zaterdag, augustus 29, 2009

Aanwijzingen voor ernstige verstoringen bij bezoek Beatrix

RAALTE/OMMEN - In de Overijsselse gemeenten Raalte en Ommen was vrijdag een noodverordening van kracht in verband met een bezoek van koningin Beatrix aan die plaatsen.
De politie had aanwijzingen dat er plannen zijn voor ernstige verstoringen van de openbare orde.
Dat staat te lezen op de websites van de twee gemeenten in het Salland. In de gebieden die de koningin bezoekt, kon de politie preventief fouilleren. Demonstraties en het meedragen van spandoeken en vlaggen waren verboden.
De gemeenten verwijzen onder meer naar de gebeurtenissen in Apeldoorn op Koninginnedag. Daar reed een man tijdens het bezoek van de koningin aan de stad met zijn auto in op de menigte die langs de route stond. Er vielen acht doden.
Volgens de politie waren er geen directe aanwijzingen dat er iets zou gaan gebeuren, maar was de noodverordening niet meer dan een voorzorgsmaatregel. "In de regels staat nu eenmaal dat er aanwijzingen moeten zijn voor problemen voor er een noodverordening kan worden ingesteld. Daar voldoen we nu aan, want er zijn altijd wel mensen die weinig met de koningin van doen hebben."
De politiezegsman erkent dat de maatregelen puur zijn ingegeven uit vrees voor een herhaling van het Koninginnedagdrama. "We kunnen niet hebben dat hier nu weer gebeurt wat er in Apeldoorn gebeurde. Maar het is nu niet zo dat we ME'ers en tanks gaan inzetten."
(Bron)

Geen opmerkingen: