donderdag, december 13, 2007

Publiek vindt V. de beste, politici juist niet

DEN HAAG - Deelnemers van het opiniepanel van het tv-programma EénVandaag vinden Rita V.de beste politicus van 2007, Tweede Kamerleden zien haar echter als een van de slechtste.
Dat blijkt donderdag uit peilingen van het tv-programma EénVandaag. Achttien procent van de 24.000 paneldeelnemers bracht zijn stem uit op V., de oprichter van de beweging Trots op Nederland.
Stemmers prijzen haar om haar duidelijke taal en zien de uit de VVD gestapte politica als betrouwbaar. Fractievoorzitter Geert W. van de Partij voor de Vrijheid eindigt als tweede bij de verkiezing, premier Jan Peter Balkenende als derde.
Vorig jaar won SP-leider Jan Marijnissen de publieksverkiezing. V. won ook al in 2005.
Hoezeer W. omstreden is, blijkt uit het klassement van de slechtste politici in 2007. Dat wordt aangevoerd door W., gevolgd door PvdA-leider en minister van Financiën Wouter Bos en Balkenende.
EenVandaag vroeg ook Kamerleden naar hun voorkeur. Zij wezen Balkenende aan als beste politicus dit jaar, gevolgd door VVD-leider Mark Rutte en CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel.
Als slechtste politicus zien de parlementariërs W.. Op de tweede plaats staat V. en derde fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren.
Zaterdag publiceert de NOS de uitslag van zijn verkiezing van de beste politicus.
(Bron)

Geen opmerkingen: