vrijdag, juni 11, 2010

'Pauze overslaan is schadelijk voor gezondheid'

AMSTERDAM - Mensen die zichzelf geen tijd gunnen om even te pauzeren tijdens de werkdag, riskeren daarmee gezondheidsproblemen. Uit recent onderzoek blijkt dat een derde van de werkenden doorwerkt tijdens de lunch. Een kwart slaat de pauze helemaal over.
Dat blijkt uit Brits onderzoek onder drieduizend werknemers waarover de BBC bericht.
Werken kan mensen mentaal goed doen, maar tegelijkertijd leidt overwerk niet zelden tot gezondheidsproblemen, waarschuwt het onderzoeksorgaan CPS.
De meest voorkomende problemen zijn rugklachten door te lang in één houding te werken en stress. Meer dan veertig procent van de ondervraagden zegt zich minstens een keer per week gestresst te voelen. Onderbezetting en hoge werkdruk zijn daarvan veelal de oorzaak.
Personeelsdeskundige Ben Willmott zegt tegen de BBC dat de uitkomsten van het onderzoek de alarmbellen moet doen rinkelen.
"Een bepaalde mate van werkdruk is natuurlijk best wenselijk. Maar als dat niveau uitstijgt boven wat de werknemer aankan - stress dus - is het tijd om even een pauze te nemen. Dat voorkomt depressies, spanningen en hartproblemen."
(Bron)

Geen opmerkingen: