zaterdag, september 11, 2004

Ziekenfondsverzekerden minder naar tandarts

Uit een onderzoek door de universiteit van Tilburg blijkt dat bijna een kwart van de ziekenfondsverzekerden minder vaak naar de tandarts gaat. Bijna vijf procent gaat sedert de nieuwe maatregel helemaal niet meer. Minister Laager van Volksgezondheid (VWS) stelt dat het wegblijven eerder te wijten valt aan een 'algehele veronachtzaming van de gezondheid' en dat het niets te maken heeft met de bezuinigingen op het ziekenfondspakket.
Eerder stelde Prof.dr.F.Abbas, een Groningse hoogleraar parodontologie, dat door ontstoken tandvlees vrouwen een aanzienlijk hoger risico lopen om een miskraam te krijgen. Dit is doorgaans een gevolg van een slecht gebit of slechte mondhygiëne.
De ongezonde levensstijl van veel mensen is de minister echter wel een doorn in het oog. Hij wil de komende tijd meer aandacht gaan besteden aan het bestrijden van overgewicht en concrete afspraken gaan maken met de voedingsindustrie en scholen over gezondere producten in schoolkantines. Tevens wil hij reclame verbieden waarin men jongeren probeert te verleiden tot de aankoop van ongezonde producten.
(Bron)

Geen opmerkingen: