woensdag, juli 14, 2010

Groot alarm Limburgse brandweer om noodweer

VENLO - Limburg is woensdagavond getroffen door een hevig onweer. Daarbij zijn vooral in Zuid-Limburg talloze bomen geknakt en kwamen takken en bomen op wegen terecht. Dat maakte de brandweer bekend.
In Maastricht viel een boom door de gevel van hotel Stay Okay aan de Maasboulevard, meldde de politie. Het is onbekend of daarbij gewonden zijn gevallen.
In Roermond waaide een grote boom om en raakte een gasleiding. De vierbaans N280 tussen Baexem en Roermond is bezaaid met takken. Automobilisten rijden er stapvoets.
De A73 tussen Maasbracht en Nijmegen was korte tijd in beide richtingen afgesloten, maakte de ANWB bekend. Ook de A2 in Zuid-Limburg was gestremd door de hoosbuien, aldus de brandweer.
De brandweer in Noord- en Midden-Limburg heeft woensdagavond na half zes groot alarm geslagen in verband met het noodweer.
Er bestaat een groot risico om door de bliksem getroffen te worden, waarschuwde de brandweer. Het risico op blikseminslag is vooral groot in het open veld, op of aan het water en in de buurt van hoge bomen.
De epicentra van de storm lagen volgens de Zuid-Limburgse brandweer rond Maastricht en Sittard-Geleen. Vooral in die regio's zijn talloze bomen geknakt.
Reizigers met het openbaar vervoer moeten rekening houden met vertragingen door takken en bomen op de weg.
De brandweer in Limburg-Noord heeft vanmiddag crisisoverleg gevoerd over het extreme weer om zich goed voor te kunnen bereiden. De brandweer roept mensen op niet 112 te bellen, maar het nummer voor niet-spoedeisende zaken 0900-8844.
De telefoon van de politie in Nijmegen staat woensdagavond roodgloeiend door de vele meldingen van stormschade. Dat meldde de politie. Ook de politie in Arnhem heeft het druk.
De meeste meldingen hebben betrekking op omgewaaide bomen. ''Er is vooralsnog geen sprake van ernstige incidenten'', aldus een politiewoordvoerder in Nijmegen. De politie verwijst veel meldingen door naar de brandweer.
(Bron)

Geen opmerkingen: