vrijdag, augustus 08, 2008

'Huishoudens in problemen door fiscus'

AMSTERDAM - Vele gezinnen komen in de problemen doordat de Belastingdienst rechtmatige toeslagen te laat uitkeert. De Telegraaf meldt dat het aantal klachten over niet-uitgekeerde toeslagen voor huur, zorg en kinderopvang zich blijven opstapelen.
In de ochtendkrant laat de Nationale ombudsman weten dat er in het afgelopen half jaar een soortgelijk aantal klachten binnenkwam als vorig jaar en in sommige gevallen de nood hoog is. Mensen bouwen een schuld op en moeten leningen afsluiten om aan hun kosten te voldoen.
BOinK, belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang en peuterspeelzalen, en de woonbond sluiten zich aan bij de ombudsman en zeggen dat ondanks de belofte van beterschap er nog steeds sprake is van vele probleemgevallen.
De Belastingdienst die niet voor het eerst onder vuur ligt verklaart in de krant dat het op schema ligt met de afhandelingen van 2006. "We zijn begonnen met het definitief toekennen van toeslagen aan het grote gros van mensen. Wat er nu nog ligt zijn de ingewikkelde gevallen, waar wij langer voor nodig hebben", aldus de Belastingdienst.
(Bron)

Geen opmerkingen: