vrijdag, december 12, 2008

Woningcorporaties zetten meer huurders uit

AMSTERDAM - Het aantal huurders dat uit huis wordt gezet is vorig jaar met veertien procent toegenomen. In 2007 werden 8550 huurders op straat gezet, een jaar eerder was dit nog 7529.
Dit meldt koepelorganisatie voor woningcorporaties Aedes vrijdag.
Een ontruiming is in 78 procent van de gevallen het gevolg van een huurachterstand. De toename van zeventien procent van het aantal huishoudens met een huurachterstand noemt Aedes 'zorgelijk'.
Volgens de organisatie zijn achterstanden bij de huurbetaling een belangrijk signaal voor het ontstaan van problematische schulden. Van de 2,4 miljoen huishoudens die corporaties huisvesten hadden er eind vorig jaar 237 duizend een betalingsachterstand. Een jaar eerder was dit 203 duizend.
Behalve aan het grotere aantal huurachterstanden is de toename van het aantal uitzettingen volgens Aedes toe te schrijven aan het hardere optreden van woningcorporaties tegen zaken als illegale onderhuur, overlast en wietplantages.
In 391 woningen werden huurders uitgezet omdat ze wietplantage hielden. Dat is een toename van 47 procent ten opzichte van het jaar ervoor.
(Bron)

Waar blijven die mensen?

Geen opmerkingen: