woensdag, november 19, 2008

Stoffelijke resten Duitse miljardair gestolen

KLAGENFURT - De doodskist met daarin de stoffelijke resten van de omstreden Duitse miljardair Friedrich Karl Flick is ontvreemd van de begraafplaats in Wörthersee in Oostenrijk.
Hij overleed twee jaar geleden op 79-jarige leeftijd. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt, aldus het Oostenrijkse persbureau APA.
De politie weet niet wie de dieven zijn en tast ook in het duister over het motief. Flick was de erfgenaam van een van de grootste financiers van het naziregime en zorgde zelf voor een groot politiek corruptieschandaal in Duitsland in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw.
Flick was de jongste zoon van de industrieel Friedrich Flick, een belangrijke aanhanger van Hitler, die onder het nazibewind tienduizenden dwangarbeiders in zijn fabrieken inzette.
De oude Flick werd na de oorlog veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf, maar wist na een vervroegde vrijlating zijn bedrijven opnieuw op te bouwen.
Friedrich Karl erfde het grootste deel van zijn vaders zakenimperium. De verkoop van een deel daarvan leidde tot een van de grootste corruptieschandalen in de naoorlogse Duitse geschiedenis.
Toen de zoon in 1975 zijn aandeel in de autofabrikant Daimler Benz verkocht, hoefde hij geen belasting te betalen. Later bleek dat hij in ruil voor deze vrijstelling grote sommen geld had gestort op de bankrekeningen van verscheidene Duitse volksvertegenwoordigers en regeringsfunctionarissen.
De zakenman verkocht in 1985 zijn bedrijven en verhuisde in 1994 naar Oostenrijk. Zijn vermogen werd geschat op circa 6 miljard euro. Het bedrag is verdeeld onder zijn vier kinderen.
(Bron)

Lijk-napping?

Geen opmerkingen: