAG - Het kabinet wil de marechaussee en het leger inzetten om Nederland te beschermen tegen mogelijke terroristische aanslagen. De politie is daar op dit moment niet voldoende op toegerust.
Het demissionaire kabinet-Balkenende vindt de extra maatregelen nodig omdat er een oorlog tegen Irak dreigt, zo laten bronnen rond het kabinet vrijdag weten.
De militairen zullen vooral strategische plekken moeten bewaken zoals tunnels, bruggen, vliegvelden en elektriciteitscentrales. Ook vitale economische centra worden extra beveiligd. Het gaat dan bijvoorbeeld om het Botlek-gebied.
De militairen die aan de slag moeten, behoren tot het 3000 man tellende Korps Nationale Reserve. Eenheden van dit Korps waren ook actief in Nederland toen er aanslagen dreigden op tunnels. Dat was na de aanslagen van 11 september 2001 in New York.
De draaiboeken voor mogelijke crises liggen al langer klaar, zeker na 11 september 2001. De plannen worden voortdurend geactualiseerd op basis van dreigingsanalyses van binnenlandse en buitenlandse veiligheidsdiensten. Met een mogelijke oorlog tegen Irak, en de niet-afzijdige houding van Nederland daarbij, is het noodzakelijk met een verhoogd risico rekening te houden. Eerder deze week riep premier Balkenende al op tot extra waakzaamheid.
(Bron)

Misschien moet vriendje zich vast voorbereiden op zijn taak bij bijvoorbeeld het postkantoor?
Ik krijg weer flashbacks naar mijn vroege kindertijd in Culemborg, jaren '70. Mannen met geweren stonden bij de ingangen (en dus ook uitgangen) van de Molukse wijk, vlak bij onze straat. Zoeklichten en spanning en prikkeldraad waren zichtbaar vanuit ons zolderraam. Op TV zag je de school, de trein. En ik probeerde niet te denken: hadden ze dat maar op mijn school gedaan. Ik durfde ook absoluut de trein niet meer in. Als kind vergeet je dat gelukkig ook snel - wij hadden geen moeite met onze Molukse schoolgenootjes.
Zwitsers kanton wil Saddam asiel bieden

GENEVE - Het Zwitserse kanton Wallis is bereid de Iraakse president Saddam Hussein asiel te bieden. Het kanton, bekend van de wintersportplaats Zermatt en de Matterhorn, geeft daarmee gehoor aan een oproep die een Zwitserse schrijver afgelopen week in de krant Blick deed. "Als ik het leven van 500.000 mensen kan redden, zou ik de duivel asiel aanbieden."
(Bron)

Ik ben bang dat alleen deze meneer weghalen niet voldoende is. Hij heeft jaren gesleuteld aan een schrikbewind met de juiste mensen op de juiste plaatsen - die zou je dan ook moeten (laten) vervangen lijkt me.
Witbier
Een priester uit Duitsland heeft een manier gevonden om bier te brouwen in zijn wasmachine. "Een priester zonder alcohol, dat kan niet," aldus de 45-jarige Michael Fey, "Jezus zei niet 'neem deze gezonde kamille thee' nee, hij bood wijn aan." De man liet de wasmachine eerst 20 keer een wasprogramma zonder wasmiddel draaien om alle zeepresten te verwijderen. De priester brouwt ongeveer 5 liter per week.
(Bron)

Die zeepresten zouden anders een mooi schuimkraagje geven, toch?
En volgens mij zijn er meer dingen sinds die tijd veranderd, in de bijbel wordt de wasmachine nergens genoemd. Dus dat is geen argument om persé wijn te moeten maken. Zeg dan gewoon dat je het leuk en lekker vindt.
Wiegel wil huisarts uit ziekenfonds

ZEIST - Het bezoek aan de huisarts zou niet meer vergoed moeten worden in het verplichte ziekenfondspakket. Mensen zouden zich daar aanvullend voor kunnen verzekeren. Dat heeft voorzitter H. Wiegel van de Zorgverzekeraars Nederland (ZN) vrijdag voorgesteld in het Financieele Dagblad.
Hij ziet het schrappen van de huisarts uit het verplichte ziekenfondspakket als een mogelijkheid voor de regering om de financieringsproblemen van de zorg op te lossen. De verandering zou, volgens Wiegel, een bezuiniging opleveren van 1,5 miljard euro.
(Bron)

Ik weet het veel beter meneer Wiegel: laten we die hele basisverzekering opheffen, dat is nog goedkoper. Wie geen geld heeft, gaat gewoon dood, hoeven we ook geen dure zorg aan te spenderen.
Of ben ik nu te cynisch?
Op instorten
Het Paleis van Justitie in het Waalse Bergen dreigt in te storten door de enorme dossierlast, die op zolder ligt opgeslagen. De arbeidsinspectie heeft justitie bevolen maar liefst tachtig ton aan archiefmateriaal te verwijderen, omdat het personeel anders gevaar loopt. Als alles eind volgende week niet is verwijderd, laat de inspectie het gebouw sluiten.
(Bron)

donderdag, februari 06, 2003

Ik ben ontstellend aan het verharen de laatste week... Hele bossen op m'n kussen en m'n dekbed, hele klonten verzamelen zich in de doucheput :-(
Poepoe, Michael J. is beledigd dat de filmmaker de uitspraak dat er kinderen in zijn (Michaels) bed slapen, heeft uitgezonden. Want nu denkt iedereen er wat van.
Ik heb alleen stukjes van dat beruchte interview gezien, en dat trok me niet erg. Dus dat deze uitspraak er in zit, weet ik alleen omdat MJ er zèlf nu moeilijk over doet. Sja, dan had je dat niet moeten zeggen, lijkt me...
Vrouw (75) wacht straf na doden pestende echtgenoot

AMSTERDAM - Voor de buitenwereld leek het een gelukkig huwelijk. Na vijftig jaar leken twee bejaarden uit Zwijndrecht nog steeds dol op elkaar. Omwonenden, familie en vrienden waren dan ook zeer verbaasd toen de 75-jarige vrouw in een opwelling haar man doodde. Het beeld dat dinsdag bij de rechtbank in Dordrecht naar voren kwam was allesbehalve vredelievend.
De man zou volgens zijn vrouw een ware tiran in huis zijn geweest. Hij commandeerde, treiterde en kleineerde haar. Gaf haar nauwelijks geld, urineerde in de keuken en pleegde overspel met zijn pleegdochter. De bejaarde, hardhorende vrouw die uiteindelijk ten einde raad was, sloeg de man op 2 april, in een opwelling met de stang van een stofzuiger dood.
De vrouw verklaarde voor de rechtbank dat ze in paniek was en "niet meer kon stoppen." De pleegdochter trof de vrouw in hysterische toestand aan. Dat zij de man, die op de grond lag, verschillende keren had geslagen, kon ze zich niet meer herinneren. Dat het behang en haar handen onder het bloed zaten, was volgens haar het gevolg van het overeind proberen te krijgen van de man.
"Ik was altijd thuis om voor hem te zorgen, want ik hield van hem. Maar ik kon nooit iets voor mezelf kopen, omdat hij alles had geblokkeerd. Hij zette de verwarming extra hoog, terwijl hij wist dat ik daar niet tegen kon. Het leven met hem was heel erg moeilijk, maar ik mis hem nog elke dag", aldus de vrouw.
Tegen de vrouw is een celstraf van één jaar voorwaardelijk geëist. De rechter doet over twee weken uitspraak.
(Bron)
Jongeren opgepakt voor poging tot doodslag

ETTEN-LEUR - De politie in Etten-Leur heeft dinsdagavond vijf jongens en twee meisjes, allen tussen dertien en veertien jaar, aangehouden voor poging tot doodslag. Zij verdenkt de groep ervan drie bouten van het rechtervoorwiel van een auto te hebben gedemonteerd. De auto was van de vader van een twaalfjarig vriendinnetje.
De groep bezorgt het gezin van het meisje al sinds eind januari problemen. Dat begon toen de vader op een avond tegen twee vriendinnen had gezegd dat ze zijn dochter niet meer konden spreken omdat zij naar bed ging. Even later stond de groep met scooters voor de deur en bonkte op de ramen. Er zou toen gescholden zijn.
Er werden de dagen erna onder meer eieren tegen de ruiten gegooid. Toen de 56-jarige man maandagochtend naar zijn werk wilde rijden hoorde hij een enorm gekraak. Uit een voorwiel waren bouten, inclusief splitpennen verwijderd.
(Bron)
TT 401
Een 44-jarige man heeft een extreem hoog alcoholpromillage overleefd. De politie trof de Vlaardinger dinsdag zijn huis aan met een promillage van (hou je vast) 4,4.
Medewerkers van een verslavingskliniek kwamen de man ophalen. Toen deze niet op het aanbellen reageerde, werd hulp van de politie ingeroepen. De zuiplap bleek stomdronken in de woonkamer te liggen.
Volgens een woordvoerder van Boumanhuis Verslavingszorg overlijdt een niet geoefende drinker bij een promillage van 3,5. "Na een aantal jaren flink te hebben gezopen treedt echter gewenning op en kan het lichaam meer aan."
TT 371
Als het aan de gemeente Enschede ligt zijn er voortaan geen dronken jongeren meer op straat. Ook paffende scholieren moeten tot het verleden gaan behoren in de Twentse stad in Overijssel.
Een reeks scholen en supermarkten heeft strenge afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat de Enschedese schooljeugd geen pakje sigaretten, Breezers of enige andere rook- en drankwaren kan kopen.
De strengste afspraak die is gemaakt, is dat de leerlingen tussen 09.00 en 16.00 de winkel niet in mogen. Als ze de regel overtreden,worden hun namen aan school doorgegeven en moeten ze nablijven.

De meeste supermarkten gaan om acht uur open, dus vóór en na schooltijd kunnen de leerlingen inslaan wat ze willen. Rookwaren en alcohol mogen sowieso niet verkocht worden aan jongeren onder de 16. Maar blijkbaar mag je helemaal niets meer kopen, als je bijvoorbeeld een tussenuur hebt.
TT 371
Als leraar zijnde kan je tegenwoordig niet meer zomaar iets opmerken over de kleding of sieraden van een leerling. Je loopt de kans om zomaar neergeslagen of in dit geval doodgeknuppeld te worden.
Dat heeft een docent in Japan aan den lijve ondervonden. Hij gaf een scholier een uitbrander, omdat de jongen zijn oor had gepierced. De veertienjarige knapte uit zijn vel en sloeg de man bijna dood met een honkbalknuppel.
Na zijn aanhouding door de politie, liet de jongen weten dat het zijn bedoeling was geweest om de bemoeizuchtige docent daadwerkelijk te vermoorden.
TT 371
Kijk uit tijdens het branden van cd's met een nieuwe cd-brander. Een oude cd-r kan namelijk in tienduizend stukjes uit elkaar spatten. Dat kan tot persoonlijke ongelukken leiden, zegt een woordvoerder van ACA (Australische consumentenbond).
ACA heeft na een test geconcludeerd dat oude of beschadigde cd's soms problemen hebben om de brander bij te houden. Maar de kans dat zo'n apparaat kapotgaat, is klein. Rond de twee op tienduizend cd's.
Er is in Australië één geval bekend van een man die gewond is geraakt nadat een brander explodeerde. Maar al snel zullen er meer ongelukken volgen, zegt de bond.
Aalfred komt vanavond op TV, in het RTL-4-nieuws.
Ik ben weer iets helderder, maar het hoofd is nog niet helemaal rustig. Af en toe overvalt me het paniekgevoel dat ook vooraf gaat aan en aanval, en is het dus worstelen om 'bij' te blijven. Het is vergelijkbaar met het 'Hé, dat ken ik'-effect als iemand het over iets heeft wat je van lang geleden herkent. Ver weg, maar toch dichtbij. Als de aanval dan doorzet, bekruipt dat gevoel me letterlijk, waarna m'n maag omhoog lijkt te komen, ik bewusteloos raak en ga stuiptrekken.
Een tijd later word ik dan wakker in een natgeplast bed (blaas wordt gewoon leeggeperst door de stuiptrekkingen, darmen doen gelukkig niet mee), met een kapotgebeten tong en alles rondom m'n hoofd onder het bloed. Zo'n tong bloedt enorm, en dat bloed mengt zich met een speekselvloed, waardoor het er soms uitziet alsof er iemand vermoord is.
De buren schijnen er niets van te merken (als de lucht uit je longen geperst wordt, zit je keel dicht, dus dat schijnt nogal een gil te geven), en de katten reageren ook rustig.

woensdag, februari 05, 2003

TT 371
Twee tieners uit de Amerikaanse staat Ohio hebben een wel zeer toepasselijke straf gekregen, nadat zij op kerstavond een beeldje van de baby Jezus uit een rooms-katholieke kerk hadden gestolen.
Urenlang hebben de twee negentienjarige studenten samen met een ezel door het stadje Fairport in Ohio moeten lopen. De ezel genaamd Sidney, uitgeleend door de dierentuin, droeg een bord met daarop: 'Sorry voor de ezelachtige daad'.
De politie liet weten dat de twee het beeld hadden bekrast en dat zij er de satanische nummers 666 in hadden gezet.
Jessica en Brian hebben de daad bekend.
TT 130
BRIGHTON Op een van de beroemde pieren van de Engelse badplaats Brighton heeft een grote brand gewoed. De brandweer haalde tientallen mensen tijdig weg.

Sja... De andere is een tijdje terug half aan stukken gewaaid, dus hoeveel zijn er nu nog?
TT 120
ZEIST Ex-minister Hans Weijers stapt op 1 juli op als voorzitter van het Wereld Natuurfonds. Hij acht de functie niet te combineren met zijn voorzitterschap van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel.

Dan zou ie natuurlijk ook bij Akzo kunnen opstappen...
Ik ben brak. Om zes uur vanochtend was er nog niets aan de hand, om acht uur werd ik gebroken wakker. Weer een stuip gehad. Tong aan flarden, spierpijn all over, bloedvlekken in bed (zo'n tong bloedt enorm), paar vingers bezeerd, hoofdpijn en mijn rechterschouder protesteert bij elke beweging.
Morgen is het een stuk beter, weet ik uit ervaring. En ik weet dat ik weer een paar dagen aan de vla moet. Ik heb medelijden met mezelf ;-)

dinsdag, februari 04, 2003

Het RTL-4-nieuws showde al de vinding van een Israelisch bedrijf: plastic zakken die je om het hok van je huisdier kunt doen, zodat dat beschermd is in het geval van een aanval met bio- of chemische wapens. Een paar 100 euro voor een zak die om de kanariepietenkooi kan, en ik vermoed dat de prijzen met het formaat oplopen.
Ik snap heel goed dat de Israeli's bang zijn, dat zou ik ook zijn. Maar ik kan een gevoel van misselijkheid niet onderdrukken als ik zie hoeveel mensen geld verdienen aan die angst.
Stukje uit de enquête van Maurice de Hond:
'In Engeland en Australië worden voorlichtingspakketten aan de burgerbevolking uitgedeeld, met het oog op de mogelijke oorlog tegen Irak. Deze pakketten bevatten ondermeer tips over hoe een terrorist te herkennen. Op personen die officiële gebouwen fotograferen of ongebruikelijke chemische stoffen aanschaffen, moet men alert zijn. Aangeraden wordt verder een verbanddoos, een zaklamp en latexhandschoenen in huis te hebben.'
Met dan de vraag of ik vind dat dat hier ook moet.
Vriendje riep al dat ie altijd latex handschoenen in huis heeft, om met die chemische stoffen te kunnen werken.
En wat zal er gebeuren met al die toeristen die de Tower Bridge fotograferen? The Houses of Parliament? Sydney Harbour Bridge? Windsor Castle?
Worden die allemaal opgepakt?
TT 401
Goed nieuws voor het Duitse gezin Richter waar aal Aalfred al 33 jaar in de badkuip leeft. Aalfred mag blijven.
Dierenrechtenactivisten hadden de gemeente gevraagd in te grijpen omdat de leefomstandigheden van de aal niet natuurlijk zijn. De gemeente zond daarop een dierenarts naar Aalfred, maar die constateerde dat de aal er goed gevoed en bijzonder gelukkig uitzag.
[Wat zijn de tekenen van bijzonder gelukkig zijn bij een paling??]
De gemeente heeft wel een voorwaarde gesteld: de aal moet een buis krijgen waarin hij kan slapen. De familie vindt het allang best. Sinds pa Richter de aal 33 jaar geleden ving, is het hele gezin dol op de lange glibber.

maandag, februari 03, 2003

Waarom krijg ik steeds uitnodigingen voor de Sydney Harbour Party?
(Nou vooruit, als zij voor vervoer zorgen, wil ik wel gaan.)
Reglement voor gezichtssluier in de maak

DEN HAAG - Minister Van der Hoeven (Onderwijs) overlegt met de Commissie Gelijke Behandeling hoe scholen met het dragen van een gezichtsbedekkende sluier kunnen omgaan. Dat heeft een woordvoerster van de minister maandag bevestigd.
Het CDA wil scholen in Nederland oproepen om een verbod op een dergelijke sluier in hun gedragsregels op te nemen. Als dat niet lukt dan wil de partij het landelijk regelen in een wet, aldus CDA-Kamerlid Sterk in het programma Twee Vandaag.
(Bron)

Dat is de methode die mijn moeder vroeger ook hanteerde: 'Wil je even dit of dat?', en als ik dan 'nee' zei, dan moest het ineens.
Van mij mogen ze de sluier verbieden, ook op religieuze gronden (die ik hier toch als voornaamste reden vrees). Op voorwaarde dat het kruisje om de nek ook verboden wordt.
Mensen naakt geïnterviewd

HILVERSUM - Tv-zender Yorin begint op 7 april met een 4-delige serie waarin mensen in hun blootje praten over hun billen, borsten, penis of vagina.
De omroep interviewt veertig mensen, ieder apart. Uit de resultaten daarvan worden programma's van vijftig minuten samengesteld.
De mensen komen "niet als doel, maar als middel" naakt voor de camera, aldus een woordvoerder van Yorin vrijdag. "Als je het over de vorm van je penis hebt, of over de putjes in je billen, dan blijft dat wat abstract als je aangekleed bent."
Het programma wordt door de zegsman aangekondigd als "integer en niet sensationeel."
(Bron)
TT 112
Managers plegen helft alle fraude

AMSTERDAM Meer dan de helft van alle fraudegevallen in het bedrijfsleven komt voor rekening van managers. Het leeuwendeel (85%) is korter dan een jaar in dienst.Dat blijkt uit onderzoek van accountantsbureau Ernst & Young.
Uit de studie blijkt verder dat ruim de helft van alle bedrijven in de wereld het afgelopen jaar te maken had met fraude. Volgens Ernst & Young neemt de kans op fraude toe nu steeds meer managers een tijdelijk contract hebben.
Er lopen twee zeer beledigde wezens door mijn huis. Ik heb ze iets verschrikkelijks aangedaan. Iets mijlenver beneden hun waardigheid. Ik heb ze zomaar vastgepakt en een halsbandje omgedaan! Schandalig! En leg die beesten dan maar eens uit dat ze er uiteindelijk wel blij mee zullen zijn, want dat ze straks dankzij dat bandje naar buiten kunnen.
Kat 1 probeert al krabbend het ding kwijt te raken; kat 2 zit kwaad te brommen onder de tafel.
TT 108
Huursubsidieproblemen 2002 opgelost

DEN HAAG Het ministerie van VROM heeft na maanden ploeteren de achterstand in de huursubsidie-aanvragen van afgelopen zomer weggewerkt. Het is daarom niet meer nodig om mensen een voorschot te geven, heeft minister Kamp de Tweede Kamer schriftelijk laten weten.
Doordat prioriteit is gegeven aan de afhandeling van de subsidie-aanvragen, is de afhandeling van bezwaarschriften vertraagd. De bewindsman erkent verder dat de dienst die de subsidies regelt, nog steeds slecht bereikbaar is.
De verstrekking van huursubsidie liep in de zomer vertraging op door tal van administratieve kinderziektes.

Dus in februari 2003 is het niet meer nodig mensen een VOORSCHOT te geven op de huursubsidie over 2002?? Allemachtig. En mijn buurvrouw (bijvoorbeeld) maar in paniek zijn omdat het maar de vraag was of de wooningbouwvereniging zo coulant wilde zijn om op te draaien voor de shit van het ministerie.

zondag, februari 02, 2003

Naast het aanhoudende regengordijn, begint het hier nu ook enorm te rommelen. Zelfs de katten kijken ervan op.
TT 192
Bejaardenvleugel in gevangenis

LONDEN In de gevangenis van het Britse Portsmouth is een speciale vleugel ingericht voor bejaarde gedetineerden, zo meldt de krant The Sunday Times.
In de gevangenis zijn stoeltjesliften geïnstalleerd en hebben de cipiers verpleegkundige bijscholing gekregen.
Er zijn aangepaste gymnastiektoestellen en speciale ouderenactiviteiten, zoals leesclubjes. [Klopt, alleen bejaarden lezen...]
In de bejaardenvleugel wonen momenteel zo'n 50 mensen.
Het aantal oudere gedetineerden is de laatste tien jaar in Groot-Brittannië verdriedubbeld. Steeds meer mensen komen in de gevangenis omdat ze frauderen om hun lage pensioen aan te vullen.

Natuurlijk, dan maak je meer ruimte in de gevangenis in plaats van je af te vragen of dat pensioen misschien aan herziening toe is...