woensdag, december 19, 2007

Werkstraffen voor verminken klanten met tatoeages

LELYSTAD - De rechtbank in Lelystad heeft een echtpaar uit Almere dinsdag veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en 200 uur werkstraf. De twee hebben in de zomer van 2004 achttien klanten verminkt tijdens het verwijderen van tatoeages.
De rechtbank bepaalde de proeftijd bij de voorwaardelijke straf op twee jaar. In die periode dient het stel zich te onthouden van het verrichten van medische handelingen.
De 57-jarige R.G. en zijn echtgenote I.G. (51) zijn schuldig verklaard aan zware mishandeling en kwakzalverij. Ze werden vrijgesproken van oplichting.
Negen van de achttien slachtoffers kregen een schadevergoeding toegewezen van bij elkaar ruim 21.000 euro.
De klanten raakten zwaargewond, liepen brandwonden op en hebben nog steeds forse littekens. Andere slachtoffers zijn een civiele procedure begonnen.
Het Almeerse echtpaar begon in 2004 met het weghalen van tatoeages. In advertenties prees het de behandeling aan als pijnloos en zonder littekens.
Met een elektro-chirurgisch apparaat brandden zij de afbeeldingen weg. Zout in de wond moest de kleurstof van de tatoeage er uitkrijgen.
Volgens de slachtoffers, afkomstig uit het hele land, was de behandeling zeer pijnlijk. De zaak tegen het Almeerse bedrijf Hollymed Healing kwam aan het rollen na een uitzending van consumentenprogramma Radar in januari 2005.
Justitie had tegen het paar 120 uur werkstraf en negen maanden voorwaardelijke celstraf geƫist.
(Bron)

Geen opmerkingen: