donderdag, februari 24, 2011

16-jarige overvalt ouderlijk huis

DEN HAAG - Een overval door een 16-jarige jongen op zijn ouderlijk huis heeft de aanhouding van 22 jongeren in de Haagse wijk Wateringse Veld ingeleid. Dat heeft de politie woensdag laten weten.
De groep jongeren tussen 15 en 20 jaar oud wordt verantwoordelijk gehouden voor dertig misdrijven, variërend van woninginbraken, brandstichtingen, straatroven, heling en openlijk geweld.
De politie had de groep al langer in het vizier in verband met vernielingen, maar het bewijs ontbrak. Dat bewijs kwam er wel naar aanleiding van de overval die een 16-jarige jongen samen met een vriend op zijn ouderlijk huis aan de Madridweg pleegde.
De tiener wachtte tot zijn moeder was vertrokken, waarna het duo de schoonmaakster belaagde. Die herkende de zoon des huizes. Toen de politie hem verhoorde, legde hij verklaringen af over andere misdrijven.
De politie had eerst moeite om bewijs te vergaren tegen de groep, omdat geïntimideerde buurtbewoners bang waren om te getuigen. De overval was voor de politie het sein om het onderzoek 'Los Banditos' te beginnen.
De aanhouding van de 16-jarige bracht dat in een stroomversnelling. Op basis van de verklaringen van de jongen hield de politie andere verdachten aan, die ook weer verklaringen aflegden. Van de 22 zaten er woensdag nog drie vast.
(Bron)

Geen opmerkingen: