zondag, februari 20, 2011

Links en rechts betogen in Dresden

DRESDEN - Meer dan tienduizend mensen zijn zaterdag in de Duitse stad Dresden de straat opgegaan om een betoging van neonazi's te verhinderen. Door de mensenmassa konden de extreem-rechtse betogers hun geplande route door de stad niet volgen.
Onder de mensen die de neonazi's wilden tegenhouden, bevond zich ook een groep linkse activisten.
Die kregen het aan de stok met de oproerpolitie. De activisten staken barricades in brand, waarop de politie reageerde met traangas en waterkanonnen. De autoriteiten hadden vijfduizend agenten ingezet om de betogingen in goede banen te leiden.
Afgelopen zondag gingen in Dresden ook al 17.000 mensen de straat op. Zij herdachten met een menselijke ketting het bombardement op de stad in de Tweede Wereldoorlog, 66 jaar geleden. Ook de neonazi's togen toen door de stad: zij hielden een rouwstoet om de slachtoffers van het bombardement te herdenken.
(Bron)

TT 136 Bij protesten van extreemlinkse en extreemrechtse groeperingen in Dresden zijn gisteren 82 politie-agenten gewond geraakt. Sommigen zijn zwaargewond. De politiechef zei vandaag geschokt te zijn door het geweld dat de betogers gebruikten. De politie heeft vijftig demonstranten opgepakt.

Geen opmerkingen: