vrijdag, februari 15, 2008

Beveiligers in Tilburgse nachtbussen

TILBURG - De nachtbussen in Tilburg gaan pas weer de weg op als ze allemaal zijn voorzien van beveiligingscamera's en bewakingspersoneel. Vervoersbedrijf Veolia, de gemeente en de provincie Noord-Brabant zijn dat overeengekomen naar aanleiding van een reeks incidenten.
Veolia staakte deze week het nachtelijk busvervoer als gevolg van baldadigheden afgelopen weekeinde.
Zodra alle maatregelen zijn getroffen, gaan de nachtbussen weer rijden, verklaarde een provinciewoordvoerster vrijdag. Wanneer dat is, wat de kosten zijn en wie ervoor opdraait, kon zij nog niet zeggen. Commercieel manager Piet van den Bosch van Veolia zegt dat het gaat om forse meerkosten waarvoor het bedrijf zich niet verantwoordelijk voelt.
Veolia verklaarde deze week de veiligheid van de chauffeurs en passagiers niet meer te kunnen garanderen. Bijna elk weekeinde krijgt het personeel te maken met geweld, vernielingen, bedreigingen en beledigingen.
Zaterdag werd het interieur van een nachtbus vernield door een groepje jongens. Nadat de jongeren de bus hadden verlaten, botste de chauffeur op een stalen hek dat op de weg was gezet.
(Bron)

Geen opmerkingen: