woensdag, maart 23, 2011

In de kronkelwilg nestelt een paartje Turkse tortels (pakweg 32 cm, spanwijdte ongeveer 50 cm, rond de 200 gram). Naast de wilg staat een es, vol knoppen. Die knoppen trekken houtduiven aan (ruim 40 cm, spanwijdte 75-80 cm, pakweg 500 gram).
Houtduif landt in es, de tak zwiept heen en weer, zodra de tak stabiel is begint houtduif te snoepen van de toppen - en tortel vliegt hem/haar aan.
Heftig gefladder, houtduif zet vleugels en staart uit en bolt zich op - tortel vliegt houtduif weer aan. Houtduif twee schiet te hulp, alle duiven vallen bijna uit de boom, tortel vliegt beide houtduiven aan en die kiezen na nog wat geruzie eieren voor hun geld en gaan er vandoor.
Tortel 1 zit nog steeds dapper op het nest, attack-tortel roekoet triomfantelijk in de kronkelwilg, houtduiven koekoekoe-en nerveus verscholen in de spar verderop.
Al die tijd heeft Tijger likkebaardend toegekeken, overtuigd dat ze toch minstens één duif zou kunnen vangen. Het leven van een kat is zwaar en kent vele frustraties...

Geen opmerkingen: