zaterdag, juli 26, 2003

Boven mijn tuin zijn balkons. Op die balkons staan vuilnisbakken. Daar gaat vuilnis in. Er gaat weleens wat naast, en dat belandt dan in mijn tuin. Tot zover snap ik het.
Wat ik niet snap: waarom vind ik elke derde maand of zo een bijna-volle pilstrip in mijn tuin? Zo'n maandstrip waar dan drie of vier pillen uit zijn. Waarom slikt zo iemand dan de pil? Zou ze elke maand gaan twijfelen en stoppen?
(Trouwens: medicijnen horen niet in de vuilnisbak. En wat zou er gebeuren als een kind zo'n strip vindt en een stel anti-conceptiepillen opeet omdat ie denkt dat het snoepjes zijn?)
Dat je de hele buurt vervuilt met posters dat Truus Sarah ziet, vooruit.
Maar is het echt zo verschrikkelijk moeilijk te bedenken dat de buurt dat na een maand wel weet? Dat die wapperende resten papier en plakband aan bomen, palen en containers er niet zo fijn meer uit zien?
Als je dan zo nodig die dingen ophangt, haal ze dan ook zelf weer weg.
Britse natuurparken geteisterd door 'seks-epidemie'

LONDEN - Britse natuurparken zijn in toenemende mate het toneel van openlijk copulerende Britten en hun toeschouwers. Volgens The Times van zaterdag gaat het veelal om bijeenkomsten die via het internet zijn georganiseerd.
De krant rept van een 'seks-epidemie'' die 'dogging' wordt genoemd.
In een onderzoek onder 260 parkwachten meldde tweederde van deze functionarissen dat het probleem steeds ernstiger wordt. De term "dogging" refereert aan de argumenten die exhibitionisten vaak gebruiken als ze door de politie worden betrapt. De meesten zeggen dan dat ze 'de hond aan het uitlaten waren'.
De vrouwen die meedoen aan de seksspelletjes worden door de politie intussen 'dogettes' genoemd.
(Bron)
Eetpiraten komen op waarschuwingslijst

WOERDEN - De Nederlandse horeca heeft een nieuw wapen in de strijd tegen de eetpiraat. Klanten die na de maaltijd vertrekken zonder te betalen, komen op een waarschuwingslijst te staan. De restaurateurs hebben daarvoor toestemming gekregen van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP).
Volgens J. Claes, directeur van brancheorganisatie Koninklijk Horeca Nederland (KHN), is het geen zwarte lijst. "Het is een waarschuwingsdienst voor intern gebruik", aldus Claes zaterdag. "We veroordelen niemand, onze leden waarschuwen slechts elkaar."
Het CBP heeft wel een aantal voorwaarden gesteld aan de lijst. Zo mogen alleen mensen met hun naam op de lijst als de restauranthouder aangifte heeft gedaan bij de politie.
Volgens Claes dineren eetpiraten 117.000 keer per jaar zonder te betalen. De schade bedraagt ongeveer 4 miljoen euro. Volgens de KHN-directeur heeft ook de politie toegezegd het probleem beter aan te pakken "We hebben een toezegging dat aangiftes van eetpiraterij serieus bekeken zullen worden. Voorheen kregen restauranthouders vaak geen gehoor bij de politie omdat het dikwijls om geringe bedragen gaat."
De brancheorganisatie heeft verschillende aanbevelingen om de eetpiraat te weren. Zo kan worden gevraagd vooraf te betalen. "In restaurants zal dat niet snel gebeuren, maar nu is op veel terassen al wel gebruikelijk dat mensen direct afrekenen", stelt Claes. Sommige restaurants vragen bij een 'verdachte' reservering het creditcardnummer van de klant, net als hotels doen bij een boeking.
KHN-leden kunnen de lijst via de internetpagina's van de organisatie raadplegen.
(Bron)

Hoe doen ze dat dan? Wordt een wegsneakende klant achterna gerend en getackeld, om zijn/haar gegevens te kunnen verkrijgen? Moet je je voortaan legitimeren als je ergens komt, en wordt er dan eerst gekeken of je op de lijst staat en van tevoren moet betalen?
Als mevrouw Jansen ergens eet zonder te betalen, hoe weet een volgend restaurant dan wie zij is voor ze binnenkomt, en dat zij die mevrouw Jansen is? Als ze reserveert, kan ze toch gewoon zeggen dat ze mevrouw Pietersen is?
Er is inmiddels een schapenpetitie, in verband met die suffe reclame van die jongen en een schaap in één bed. (Zie)
Banner: "Cursus Aanmelden - zoekmachinemarketing.i-trainer.nl
Volg in aug. de cursus Aanmelden by Zoekmachines. E 300,- R'dam, A'dam."

Mja.
Kattenhemel: in de zon op een oude trui liggen, met je neus in een vies t-shirt...
TT 120 GRONINGEN Een vermeende ontvoering van een 12-jarige jongen heeft in Zuidlaren voor opschudding gezorgd. De politie had al iemand aangehouden toen bleek dat de jongen stiekem naar een feest gegaan was.

Zou ie Berend Botje heten, dat joch?
TT 108 Wet beschermt ondergronds netwerk

DEN HAAG Er komt een wet die gebruikers van ondergrondse ruimte regels oplegt voor de aanleg van leidingen en kabels, zodat de situatie van het leidingennet in Nederland veiliger wordt. Dat hebben de ministers van Economische Zaken, VROM en Verkeer beloofd aan de Tweede Kamer.
Veel stroomstoringen worden veroorzaakt door incidenten bij graafwerkzaamheden. Van de 15.000 schades aan netten voor gas, elektriciteit en telefoon zijn er 5000 het gevolg van graafwerk. Schade kan leiden tot gevaarlijke situaties.
De ministers willen gravers enerzijds en netbeheerders anderzijds wettelijk verplichten informatie uit te wisselen.

Ik dacht eerst iets heel anders, toen ik die kop las...
Maar het Klic is er toch niet voor niks? "De leidingbeheerder die belangen heeft in het gebied waar naar hem bekend grondroering zal plaatsvinden, heeft een informatieplicht jegens diegene die zich in verband met de uit te voeren werkzaamheden bij hem meldt. Dit kan zijn de opdrachtgever van de werkzaamheden (mogelijk een andere leidingbeheerder), de hoofdaannemer of een onderaannemer." En ja, die grondroerder moet zich vervoegen bij alle betrokkenen, dus ook bij het Klic.

En later als ik groot ben, word ik grondroerder...

vrijdag, juli 25, 2003

TT 130 JERUZALEM Een Israëlische soldaat heeft een Palestijns jongetje van 5 jaar doodgeschoten. Zijn zusjes van 6 en 7 raakten gewond. De soldaat haalde per ongeluk de trekker over van zijn machinegeweer.

"Per ongeluk"??
TT 126 790 jaar cel ETA-leden aanslag '87

MADRID Twee ETA-leden zijn veroordeeld tot ieder 790 jaar cel voor het plegen van een aanslag op een winkelcentrum in Barcelona in 1987. De aanslag kostte aan 21 mensen het leven, 45 raakten gewond.
Een van de veroordeelden is de vroegere ETA-leider Santi Potros. Hij maakte de bom en gaf opdracht voor de aanslag. Potros werd in 1987 in Frankrijk gepakt en zat daar 13 jaar vast voor hij werd uitgeleverd. Eerder deze maand werd hij in Spanje al veroordeeld tot 1920 jaar cel voor een andere aanslag.
De andere veroordeelde liet de bom exploderen.Tegen beiden had het OM 950 jaar cel geëist.
TT 106 Cadeaubon bij goedkope medicijnen

DEN BOSCH Bosschenaren die bij VGZ of CZ verzekerd zijn tegen ziektekosten, krijgen cadeaubonnen als zij medicijnen bij de Etos-apotheek halen. De eerste keer dat zij dat doen, krijgen zij een waardebon van tien euro. De tweede keer ontvangen ze een bon van vijf euro.
De twee verzekeraars denken met deze regeling jaarlijks miljoenen euro's te besparen. Etos berekent een lagere prijs voor medicijnen dan andere apotheken.
Den Bosch telt tien Etos-apotheken en -afhaalbalies voor medicijnen.
Zorgverzekeraars Nederland is blij met de regeling, omdat de verzekeraars al tijden klagen over te hoge prijzen.
TT 104 Blokker geeft weer af op illegalen

LAREN Jaap Blokker haalt in het vandaag gepubliceerde jaarverslag van Blokker Holding opnieuw fel uit naar illegalen. Volgens de mede-eigenaar van de Holding plegen vooral illegalen roofovervallen op Blokker-filialen.
Blokker legt een direct verband tussen "het groeiend aantal illegalen dat zich zonder inkomen of uitkering probeert staande te houden" en het toegenomen aantal overvallen.Vorig jaar leidden soortgelijke uitspraken tot veel ophef.
De Raad Nederlandse Detailhandel (RND) steunt Blokker. De RND stelt maatregelen voor die de overheid moet nemen om het geweld in winkels tegen te gaan.

Meneer Blokker heeft al vaker blijk gegeven van onzindelijke ideetjes. Misschien de Blokker maar eens gaan boycotten?
TT 112 Steeds minder gehuwde Nederlanders

VOORBURG Het CBS meldt dat het aantal getrouwde Nederlanders afneemt, terwijl ons land wel steeds meer inwoners telt. In tien jaar tijd is de groep gehuwden met 25.000 verminderd. De bevolking nam in die tijd met een miljoen toe. Nu is 43,5% getrouwd.In 1993 was dat 46,1%. Het getrouwdencijfer is nog geflatteerd omdat ook mensen met een geregistreerd partnerschap zijn meegerekend. Het CBS noemt geen oorzaken, maar wijst wel op het stijgend aantal gescheiden mensen, nu 5,8%. Het aantal weduwnaren/weduwen staat al jaren op 5,5%.
Eerder voorspelde het CBS dat in 2030 3,4 miljoen mensen alleen zullen wonen.
Verdacht pakketje
Werknemers van een postkantoor in de stad Jeddah in westelijk Saudi-Arabië stonden even vreemd te kijken toen een zwart poeder in een postpakje de gecremeerde resten van een vrouw bleken te zijn. De echtgenoot van de vrouw werkt als gastarbeider in het islamitische koninkrijk en wilde de resten van zijn overleden vrouw naar het thuisland sturen.
(Bron)
Sinn Fein onder vuur wegens sluipschutter-shirts

De Noord-Ierse nationalistische partij Sinn Fein ligt onder vuur. Aan de basis van de kritiek liggen t-shirts die de partij, de politieke vleugel van het IRA, op zijn website promoot. Op de t-shirts prijken een IRA-schutter en de slogan "Sniper at Work" (sluipschutter aan het werk).
De Unionistische partij diende een officiële klacht in, omdat de nieuwe IRA-'fanshirts' volgens de partij tot geweld aanzetten. Een andere klacht werd overgemaakt aan het Amerikaans consulaat. Dat de prijzen van de shirts ook in dollar worden vermeld, wijst er volgens de klagers immers op dat ze gepromoot worden voor een Iers-Amerikaans publiek.
De gematigde SDLP beschuldigde Sinn Fein ervan slachtoffers uit te buiten en militarisme op te hemelen. De topman van Sinn Fein, Gerry Adams, verwerpt de beschuldiging. Hij wijst integendeel op de ironie van de zaak. Door de aandacht te vestigen op de t-shirts, brengen de klagers steeds meer mensen in contact met het republicanisme dat achter de shirts schuilgaat, vindt Adams.
(Bron)

En mensen maar volhouden dat er geen oorlog is in Europa. Noord-Ierland, Baskenland, Corsica...
Om op het voorgaande aan te sluiten:

Angelina Jolie had lesbische uitbarsting

Actrice Angelina Jolie (bekend van onder meer Tomb Raider) zegt dat ze een lesbische uitbarsting had voordat ze beroemd werd. De actrice die Lara Croft speelt vertelde dit in een interview op de Amerikaanse TV.
De dochter van acteur Jon Voight zou het ook nu weer in overweging nemen om opnieuw een vrouwelijke geliefde te nemen. De 28-jarige is al twee keer getrouwd geweest en zegt: 'Ik beschouw mezelf als een zeer sexueel persoon. Als ik morgen op een vrouw verliefd word, zou ik er geen moeite mee hebben om haar te kussen en strelen.' Angelina zegt dat haar lesbische uitbarsting plaatsvond voordat ze beroemd werd met Tomb Raider. Maar ze weigert de naam van haar vrouwelijke geliefde te zeggen.
Angelina was niet altijd zo wild. Op school was ze heel rustig en zonderde ze zich altijd af van haar vrienden. Ze werkte daar heel hard. 'Ik vond het gewoon altijd erg saai om maar wat rond te hangen en te kletsen. Ik wilde wat te doen hebben.'
Nu is ze zelfs moeder, ze heeft een zoontje van twee. Ze hoopt zelf dat haar zoontje Maddox niet zo'n rebel wordt als zij vroeger was. 'Ik hoop het, want het zou hem heel wat ellende besparen.'
Jolie doelt hiermee op de periode waarin ze zó depressief was dat ze een moordenaar had ingehuurd om haar te vermoorden.
(Bron)

Een 'lesbische uitbarsting' zeg... Poepoe... Zou het niet gewoon bi kunnen heten? Of is dat slecht voor de zaken?
Heterovrouwen kijken ook graag naar lesbiënnes

Ook heteroseksuele vrouwen raken opgewonden van lesbische seksscenes. Een recent onderzoek van de Amerikaanse Northwestern University in Chicago wijst dit uit.
Een testgroep van 52 heteroseksuele en lesbische vrouwen keek naar drie verschillende pornofilms. Daarin zaten seksscenes van twee vrouwen, een man met een vrouw en twee mannen. Ongeacht de seksuele geaardheid van de vrouwen, lesbisch of hetero, werden zij van alle drie de films opgewonden.
Eerder onderzoek heeft aangetoond dat de seksuele opwinding van mannen in relatie staat met hun geaardheid. Heteromannen raken alleen opgewonden van vrouwen en homomannen van mannen. Vrouwen doen homomannen niets en heteromannen zullen geen seksfilm bekijken waarin alleen maar mannen voorkomen.
Bij vrouwen werkt het anders. Als vrouwen het prettig vinden om naar twee dames in actie te kijken, betekent dit niet per sé dat zij dit zelf ook willen. Hun geaardheid is dan niet automatisch lesbisch. Professor J.M. Bailey, onderzoeker van de universiteit, toont met dit onderzoek aan dat de hersenen van mannen en vrouwen verschillend werken als het gaat om seksuele geaardheid en seksuele opwinding. Bij mannen is er een aantoonbare link tussen deze twee. Bij vrouwen bestaat er geen verband tussen opwinding en geaardheid.
(Bron)
Tt 105 'Spa' op terras is vaak kraanwater

DEN HAAG Op de helft van de Nederlandse terrassen wordt kraanwater met bubbels verkocht als Spa Rood. Een onderzoek van de Consumentenbond op 29 terrassen in negen steden heeft dat uitgewezen.
De onderzoekers bestelden overal Spa Rood. Zij kregen 15 keer leidingwater met koolzuur geserveerd voor de prijs van een mineraalwatertje. De bond meldde deze 15 horeca-ondernemers dat ze waren betrapt. Desondanks schonken 13 van hen bij een controle nog steeds kraanwater.
Een test in 2000 leverde soortgelijke resultaten op. De Consumentenbond heeft klachten ingediend bij de Voedsel en Warenautoriteit en bij de Horecabond.

Aha, dus dan tapt zo'n horecagelegenheid eerst water en voegt er dan nog eens koolzuur aan toe? Wat een gedoe zeg.
Ik vind het meest idiote nog wel dat zoveel mensen mineraalwater / bronwater kopen omdat dat 'beter' zou zijn dan wat er uit de kraan komt. Het ligt er natuurlijk aan waar je woont, maar in Utrecht en omgeving komt veel kraanwater uit dezelfde bron als Sourcy - dus waarom zou je daarvoor meer betalen? Hooguit als er een smaakverschil is. Zo krijg ik acuut hoofdpijn van Spa Rood, doe mij dan maar gewoon kraanwater. Liefst plat, maar desnoods zelfs met toegevoegde bubbels.
TT 401 Het leven van de mannelijke Zeus-waterwants, een halfvleugelig insect, is zo slecht nog niet. De levensstijl van het kleine diertje, dat in Australië leeft, zou menig man stikjaloers maken.
Dr. Mark Elgar van de universiteit van Melbourne heeft met zijn collegae ontdekt dat de vrouwelijke waterwantsen hun mannetjes voorzien van gratis eten, ritjes en seks, wanneer ze maar willen!
Het mannetje is twee keer zo klein als het vrouwtje en lift altijd mee op haar rug, terwijl ze hem ook nog voert. En dat houdt ze vervolgens een week vol. "We weten niet zo goed wat het vrouwtje uit deze relatie haalt", erkent Elgar.
TT 130 BUENOS AIRES Een Argentijnse rechter heeft de arrestatie gelast van 46 ex-functionarissen van de junta-Videla, onder wie de ex-president. Zij worden verdacht van mensenrechtenschendingen. De Spaanse onderzoeksrechter Garzón eist de uitlevering van de 46 man.
Heb je een relatie en heb je inspiratie nodig voor de volgende ruzie? Of gewoon de geruststelling dat jullie niet de enigen zijn die elkaar bijna vermoorden om de tandpastaspetters op de spiegel, het antwoord op de vraag 'Hoe staat dit?', het van anders bord eten of _hoe_ je bepaalde dingen moet eten? Kijk hier...
Democrat
Threat rating: High. The Bush administration is concerned that it may not get a second term. Therefore, we are going to change the rules so that each Democrat vote only counts as 0.2 votes because Democrat is a shorter word than Republican.
What threat to the Bush administration are you?
brought to you by Quizilla

(Pas wel op voor de pop-ups...)
Goed verhaal over loggen en taalgrenzen.
Dit is nou echt komkommertijdnieuws:

'Horeca serveert kraanwater voor Spa'

DEN HAAG - Drinkers van Spa Rood krijgen op de Nederlandse terassen vaak leidingwater met bubbels voorgezet. Op vijftien van de 29 bezochte terrassen kregen onderzoekers van de Consumentenbond water uit de kraan in plaats van Spa. Dat schrijft de Consumentenbond in het augustusnummer van de Consumentengids, die vrijdag verschijnt.
De Consumentenbond heeft een klacht ingediend bij de Voedsel en Waren Autoriteit. Nadat de bond bij de horeca-ondernemers aan de bel hadden getrokken, kregen de terrasbezoekers van de bond nog steeds op dertien plaatsen leidingwater geserveerd voor de prijs van Spa Rood.
(Bron)

Dat weten we toch al heel lang? Eén ding: kraanwater kun je niet als Spa _Rood_ verkopen. Wel als Spa Blauw.
Populariteit weblog blijft onverminderd stijgen

AMSTERDAM - Het bijhouden van een internet-dagboek (weblog of blog) wordt steeds populairder. Volgens Blogcount, een organisatie die de ontwikkeling van het bloggen bijhoudt, waren er in juni 2003 tussen de 2,4 en 2,9 miljoen webloggers actief.
Daarvan gebruikt ongeveer 1,6 miljoen een van de drie belangrijkste providers van serverruimte voor weblogs: Blogger heeft 0,7 miljoen gebruikers, LiveJournal 0,5 miljoen en DairyLand 0,4 miljoen. De overige bloggers gebruiken een kleinere provider of hebben hun eigen weblogsysteempje in elkaar geknutseld.
Veruit de meeste weblogs zijn in de Engelse taal, zo blijkt uit BlogCensus, een onderzoek van het Amerikaanse National Institute for Technology and Liberal Education. Van de 655.631 door hen onderzochte weblogs zijn er 350.097 Engels, 54.496 Portugees, 42.677 Pools, 27.002 Farsi, 10.381 Frans, 9.509 Spaans, 7.736 Duits, 7.017 Italiaans, 3.684 Nederlands en 3.542 IJslands.
Volgens onderzoeksbureau Jupiter heeft ongeveer 2 procent van de online gemeenschap een weblog. Daarvan gebruikt 60 procent een dial-up verbinding, 57 procent heeft een inkomen van minder dan 60.000 dollar per jaar, en 70 procent is langer dan 5 jaar online.
Weblogs worden evenveel door vrouwen bijgehouden, als door mannen.
(Bron)

"Weblogsysteempje"?? Het Nu-redactielid dat dit schreef, heeft vast zelf geen weblog ;-)
Opvallend: je kunt zelf je URL toevoegen. Linke soep was nog niet bekend, Ontspoord en Beeldsoep wel. Bieslog stond er niet bij, Chipo's hoekje wel.
Movable type is veruit het populairste systeemPJE ;-)
Kijk je bij 'most popular', dan zie je op 1 Google, op 2 Yahoo. Dat lijkt me een beetje fout. Op 8 staat het eerste niet-Engelstalige blog: pamietnik-zmarlego blog, in het Pools.
Voor het Nederlands staat Nu.nl op 4 - het lijkt erop dat er gedacht is: als een weblog iets linkt, is dat dus ook een weblog.
Je kunt overigens de hele database downloaden, een mySQL-database van ruim 10 Gb :-)

(Ben ik nu een linklogger? O nee, dat was een andere discussie...)
Die bureaubladfoto's komen trouwens van Webshots, dat ik flink leeggehaald heb in de tijd dat het aantal downloads voor een gratis account nog niet tot 5 per dag beperkt was.

donderdag, juli 24, 2003

Met die hitte had ik toch iets anders op m'n bureaublad dan nu.



Sunflowers in Kentucky, ©; Snowy shadows ©
Opvallend: de taxichauffeurs die mopperen over dat examen dragen geen van allen hun gordel...
Duitser snort met 5,0 promille over de weg

KASSEL - Politieagenten in het Duitse Kassel werden met stomheid geslagen toen ze woensdag een 63-jarige bromfietser van de weg haalden. De blaastest wees uit dat de man maar liefst 5,01 promille alcohol in zijn bloed had. "Dan moet iemand toch wel een heel dikke huid hebben", aldus een verbaasde politiewoordvoerder donderdag. In het Duitse verkeer is maximaal 0,5 promille toegestaan.
De inwoner van Kassel verspreidde weliswaar een enorme alcoholwalm, maar was opmerkelijk genoeg verder prima bij kennis. Naar eigen zeggen had de uit Kazachstan afkomstige man al tien uur niet meer gedronken. Dat betekent dat het oorspronkelijke promillage meer dan 6 moet zijn geweest.
(Bron)
Grote fraude bij UWV verijdeld

AMSTERDAM - Een poging tot fraude bij uitkeringsinstantie UWV is naar donderdag blijkt mislukt. Met verschillende betaalopdrachten wilden fraudeurs via huisbank ING 37 miljoen euro wegsluizen. UWV claimt dat er uiteindelijk niets is verdwenen. Volgens ING is er een restschade van rond de 40.000 euro.
Het Openbaar Ministerie in Amsterdam zegt dat er gelden naar buiten zijn gesluisd, maar kon niet aangeven of en hoeveel er weg is.
De poging is ongeveer vijf maanden geleden ondernomen. De uitkeringsinstantie deed in maart aangifte. Inmiddels heeft Justitie vijf mensen gearresteerd, die geen van allen bij het UWV of bij ING werkzaam zouden zijn geweest.
Volgens het UWV is er zeer snel gezien dat er wat aan de hand was. Daarop zijn transacties geblokkeerd. "Er is geen geld weg", zegt de woordvoerster stellig. "Bij twee transacties is het geprobeerd, maar die wisten wij op tijd terug te draaien. Bij deze poging tot fraude is er geen betrokkenheid van medewerkers van het UWV."
Bij de ING wordt de fraude op dit moment onderzocht. "We hebben ongeveer 40.000 euro restschade", zegt de woordvoerder. "Er is geld van de ene rekening naar de andere overgeboekt. Ons systeem onderzoekt de geldstroom en blokkeert dan rekeningen. We hebben echter niet kunnen voorkomen dat bij vervolgboekingen ook echt geld weg is geraakt."
De bank claimt veel pogingen te doen om betalingssystemen goed te beschermen. "Daar besteden we veel aandacht aan. Over de procedures zoals die tussen het UWV en ING kan ik uit veiligheidsoverwegingen niet veel zeggen. We zijn nu bezig met een intern onderzoek en zolang dat niet af is, kan ik hier niet meer over zeggen."
De mensen die de fraude hebben proberen uit te voeren, moeten op de hoogte zijn geweest van de procedures tussen beide bedrijven. "Er zijn betalingsopdrachten gebruikt tussen het UWV en de ING", zegt de woordvoerster van de uitkeringsinstantie. "Die betalingsopdrachten zijn nooit van het UWV verstuurd."
(Bron)

Stel je voor zeg, dat had toch wat metertjes vloer in gevaar gebracht...
Het stelde niet veel voor - fiks geknal, een hoosbui van vijf minuten. Het leek heel wat te gaan worden, maar het vertrok naar het noordoosten.
Tis hier zwart geworden, en het rommelt zo hard dat m'n oren zeer doen. Ik ben effe weg.
Chipo heeft iets te zeggen over die drankcampagne met het schaap. Lees haar overwegingen.
U bent vegetarisch? U eet weleens groenvoer met het vage idee dat planten ook kunnen lijden, en dat een appel pijn heeft als u 'm schilt?
Word mineralarian!
"Starting with carbon from coal and petroleum, hydrogen from water and nitrogen and oxygen from air, a few feedstocks of simple organic chemicals are made. Some, like glycerine (C3H8O3), are already nutritious and digestible; others, like methanol, ammonia, and acetaldehyde, are merely intermediates along the way to synthesizing the dozens of amino acids, fatty acids, and vitamins the body needs in greater or lesser quantity. Many of the synthetic reactions mimic those that occur naturally in plants and microbes, but we carry them out with mineral catalysts in a cruelty-free laboratory environment. The body's own metabolism picks up where our chemistry leaves off, converting the few dozen essential nutrients in mineralarian food into the hundreds and thousands of specialized molecules, including DNA and proteins, required for life. Indeed the flexibility of human metabolism (which we share with other organisms) puts our chemists to shame. For example, starting from a single synthetic nutrient already mentioned, glycerine, the body can make all the carbohydrates it needs, most of the fats, and about half the amino acid used to build proteins. Some nutrients cannot be made in the body, for example essential amino acids and vitamins, but only one of these - Vitamin B12 - is expensive and difficult to synthesize in the laboratory. Fortunately the body needs only a little of it - a thousandth of an ounce is a lifetime supply. To complete the diet, minerals like calcium and iron, and trace elements like copper and molybdenum, obtained from igneous and sedimentary rocks, are added."

Ze waarschuwen wel dat de smaak en structuur even wennen zijn.
Homeopatische computerbescherming... Multimodal Mystery Bit Therapy. Ze zeggen zelf dat het tegen het Y2K-gedoe ook werkte, dus werkt dit ook.
Agent betrokken bij opzetten hennepplantage

AMSTERDAM - De korpsleiding van de Amsterdamse politie heeft donderdag een 36-jarige hoofdagent buiten functie gesteld. Uit onderzoek bleek dat de politieman betrokken was bij het opzetten van een hennepplantage.
De agent was werkzaam bij de Centrale Recherche.
(Bron)
Woningzoekers willen af van voorwaarden

HILVERSUM - Woningzoekenden willen af van allerlei regels bij hun zoektocht naar een huurwoning. Ze willen zelf kunnen uitmaken waar ze gaan wonen zonder te moeten voldoen aan eisen van bijvoorbeeld sociale of economische binding. Dat blijkt donderdag uit een onderzoek dat onderzoeksbureau NIPO heeft gehouden voor de koepel van woningcorporaties Aedes.
Het onderzoek is gehouden onder 850 huurders in uiteenlopende categorieën, van starters tot en met senioren. Meer dan de helft (56 procent) vindt dat alle vestigingsvoorwaarden moeten worden afgeschaft.
(Bron)

Die vestigingsvoorwaarden zijn juist ontwikkeld om een groot aantal verhuizers (namelijk die binnen eigen gemeente) ook de kans te geven een woning te vinden. Ik vind het niet zo gek dat er dan een binding geëist wordt.
Meer huizen bouwen, vooral in het starterssegment, zou misschien helpen - zolang je ervoor zorgt dat daar ook uitsluitend de doelgroep inkomt. Want nu zie je vaak dat een goedkopere huurwoning betrokken wordt door mensen die best iets beters zouden kunnen betalen, waardoor mensen die die keuze niet hebben, geen woning vinden.
Achthonderd mensen als kind misbruikt in bisdom Boston

BOSTON - Bijna achthonderd personen zeggen dat zij als kind seksueel zijn misbruikt in het Amerikaanse aartsbisdom Boston. Dat blijkt uit de eerste officiële stand van het aantal slachtoffers in een woensdag gepresenteerd verslag van de Amerikaanse justitie over de misstanden in de diocees.
De openbaar aanklager van Massachusetts noemde de geschiedenis van misbruik door geestelijken sinds 1940 "onthutsend". Hij laakte het beleid om de talrijke affaires te verdoezelen. Het onderzoek van zestien maanden leverde echter niet voldoende bewijs op om leiders of medewerkers van het aartsbisdom Boston te kunnen vervolgen.
Door onthullingen over het onafgebroken misbruik zag de kardinaal van Boston, Law, zich eind vorig jaar gedwongen af te treden. Hij zou foute priesters de hand boven het hoofd hebben gehouden.
(Bron)
Agenten en arrestant dood na frontale botsing

EDE - Door een ongeval op de N224 bij Ede zijn donderdagochtend twee politiemannen en een arrestant om het leven gekomen. De politie heeft dat laten weten. De slachtoffers zaten in een politiewagen die frontaal in botsing kwam met een tegenligger.
Het ongeval gebeurde rond tien voor half zes nabij de oprit van de A30 richting Barneveld. Een agent en de arrestant overleden ter plekke. De tweede politieman bezweek later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De bestuurder van de andere auto raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
De politie kon nog niets zeggen over de oorzaak van de botsing.
(Bron)
Voyeur
Een huurbaas in het Belgische Seraing hield van streng toezicht. De 50-jarige man verhuurde aan jonge vrouwen kamers waarin hij camera's had geplaatst, gericht op de bedden. De zaak kwam aan het licht toen een huurder merkte dat een kast niet kon worden verplaatst omdat het was vastgemaakt aan de muur. Toen ze achter het meubelstuk keek, trof ze een camera aan.
(Bron)

woensdag, juli 23, 2003

Hmmmm!!
Was u vandaag niet in Bakken, dat amusementspark ten noorden van Kopenhagen? Dan heeft u het 40e Wereldkerstmannencongres gemist... Gelukkig hebben ze weer besloten dat kerstavond op 24 december valt.
Spaans dorp houdt mannen avond thuis

TORREDONJIMENO (ANP) - Het Spaanse dorp Torredonjimeno in de zuidelijke provincie Jaén heeft de donderdagavond uitgeroepen tot uitgaansavond exclusief voor vrouwen.
Burgemeester Javier Checa González van de plaats van circa 14.000 inwoners heeft maandag laten weten dat mannen die toch naar een café gaan op donderdagavond van 21.00 uur tot 02.00 uur in de morgen een boete kunnen krijgen van vijf euro.
Vier vrouwen zullen patrouilleren om overtreders te beboeten en naar huis te sturen. De opbrengst gaat volgens Checa González naar een fonds voor de bestrijding van huiselijk geweld.
(Bron)
In het kader van de Nigeriaanse spam maar weer eens posten: Scamorama.
Al iets voor het goede doel gedaan vandaag?
Weer een opvallende spam: voor een middeltje dat u, heren, tot 500 milliliter meer zaad per dag laat produceren.
A) Ik neem aan dat hier zaad_vloeistof_ wordt bedoeld en geen zaad.
B) Zou u dat willen?
SBS-zenders doen seks in de ban

AMSTERDAM - De drie tv-zenders van SBS (SBS6, Net5 en Veronica) stoppen met ingang van dit najaar met seksprogramma's. Dat zei SBS-topman F. van Westerloo dinsdag.
Tot dusver zendt SBS op V8 nog wat erotische programma's uit. Maar wegens de samenwerking met de vereniging Veronica wordt dat station in het nieuwe tv-seizoen omgedoopt in Veronica. Mede omdat het zelfstandige Veronica, dat onlangs stopte, slechte ervaringen heeft met seksshows, kappen de SBS-zenders nu radicaal met dit fenomeen.
Van Westerloo vindt dat commerciële televisie in Nederland dergelijke programma's niet meer nodig heeft. "Tv is een machtig medium dat we onder meer moeten gebruiken om mensen wijzer te maken. Ook willen we kijkers laten ontspannen, maar seksprogramma's, daar moeten we vanaf. Zo willen we het imago van de branche verstevigen."
De tv-baas ziet graag dat ook HMG (RTL4/5 en Yorin) stopt met seks, maar dat bedrijf geeft aan dat niet te willen omdat erotische uitzendingen in een kijkersbehoefte zouden voorzien.
(Bron)

Raken ze dan niet ook veel 06-reclames kwijt? Dat lijkt me nogal wat geld op te leveren.
Rondvliegende onderbroek leidt tot botsing

BERLIJN - Een rondvliegende onderbroek heeft op de Duitse autosnelweg A4 in de buurt van de stad Gotha tot een botsing geleid. De onderbroek kwam terecht op het gezicht van een automobilist, waardoor deze tegen een voor hem rijdende vrachtwagen botste. Niemand raakte overigens gewond.
Getuigen vertelden aan de politie dat de onderbroek in de wagen van de automobilist was gegooid vanuit een passerende bestelwagen waarin een aantal naakte mannen zou hebben gezeten. Het was toen op de weg erg druk de auto's reden snel en dicht op elkaar.
De politie is nu op zoek naar de bestelwagen. De bestuurder daarvan heeft zich volgens een politiewoordvoerder schuldig gemaakt aan het verlaten van de plek van een ongeval.
(Bron)
'Barrièretest' moet mannen laten zorgen

DEN HAAG - Kind of carrière, vergaderen of verschonen, voorlezen of voorzitten. Dat zijn afwegingen waar veel mensen mee worstelen. Maar aan de onzekerheid kan nu een einde worden gemaakt, want mannen kunnen zichzelf nu testen op de 'barrièremeter' op internet.
Twintig minuten antwoorden geven leidt tot uitgebreide persoonlijke adviezen en waarschuwingen als: "Realiseert u zich wel dat het voor uw kinderen belangrijk is om een goede band met u op te bouwen?"
De vragenlijst is bedoeld om barrières te ontdekken voor mannen die meer willen zorgen. Doen ze wel genoeg? De vragen moeten aan het licht brengen waar de belemmeringen zitten. Ligt het aan hun werktijden? Of ligt het eigenlijk aan hun houding ten opzichte van vrouwen?
De barrièremeter is opgezet door de ingenieursvereniging Niria en de technische-vrouwenclub VHTO. De verenigingen vinden dat ingenieurs die zorgtaken uitvoeren nog ver in de minderheid zijn. Ze willen de belemmeringen ontdekken en doorbreken.
"Waarschijnlijk zijn technische beroepsgroepen minder progressief", aldus directeur J. van Helvert van de ingenieursvereniging Niria. "Sinds de Flexwet kan iedereen in deeltijd gaan werken, maar het wordt toch niet bespreekbaar geacht."
De test is ook bruikbaar voor andere beroepsgroepen en staat sinds kort op internet op de site van de VHTO. Ruim honderd mensen hebben inmiddels deelgenomen, aldus Van Helvert. Hij verwacht komende maand meer bekendheid en deelnemers voor de site.
(Bron)
Consumenten nog pessimistischer over economie

VOORBURG - De angst voor werkloosheid heeft in juli het pessimisme onder consumenten sterk aangewakkerd. Het consumentenvertrouwen is op een nieuw dieptepunt beland. Dat bleek woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Naast de angst voor werkloosheid is het lage vertrouwen ook duidelijk af te lezen aan het koopgedrag. De Nederlandse consument vond juli de veruit slechtste periode dit jaar om grote aankopen te doen.
Het CBS meet het vertrouwen van de consument aan de hand van een aantal vragen over de eigen uitgaven en de algemene staat van de Nederlandse economie. Het cijferinstituut ondervraagt voor het onderzoek maandelijks duizend huishoudens. Vooral het oordeel over het economisch klimaat is in vergelijkingmet vorige maanden somberder geworden.
(Bron)

Gossie, ik ben al werkloos, en ik heb nog nooit zoveel geld uitgegeven als deze maand... Maar ik ga vaker dwars tegen trends in.
Jongen (17) stript voor koningin

LONDEN - De Britse koningin Elizabeth kreeg dinsdag één van haar onderdanen van een wel heel aparte kant te zien. Tijdens een tuinfeest liet een 17-jarige jongen, die overigens gewoon op de gastenlijst stond, voor haar ogen zijn broek zakken.
Vervolgens probeerde hij door de hoogstverbaasde, theedrinkende menigte heen te ontkomen. Een oplettende soldaat van de Koninklijke Garde stak daar echter een stokje voor.
De Londense politie heeft bevestigd dat de jongeman is ondervraagd over het incident. Hij is echter niet gearresteerd. "Het was ongepast gedrag, meer niet", aldus een woordvoerder, die benadrukte dat de veiligheid van de koningin niet in gevaar is geweest.
Enkele weken geleden was de Britse koninklijke familie ook al mikpunt van een 'practical joke'. Toen verstoorde een man die verkleed was als Osama bin Laden het verjaardagsfeestje van prins William.
(Bron)
Getuige voorkomt ontvoering kind

ALMERE - Een getuige heeft dinsdag voorkomen dat een 59-jarige Almeerder een kind ontvoerde. Hij zag dat de man een 6-jarig jongetje uit Almere in zijn auto wilde meenemen. De getuige trok het portier open en haalde het kind er uit, zo maakte de politie woensdag bekend.
Het jongetje was met andere kinderen aan het spelen bij de Oldewierde in zijn woonplaats, toen de man hem in de auto zette. Hij deed dat, omdat de kinderen zijn portemonnee hadden gestolen, zei hij later tegen de politie. Die was direct na de verijdelde ontvoering gealarmeerd door de getuige.
De man ging er na de ontvoeringspoging vandoor, maar de politie zag hem korte tijd later rijden en hield hem aan. De agenten vermoedden dat de man alcohol had gedronken. Hij weigerde echter mee te werken aan een blaastest en daarom is zijn rijbewijs ingenomen. Hij maakte een verwarde indruk en is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.
(Bron)
Echt alles lijkt tegen te zitten voor Blair:

TT 126 Blair kort bezoek Hongkong in

HONGKONG De Britse premier Tony Blair keert een dag eerder dan gepland terug van zijn tournee door Azië. Hij ziet zich vanwege de komst van de typhoon Imbudo genoodzaakt zijn verblijf in Hongkong in te korten.
TT 120 SCHIEDAM Twee jongens van 8 en 13 jaar zijn bij een inbraak in een woning in Schiedam op heterdaad betrapt. De twee hadden een mobiele telefoon, sieraden en snoep in hun zakken. De jongste is na verhoor weer vrijgelaten.
Binnen via de mail: de laatste trend in fopspenen.

dinsdag, juli 22, 2003

Er zijn weer wat nieuwe foto's bijgeplaatst: Beeldsoep.
Handig voor wie graag in haar/zijn bureaustoel of naast de computer slaapt: Sleepysound.
'Try Sleepy Sound after hard working day. Turn on your favourite quiet music on your computer and launch Sleepy Sound. It will decrease sound level step by step and help you relax and fall asleep.
After a desired time period Sleepy Sound will increase its sound level step by step as you softly awake from your sleep. You can set the time period before sleeping, amount of sound levels and wake up period.'
TT 401 Het space-huwelijk dat eerder in deze rubriek werd aangekondigd, tussen de kosmonaut Yuri Malenchenko en zijn vriendin Ekaterina Dmitriev, gaat niet door. Yuri wilde in het huwelijksbootje stappen tijdens zijn ruimtevlucht van volgende maand, in het International Space Station. Alleen de autoriteiten gaven geen toestemming voor de stunt.
TT 401 Een Kroatische man is aangehouden nadat hij zijn eigen huis in de hens had gestoken. De brandstichter had een opmerkelijke verklaring. Hij had de hele dag gewerkt en had geen zin om daarna nog seks met zijn vrouw te hebben. Daar hoeft hij zich even niet druk om te maken, want voorlopig zit hij vast.
TT 401 Een man uit een stadje in de buurt van Los Angeles is aangehouden omdat hij lichaamsdelen spaarde. De politie trof vrijdag in zijn huis onder meer twee geprepareerde menselijke hoofden en een torso aan. Volgens de man was hij gewoon nieuwsgierig. Op 18 augustus moet hij zich voor de rechter verantwoorden.
Snif...
(Via)
Allemachtig...
Angelina Jolie huurde moordenaar voor zelfmoord

De sexy Angelina Jolie heeft ooit een huurmoordenaar in de arm genomen om zichzelf van kant te laten maken. De 28-jarige actrice zegt vroeger zo depressief te zijn geweest dat ze het liefst dood wilde. Tot zelfmoord kon Jolie zich echter niet zetten.
"Ik was bang dat vrienden en familie zich schuldig zouden voelen over mijn dood. En dat was niet mijn bedoeling." Dus gaf Angelina een huurmoordenaar de opdracht de klus te klaren. "Het zou dan op een roofmoord lijken en niet op zelfmoord", aldus de actrice.
"Ik had alles voorbereid. Een huurmoordenaar is in New York niet moeilijk te vinden. Iedere maand zou ik een klein bedrag van mijn rekening halen en dat geld opsparen. Zo kon ik de man onopgemerkt betalen."
Gelukkig was de moordenaar een beetje bezorgd om de jonge Jolie en gaf hij haar meer bedenktijd. "Het was een hele degelijke man. Hij zei dat ik er nog maar eens goed over na moest denken en dat ik hem kon bellen als ik een beslissing had genomen. Gelukkig veranderde er toen iets in mijn leven", aldus de actrice.
(Bron)
ChristenUnie boos over sekssite

AMSTERDAM - De ChristenUnie sommeert het pornobedrijf van Kim Holland om onmiddellijk te stoppen met het exploiteren van een sekssite onder de naam van de ChristenUnie.
De site http://www.christenunie.tv/ is een reactie op de actie van de jongerenorganisatie van de partij. Op de site http://www.stopdeporno.nl/ voeren de jongeren actie tegen het openlijk etaleren van porno, erotische bladen en spam via internet.
Vandaag heeft de ChristenUnie via een merkenbureau voor intellectueel eigendom de betreffende porno-onderneming van Holland gesommeerd de site leeg te maken en de merknaam met toevoeging over te dragen aan de ChristenUnie.
De ChristenUnie ziet het op deze manier gebruik maken van zijn naam als een ernstige en ontoelaatbare inbreuk op het merkenrecht, de reputatie van de partij en de bekendheid van het merk.
(Bron)
Dit is dan het risico als je een mailadres op je site zet (tegenwoordig minder last van omdat het @ vervangen is door apenstaartje):

Return-Path:
Received: from compuserve.com
(CPE0050ba64a809-CM014310113302.cpe.net.cable.rogers.com [65.49.104.181])
by mx1.hotpop.com (Postfix) with SMTP id DB92CE807B
for ; Thu, 3 Jul 2003 17:29:22 +0000 (UTC)
Date: Thu, 03 Jul 2003 16:39:09 +0000
From: Boainfo
Subject: FREE CHILD PORNO: www.russervice.cjb.net
To: Linkesoep
References:
In-Reply-To:
Message-ID:
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-HotPOP-Delivered-To: linkesoepxhotpop.com

U can get from us:

Drugs, Child Porno, Driver Licenses.

Contact us for any unlegal services:


http://www.russervice.cjb.net

Best regards,
boainfo@phreaker.net
Wetenschappers slaan alarm over grote vissen

HALIFAX - De populatie grote roofvissen in de oceanen is in de afgelopen vijftig jaar met 90 procent teruggelopen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Dalhousie Universiteit in het Canadese Halifax.
In hun rapport schrijven de onderzoekers de drastische afname van het aantal tonijnen, marlijnen, kabeljauwen, heilbotten en haaien toe aan de grootschalige manier van vissen die in de afgelopen decennia is toegepast. Zij vrezen dat deze vissen zullen uitsterven als de "plundering van de zeeën" niet wordt afgeremd.
Alleen door vangstquota en subsidies te verlagen kan het probleem worden aangepakt, stellen de onderzoekers, die de wereldwijde visstanden over een periode van 47 jaar analyseerden. Zij maakten hun bevindingen openbaar in het wetenschappelijke tijdschrift Nature.
(Bron)
Krakers Groningen op de bres voor vluchtelingen

AMSTERDAM - Krakers hebben in Groningen twee panden in bezit genomen om een groep uitgeprocedeerde asielzoekers onderdak te kunnen bieden. De krakers vinden het 'mensonterend' dat de gemeente de asielzoekers zonder pardon op straat zet, aldus Algemeen Dagblad dinsdag.
De voorzieningenrechter wees tot vreugde van de krakers een procedure van de eigenaren van de panden af en besliste dat de actievoerders de bovenste verdieping mogen blijven bezetten. Wannneer de panden zijn voorzien van doucheruimtes en een aparte woonkamer is getimmerd, mogen de asielzoekers er komen wonen. Deze verblijven nu nog in kerken of bij vrienden van de krakers.
(Bron)
Storing KPN nog niet verholpen

DEN HAAG - Klanten van KPN in Apeldoorn en Hengelo hebben nog steeds last van de grote telefoonstoring. Al sinds woensdag kunnen ze niet bellen met of gebeld worden op hun vaste telefoon. De storing duurt waarschijnlijk tot woensdag, zo meldde KPN maandag.
De oorzaak van de storing was het noodweer vorige week. Op meerdere plaatsen in Nederland, onder meer in Zuidoost-Nederland, zijn volgens KPN kabels "verzopen" door de regenval. Hierdoor konden klanten niet meer bellen of gebeld worden op de vaste lijn.
De monteurs van KPN hebben het hele weekeinde doorgewerkt, waardoor op bijna alle locaties het probleem onder controle is. "Alleen in de regio Apeldoorn en Hengelo is de storing nog niet verholpen", aldus een woordvoerster van KPN. Niet iedereen in de twee steden is onbereikbaar.
KPN zegt niet te weten hoeveel mensen al bijna een week hun vaste telefoon niet kunnen gebruiken. Inmiddels heeft KPN veel klachten binnengekregen. Een raming van de schade geeft het telecomconcern niet.
(Bron)

Kabels verzopen??
Turk loopt harder voor werk dan autochtoon

DIEMEN - Werkloze Turken doen meer moeite om aan de slag te komen dan autochtone Nederlanders die zonder baan thuis zitten. Werkloze autochtone Nederlanders zijn veel passiever, zo concludeert arbeids- en organisatiepsycholoog Edwin van Hooft aan de Vrije Universiteit in Amsterdam maandag.
Bijna 70 procent van de werkloze Turken is actief op zoek naar werk, ruim een kwart wacht af en 5 procent is helemaal niet op zoek. Van de autochtone werklozen is 45 procent actief op zoek, wacht bijna eenderde af en zoekt een kwart helemaal niet.
(Bron)
Rolstoelboef
In Eindhoven keken agenten maandag vreemd op toen ze een boef aanhielden. Een 42-jarige inbreker in een elektrische rolstoel probeerde een woning aan de Celebeslaan binnen te komen. De man sloeg nadat hij een tosti-ijzer had gestolen op de vlucht.
(Bron)
Ze zijn echt gek geworden daar:

TT 192 Geheime dienst bestudeert cartoon

LOS ANGELES De geheime dienst in de VS onderzoekt of een pro-Bush-cartoon in de Los Angeles Times moet worden gezien als een bedreiging van de president. Op de tekening staat Bush in Irak met zijn handen achter zijn hoofd, terwijl een man met het opschrift 'de politiek' een pistool tegen zijn slaap drukt.
De tekenaar, Michael Ramirez, zegt dat hij wilde tonen hoe Bush - ten onrechte - "politiek wordt vermoord" vanwege zijn Irak-beleid. Zijn cartoon verwijst naar de befaamde foto uit de Vietnam-oorlog.
De geheime dienst zegt de cartoon te bestuderen en daarna te beslissen of er actie wordt ondernomen tegen Ramirez.

Tis dus een PRO-Bush-cartoon, maar ik post 'm toch. Dank J.!

maandag, juli 21, 2003

Sja:
"Trillian is subject to United States export controls. Trillian may not be downloaded or otherwise exported or re-exported: into (or to a national or resident of) Afghanistan, Cuba, Iran, Iraq, Libya, North Korea, Sudan, Syria or any other country to which the United States has embargoed goods; or any organization or company on the United States Commerce Department's "Denied Parties List."
By downloading or using Trillian, you are agreeing to the foregoing and all applicable export control laws. You are also warranting that you are not under the control of, located in, or a resident or national of any such country or on any such list."
(Bron)
TT 130 WENEN Weense artsen hebben de eerste tongtransplantatie ter wereld op hun naam geschreven. Ze opereerden een man van 42 jaar met een kankergezwel in zijn tong. Hij kreeg een nieuwe tong van een donor. De operatie verliep goed.
TT 108 "NAVO-topman waste drugsgeld wit"

HILVERSUM De Nederlander Willem M., een voormalig NAVO-topman, wordt verdacht van het witwassen van $200 miljoen aan drugsgeld. Dit geld werd verdiend met cocaïnesmokkel uit Colombia.
Willem M. werd al in februari opgepakt. De politie kwam hem op het spoor omdat hij vaak telefoneerde met Pietro F., een drugshandelaar die veel zaken doet met de beruchte misdaad-organisatie het Calí-kartel. M. was de rechterhand van NAVO-secretaris-generaal Robertson.
M. heeft altijd ontkend dat hij wist dat het om drugsgeld ging, maar een door de politie afgeluisterd telefoontje in een hotel wijst op het tegendeel.
Jef Rademakers meldt net op tv: "Mensen die niet van The sound of music houden, hadden beter niet geboren kunnen worden. Dat is het soort dat in BMW's rijdt."
Dat maakt me erg nieuwsgierig naar de rest van het wereldbeeld van meneer Rademakers. (Inderdaad, ik hou niet van The sound of music.)
Vragenlijstje van Maurice de Hond, met als een van de thema's het gebruik van vreemde woorden in onze taal. Of het Nederlands zo 'verbasterd', en wat ik vind van het feit dat die 'vreemde woorden van buitenaf' in onze taal opgenomen worden. En dan wordt er vervolgens gesuggereerd dat de Fransen terugschrikken voor Engelse termen omdat ze die niet kunnen uitspreken. Ik heb zelf meer de indruk dat het een soort 'eigen taal eerst' is, dus meer een kwestie van nationalistische trots dan van angst voor een flater.
Maar ik ben bevooroordeeld natuurlijk.
Hypotheken in arme wijken geweigerd

AMSTERDAM - Hypotheekaanvragen in achterstandswijken worden stelselmatig afgewezen, alleen vanwege de locatie van een woning. Vereniging Eigen Huis is woedend op banken die geen hypotheek willen geven aan mensen die zonder hypotheekgarantie minder dan 150.000 euro willen lenen. Dat meldt De Telegraaf maandag.
Met name bewoners uit de armere wijken in Den Haag, Rotterdam, Almere, Utrecht en Amsterdam zouden de dupe worden van deze praktijken. Volgens hypotheekadviseurs speelt deze kwestie al langer. "Er wordt door banken regelmatig gesteld dat het pand op de verkeerde plek ligt", aldus een adviseur.
(Bron)
Volgens mij loopt de aardbeienoogst goed: de fruitboer rijdt nu langs met de mededeling: 'Twee kilo voor 2,50'.
Vervolg computerverhaal.
Oude comp1 is nu wel zo ongeveer beroofd van alle zinnige bestanden en progjes. Comp2 moet nog geplunderd. Probleempje: bij het neerzetten van de nieuwe comp had ik de monitor van comp2 moeten verplaatsen en daartoe had ik de voedingskabel even verwijderd. Gezien de staat van de tafel was het eigenlijk niet verrassend dat ik 'm daarna kwijt was.
Uiteindelijk kwam ie weer boven water. Comp2 aan, monitor2 aan.
Inderdaad. Ik snap niet veel van die netwerkprotocollen. Maar is het nou echt nodig dat ik alles weer ombouw en de inhoud van comp2 in 2 sessies (van veel grotere harde schijf) overzet op comp1, om daarna de modemkabel voor de netwerkkabel te verwisselen en alles over te zetten?
Ik kan niet uitstaan dat ik (voor mijn gevoel) alle mogelijke combi's heb geprobeerd en dat het nog steeds niet lukt.
En pas als het gelukt is, ga ik een zinnige manier bedenken om die kabeltroep te herbergen.

Labrador
What Common Breed of Dog Are You?

brought to you by Quizilla
Man verdrinkt voor ogen doofstomme vriendin

HEERENVEEN - De 34-jarige Jeroen Penning uit Heerenveen is gistermiddag verdronken in het jachthaventje bij It Rûm in zijn woonplaats. Dat gebeurde voor de ogen van zijn doofstomme vriendin, die radeloos probeerde hulp te vinden. Het duurde echter bijna twee uur voordat iemand haar gebarentaal begreep en de politie belde.
Penning, epilepsiepatiënt, viel even na vijven in de zijtak van Het Kanaal. Zijn vriendin zag direct dat het mis was en ging op zoek naar hulp. De Heerenvener had door zijn ziekte al vaker een ongeluk gehad.
De armbewegingen van de doofstomme vrouw werden door niemand opgepikt, vertelt buurvrouw Jantsje Oosting. De Duitse toeristen van de bootjes die in het haventje lagen afgemeerd waren boodschappen doen. Ze zagen bij terugkomst wel iemand op de kant staan zwaaien, maar liepen gewoon door.
De vriendin klampte uiteindelijk een ouder echtpaar aan dat in de naburige flats woont. Dat begreep haar boodschap wel. Oosting trof het drietal tegen zevenen op de waterkant.
,,Ik vroeg: wat hebben jullie gedaan? Bleken ze een kennis van het meisje te hebben gebeld.'' De vriendin is van buitenlandse afkomst. ,,Mensen dachten eerst dat ze haar daarom niet begrepen.''
Na enig aandringen belde de oudere buurman alsnog de politie. Die was in enkele minuten ter plaatse. Penning werd gevonden op 5 meter afstand van de plek waar zijn vriendin hem twee uur daarvoor voor het laatst had gezien.
Oosting is nog kapot van de aanblik van het radeloze meisje op de waterkant. ,,Je kon heus goed begrijpen wat ze bedoelde. Ze wees op haar horloge en dan weer op het water. Ze wilde schreeuwen. Maar ze kon het niet.''
(Bron)
Gestolen fiets na tien jaar weer terug

Een 44-jarige vrouw uit Gieten heeft onlangs een onverwachte meevaller gehad. Zij kreeg namelijk van de politie haar fiets terug, die al tien jaar geleden was gestolen. Zij heeft spontaan ook aangifte van de diefstal gedaan, daar ze dat ten tijde van de verdwijning had nagelaten.
De politie betrapte een 36-jarige Groninger op het moment dat hij de gestolen fiets aan het stelen was. In het frame van de fiets was een postcode gegraveerd. Ondanks dat de rechtmatige eigenaar inmiddels was verhuisd, kon de politie haar toch achterhalen.
De gelukkige vrouw verklaarde dat de fiets in 1993 in Gieten was gestolen. Zij had geen aangifte gedaan, omdat het al de zoveelste keer was binnen haar familie dat een fiets werd gestolen.
(Bron)
Onderbroek Kennedy levert 5000 dollar op

MORRIS PLAINS - Een onderbroek van de Amerikaanse ex-president John F. Kennedy heeft zaterdag op een veiling in de Verenigde Staten vijfduizend dollar opgebracht. Het betreft een exemplaar van de marine uit de Tweede Wereldoorlog met daarin de naam Jack Kennedy genaaid.
Twee pyjamabroeken van Kennedy zijn geveild voor 2000 dollar. De hoogste prijs, 32.500 dollar, werd behaald door een leren koffertje, een verlovingscadeau van Jacqueline aan haar toekomstige man.
Een Japanse barbiepop van Kennedy-dochter Caroline, die was geschat op 150 à 200 dollar, heeft uiteindelijk 2750 dollar opgebracht.
Tijdens de veiling in Morris Plains kon persoonlijk, telefonisch en via internet worden geboden. Een vrouw uit de staat Washington vergiste zich. Zij bood per ongeluk 22.500 in plaats van 2250 dollar voor een aantekeningenboekje van Kennedy. Aangezien dit het hoogste bod was, zal zij het boekje moeten betalen.
(Bron)
Duitsland kampt met ergste droogte sinds 1947

HAMBURG - De Bondsrepubliek kampt met de ergste droogteperiode sinds 1947. Volgens de leider van de Duitse agrariërs moet met dramatisch kleinere oogsten rekening worden gehouden.
Problemen zijn er al bij gerst, maar ook aardappels, fruit, maïs en suikerbieten hebben te lijden, aldus de voorzitter van de Duitse boerenorganisatie, Gerd Sonnleitner, zondag.
De Duitse televisie meldde dat zondag de heetste dag van het jaar tot nu toe was. In het Zuid-Duitse Karlsruhe steeg het kwik naar 37,9 graden.
Door de droogte ontstaan ook problemen voor de binnenvaart. Op de Oder is het scheepsverkeer gestaakt. Op Rijn, Donau en Elbe kunnen alleen nog maar deels beladen schepen varen.
(Bron)
'Pizza verkleint kans op kanker'

ROME - Italiaanse wetenschappers hebben goed nieuws voor pizzaliefhebbers. Wie één of meer pizza's per week eet, verkleint zijn kans op kanker aan slokdarm en ingewanden. Dat zegt onderzoeker Silvano Gallus in de zondageditie van La Repubblica.
Wetenschappers van het Instituut voor Farmacologie in Milaan onderzochten 8.000 Italianen en hun eetgewoonten. Daaruit bleek dat de kansen op mond-, slokdarm- en darmkanker met respectievelijk 34, 59 en 26 procent afnemen door regelmatig pizza te eten. Hun rapport verschijnt in het International Journal of Cancer.
Epidomioloog Carlo la Vecchia denkt dat de werking van pizza nauw samenhangt met de reeds lang bekende goede eigenschappen van tomaten, die rijk zijn aan antioxidanten. Volgens hem is het goed mogelijk dat niet de pizza alleen verantwoordelijk is voor de onderzoeksresultaten.
La Vecchia tekent aan dat pizza ook een kenmerk zou kunnen zijn van een manier van leven en van eetgewoonten, met andere woorden, de Italiaanse versie van het Mediterrane dieet. Dat is rijk aan tomaten, olijfolie, vezels, groenten, fruit, tarwemeel en andere producten die niet industrieel zijn bewerkt. De zelfgemaakte pizza, niet de diepvries-versie, is daar volgens hem een voorbeeld van.
(Bron)

En de bestelpizza?
Zondag zo'n dag.
Vriendje zou koken. Dus gisteren ja gezegd toen ie Chinees voorstelde.
Vandaag: allebei geen zin in Chinees.
Maar een tijdje terug kwam er een boekje in de bus, met reclame van diverse afhaal- en bezorgtenten, en met veel waardebonnen. Er stond een Indiaas restaurant in, en ze hadden een duidelijke beschrijving bij de menu's, en een leuke aanbieding.
Gebeld, bestelling doorgegeven, bon genoemd. Ja, nou, ze waren overgenomen, dus of die bon nog geldig was wist de jongen aan de telefoon niet. Hm, scheelde toch zo'n 10 euro, dus het maakte mij wel uit.
De bestelling zou binnen drie kwartier komen.
Dingen kunnen uitlopen, dus ik ging niet direct weer aan de bel hangen. Ruim een half uur na de uiterste tijd belde ik. "Mevrouw, ze zijn gegarandeerd binnen 5 minuten bij u!" En hoe kon hij dat garanderen dan?
Nog maar effe wachten. Half uur later gebeld dat het niet meer hoefde, en ik hoorde de jongen schrikken. Hij zei iets dat zéér geïmproviseerd overkwam: de bezorger had een ongeluk gehad. Gemeld dat ik dat heel naar vond voor de bezorger, maar dat het misschien handig was geweest om ons even op de hoogte te stellen. Jongen: "We hebben uw telefoonnummer niet". Tuurlijk.
Dan maar de vaste tent gebeld. Daar zijn ze op vakantie.
Optie twee uit het kortingsboekje gebeld: die bestaat niet meer.
Uiteindelijk pizza laten komen, keurig binnen drie kwartier bezorgd.
Samenvatting: we begonnen rond zeven uur met bestellen, en zaten dus uiteindelijk om iets over tienen aan de pizza.

zondag, juli 20, 2003

TT 401 Tankstations in Zimbabwe hebben nogal lange wachttijden. Voor lijkwagens geldt echter een uitzondering. Die mogen de rij passeren. Twee medewerkers van een mortuarium zagen hierin een handeltje. Ze verhuurden lijken aan automobilisten die zo sneller aan brandstof konden komen. Het duo is inmiddels opgepakt.
TT 401 Een bedrijf uit Las Vegas biedt sinds kort een arrangement aan, waarbij mannen naakte vrouwen in de woestijn mogen opjagen en ten slotte neerschieten met een paintball-geweer.
Vrouwenorganisaties staan op hun achterste benen. Ze eisen een verbod op deze 'Bambi-jachten'. Ook de overheid zoekt wegen om deze vorm van vermaak te stoppen. "Las Vegas is een stad waar alles kan, maar dit gaat over de grens", verklaarde burgemeester Goodman. Hij heeft inmiddels een onderzoek gelast.
Het bedrijf houdt vol dat het niets illegaals doet. Ze bieden alleen een nieuwe vorm van volwassen-vermaak aan.
TT 130 VITZNAU Twee deltavliegers zijn in de Zwitserse Alpen verongelukt. Een van hen vergat zich vast te gespen, de ander vloog in een wolk tegen een bergwand.
TT 103 Vermisten Thailand weer terecht

DEN HAAG De twee Nederlandse jongens die al ruim een week vermist werden in Thailand, zijn opgedoken in Bangkok. Dat heeft een vader van de jongens vernomen van de recherche, die het tweetal via een chatbox op het spoor was gekomen.
De 19-jarige jongen uit Rijswijk en een 17-jarige vriend uit Alphen aan de Rijn zouden vorige week landen op Schiphol. Via een e-mail lieten ze weten dat ze
betrokken waren bij een aanrijding en hun vlucht zouden omboeken. Daarna werd er niets meer van ze vernomen.
Een van de jongens zou last hebben van voedselvergiftiging. Het is onduidelijk waarom het tweetal geen contact opnam.

Via een chatbox? Als ze niet gevonden wilden worden, was dat een beetje dom. En anders is het niet handig om niet even naar huis te mailen, lijkt me.
Ik moet altijd weer lachen om de heftige en steeds opnieuw oplaaiende discussie 'linklogs versus lifelogs'. Linkloggers vinden zichzelf 'de echte', lifeloggers vinden dat ze dat best mogen vinden als zij ermaar niet mee lastig gevallen worden. En toch voelen de linklogfanaten (gelukkig zijn er meer linkloggers dan alleen die 'wij zitten in een clubje en dus zijn wij goeoeoed') zich elke keer weer gedwongen heel erg duidelijk te maken dat zij geen lifeloggers zijn. Dat lifelogs inferieur zijn, geneuzel. Maar beste linkloggers, wie ontkent dat dan? Ik heb het niemand horen zeggen.
Jullie zijn heel stoer, jullie krijgen heel veel bezoekers die heel zinnige commentaren leveren, jullie zijn cool, jullie rulen. Geeft niks dat een aantal van jullie een mislukte poging tot lifeloggen hebben gedaan - ieder zijn eigen wijze. En er zijn zat lifeloggers die regelmatig een linkje bij jullie wegplukken. Dus? Waarom is het zo nodig om steeds maar weer te roepen dat jullie jezelf beter vinden?