zaterdag, oktober 11, 2008

Twee treinen botsen bij Gouda

GOUDA - Bij station Gouda zijn zaterdagochtend twee treinen op elkaar gebotst. Het gaat om de intercity van Den Haag naar Groningen en de Thalys van Parijs naar Amsterdam. Volgens een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zijn er door het ongeval geen mensen gewond geraakt.
Alle inzittenden konden vrij snel de treinen verlaten, omdat die allebei nog gedeeltelijk langs de perrons stonden. Alle twee de treinen zijn naast de rails beland. De Thalys kwam langs, de intercity reed net weg en ze hebben elkaar met de voorkant geraakt. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, moet het onderzoek uitwijzen, aldus de KLPD.
Spoorbeheerder ProRail en ook treinreizigers zitten door de botsing met een probleem. Tussen Den Haag en Delft rijden dit weekeinde geen treinen omdat het spoor er wordt vernieuwd. De Thalys, die normaal van Den Haag naar Rotterdam CS rijdt, en andere treinen werden omgeleid via Gouda, maar die route is door de botsing niet meer te gebruiken.
ProRail adviseert reizigers tussen Utrecht Centraal en Rotterdam Centraal via Den Bosch te reizen. Van Utrecht naar Den Haag Centraal kan in deze omstandigheden het beste via Schiphol. Tussen Den Haag en Rotterdam kan gebruik worden gemaakt van RandstadRail. De in Gouda gestrande reizigers worden met bussen vervoerd.
De Inspectie Verkeer en Waterstaat is begonnen met een onderzoek naar het ongeval. De inspectie spreekt in eerste instantie met beide machinisten en met de treindienstleiding in Utrecht.
(Bron)


Treinverkeer bij Gouda hervat

AMSTERDAM - Het treinverkeer bij Gouda komt mondjesmaat weer op gang. Omstreeks 16.45 uur vertrokken de eerste treinen vanuit Gouda weer in de richting van Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Alphen aan den Rijn.
De treinenloop was gestremd wegens een aanrijding tussen een Thalys en een intercity, zaterdagochtend bij het station van Gouda.
Een woordvoerder van ProRail benadrukt dat passagiers nog wel last hebben van de nasleep van de stremming.
Bezoekers van de voetbalwedstrijd Nederland-IJsland in de Kuip in Rotterdam die langs Gouda reizen wordt geadviseerd niet met de trein te reizen.
Het treinverkeer kan al niet meer rijden via Den Haag omdat daar werkzaamheden plaatsvinden. Door het ongeluk bij Gouda werd ook de omleidingsroute gestremd.
Volgens ProRail kan het nog de hele zaterdag duren voordat het treinverkeer bij Gouda weer regulier verloopt.
(Bron)

Geen opmerkingen: