zondag, september 26, 2004

Vermager met het kokosnootdieet

Volgens de Sunday Telegraph is er alweer een nieuwe vermageringskuur op komst. Het zogenaamde 'kokosnootdieet' komt overgewaaid uit natuurlijk Amerika. Op het eerste gezicht lijkt de kokosnoot, die 100 procent vet bevat waarvan 92 procent verzadigde en dus ongezonde, niet de meest aangewezen manier om gewicht te verliezen. Maar de uitvindster van dit dieet, Cherie Calbom, garandeert toch dat je door haar aanwijzingen te volgen in 21 dagen zo'n 9 kilo kunt verliezen.
Hoe dat komt? Kokosnootolie bevat in werkelijkheid juist gezonde vetten, stelt Calbom, die dat alles optekende in haar succesboek met de lijvige titel 'Het kokosnootdieet: het geheime ingrediënt dat u gewicht helpt te verliezen terwijl u blijft eten wat u lekker vindt'. En om die olie gaat het, waardoor liefhebbers van zoet die al droomden van een dieet van Bounty-repen meteen weer met beide voeten op de grond staan. Het dieet gaat uit van twee tot drie eetlepels pure kokosnootolie per dag om te vermageren.
Die olie bevat namelijk vette MCT-zuren ('medium ketting triglycerides', niet te verwarren met de lange triglycerides, die wel vet maken). Die MCT's worden door het lichaam namelijk razendsnel omgezet in energie en dus niet opgeslagen in de vorm van vet. En om haar gelijk aan te tonen, wijst Calbom naar de eetgewoonten van mensen die in tropische streken wonen, op eilanden in de Stille Oceaan bijvoorbeeld. Daaruit blijkt dat zij zo'n 60 procent van hun calorieën halen uit (doorgaans verzadigde) vetten en uit kokosnoten. Hoe slank ze op die eilanden zijn, wordt niet vermeld.
(Bron)

In het aantal landen waar de bevolking gemiddeld het dikst is, staan een aantal van die eilanden...

Geen opmerkingen: