dinsdag, juli 05, 2005

Leerlingen getuige van overval op conciërge

Ongeveer twintig leerlingen van een middelbare school in Hardenberg zijn dinsdag getuige geweest van een overval op een van hun conciërges. De daders, een 31-jarige man en 25-jarige vrouw uit Hardenberg, zijn opgepakt en zitten nog vast. Zij hadden bij de overval enkele honderden euro's buitgemaakt. Deze zijn teruggevonden.
Volgens de politie IJsselland stonden de leerlingen van het Vechtdalcollege in een rij om het geld terug te krijgen dat zij als borg hadden betaald voor hun kluisje. De conciërges zaten met een geldkist in de hal, toen een man met een integraalhelm deze binnenkwam en een conciërge neersloeg.
De overvaller ging er direct vandoor met de buit. Een andere conciërge probeerde de man te pakken, maar werd neergeslagen. De vader van een van de leerlingen werd gezegd dat hij zou worden neergeschoten als hij de overvaller zou achtervolgen.
Enkele getuigen zagen in welke auto de man uit Hardenberg vluchtte met zijn buit. De wagen werd een uur later in het centrum van zijn woonplaats. In de auto zat ook de verdachte vrouw. Beiden zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij zaten dinsdagavond nog vast.
(Bron)

Geen opmerkingen: