woensdag, augustus 26, 2009

Zeventienjarige in brommobiel op de snelweg

DRIEBERGEN - Een 17-jarige jongen is dinsdag op de A28 aangehouden. De jongen reed daar in het vierwielige 'bromfietsautootje' met een leeftijdsgenoot.
Dat heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) woensdag laten weten. Hij kreeg een boete van 240 euro.
De jongen reed in de brommobiel met knipperlichten over de vluchtstrook van de A28 ter hoogte van de IJsselbrug.
Hij verklaarde dat hij, zonder dat hij het wist, de snelweg was opgereden en met de knipperlichten aan deze zo snel mogelijk weer wilde verlaten.
Brommobielen zijn een hype onder jongeren, aldus de woordvoerder van het KLPD. ''Ze zijn er zelfs in cabrio-uitvoering.''
Later die dag trof de politie op dezelfde weg een 70-jarige spookrijder aan. Een medewerker van Rijkswaterstaat had de man al tot stoppen gedwongen en de sleutel uit het contact gehaald.
De man verklaarde dat hij een afslag had gemist en daardoor de weg was kwijt geraakt. Om toch weer in de goede richting te komen was hij op de snelweg gekeerd en over de vluchtstrook tegen de richting in gereden. De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen.
(Bron)

Een cabrio-brommobiel. Ik moest ineen denken aan oppashummel die ik laatst zag, prinsesheerlijk in haar overdekte wandelwagen, met haar natgeregende mama erachter.
Geen wonder dat ze populair zijn onder jongeren - gewoon terug naar de kleutertijd ;-)

Geen opmerkingen: