maandag, november 27, 2006

Baby gevonden in doos op Belgisch station

ESSEN - Een spoorwegmedewerker heeft zondagmorgen een pasgeboren baby gevonden in een kartonnen doos op het station van het Belgische Essen, vlakbij de grens met Nederland.
De politie houdt er ernstig rekening mee dat de ouders afkomstig zijn uit Nederland, aldus een woordvoerder. Kort ervoor was een trein gestopt vanuit Roosendaal.
De zuigeling van ongeveer een week oud was gewikkeld in papier, zonder luier of kleding. Het gezonde jongetje was nog niet onderkoeld, zodat hij er niet lang kan hebben gelegen. De baby is inmiddels overgebracht naar het ziekenhuis van Brasschaat. Hij is voorlopig toevertrouwd aan de sociale dienst van Essen.
Politie en parket onderzoeken de zaak. Mogelijk kunnen de doos en de wikkelpapieren enig spoor opleveren. Het achterlaten van een baby is een misdrijf in Belgiƫ.
(Bron)

In Nederland niet dan?


Het jongetje van amper een week oud heeft maandag wel een naam gekregen. De burgemeester van Essen heeft het kind aangegeven bij de burgerlijke stand met de naam Jasper van Essen. Hij is vernoemd naar agent Marc Jaspers, die de zaak in onderzoek heeft.
De jeugdrechter zal over een aantal dagen beslissen over het lot van Jasper.
(Bron)

Geen opmerkingen: