vrijdag, januari 18, 2002

Nu.nl:

"'Grafschenner had zichzelf niet onder controle'

'S HEERENHOEK - De veertienjarige jongen die de grootschalige vernielingen op begraafplaatsen vorig jaar in 's Heerenhoek en Ovezande heeft bekend, wordt niet strafrechtelijk vervolgd. Volgens het Openbaar Ministerie in Middelburg is er geen sprake geweest van boze opzet, en had de jongen zichzelf niet onder controle.
De jongen, inwoner van de gemeente Borsele, beschadigde in juni vorig jaar bijna 140 graven op de Rooms Katholieke begraafplaats in 's Heerenhoek. De schade bedroeg circa 60.000 gulden. De dorpsbevolking reageerde destijds geschokt. In september richtte de jongen vernielingen aan tien graven in Ovezande aan. De politie hield hem eind september aan.
Het Openbaar Ministerie wil de in gang gezette hulpverlening voor de jongen niet doorkruisen met strafrechtelijke vervolging. Ook heeft bij de beslissing meegespeeld dat zijn ouders en de verzekering een groot deel van de schade hebben vergoed. De zaak is voorwaardelijk geseponeerd."

Hm. 'Zichzelf niet onder controle hebben' vind ik persoonlijk een erg zwak argument - dat kan voor de meeste misdaden gelden.

Geen opmerkingen: