vrijdag, december 14, 2007

Klachten over stijgende kantineprijzen Defensie

DEN HAAG - Het regent klachten bij de militaire vakbond AFMP over een aangekondigde stijging van prijzen in de kantines van Defensie.
Dat zei voorzitter Wim van de Burg vrijdag. Defensiemedewerkers hebben te horen gekregen dat de prijzen voor gezonde producten met 15 procent omhoog gaan, minder gezonde producten met 35 procent.
De prijsstijging is doorgevoerd om het 'operationeel optreden' op peil te houden, zo is het personeel volgens Van de Burg meegedeeld. Volgens hem krijgen medewerkers het gevoel dat ze met deze prijsstijgingen moeten opdraaien voor de oplopende kosten van buitenlandse missies.
Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP) vindt het "te zot voor woorden" dat het personeel op vredeslocaties meer moet betalen "om verlenging van het verblijf in Afghanistan mogelijk te maken". Hij wil het onderwerp maandag aanroeren tijdens het Kamerdebat over verlenging van de missie in Afghanistan.
Van Bommel zegt vrijdag in een persbericht: "Ik ben tegen verlenging van deze missie maar dit is van de gekke. Straks moeten soldaten nog zelf gaan betalen voor vervoer en kleding. De missie in Uruzgan is duidelijk een maatje te groot voor de Nederlandse krijgsmacht."
(Bron)

Misschien zijn de prijzen al lang niet verhoogd? Het lijkt me toch sterk dat je, door een kroket 35% duurder te maken, ineens de kosten van die uitzending rondkrijgt.

Geen opmerkingen: