maandag, oktober 19, 2009

Dode bij Nederlands schoolreisje naar Barcelona

AMSTERDAM - Door een ongeval met een bus met zestig Nederlanders bij de Spaanse stad Gerona is maandagochtend een tienermeisje omgekomen. Twee tieners raakten zwaargewond.
Achttien mensen liepen verwondingen op en liggen in ziekenhuizen in de steden Gerona en Figueres Het gaat vooral om botbreuken en verwondingen als gevolg van glassplinters.
Geen van de gewonden verkeert in levensgevaar. Het gaat om leerlingen van Canisius College in Nijmegen.
De leerlinge die is omgekomen is de 15-jarige Ilse Beekers uit Ooij. Dat heeft rector Dominique Majoor van het Canisius College in Nijmegen maandag bekendgemaakt.
De ouders van Ilse zijn op school geïnformeerd. Daarna zijn ze naar huis gegaan. Ook de andere ouders zijn op school bijgepraat over het busongeluk. Medewerkers van Slachtofferhulp en de GGD zijn op school om ondersteuning te verlenen.
Een woordvoerder van het ziekenhuis Josep Trueta in Gerona laat weten dat zeven gewonden in dit ziekenhuis liggen. In het hospitaal van Figueres zijn elf gewonden opgenomen.
Hij weet niet wanneer de elf gewonden in het ziekenhuis in Figueres worden ontslagen. Volgens de zegsman in Gerona zijn ook onder elf Nederlanders in Figueres geen zwaargewonden.
Op de school hebben zich maandagochtend veel ouders verzameld om meer informatie over het ongeval te krijgen. Zij worden buiten het bereik van de pers gehouden.
De dode en gewonden maakten deel uit van een groep van zestig scholieren uit de vierde klas die op weg waren naar Spanje voor een studiereis. De bus kantelde op de A7 in de Spaanse regio Catalonië. Op een foto van de regionale krant Diari de Girona is dat te zien.
Volgens de reisorganisatie schrok de Nederlandse chauffeur van 'iets' dat de weg opeens overstak. Toen hij uitweek, kantelde de bus.
De chauffeur zelf raakte niet gewond. Het ongeluk deed zich voor in de bocht van Bascara, bij de afrit 5 van de A7 in de richting van L'Escala. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken.
De ongedeerde scholieren zijn naar de kustplaats Calella aan de Costa Brava gebracht. Het is de bedoeling dat de niet-gewonde leerlingen maandag weer terugkeren naar Nederland.
De terugreis kan echter worden bemoeilijkt doordat alle paspoorten in de bus liggen.
Alarmcentrale SOS International heeft twee teams naar Spanje gestuurd om hulp te bieden aan de slachtoffers.
De leerlingen van Het Canisius College in Nijmegen zijn naar huis gestuurd na het dodelijke busongeluk in Spanje. Volgens leerlingen heerst er een 'rare sfeer' op school.
Het Canisius College organiseert dinsdag een informatiebijeenkomst voor leerlingen, ouders, medewerkers van de school en andere betrokkenen.
(Bron)

Geen opmerkingen: