zaterdag, december 27, 2008

Minstens 155 doden Gazastrook door Israëlische bommen

GAZA-STAD - In de Gazastrook zijn zaterdag meer dan 155 doden gevallen door Israëlische bombardementen.
In Gaza-Stad vonden zeker 120 mensen de dood. In Khan Younis en Rafah kwamen minstens 23 mensen om. Honderden mensen zouden gewond zijn geraakt.
Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben zaterdag aanvallen uitgevoerd op zeker dertig verschillende doelen in Gaza-Stad. De aanvallen zouden gericht zijn op gebouwen en installaties van de radicale Hamasbeweging.
Het Israëlische leger bevestigde dat het aanvallen heeft uitgevoerd. "Onze luchtmacht heeft massaal aanvallen uitgevoerd op de infrastructuur van Hamas in de Gazastrook om een einde te maken aan de terroristische aanvallen van de afgelopen weken op Israëlische burgerdoelen", aldus een woordvoerder.
"We hebben de burgerbevolking van de Gazastrook gewaarschuwd voor onze aanvallen. Hamas is geheel verantwoordelijk voor deze situatie. Dit is slechts het begin", zei een woordvoerder van het Israëlische leger. Hij voegde eraan toe dat de operaties doorgaan zo lang dat nodig is.
Radicale Palestijnen hebben zaterdag opnieuw raketten afgevuurd op Israëlisch grondgebied. Hierbij is in de stad Netivot een Israëlische vrouw omgekomen. Vier mensen raakten gewond.
De slachtoffers bevonden zich in een huis dat werd getroffen door een Palestijnse raket.
Internationaal is bezorgd gereageerd op de Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook. Buitenlandcoördinator van de Europese Unie, Javier Solana, riep op tot "een onmiddellijk staakt-het-vuren", net als onder meer de Franse president Nicolas Sarkozy en het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.
Egypte heeft de aanvallen scherp veroordeeld. Caïro had er bij de Palestijnse groeperingen op aangedrongen het vredesbestand te verlengen dat vorige week afliep.
Arabische ministers van Buitenlandse Zaken komen zondag of maandag in Caïro in spoedzitting bijeen om een gemeenschappelijk standpunt in te nemen.
De Verenigde Staten verzochten Israël zaterdag te proberen geen burgers te doden. Ook riep het Witte Huis strijders van Hamas op te stoppen met het afvuren van raketten als ze willen dat het bommengooien stopt.
(Bron)

Vroeger had je nog weleens een bestand rond deze tijd...

Geen opmerkingen: