maandag, juli 14, 2003

Gadhafi: Alleen homo's kunnen aids krijgen

AMSTERDAM - Afrikanen die heteroseksueel zijn, hoeven niet bang te zijn voor de ziekte aids. Dat beweerde althans de Libische leider Moammar Gadhafi op een conferentie van Afrikaanse landen zaterdag.
Kolonel Gadhafi staat niet bekend om zijn subtiele opmerkingen. Zijn uitspraak van zaterdag is daar weer een nieuw bewijs van. Sprekend via een tolk, zei Gadhafi: Het enige wat je hoeft te doen, is je aan de regels houden. Als je hetero bent, heb je niks te vrezen van aids.
De andere Afrikaanse leiders die samen waren gekomen in de Mozambikaanse hoofdstad Maputo lachten meewarig om Gadhafi's opmerking. Weinigen zullen geloofd hebben dat de 29 miljoen met het hiv-virus besmette Afrikanen ten zuiden van de Sahara allemaal homoseksueel zijn. Er zijn in dit gebied inmiddels 17 miljoen Afrikanen aan aids overleden.
Het was overigens niet de enige weinig geslaagde opmerking van de Libische dictator. Later in zijn toespraak tot veertig Afrikaanse leiders zei Gadhafi dat zij zich ook geen zorgen hoefden te maken over muskieten en tseetseevliegen, die malaria en slaapziekte overbrengen. De insecten vormden volgens hem Gods legers die Afrika tegen indringers van buiten het continent beschermen. Als ze hier komen, dan krijgen ze malaria en slaapziekte, zei hij. Ieder jaar gaan er 5 miljoen Afrikanen dood aan malaria. Slaapziekte kost per jaar aan 25.000 mensen op het continent het leven.
(Bron)

Gelukkig dat die andere leiders meewarig lachten.

Geen opmerkingen: