maandag, januari 09, 2006

'Vader wist niks van babylijkjes'

BEVERWIJK - De 35-jarige vader van de vier baby's, van wie de lijkjes in Haarlem en Beverwijk zijn gevonden, wist helemaal van niks. Dat zei zijn advocaat, C. Kranendonk uit Beverwijk, maandag. Volgens Kranendonk is zijn cliënt pas 21 december, toen in een woning in Haarlem een pasgeboren baby dood werd aangetroffen, op de hoogte gesteld van wat er allemaal is gebeurd.
"Het is daarna als een lawine over hem heengekomen." De raadkamer van de rechtbank liet de 35-jarige Beverwijker vorige week vrij wegens "onvoldoende ernstige bezwaren" tegen hem.
Volgens de raadsman zijn de vader en moeder vorige maand uit elkaar gegaan. Dat is ook de reden dat de vierde dode baby in Haarlem is aangetroffen. "Mijn cliënt stelt dat hij nooit iets heeft geweten, ook niet van de andere baby's. Getuigen hebben dat ook bevestigd. Ook de moeder heeft zijn verklaring bevestigd, hoewel ze erg moeilijk aanspreekbaar is."
De advocaat wil verder niet speculeren hoe het mogelijk is dat zijn cliënt van niks wist. Volgens Kranendonk is de Beverwijker "kapot" van alle gebeurtenissen. "Hij ervaart het als een grote ramp. Het is hem wel duidelijk dat er iets goed mis is met zijn ex-partner. Hij heeft daarom veel medelijden met haar."
De moeder van de vier baby's zit nog wel vast. Haar advocaat wil geen mededelingen doen over de zaak.
(Bron)

Geen opmerkingen: