donderdag, maart 10, 2011

Arts verwijderde clitoris zonder toestemming

SYDNEY - Een Australische arts heeft een complete vagina, inclusief clitoris, weggehaald bij een vrouw tijdens een operatie in 2002.
De destijds 58-jarige weduwe had een verkleurd plekje op haar geslachtsdeel, wat mogelijk kanker was. De arts is donderdag schuldig bevonden aan het kwaadwillig verminken van de patiënte.
De arts heeft altijd gezegd dat hij uit medische overwegingen meer heeft moeten verwijderen dan alleen het verdachte plekje. Uit meerdere getuigenissen, waaronder die van het slachtoffer, blijkt dit echter niet het geval te zijn.
Volgens het slachtoffer kwam de arts net voor de operatie met het slechte nieuws. ''Hij boog over me en fluisterde: 'Ik haal ook je clitoris weg'.'' Ze kon door de narcose niks meer doen met die mededeling.
Tijdens het proces verklaarde ze: ''Er is niks meer. Alles is weg.''
Een verpleegster die ook bij de operatie van de weduwe was, had een soortgelijk verhaal. Toen zij de dokter confronteerde dat hij ook de clitoris verwijderde van de patiënt, zou de arts hebben geantwoord: ''Het maakt niet uit, haar man is toch dood.''
Dit is de tweede keer dat de zaak voor de rechter komt. Die moet de strafmaat nog bepalen. De eerste keer kwam de jury niet tot een vonnis.
(Bron)

In dit geval ben ik ineens wel van het oog om oog... Meneer is een enorme eikel, dus dan kan hij wel zonder dat onderdeel dat ook zo genoemd wordt. Tsjakka!

Geen opmerkingen: