donderdag, juli 08, 2010

Elle Macpherson onder vuur om neushoorn-dieetpillen

AMSTERDAM – Model Elle 'the body' Macpherson gebruikt dieetpillen om slank te blijven. Activisten voor dierenrechten zijn boos omdat de pillen van de hoorn van de bedreigde neushoorn worden gemaakt.
Tijdens een recent interview met The Sunday Times zei het model dat zij neushoorn-dieetpillen gebruikt en dat ze goed werken om mee af te vallen. Later kwam de blonde schoonheid terug op haar uitspraak, maar volgens de activisten was het kwaad al geschied en haar geloofwaardigheid aangetast.
Eerder had Macpherson namelijk publiekelijk een boycot gedaan tegen een chique restaurant in Londen, omdat deze de bedreigd blauwvintonijn als maaltijd serveerden, een dier dat net zo bedreigd is als de neushoorn.
Macpherson zei kort na haar uitspraak tegen News.com.au dat ze niet op de hoogte was van het dierlijke ingrediënt en dit ook niet wil promoten. Daarnaast meldde ze dat ze spijt had en niemand had willen beledigen met haar uitspraak tijdens het interview.
Macpherson heeft veel respect voor de Chineze geneeswijze, maar is het ‘fundamenteel oneens met elke activiteit die schadelijk is voor de bescherming van bedreigde diersoorten’.
De hoorn van een neushoorn levert tot 60.000 dollar per kilo op, en wordt al eeuwen in de Chinese geneeswijze gebruikt om kwaaltjes te bestrijden. Volgens het Wereld Natuur Fonds bereikte de neushoornstroperij wereldwijd een hoogtepunt in 2009 door de enorme vraag naar producten van de neushoorn.
Het internationale Fons voor Dieren Welzijn is zeer geschokt door de uitspraak van het supermodel en bereiden een informatiepakket voor om haar in te lichten over het lot van de neushoorn en het gebruik van alternatieve traditionele medicijnen.
"Elle is een succesvolle zakenvrouw met een hoog publiek profiel sinds tientallen jaren. Mensen luisteren naar wat ze zegt en nemen er mogelijk een voorbeeld aan", aldus woordvoerster Erica Martin.
(Bron)

Hopelijk groeit er spontaan een hoorn uit haar neus.

Geen opmerkingen: