zaterdag, februari 13, 2016

Verliefd in de cel

Op Twitter ging het over 'waar kom je een nieuwe liefde tegen'. Een onderzoek wijst uit dat de sportclub een goede plek is, maar hé, dan heb je een nieuwe liefde die van sporten houdt. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar als je zelf niet zo sportief bent is een sportclub niet echt een goeie habitat.
Soms komen mensen elkaar op vreemde plekken tegen. Of ontdek je op een vreemde plek dat je verliefd bent. Zoals in een politiecel. Klinkt gek, maar zo ging het.
We hadden elkaar al een paar keer gezien in een café, en ik vond 'm aardig, en het intrigeerde me dat ie gewoon van Utrecht naar Amsterdam fietste (dat leek me toen nog heel ver).
Toen kwam die demonstratie, voor mij de eerste keer. Hij ging ook, om foto's te maken. Er waren nog een paar honderd anderen.
De demonstratie liep verbijsterend uit de hand doordat iemand zo stom was een rookbom naar binnen te gooien. Die werd weer naar buiten gegooid, logisch, alleen bleef ie hangen in de goedkope nylon gordijnen, die direct in de hens vlogen. In no time stond alles in de fik en brak er paniek uit.
Een groot deel van de demonstranten maakte dat ze wegkwamen, een ander deel reageerde niet snel genoeg en werd opgepakt.
Zo zaten we met een flinke groep mensen in de luchtruimte, later vanwege de venijnige kou binnen in een soort verhoorruimte, uiteraard met de deur op slot.
Hij werd iets later opgepakt, en met camera en al bij de groep in de verhoorruimte gezet. Dat leidde tot hilariteit, en hij schoot snel zijn filmpje vol (jaja, dit was ver voor de tijd van digitale camera's). Intussen besefte ik dat ik volslagen verliefd was op die jongen.
(De politie heeft het filmpje in beslag genomen en ontwikkeld, en heeft aan hem gevraagd waar die foto's gemaakt waren. Dat vroegen ze in exact diezelfde ruimte, en ze werden kwaad toen hij naar waarheid antwoordde dat ie ze daar, op die plek had gemaakt. Gelukkig hingen nog precies dezelfde dingen aan de muur, zodat snel bleek dat zijn verhaal klopte. Terwijl de politie dacht dat ze een soort samenzweringsruimte op het spoor waren ;p)
Uiteindelijk hebben we het bijna 20 jaar volgehouden samen. Een politiecel kan dus ook een plek zijn om een nieuwe liefde tegen te komen ;-)

Geen opmerkingen: