vrijdag, juli 17, 2009

Problemen met bankpassen ING opgelost

AMSTERDAM - De problemen met de nieuwe bankpassen van ING in het buitenland zijn zo goed als opgelost.
De passen weigerden soms dienst bij bankautomaten in het buitenland, maar inmiddels werken ze weer, maakte een woordvoerster van de bank donderdag bekend.
De problemen, die enkele weken aanhielden, hadden te maken met een nieuw soort chip die op de bankkaarten is aangebracht. Sommige bankautomaten in het buitenland herkenden deze chip niet.
Alleen in India en Marokko kan het voorkomen dat nog niet alle automaten op de nieuwe chip zijn aangepast, zei de woordvoerster.
ING Bank heeft de afgelopen maanden veel bankpassen vervangen wegens de samenvoeging met de Postbank. De bank had op zijn website een lijst opgesteld met landen waar de problemen het grootst zijn. In Frankrijk zouden pinautomaten van banken BNP Paribas en BRED de nieuwe passen niet pakken.
''Maar dat geldt ook voor bankpassen van andere Nederlandse banken. De oorzaak daarvan is nog niet bekend. Het heeft in elk geval niet te maken met de nieuwe chip'', aldus de ING-woordvoerster.
De nieuwe zogenoemde EMV-chip is ingevoerd omdat deze minder fraudegevoelig is. Maar nog niet alle pinautomaten waren geschikt voor deze nieuwe technologie. ING kreeg de laatste tijd veel telefoontjes van klanten over de problemen, stelde de woordvoerder.
Ook de bankpassen van andere banken krijgen de nieuwe chip, maar ING had door de uitgifte van veel nieuwe bankpassen de meeste klachten.
(Bron)

Geen opmerkingen: