zaterdag, mei 18, 2002

Aan het speuren naar een vakantiehuisje:
'1 slaapkamer met 2 ruime éénpersoons bedden.'
Ruime eenpersoonsbedden??
Brrr, Jenny G.-M. in Het zwarte schaap.
Stel, je snoeit in de winter een kronkelwilg. Die vind je niet mooi, maar ja, hij staat er nou eenmaal, dus dan moet je er wat mee als je niet wilt dat ie een kwart van de tuin in beslag neemt. Takken in een fles water gezet, een beetje groen is leuk. Takken wortelen fanatiek. In de tuin wil je ze niet, dus je maakt een vaag plan om ze eens ergens in de wijk te planten. Dat gebeurt dus niet, en je besluit ze maar eens weg te gooien. Je had het kunnen weten, je zag de grauwe neerslag in het water. Maar je hevelt de takken over in een vuilniszak, en maakt dan een ongelooflijke fout: je giet de fles leeg in de gootsteen.
Soms houd ik niet van natuur. Vooral niet als ik kokhalzend en mezelf vervloekend voor die stommiteit in de weer ben met kokend water, sop, intussen proberend niet van mijn stokje te gaan. Natuur kan héél smerig zijn :-(
NOS-TT 108 za 18 mei

Matige opkomst betoging Harderwijk

HARDERWIJK In Harderwijk hebben circa 40 rechts-extremisten gedemonstreerd tegen "het vermoorden van politici en de criminalisering van nationalisten". De demonstratie op een industrieterrein verliep probleemloos en was binnen een uur voorbij.
De betoging was in Harderwijk omdat de verdachte van de moord op Pim Fortuyn daar woonde. De burgemeester had de mars verboden uit angst voor rellen, maar dat besluit was door de rechter herroepen.
Honderden agenten en twee ME-pelotons begeleidden de betogers, die constant werden uitgescholden. Tegendemonstranten omringden regelmatig de actievoerders.
Blik op de lucht geworpen en besloten dat ik nog even wacht met de stad in gaan. Het is nu net van dat einde-van-de-zomer-weer, alsof het elk moment kan gaan knetteren en hozen. Ik word altijd wat gespannen van dit soort weer, en dan is het ook nog zaterdag, en een lang weekend. In de overvolle winkel daalde mijn stemming helemaal tot het nulpunt. Ik had al een gezinnetje afgebekt waarvan pa bijna liep te schuimbekken: wat een wijk, kijk dan wat verwaarloosd [ja, er groeien boterbloemen aan de slootkant, we doen hier niet aan graslakens waar ze niet nuttig zijn], kijk dan, die moderne bouw, ik zou hier manisch-depressief worden [weten we gelijk wat de oorzaak van die ziekte is: moderne bouw]. Ik kon het niet laten en riep: Gelukkig wonen jullie hier niet, dat maakt het al een stuk gezelliger.
En dan in de winkel, waar iedereen voor mijn voeten loopt en mensen tien minuten doen over het zoeken van het juiste muntje, karretjes midden in het pad zetten, kinderen die lopen te rennen en te schreeuwen...
Soms heb ik dagen dat ik zeker weet dat een onbewoond eiland zo gek nog niet is. Ga ik me tenminste niet lopen opfokken over allerlei gedrag waar ik normaliter geen last van heb. Maar dagen als deze, ik weet het niet, het lijkt wel of mijn filter dan niet goed werkt. Een geluid komt binnen als klereherrie, drie geluiden zijn een kakofonie die me op de vlucht wil laten slaan.
Het gaat altijd weer over, maar het is erg vermoeiend om jezelf steeds voor te houden dat het echt aan jezelf ligt, dat kinderen best mogen huilen in een winkel, dat je je niet zo druk moet maken over een ophoping van drie karretjes midden in een gangpad omdat de bijbehorende mensen even uitgebreid de laatste roddels doornemen, dat het wat overdreven is om dan direct te gaan fantaseren over opsluiting in de vriezer, tussen de erwtjes en de bitterballen.
Nog meer slecht nieuws: ik kabel bij Casema. Casema is van France Telecom, dat zoals dat heet een liquiditeitsprobleem heeft. Dus zoekt men een koper voor Casema. Die lijkt er nu te zijn: Liberty Media. Klinkt best, meestal merk je er weinig van als dit soort bedrijven in andere handen overgaan. Maar: Liberty Media heeft ook een ander bedrijf, UPC. En bij vrijwel elk UPC-verhaal dat ik hoor, ben ik blij dat ik daar niets mee te maken heb. Misschien valt het mee, of misschien gaat het helemaal niet door. Casema-directeur De Goede ontkent dat er aan Liberty verkocht gaat worden, en daarnaast: UPC en Casema samen zouden 55% van de markt op kabelgebied in handen krijgen, en daar zou de kartelpolitie over kunnen vallen. Derde grote speler in deze markt is Essent, dat ook graag haar kabel-activiteiten wil afstoten of onderbrengen bij een partner.
Blijkbaar zit er weinig geld in de kabelmarkt.
Was ik blij dat we van Derrick af waren, duikt ie op in een politiespotje en zijn er berichten dat er een Derricktekenfilmparodie komt :-(
Ik heb ook een titel: ik ben doctor in de onzinnologie, gepromoveerd aan de Schwietertuniversiteit... Toch eens een politieke partij oprichten. Iemand een suggestie voor een leuke naam?
(En nee, ik heb gestudeerd, maar ik strandde voor de eindstreep. Dus dat klopt eigenlijk juist wel dan. Ach.)
Tien kleine negertjes gemixt met Charles Schwietert:
Geurts trekt zich terug. Hij stond 27e op de lijst, maar door de dood van Fortuyn kwam hij toch in de kamer. Bij het aanbieden van de geloofsbrieven moest Geurts bekennen toch niet helemaal afgestudeerd te zijn, hoewel hij eerder zei van wel. Dat in combinatie (??) met de bedreigingen van LPF-leden maakte dat hij zich terugtrekt.
Nog even en Donner heeft een probleem van een heel andere orde: wie is er over om mee te formeren?
Ik kan het echt niet langer uitstellen: ik heb nieuwe schoenen nodig. Ik haat het kopen van nieuwe schoenen, of eigenlijk haat ik dat wat er aan vooraf gaat: het zoeken. Ik wil hoge schoenen, maar niet te lomp, ze moeten verzoold kunnen worden, er moet aan de achterkant een zacht stuk zitten zodat m'n achillespees ontzien wordt. En dan wil ik eigenlijk ook nog eens zwarte schoenen.
Ik vind: schoenen met een harde hiel; schoenen met een gekleurd randje (hoewel de huidige ook een miniem rood randje hebben, maar ze zaten direct zo lekker dat ik ze toch kocht, jaren terug); schoenen met een aangegoten rubber zool (niet te vervangen); hypermodieuze schoenen in voor mij afstotelijke kleuren; schoenen die perfect zijn maar toch net effe iets te duur (de huidige waren 70 piek, spotgoedkoop als je ziet hoe lang ik er mee gedaan heb - duurder is geen punt, maar 250 euro vind ik echt ietsepietsje te veel); schoenen met een idioot inrijgsysteem; schoenen die aan alle eisen voldoen behalve dat ze niet passen...
Ik vrees dat ik morgen weer op jacht ga. Duim voor mij. En voor alle schoenenverkopers - ik weet u wel te vinden als ik u nodig heb.
Herben zegt: 'het CDA heeft meegelift met het succes van de LPF'.
Verder wil ik het LPF graag bedanken voor het mooie weer.
Weer een Piet Hein die het vaderland moet redden: Teletekstpagina 103 meldt: 'Koningin Beatrix heeft Piet Hein Donner aangewezen als informateur.'

vrijdag, mei 17, 2002

Het nieuwe volkslied.
Voorzomeravondgevoel: om tien uur 's avonds op de fiets, net fris genoeg om een zomerjasje aan te doen, zon net onder maar nog licht genoeg. En dan fietsen van fluitenkruidberm naar pasgemaaid grasveld, langs een half uitgebloeide meidoorn, terwijl de scholeksters af en aan vliegen met eten voor hun pulletje, de kauwen verzamelen in het populierenbosje, mensen in de tuin zitten te kletsen bij een vuurtje. Maansikkel in de steeds dieper blauw wordende lucht, moedereenden die breeduit zitten te waken over hun kuikens, visjes die boven het water uitspringen.
Soms kan ik zo intens tevreden zijn :-))
De 'taarters' zijn weer vrij.

donderdag, mei 16, 2002

Even teruggrijpend op 14 mei:
"De LPF-voorzitter heeft een heel goed idee over wie Pim Fortuyn zou kunnen opvolgen. Dat hoeft niet iemand te zijn die op de lijst voor de Tweede Kamer staat. Meer details wil hij niet geven. ''Maar dan moeten we niet te weinig zetels halen. Twintig is onvoldoende. Veertig tot vijftig, dan kan niemand om ons heen.''
Veertig tot vijftig? Hm...
Ik heb een muis in de tuin. Waarschijnlijk zijn er meer, maar deze was een beetje sloom. Deze had niet op tijd door dat er een enorme, lokale, koudwaterplensbui losbarstte. En dan zie je dus een half verzopen muis die begint te rennen, halverwege de eerste stapjes een andere kant op wil - en eigenlijk had ik 'm het liefst een handdoekje gegeven. Want een muis die nat is, daar blijft niet veel van over. Een zielig gezicht. Muis zal altijd bang blijven voor groene tuinslangen.
Bie heeft een oogje op Bianca :-)
Langendam blijft aan als partijvoorzitter van LPF.
Ik houd het niet meer uit elkaar geloof ik...
- Eberhard probeert een plaats te kopen en raakt in opspraak wegens zijn sex-sites (wat ik dan verhoudingsgewijs erg onschuldig vind - dat heet toch ondernemerschap tegenwoordig?).
- Wiersma waarschuwt dat binnenkort de laatste blanke zal worden neergestoken door iemand met een tint, dat de files de schuld van de allochtonen zijn en dat Amsterdam in 2015 een 'negroïde moslemstad' zal zijn.
- Langendam zegt: de kogel kwam van links.
- Winnie de Jong zegt bedreigd te zijn en zit thuis.
- Fortuyn is vermoord.
Ik duim dat al die LPF-stemmers nu niet de haren uit hun hoofd trekken.
Sommige dingen lukken ze blijkbaar nog niet zo goed:
'In Opmars nummer 15, jaargang 16 alweer, Volksnationaal tijdschrift van de Germaanse Jeugd in Nederland (GJN), de Jeugdbeweging van de Nederlandse Volks Unie (NVU), is de nieuwjaarsrede van de Leider van de GJN, Constant Kusters, afgedrukt. Hij ontvouwt het plan voor de toekomst voor de beweging, voorlopig haar hoogtepunt vindend in deelname onder de naam NVU aan de Tweede Kamerverkiezingen in 2002. Volgens Kusters hebben alle andere extreem-rechtse partijen als gesprekspartner afgedaan. Hij eist optimale inzet van zijn 'politieke soldaten' en waarschuwt voor BVD-infiltratie. Toch mag een activist zichzelf op de borst kloppen als er een huiszoeking is geweest bij hem of haar. "Het is een teken van goed geleverde politieke arbeid." Kusters en consorten gaan hard werken aan de totale afrekening met de "fabelcratie" en na de machtsovername zal alles anders zijn.'
(Bron: Alert!)
Kijk voor de lol eens waar je uit komt als je naar www.nvu.nl surft...
NOS-TT 117 do 16 mei

NVU-demonstratie Harderwijk mag wel

ZUTPHEN De demonstratie van het aan het extreem-rechtse NVU verbonden Comite Kusters/Malcoci mag aanstaande zaterdag toch in Harderwijk demonstreren. Dat heeft de rechter in Zutphen bepaald.
Eerder deze week had de burgemeester van Harderwijk de betoging verboden uit angst voor rellen. Het Comite stapte daarop naar de rechter.
De groep heeft Harderwijk als locatie gekozen, omdat de verdachte van de moord op Pim Fortuyn, Volkert van der G., in Harderwijk woont. De demonstratie is een protest tegen de "criminalisering van nationalisten en het vermoorden van rechtse politici".

Politici? Bij mijn weten was het er één - en dat is geen meervoud.
Wat zou er gebeuren als er een grote groep langharig werkschuw links tuig mee gaat lopen, omdat ze ook tegen moord zijn? Van die types in 'vieze leren jasjes', met lang haar?
NOS-TT 122 do 16 mei

Bush was gewaarschuwd voor kapingen

WASHINGTON De Amerikaanse president Bush was voor 11 september gewaarschuwd voor mogelijke vliegtuigkapingen door al-Qaeda, meldt het Witte Huis. Het was echter niet duidelijk dat de toestellen voor zelfmoordaanslagen gebruikt zouden worden.
Bush heeft vervolgens een waarschuwing aan de veiligheidsdiensten gegeven, maar hij maakte de vermoedens niet openbaar.
Gisteren schreef de New York Times dat een FBI-agent voor de aanslagen in New York en Washington zijn meerderen had gewaarschuwd dat Bin Laden zijn mensen naar Florida stuurde voor vlieglessen. Hij vroeg toen om een nader onderzoek.
Voorlopige uitslag referendum Utrecht (01:00 uur):

Opkomstpercentage: 65,31%

Aantal stemmen Visie 1 (CMP) 33.167
Aantal stemmen Visie A (RUIM) 79.935
Aantal blanco 22.205

woensdag, mei 15, 2002

Advertentie in de Panorama: 'I'm a real man - Are you?' Met een verhaal over football, drinking with the boys enzovoorts. En één keer per maand verkleedt de man die aan het woord is zich. Hij is niet homo of verwijfd, nee, hij is een echte kerel, maar ook echte kerels hebben een vrouwelijke kant die ontdekt moet worden. Met een link waar je een gratis catalogus in discrete envelop kunt aanvragen. Mooi, dan mogen èchte kerels zich nu ook druk gaan maken over of de mascara niet uitloopt en er geen ladders in de kousen vallen ;-)
Er gebeuren ook nog andere dingen op de wereld:
"NIJMEGEN - Mannen moeten geregeld hun zaadballen controleren op mogelijke gezwellen. Dit advies van een groep Nederlandse onderzoekers staat in het meinummer van het vooraanstaande Britse medische tijdschrijft The Lancet."
Dat u het even weet, heren!
Jan Marijnissen zegt nu dat de SP best regeringsverantwoordelijkheid wil, maar dat dat in handen van het CDA ligt.
De SP heeft heel lang volgehouden dat ze niet in de regering wilde. Misschien zijn ze geschrokken van het succes, hoewel de voorspelling van 10 zetels alweer teruggelopen is naar 8.
Melkert stapt op.
Stekelenburg kwam wel èrg nadrukkelijk in beeld.
De stuip van gisteren was toch iets zwaarder dan ik dacht :-(
Spierpijn bij m'n ribben, in m'n ellebogen, m'n nek, m'n benen, enzovoorts. De hoofdpijn is weg, en eten is makkelijker (tip: eet geen appelmoes als je een kapotte tong hebt - dat zuur prikt!).
Dat lied! Dat lied!!
Achachach...
NOS-TT 371 wo 15 mei

Japan maakt zich op voor het WK voetbal. Daarbij wordt de strijd tegen hooligans bijzonder serieus genomen:
De Japanse spoorwegen zijn bezig alle stenen, die in de buurt van een stadion op het spoor liggen, aan elkaar vast te lijmen. Op die manier zijn de stenen minder makkelijk te gooien.
De politie van Tokyo heeft een speciale knuppel ontwikkeld met daaraan een lus, om grote en sterke hooligans mee te vangen. In Oita tot slot, test de politie een nieuw pistool, waar een nylon net uit geschoten kan worden. Hiermee kunnen 3 hooligans tegelijk gevangen worden.

dinsdag, mei 14, 2002

Prompt verdwaald op een kinderliedjessite.

Aagt Morsebel - Staring

Aagt Morsebel nam kleinen Piet
In kost, en als het kind, te middag aangezeten
Haar soms zijn walging merken liet:
De vieze bijsmaak van heur knoeisels werd geweten,
Aan kaarsvet, roet, noch snuif: 't was altoos : "Lekkertand,
Wat zou het anders zijn, als aangebrand?"
Nu kwam er eens een schotel vol groen eten
Te voorschijn, die Kok Aagt spinazie had geheten:
Hiervan kreeg kleine Piet zijn deel op 't bord gesmakt;
Hij roert er in; hij vindt twee achterpooten
Van d' armen kikvorsch, onder 't warmoes kort gehakt,
En legt, met de oogen half gesloten,
Zijn eetvork neêr, terwijl hij vraagt:
"Heeft aangebrand ook voetjes, moeder Aagt?"
Leest allen het stuk 'Dagvaarding' van Verbal Jam!
Vriendje en ik denken nu over een houseversie met als beat niet pongpongpong maar spongspongspong... Maar misschien is het meer geschikt voor een punkband.
Zoekend naar de liedtekst bij Google zagen we ineens voor ons hoe Spong daar een bannertje zou hebben, waar je je mailadres kunt invullen, waarna je via autoreply de dagvaarding teruggemaild krijgt.
14 Taxichauffeurs beroofd door 17-jarig meisje

ZWOLLE - Tegen een 17-jarig meisje uit Voorburg is maandag voor de rechtbank in Zwolle zes jaar cel geëist. De minderjarige heeft bekend met haar ex-vriend R.S. eind vorig jaar veertien taxichauffeurs in het hele land te hebben beroofd. S. werd eerder veroordeeld tot een celstraf van tien jaar.
De eerste voorkeur van de officier van justitie gaat uit naar een nadere rapportage over de verdachte, maar als de rechtbank daar niet in meegaat, pleit het Openbaar Ministerie voor de celstraf.
De officier van justitie vindt dat de verdachte moet worden berecht volgens het meerderjarig strafrecht. De nadere rapportage zou duidelijkheid moeten geven over een eventuele behandeling. Dat heeft het OM bekendgemaakt na de zitting achter gesloten deuren.
In alle veertien gevallen mishandelden de twee de chauffeur en bedreigden hem met een vuurwapen. Soms lieten zij het slachtoffer in de kofferbak achter en een aantal malen stalen ze de taxi. Het tweetal kreeg nu en dan hulp van een wisselende derde persoon.
In de meeste gevallen stapte de verdachte 17-jarige in een taxi, waarna S. op een afgelegen plek ook de taxi binnenkwam. Hij pakte de chauffeur van achteren beet en bedreigde die met een vuurwapen.
Het tweetal liep tegen de lamp toen het meisje haar portemonnee vergat in een gestolen taxi, die de verdachten achterlieten na een aanrijding bij Nijkerk.
In totaal maakte het duo ruim 3000 euro aan contant geld buit. Hiermee betaalden de verdachten eten en het verblijf in hotelkamers. Enkele gestolen goederen hebben ze verkocht. Het tweetal had geen vaste woon- of verblijfplaats.
(Bron: Nu.nl)
Nog iets: hoe zit het met de makers van online telefoongidsen? Mat Herben staat er bijvoorbeeld keurig in, mèt plattegrondje. Net als de veelbesproken Wiersma.
Nog even en ze hebben een dagvaarding van Spong c.s. aan de broek.
Hoewel... het zijn natuurlijk 'open bronnen', of hoe noemde Willem dat ook al weer.
De 'taarters' van de Biologische Bakkersbrigade zijn opgepakt op verdenking van openlijk geweld.
- òf je rangschikt het onder openlijk geweld en pakt ze direct op
- òf je laat ze lopen
Maar je laat ze niet lopen om ze na twee maanden op te pakken. Dat slaat helemaal nergens op. 'In het licht van de afgelopen week' - maar sinds wanneer is ons juridisch systeem zo dat je nu iets kunt doen wat als min of meer ludieke actie wordt beschouwd, waarbij geen opsporing / vervolging wordt gestart, terwijl je dan na twee maanden plots wel opgepakt kan worden omdat het klimaat dan veranderd is, waarbij dan ook maar direct een ander etiketje op de daad wordt geplakt?
(Vraag me nu af of dit stukje nu geen problemen geeft, maar over twee maanden misschien wel als opruiing wordt gezien...)
Parool:
'AMSTERDAM - De Lijst Pim Fortuyn (LPF) overweegt enkele kandidaten onmiddellijk na de verkiezingen uit de partij te zetten. Volgens ingewijden zit de LPF in zijn maag met sommige kandidaat-Kamerleden, onder wie sekssite-exploitant Cor Eberhard en de Friese paardenfokker Johan Wiersma.'
[knip]
'Eberhard kwam in opspraak toen hij probeerde bij Leefbaar Nederland een zetel te kopen.
Johan Wiersma, nummer 39, heeft de LPF in verlegenheid gebracht door felle bijdragen aan discussieforums op internet. Zo verklaarde hij eind vorig jaar dat de files in Nederland de schuld zijn van de allochtonen en voorspelde hij dat Amsterdam in 2015 een 'negroïde moslemstad' (sic) zal zijn. ''Dan is de laatste oorspronkelijke bewoner neergestoken op de Zeedijk door iemand met een getinte huidskleur zoals ze dat bij het programma Opsporing Verzocht altijd zo fijn weten te vermelden.'' '
Dus morgen kunnen we stemmen op een partij waarvan de lijsttrekker vermoord is, de voorzitter weg gaat, twee kandidaten (op wie we dus ook kunnen stemmen) na de verkiezingen mogelijk geschorst worden.
Misschien was het slim geweest om vóór de lijstopbouw de kandidaten goed te screenen. Dezelfde krant meldde gisteren al dat PF bezig was om een aantal kandidaten na te trekken - maar misschien had ie dat eerder moeten doen.
En wat is dan de reactie die via de mailknop binnenkomt:

'It is however to this effect that I seek your maximum assistance and approval to present your company name alongside with the Bulgarian contractor as the second foreign contractor to enable me transfer the difference (US$36.4M) into your account for further investment depending on your advice.
On actualization of the transaction ,the funds will be shared thus:
1. 20% of the money go to you for acting as the beneficiary of the funds.
2. 10% for incidental expenses that may be incurred ie insurance, phone bills, documentation etc.
3. 70% to we three members of the Contract Award Panel.'
Was getekend: Dr X, hoofd van de Nigeriaanse nationale Oliemaatschappij.

Tuurlijk joh, als jij die 36,4 miljoen even stort, praten we daarna verder.
Ze blijven het proberen, deze oplichters, dus lijkt het me dat ze ook af en toe een succes moeten behalen. Anders verzonnen ze wel een andere methode. Maar welke sufferd trapt hier nou toch in??
Bijdrage van vriendje:

De politie heeft de taartgooiers aangehouden. Bij de verdachten is huiszoeking verricht. De persvoorlichter van de politie heeft verklaard dat diverse bewijsstukken zijn gevonden. Zo zijn bij een van de verdachten een springvorm, diverse deegwaren, gist en suiker aangetroffen. In het huisvuil werden diverse lege blikjes gevonden, waarin volgens de wikkel mogelijk taartvulling heeft gezeten. Dit wordt bij het CRI nader onderzocht. Ook zijn diverse boeken met taartrecepten in beslag genomen. Hierin is een etiket met het adres van een boekenwinkel gevonden. In de betreffende boekenwinkel is inmiddels een inval geweest, waarbij meerdere receptenboeken zijn gevonden. De namen van de auteurs van deze boeken zijn bij justitie bekend, maar er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De advocaten van de LPF hebben inmiddels aangekondigd een aanklacht in te dienen tegen AH, BLOKKER, V&D, HEMA en andere winkelbedrijven waar volgens hen hulpmiddelen voor het produceren van taart worden aangeboden.
Hier gaat het om.
Los van alle ophef:' "De LPF-voorzitter heeft een heel goed idee over wie Pim Fortuyn zou kunnen opvolgen. Dat hoeft niet iemand te zijn die op de lijst voor de Tweede Kamer staat. Meer details wil hij niet geven. ''Maar dan moeten we niet te weinig zetels halen. Twintig is onvoldoende. Veertig tot vijftig, dan kan niemand om ons heen.'' '
Hoe werkt dat eigenlijk - er staan 30 namen op de LPF-kieslijst, waarvan er 29 gekozen kunnen worden. Maar zetels gaan naar aantal stemmen, en de partij wil na morgen een nieuwe leider kiezen. De zetelverdeling gaat op basis van stemverdeling - maar als je 29 kandidaten hebt en 40 zetels, heb je dan 11 lege zetels? Of komen daar gewoonweg 11 nu nog onbekende LPF-mensen?
(Netwerkcitaat: 'Wilt u nu uw zetel afstaan aan Paul Rosenmöller, want u wilt niet met elkaar in discussie.' Waarop de een opstond en de ander plaatsnam.)
Mooie column van Emma op Omars log. Goed initiatief trouwens!
Af te raden: oude kaas eten tijdens het computeren. Muis is geopereerd, kaas is verwijderd, muis maakt het inmiddels weer goed.
Een deel van de mensen die LPF willen stemmen heeft grotendeels niet eerder gestemd. Een deel van die groep bestaat misschien uit mensen die nooit hebben nagedacht over politiek, en nu iemand hadden gevonden die voor ze nadacht. Voor deze mensen komt de klap van de moord nog veel harder aan vermoed ik: zij zijn een baken kwijtgeraakt. Dat kan een heel gevaarlijke groep zijn.

maandag, mei 13, 2002

Op speciaal verzoek van Chipo: de foto van de pissebed-met-infectie. Lekker groot, omdat ik dit kleine beestje zo leuk vind ;-)


Gekmakend: tik. Tik. Suis. Kners. Tik. Pfwiet. Tik.
Oftewel: de fluitketel. Vol of leeg, als je 'm een dagje ongebruikt laat staan, zorgt ie wel dat ik hem desondanks niet vergeet. Hij deed het al na het eerste gebruik, dus of het dan al een kalkeffect kan zijn??
Paniek vanavond: woensdag de verkiezingen, en het referendum (jawel, met een stemwijzer, zucht). Twee oproepingskaarten dus. 'Oproepingskaarten' klinkt raar, maar zo staat het op de kaarten, een witte met blauwe opdruk voor de verkiezingen, een witte met roze opdruk voor het referendum. Maar dat wist ik pas toen ik ze terugvond. Dat soort dingen stop ik in mijn agenda, omdat ik die altijd weet terug te vinden - maar daar zaten ze niet meer in. Hellep!! Wat later bleek dat ik met het 'hé-daar-was-ie'-rooster van mijn werk ook de kaarten even opzij had gelegd.
Marti logde de SBS-stemtest. Ook maar gedaan, en vrijwel niet verbaasd:
Groen Links, 70 punten
SP, 64 punten
PvdA, 63 punten
D'66, 51 punten
ChristenUnie, 42 punten
SGP, 37 punten
CDA, 30 punten
Leefbaar Nederland, 22 punten
VVD, 19 punten
Lijst Pim Fortuyn, 19 punten
Als ik zelf een volgorde moest aanbrengen, zouden SGP en CU nog onder CDA eindigen, en ik geef de voorkeur aan de SP boven GL, maar verder klopt het.
Verder. Ik weet niet of het gaat eindigen in stemwijzerontwenning of in stemwijzerfobie, al die testjes. De Utrechtstemwijzer wees uit:
A 72%
1 22%
Maar dat wist ik al, dat scheelt.

zondag, mei 12, 2002

Tuurlijk: 'Een medewerker van een tegenovergelegen autogroothandel heeft Volkert van der G. aan de hand van tv-beelden herkend. "Ik weet zeker dat hij het was. Hij droeg een spijkerbroek, zo'n vies bruin leren jasje en een roodachtige baseballpet."'
Uiteráárd draagt iemand die zo bezig is met dierenrechten een leren jasje...
(Bron: Telegraaf)
Tuin-update: inmiddels vijf padjes gesignaleerd, en een paar pissebedden-met-infectie, waardoor ze prachtig blauw worden. (Ze schijnen er geen last van te hebben.)
Ik heb alle dubbele eruit gehaald, maar dan houd je deze zoekmachinereferrals over:

volkert+van+der+g.+moordenaar
foto+aanslag+Pim+Fortuyn
fortuyn+martelaar
volkert+wageningen
Vereniging+Milieu+Offensief+Volkert+van+der+G
grap+dood+pim+fortuyn
foto+volkert
kleding+rest+faillisement
Volkert+van+der+G
activisten+Volkert+G
activisten+Volkert
adres+volkert
volkert+aanslag
dader+Pim+Fortuyn+Dood+Doodgeschoten
kauwen+hersenen+onderzoek
Trombocytopenie
melkert+moordenaar
poster+fortuyn
pvda+melkert+extreem+links+volkert
geluid+and+at+your+service
rugby
foto+bacon+eggs
volkert moord
Balthasar+Gerards+dood
volkert+animalfreedom
breezer
charis borsten foto
geldvouwen
wietboter
volkert+milieu
pim+fortuyn+grap+sms
volkert+vermoord
penis verlengen
groene+kikker+kwaken
De VARA heeft het gastenboek van Kopspijkers blijkbaar even verwijderd (zie Snotverjeppie voor een voorbeeld van de verheffende reacties in dat gastenboek). Ook opvallend: wie klikt op 'Bijwonen' (van programma's) krijgt een lege pagina.
Straks staan er twéé persoonsnamen in de Google-zoektermen-top-tien...
Artikel op Scotsman.com.