vrijdag, september 30, 2005

Jarenlange daling banen tot staan gebracht

VOORBURG - In het tweede kwartaal is een einde gekomen aan de twee jaar lange daling van het aantal banen in Nederland. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag gemeld.
In het tweede kwartaal nam het aantal banen vergeleken met het eerste kwartaal met 4000 toe. Begin dit jaar telde Nederland ongeveer 7,4 miljoen banen. Twee jaar eerder waren dat er nog ongeveer 7,6 miljoen. Het gaat om cijfers gecorrigeerd voor seizoenseffecten.
"De bescheiden werkgelegenheidsgroei in het tweede kwartaal is te danken aan meer banen in de zakelijke dienstverlening en de gezondheidszorg. Deze stijging was groter dan de daling in een aantal andere bedrijfstakken zoals de industrie en de bouw", stelt het CBS. In de twee voorafgaande jaren daalde het aantal banen vooral voor verlies in de sectoren industrie, bouw, handel en openbaar bestuur.
Uit de cijfers van het CBS blijkt verder dat de loonkosten per werknemer in het tweede kwartaal 2,4 procent hoger zijn uitgekomen dan een jaar eerder. Dat komt onder andere door de hogere pensioenpremies.
(Bron)

4000! Wauw...

Geen opmerkingen: