vrijdag, mei 06, 2011

Verstoringen dodenherdenking in Utrecht en Borne

BORNE - Een groep jongeren heeft woensdagavond de dodenherdenking bij het Dorset Mansion House in de Overijsselse plaats Borne verstoord.
De tieners begonnen tijdens de twee minuten stilte te schreeuwen vanuit een naast het restaurant gelegen tuin, zo meldde de politie donderdag.
Agenten die bij de herdenking aanwezig waren, spraken de jongeren direct aan en noteerden hun identiteitsgegevens. ''Het verstoren had niet de proporties van het incident op de Dam vorig jaar'', aldus een zegsvrouw.
''Maar het was gewoon zeer ongepast. Dat hebben we ze zeer nadrukkelijk laten weten.''
De politie in Utrecht heeft drie mannen aangehouden wegens verstoring van de dodenherdenking op het Anne Frankplein in de wijk Kanaleneiland.
Volgens een woordvoerder van de politie kwamen de drie mannen in een auto langsrijden en schreeuwden ze tijdens de twee minuten stilte zeer kwetsende en beledigende teksten over Joden en de oorlog.
De politie ging er achteraan en hield drie mannen aan. Tijdens hun aanhouding waren ze volgens de woordvoerder zeer beledigend tegen de agenten. Een verdachte zit nog vast.
In Groningen zijn twee slopers op non-actief gezet omdat ze tijdens de dodenherdenking zijn doorgegaan met werken. Ze waren bezig met de sloop van twee silo's op het terrein van de voormalige fabriek van de Suikerunie.
De werknemers waren ingehuurd door sloopbedrijf Jager uit Midwolde, dat verantwoordelijk is voor het afbreken van het gebouw. Ze hadden om 19.00 uur moeten stoppen, maar waren om 20.00 uur nog aan het werk.
Bij de regionale omroep RTV Noord kwamen vervolgens klachten van omwonenden binnen. Directeur van het sloopbedrijf Jan Kroese is 'verbolgen'. "Hier is het laatste woord nog niet over gesproken", zegt hij voor de microfoon van RTV Noord.
(Bron)

Geen opmerkingen: