zaterdag, mei 28, 2005

Ex-baas FPÖ was informant Mossad

Voormalig secretaris-generaal Peter Sichrovsky van de extreem rechtse Oostenrijkse Vrijheidspartij (FPÖ) heeft enige tijd informatie doorgespeeld aan de Israëlische inlichtingendienst Mossad. Dat heeft hij bekend in een interview met het Oostenrijkse tijdschrift Profil.
Sichrovsky zegt in het blad te hebben samengewerkt met de Mossad in de periode dat partijleider Jörg Haider contact legde met de Iraakse president Saddam Hussein en andere Arabische leiders. "Ik werkte samen met de Mossad tot ik uit de politiek ging", zegt Sichrovsky. "Ik wilde Israël helpen en heb zeker niets verkeerd gedaan. Ik ben geen James Bond."
Haider, die na ruzie bij de FPÖ onlangs een nieuwe partij heeft opgericht, noemt de uitspraken van de voormalige secretaris-generaal in een reactie in Profil nonsens. De Oostenrijkse populist, die bekendstond om zijn nazistische uitspraken maar zich inmiddels wat gematigder opstelt, bezocht Saddam in Bagdad aan de vooravond van de oorlog in Irak. Hij is ook een vriend van de Libische leider Moammar Gadhafi. Volgens Sichrovsky, die schrijver is, wilde Israël gebruik maken van zijn contacten met Arabische landen waarmee het zelf geen betrekkingen onderhield.
(Bron)

Geen opmerkingen: