dinsdag, januari 26, 2010

Man met tas homocadeauwinkel mishandeld

AMSTERDAM - Een 49-jarige man die een tas bij zich droeg van een homocadeauwinkel, is maandagavond mishandeld in Amsterdam.
Het heteroseksuele slachtoffer stond bij de winkel Gays & Gadgets in de Spuistraat, toen twee mannen opmerkingen maakten en hem sloegen en schopten.
Het slachtoffer is met diverse verwondingen in het ziekenhuis opgenomen, meldde Gay Pride-organisator ProGay dinsdag. Die heeft beelden verspreid van het voorval.
Het incident laat zien dat mensen ook worden lastiggevallen als er een vermoeden is dat ze homoseksueel zijn, zegt voorzitter Frank van Dalen van ProGay.
''Ik begin het echt zat te worden dat mensen in Amsterdam voortdurend op hun hoede moeten zijn als ze uitgaan, hand in hand lopen of een tas bij zich dragen van Gays & Gadgets.'' Het voorval toont aan dat antihomogeweld zich ook tegen hetero's keert, aldus Van Dalen.
De Amsterdamse politie bevestigt dat de mishandeling heeft plaatsgevonden, maar heeft nog geen concrete aanwijzingen dat het een homogerelateerd incident betreft. De daders zijn nog spoorloos.
De politie in Amsterdam heeft afgelopen jaar bijna een kwart meer meldingen gekregen van geweld tegen homoseksuelen.(Bron)

Als je denkt dat iemand homo is, ram je 'm in elkaar - waarom? Bewijs je zo dat jij geen flikker bent? Dan geef je daarmee toch toe dat je twijfelt?

Geen opmerkingen: