zaterdag, maart 30, 2002

Ineens bang dat ik een eierfobie ga krijgen.
Heb ik wel vaker rond deze tijd van het jaar.
Ananova meldt een akelig verhaal:

Hedgehog gets penis jammed in fence

A hedgehog had to be rescued after getting its penis stuck in a fence.
A vet in Holland tried to relieve the swelling with ice packs. But the hedgehog went into shock and had to be put down.
The Twentse Courant Tubantia newspaper reports the creature had been looking for a mate when it got stuck in a garden fence in Hengelo.
The householders called the local animal protection society because the hedgehog hadn't moved all morning.
The society's vet discovered the hedgehog's penis was stuck and badly swollen.
Carl Drent told the paper: "When we found the poor animal his penis had a length of 12cm and was 2cm thick. The poor boy must have suffered a lot."
The hedgehog was taken to an animal home in Enschede but had to be put down.

Story filed: 13:27 Saturday 30th March 2002
5500e bezoeker vanmiddag: om 3:30.55 kwam een XS4all'er kijken via de loglijst.
NOS-TT 718 za 30 maa

ZON zaterdag zondag
op : 06.20 uur 07.17 uur
hoogste punt : 12.44 uur 13.44 uur
onder : 19.09 uur 20.11 uur

MAAN
onder : 01.58 uur 03.51 uur
op : 07.26 uur 08.47 uur
hoogste punt : 21.42 uur --.-- uur
Als je Japans wilt leren lezen en schrijven: kijk eens op de Kanji Site.
Alle eendjes zwemmen in het water.
Poes zit op de kant verlekkerd te kijken naar die niet-ingeblikte eenhapstraktaties.
Pinksterbloemen bloeien volop.
Kastanjes botten uit.
De straat verliest z'n roodzweem (alle iepenbloemen liggen nu weer op de grond) en krijgt langzaam weer een groenzweem.
Buren timmeren, zagen, boren.
Papa's proberen kinderen over te halen mee te gaan naar de Praxis.
Wakker Dier voert aktie bij de deur van de grootste legbatterij-eierenverkoper van NL: de C1000.
Alle eieren bij de Appie waren op behalve de auracana- en de superecograsvrijeloopweetikveeleitjes.
Steeds meer geel in de tuin.
Voorns zwemmen weer in grote groepen door de sloten.
Eksters bouwen hun nesten nog wat uit.
Pimpelmezen komen steeds buurten in de tuin.
Hordes spinnen overal.
Roodborsten vliegen heen en weer met wurmpjes.
En in de winkels staan mensen ruzie te maken omdat ze meer boodschappen kopen dan er in één wagentje passen.

vrijdag, maart 29, 2002

"Ze zagen er niet uit als mannen in het blauw, ze zagen er _stoer_ uit", aldus de SBS-6-commentator over waarom de uitzending gestaakt werd. De mannen die de perstribune op kwamen en zorgden dat de tv-mensen met hun werk stopten dan wel er vandoor gingen, waren dus agenten in burger ;-))
NOS-TT 108 vr 29 maa

KERKRADE Een jongetje van zes jaar zit in Kerkrade vast in een 10 meter diepe rioolschacht. Hij is daar om kwart over vijf vanmiddag ingevallen. Hij zit klem.
Hulpdiensten uit Limburg en Duitsland trachten de jongen uit zijn benarde situatie te bevrijden. Het kind zit voor een deel onder water en raakt mogelijk onderkoeld. Onbekend is nog hoe hij in de schacht terecht is gekomen.
Een team van de Akense brandweer heeft met touwen geprobeerd het jongetje uit de put te halen. Dat is tot drie maal toe mislukt. De hulpverleners proberen nu met bulldozers de tien meter diepe buis uit te graven.

Update:
NOS-TT 108 za 30 maa 00:58:33

Jongetje gered uit diepe rioolbuis

KERKRADE Reddingswerkers zijn er in Kerkrade in geslaagd de 6-jarige jongen te redden uit een diepe rioolbuis. Hij was daar in de namiddag tijdens het spelen ingevallen. Hij zat sindsdien klem op een diepte van 10 meter.
Reddingswerkers hebben bij de buis een put gegraven. Twee reddingswerkers konden daarna naar beneden afdalen en de buis doorzagen.
NOS-TT 401 vr 29 maa

De kogel is door de kerk: poezen met korte pootjes mogen Groot-Brittannië in.
Volgens de importeur Barry Newcombe (54), die de eerste 'tekkelpoes' naar zijn land haalde, hebben poezen met korte poten grote voordelen.
Als groot pluspunt noemt hij het feit dat zo'n beestje niet in staat is
om op banken en stoelen te springen en dat scheelt toch weer een bankstel om de zoveel jaar.
De Britse kattenvereniging vond het maar niks en is op hoge poten naar de dierenbescherming gegaan. Maar die kon niet veel doen, zolang de poesjes met de korte pootjes niet mishandeld worden.
NOS-TT 401 vr 29 maa

Onderzoekers van Stanford University zeggen een goede behandeling te hebben gevonden voor mensen die lijden aan zogenaamde slaapseks. Mensen die daar 'last' van hebben, maken seksuele avances bij hun partner, maar blijven ondertussen wel lekker doorpitten.
Onder de patiënten was er een die bij een aanval zijn vrouw probeerde te wurgen. Een ander had uit voorzorg zijn handen vastgebonden, maar toen hij het weer te pakken kreeg, rukte hij zich zo hard los dat hij enkele vingers brak.
Maar goed, die ellende behoort nu tot de verleden tijd en iedereen kan nu rustig gaan slapen. Of niet natuurlijk.
NOS-TT 401 vr 29 maa

De Noorse Voetbalfederatie bestaat 100 jaar en dat wilden de Noren vieren met de uitgave van een postzegel met daarop de afbeelding van de Noorse scheidsrechter Lars Johan Hammer.
Geen probleem dus, totdat de bewuste scheidsrechter de postzegel onder ogen kreeg. "Maar dat ben ik helemaal niet", stamelde hij. "Ik draag geen bril en ik heb ook geen baard".
Na enig speurwerk bleek de foto van een Duitse scheidsrechter te zijn, die wel een baard heeft en een bril draagt.
Niet zo leuk voor de Noorse PTT die nu opgescheept zit met 1,3 miljoen postzegels met een Duitser erop!
Tripod is geloof ik weer even offline, dus geen illustraties.
Prednison doet zijn werk, koorts is vrijwel weg, hoesten is controleerbaar (en m'n keel, ribben, borst, mond, oren doen dus ook veel minder zeer).
Speedeffect houdt ook nog aan, straks maar weer proberen wat te slapen. Voel me redelijk zolang ik in bed zit (liggen gaat nog niet, dan stik ik), maar als ik eruit kom, voel ik me binnen een paar minuten alsof ik in volle vaart tegen een muur ben gedenderd, en de muur wint steeds.
De hele wereld voelt anders 'onder invloed'. Het hoofd is scherp, maar ook 'relaxed man', weet je wel. Ik zie en hoor wel alles, en het raakt me niet. En dat het me niet raakt, raakt me niet.
Er zijn wel degelijk dingen die doordringen, een heel slecht bericht over een collega van vriendje kwam wel degelijk aan, en de verwarring en de pijn van vriendje over dat bericht pik ik ook op. Ik kan er met hem over praten, maar ja... Bij sommige dingen helpt praten niks. En dan stelt een longontsteking ineens ook eigenlijk niets meer voor.

woensdag, maart 27, 2002

Update: vanochtend zomaar een heel uur aan een stuk geslapen!
Morgen moet het effect van de Prednison echt duidelijk zijn.

dinsdag, maart 26, 2002

Hoest. Kuch. Rochel. Hijg.
Ik wil gewoon kunnen slapen, zonder na een kwartier stikkend wakker te worden. Ik wil gewoon iets kunnen eten zonder dat het er bij het hoesten weer net zo hard uit komt. Ik wil gewoon kunnen rondlopen zonder dat ik helemaal ga trillen. Ik wil gewoon een deken over me heen kunnen trekken zonder dat die vijf minuten later veel te warm is en tien minuten later veel te koud.
Bah.

maandag, maart 25, 2002

Ziek thuis met iets dat erg op beginnende longontsteking lijkt. Zere ribben van het hoesten, en nu weer aan de Prednison. De vorige keer sloeg dat binnen 2 dagen aan, ik hoop dat dat nu ook zo is.

zondag, maart 24, 2002

Simpele genoegens: tegen zonsondergang op de fiets een rondje door de buurt, zien dat de sleedoorn op sommige plekken nu volop bloeit terwijl die op de meeste plekken al uitgebloeid is en in blad komt; dotters staan grotendeels in bloei; populieren zijn uitgebloeid; waterlelies komen boven.
Maar het was wel koud :-(
NOS-TT 371 zo 24 maa

Ze zijn van heinde en verre aan komen reizen, de deelnemers van Australiës eerste luchtgitaristen-concours, dat de komende dagen in Perth wordt gehouden.
De deelnemers hebben zich ingeschreven voor de categorieën akoestische luchtgitaar, elektrische luchtgitaar en bas-luchtgitaar. Op de klanken van hun favoriete lied, soleren de kandidaten de sterren van de hemel.
De winnaars vergaren niet alleen de 'eeuwige roem'; ze mogen hun onzichtbare gitaar inpakken voor een reisje naar Finland. Iedere zomer wordt daar in Oulu het WK voor luchtgitaristen gehouden.
Ik stuitte op een foto van de Coleus. Deed me terugdenken aan de wedstrijden die er op de lagere school waren: voor de vakantie kreeg je een miniplantje mee, en dan maar kijken welke plant na de vakantie het mooist was. Een Coleus was een lastig ding, neigde naar sprietigheid. Ik weet niet meer wat de andere opties waren, maar je kon uit meer planten kiezen.
Als kind denk je dat de wereld eerlijk is. En dat het volkomen terecht was dat J. van de hoek een prijs won voor zijn prachtige Coleus. Okee, iedereen wist dat de moeders de verzorging op zich namen, maar goed. Ik kan me wel herinneren dat ik reuze verontwaardigd was toen ik erachter kwam dat ma J. vlak voor de tentoonstelling simpelweg een florissante plant had gekocht, ik was zelfs geschokt: dat dééd je toch gewoon niet? Dat was oneerlijk!
Ik weet niet meer hoe het afliep, er staat me bij dat mijn moeder verhaal ging halen op de hoek, maar hoe dat afgelopen is? Er was toch al minder onderling contact sinds ze Jehova's waren geworden.
Toch raar dat je dan niet meer weet hoe het verder ging.