maandag, oktober 05, 2015

Voorwaarts vos

Ik heb het helemaal gehad met de haatblaters. Vluchtelingen zijn allemaal strijders van IS die hier alleen komen om én hun hand op te houden voor een uitkering én onze banen in te pikken én onze huizen, én aanslagen te plegen én 'onze' vrouwen te verkrachten. Alle vluchtelingen zijn gelukszoekers en puur economisch gemotiveerd. "Hun zijn van de islam" en de islam, dat weten we, die is fout. Als we niks doen, wordt hier de sharia ingevoerd. Enzovoorts en zo verder.
De PVV maakt handig gebruik van de onderbuikgevoelens en de begrijpelijke onrust, door die op de meest misselijkmakende wijze aan te wakkeren. Die PVV, die die meeuw als symbool heeft. Een prachtige vogel, sterk, schitterend om te zien als ie op de wind zeilt. Iets minder prettig als ie met velen loopt te krijsen, alles zonder aanzien des persoons onderschijt, alles jat dat vaag eetbaar is en andere dieren verdrijft. Die meeuw, die ook al gebruikt werd in andere tijden, als symbool van de Jeugdstorm.


Ik zat een beetje voor me uit te fantaseren: als al die "Echte Vaderlandschlievende Nederlanders" nou eens een meeuwenspeldje op zouden doen? Zoals een deel van de PVV-fractie Prinsenvlagspeldjes droeg. Ik zou best door zoiets willen weten wie er dit soort gedachtegoed op nahoudt.
Of zullen we het omdraaien? De natuurlijke vijand van de (zilver)meeuw is de vos. Slim, behendig, een wijze gids die gebruik weet te maken van mogelijkheden, in Japan beschermt de vos tegen boze geesten, in veel culturen is een vos een beschermer zonder meer.
Wie maakt er een mooi logo van een vos? Voor wie wil laten zien dat z/hij niet bij de blatende groep hoort, die zo groot lijkt maar ongetwijfeld helemaal niet zo groot is.


Intussen heb ik wat vossenspul verzameld op Pinterest, klik (opent in een nieuw venster).
Een vossensjaal, vossenmuts, een vossenbroche, een origami-vos, een vossentas... Je kunt alle kanten op.
Vooruit met de vos!

2 opmerkingen:

Bas H zei

Focus liever op die asielzoekers, zodat overlast inderdaad niet voorkomt.
Wat is dat toch dat linksen het probleem niet oplossen maar de critici volle aandacht geven?
Geen vrijwilliger voor vluchtelingen bv, maar behoefte aan haatzaaien.

Hippo zei

Ik zie van rechts ook geen enkele oplossing. Wel zie ik van rechts uitsluitend een focus op problemen, zowel bestaande als niet-bestaande. Dat laatste noem ik inderdaad haatzaaien.
Je zult mij niet horen zeggen dat er nooit problemen zijn. Maar er wordt veel meer gesuggereerd dan er feitelijk aan de hand is, met als doel mensen bang te maken en met als smoes 'bescherming van het volk'.
Als je wilt voorkomen dat je kind verdrinkt, kun je het maar beter leren zwemmen, anders moet je het levenslang bewaken om te voorkomen dat het bij water of een bad in de buurt komt. Ik kies voor het mensen leren omgaan met dat water, in plaats van continu te roepen dat water gevaarlijk is en dat water erop uit is om je laten verdrinken.
Dat is niet hetzelfde als zeggen dat er nooit problemen kunnen zijn.